Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Oι καλύτερες ακουστικές κιθάρες κάτω από 200 Ευρώ

<< < (3/8) > >>

Απόλλων:
Washburn WD7SCE / WG7SCE- 190€

Ένα παρόμοιο μοντέλο με την WD10S σε ηλεκτροακουστική, με έναν προενισχυτή που εξ όσων διαβάζω δεν είναι καθόλου άσχημος για την τιμή. Διατίθεται σε σχήμα Dreadnought (WD7) ή Folk (WG7). Δεν έχει ακριβώς τις ίδιες προδιγραφές όπως η WD10S (π.χ. το καπάκι περιγράφεται απλώς ως solid spruce), αλλά για κάποιον που χρειάζεται οπωσδήποτε μια ηλεκτροακουστική, ίσως να είναι η καλύτερη της λίστας.

Absolute Music - Matt Black

Absolute Music - Sunburst

Απόλλων:
Ibanez AW70NT - 194€Άλλη μια ενδιαφέρουσα επιλογή, αυτή τη φορά από την Ibanez. Αν και είναι μια εταιρία πιο γνωστή για τις ηλεκτρικές της κιθάρες, προσφέρει και ακουστικά όργανα με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Σώμα και μπράτσο από μαόνι με καπάκι από έλατο Sitka. Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, ειδικά σε σύγκριση με κάποια άλλα μοντέλα σε αυτή τη λίστα, παρ’ όλα αυτά είναι ένα τίμιο και καλοφτιαγμένο όργανο με ωραίο ήχο και γενικά καλή απόδοση.

Guitarbitz

GAK

Απόλλων:
Epiphone AJ220SCE - 198€

Μια ακόμα ηλεκτροακουστική κιθάρα με τιμή κάτω των 200 Ευρώ. Το μοντέλο αυτό από την Epiphone έχει σώμα και μπράτσο από μαόνι με καπάκι από έλατο Sitka και προενισχυτή Shadow Nanoflex. Mια πολύ σοβαρή πρόταση σε αυτή την κατηγορία για κάποιον που έχει περιορισμένο προϋπολογισμό και χρειάζεται τον ενισχυμένο ήχο μιας ηλεκτροακουστικής. Προσωπικά δεν θα την θεωρούσα καλύτερη από την Washburn από πλευράς κατασκευής, πιθανόν όμως να υπερέχει στο θέμα των ηλεκτρικών.

Thomann

Euroguitar (Ebony)

Euroguitar (Sunburst)

GAK

Absolute Music

Απόλλων:
Lag Tramontane T80D - 199€Η Γαλλική LAG προσφέρει ιδιαίτερα ποιοτικά όργανα (ηλεκτρικά και ακουστικά) που αξίζουν μια δοκιμή. Το σχετικά καινούργιο μοντέλο Τ80D έχει καπάκι από συμπαγές έλατο Sitka και σώμα από μαόνι, με μια ομολογουμένως ιδιόρρυθμη εμφάνιση. Το παλιότερο μοντέλο Τ66D έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, το φινίρισμα και την αίσθηση, ενώ έχουν και γίνει αρκετές αναφορές σε αυτό και σε σχετικά θέματα στο forum του Κιθάρα. Δεδομένου ότι η T66D δεν έχει συμπαγές καπάκι, θεωρώ ότι η T80D θα είναι ακόμα καλύτερη.

Euroguitar

Απόλλων:
Recording King RD-16 - 199€Μια πολύ δελεαστική πρόταση από ένα σχετικά καινούργιο όνομα στο χώρο. Οι Recording King έχουν αποσπάσει γενικά ευνοϊκές κριτικές για την ποιότητά τους και ανταγωνίζονται τα πιο καθιερωμένα ονόματα του χώρου. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το φτηνότερο (αν και επίσης καλό) μοντέλο RD-06. Η μόνη κιθάρα σε αυτή τη λίστα με καπάκι από έλατο Engelmann (από τις καλύτερες ποικιλίες), με σώμα και μπράτσο από μαόνι και αρκετές αισθητικές παρεμβάσεις όπως τα πρωτότυπα inlays από abalone, το binding και στις δύο πλευρές του σώματος και τα ασυνήθιστου (για ακουστική κιθάρα) σχήματος κλειδιά. Μια κιθάρα που φαίνεται να ξεπερνάει κατά πολύ τα αναμενόμενα στάνταρ για την κατηγορία της και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την καλύτερη της λίστας.

Thomann

Back Alley Music

Hartnoll

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View