Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Oι καλύτερες ακουστικές κιθάρες κάτω από 200 Ευρώ

(1/8) > >>

Απόλλων:
Πριν από χρόνια είχα κάνει ένα θέμα με τις καλύτερες ακουστικές κιθάρες μέχρι τα 300 Ευρώ. Το θέμα υπάρχει ακόμα εδώ, αλλά όπως θα δείτε έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια από την τελευταία ανανέωση. Οι περισσότεροι σύνδεσμοι και τιμές που αναφέρονταν εκεί έχουν πάψει να ισχύουν εδώ και πολύ καιρό, ενώ κάποια από αυτά τα μοντέλα δεν κυκλοφορούν πλέον. Καθώς λοιπόν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, και όπως έχει διαφανεί από συζητήσεις στο forum πολλοί σκέφτονται την αγορά μιας φτηνής αλλά ποιοτικής ακουστικής κιθάρας, ιδού μια καινούργια λίστα με τις καλύτερες προτάσεις κάτω από 200 Ευρώ.

Μερικές διευκρινίσεις:

* Eπέλεξα το συγκεκριμένο εύρος τιμής (100-200 Ευρώ) γιατί θεωρώ ότι κάποιος που θέλει μια πρώτη ακουστική κιθάρα ή απλά ένα όργανο για περιστασιακή χρήση δεν χρειάζεται να ξοδέψει παραπάνω χρήματα για να αποκτήσει κάτι ικανοποιητικό. Όπως θα δείτε, στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ποιοτικών οργάνων ώστε να μπορεί άνετα κάποιος να βρει αυτό που τού ταιριάζει. Oι κιθάρες που μπορούν να βρεθούν κάτω από τα 100 Ευρώ δεν έχουν την στοιχειώδη ποιότητα κατασκευής και υλικών που θα θεωρούσα απαραίτητη και την οποία σίγουρα μπορεί να βρει κανείς αυξανοντας λίγο τον προϋπολογισμό του. Στα 200-300 Ευρώ και πάνω υπάρχουν σαφώς περισσότερες και καλύτερες επιλογές, θα χρειαζόταν όμως μια πολύ εκτενέστερη αναφορά για να τις εξερευνήσουμε επαρκώς.
* Με 2-3 εξαιρέσεις έχω συμπεριλάβει στην λίστα μόνο κιθάρες με καπάκι από συμπαγές ξύλο, το οποίο βρίσκω ότι βοηθάει στην ποιότητα του ήχου και τείνει να βελτιώνεται με το χρόνο.
* Τα ξύλα στην ακουστική κιθάρα συμβάλουν πολύ περισσότερο στη χροιά του ήχου απ’ ό,τι στις ηλεκτρικές. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηχητική ταυτότητα των διαφόρων ξύλων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ακουστικών κιθάρων καθώς και τα διάφορα σχήματα ακουστικής κιθάρας (dreadnought, jumbo, κλπ), επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:
http://www.musicradar.com/tuition/guitars/the-acoustic-guitar-body-shapes-guide-557230/1
http://holeinthewood.com/body_shape?zenid=p16lbhpjbec0027qjtecl6hpu0
http://www.sweetwater.com/insync/acoustic-guitar-buying-guide/
http://www.sagemusic.co/guitarlessons/how-to-choose-an-acoustic-guitar-by-body-shape/
http://www.andertons.co.uk/blog/guitars/acoustic-guitar-tone-wood-guide-tops
http://www.dawsons.co.uk/blog/acoustic-guitar-tonewood-types
* Οι κιθάρες παρατίθενται με σειρά αύξουσας τιμής.
* Οι σύνδεσμοι που παρατίθενται είναι απλά ενδεικτικοί. Κάντε τη δική σας έρευνα αγοράς, σε τοπικά καταστήματα και όχι μόνο, για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.
* Όπως έχω πει και σε άλλα παρόμοια άρθρα, το περιεχόμενο αποτελείται από δικές μου προσωπικές απόψεις. Επιβάλλεται η δοκιμή πριν την αγορά, αν φυσικά κάτι τέτοιο είναι εφικτό.Πάμε λοιπόν...

Απόλλων:
Aria ΑW-20/ΑF-20 – 115-120€

 

H Aria είναι μια φίρμα που για κάποιο λόγο καταφέρνει να περνάει απαρατήρητη, παρά το γεγονός ότι προσφέρει πολύ καλά όργανα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. H πρώτη κιθάρα στη λίστα δεν έχει το συμπαγές καπάκι για το οποίο κάνω πάντα λόγο στις ακουστικές κιθάρες. Θα έλεγα όμως ότι ίσως είναι η καλύτερη ακουστική που έχω δοκιμάσει σε αυτή την τιμή (γύρω στα 110-120 Ευρώ) και την συμπεριέλαβα ως μια αξιοπρεπή επιλογή για κάποιον με εξαιρετικά χαμηλό προϋπολογισμό. Τα ξύλα είναι μάλλον ακαθόριστου τύπου, όμως η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική δεδομένης της τιμής και ο ήχος δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για πιο ακριβό όργανο. Αν δεν μπορείτε να ανεβάσετε λίγο τον προϋπολογισμό σας για μια από τις κιθάρες που ακολουθούν, η Aria αξίζει την προσοχή σας. Υπάρχει σε σχήμα Dreadnought (ΑW) και Folk (AF), καθώς και σε μικρότερο μέγεθος 3/4, που είναι ιδανικό αν προορίζεται για ένα παιδί, για χρήση ως travel guitar ή απλά για κάποιον που θέλει κάτι ακόμα φτηνότερο.

Guitar & Amp Shop

Musicstreet

Absolute Music

Guitar & Amp Shop - 3/4

GAK - 3/4

Απόλλων:
Epiphone AJ220S - 137€

Άλλη μια κιθάρα που παρά την χαμηλή τιμή αποτελεί μια αξιοπρεπή πρόταση. Το καπάκι είναι από συμπαγές έλατο Sitka (μια καλή ποικιλία), ενώ το υπόλοιπό σώμα είναι από μαόνι. Πολύ καλά ξύλα δεδομένης της τιμής. Εμφανισιακά είναι ιδιαίτερα απλή και απέριττη, αλλά με αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής.

Thomann 

Euroguitar 

GAK 

Yπάρχει και δωδεκάχορδο μοντέλο στην ίδια τιμή!

Euroguitar - 12χορδη

Απόλλων:
Τanglewood Discovery DBT DLX D (Dreadnought) / F (Folk) - 150€

 

H πρώτη από τις δύο Tanglewood της λίστας, οι οποίες δεν πληρούν τον προσωπικό μου κανόνα σχετικά με την ύπαρξη καπακιού από συμπαγές ξύλο. Όπως και με την Aria, o κύριος λόγος είναι η ποιότητα κατασκευής που προσφέρει η Tanglewood, η οποία είναι φανταστική για μια κιθάρα των 150 Ευρώ. Ο συνδυασμός λοιπόν τιμής και ποιότητας είναι ιδιαίτερα ελκυστικός, και αν για κάποιον ακόμα και τα 200 Ευρώ αποτελούν δυσβάσταχτο ποσό, η Tanglewood ίσως να είναι μια καλή επιλογή. Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρεται σε δύο διαφορετικά σχήματα (Folk και Dreadnought), καθώς και σε αριστερόχειρη, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής. Τέλος η συγκεκριμένη κιθάρα διατίθεται και σε πακέτο με θήκη, ζώνη και κουρδιστήρι, κάνοντάς την μια πολύ δελεαστική πρόταση από οικονομικής άποψης.

Absolute Music - Dreadnought

Absolute Music - Folk

Soundslive - Dreadnought

Soundslive - Folk

Music Destock – Folk pack

Απόλλων:
Vintage V300/V400 - 150€/160€

Όπως και στις ηλεκτρικές κιθάρες, η Vintage προσφέρει ακουστικά όργανα με ποιότητα υλικών και κατασκευής που υπερβαίνουν τις προσδοκίες για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Η V300 (folk) και V400 (dreadnought) έχουν σώμα από nato (ξύλο παρόμοιο με το μαόνι) και καπάκι από συμπαγές έλατο. Χωρίς να είναι οι καλύτερες κιθάρες από όσες παρατίθενται εδώ, είναι παρ’ όλα αυτά καθ’ όλα αξιοπρεπείς επιλογές για όσους έχουν χαμηλό προϋπολογισμό.

GAK - V300

GAK - V400

Reidys

Reidys

GAK - V400 12χορδη

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View