Διάφορα > Κάδος ανακύκλωσης

Εκμάθηση, εύκολος vs δύσκολος τρόπος

<< < (2/12) > >>

LazyRocker:
Το κακό με τους δασκάλους, όχι μόνο μουσικής... είναι ότι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα καλύτερα από τον καθένα και βγάζουν διαγνώσεις σε 4'...

Λες να μην ξέρω σε τι υστερώ 50 χρόνια τώρα; Στα τραγούδια μου σαν συνθέσεις τι λάθη βρίσκεις; Και σαν παίξιμο τι λάθη βρίσκεις, γιατρός δεν είσαι, θεράπευσέ με.

Καθόδιος (φλουτσ):
Ειρήνη υμίν!

Εγώ θεωρώ λάθος να συσχετίζουμε την καλλιτεχνική έμπνευση με την διδασκαλία της μουσικής. Αν είσαι φιλόλογος δεν είναι απαραίτητο να γίνεις λογοτέχνης. Όμως η σωστή χρήση της γλώσσας που θα σου διδάξει ο φιλόλογος θα σε βοηθήσει να αποτυπώσεις τη φαντασία σου.

Έτσι και στη μουσική, το να μαθητεύσεις σε ένα καλό δάσκαλο θα σου κάνει πιό εύκολη τη ζωή γράφοντας τη μουσική σου και το λέω ώς παθών όντας μουσικά αγράμματος.

saved:
Εγω πριν παω ωδειο,παπαγαλιζα τραγουδια στο guitar pro,τα οποια βεβαια τα ακουγα πριν παρω μπασο,και αν μου ελεγες καπου να κανω καμια αλλαγη..τζιφος..και ναι κοπανιομουν και γουσταρα.Μετα ο κιθαριστας της μπαντας με εψησε να ξεκινισω ωδειο.Με 12ωρο δουλιας 7 μερες ουτε αργιες τιποτα..ολο αδιαβαστος πηγενα.Βεβαια,αυτο που εκμεταλεφτικα ηταν οτι πολυ σπανια βλεπαμε οτι ηθελε ο δασκαλος.Του ελεγα να Βαγγελη θελω να παιξω το ταδε και δεν μπορω,πως γινετε εκεινη η τεχνικη,πως βγαινει το τετραμετρο κτλ και εκει που ειχα μαθημα 21.00-22.00 εφευγα μεσανυχτα..μεχρι και τσιπουρο πηναμε.Καμια φορα κατεβαινε και ο ιδιοκτιτης του ωδειου και ελεγε και αυτος για αρμονιες κτλ.Βεβαια κατελιξα να μην ξερω να παιζω κλημακες,αλλα μου εδειξε ενα σωρο αλλα πραγματα που με ενδιεφεραν.Που θελω να καταληξω..ο δασκαλος ειναι πολυ ανοτερος απο ενα βιβλιο,και δεν υπαρχει μια σειρα που ακολουθουν ολοι οι δασκαλοι και ολοι οι μαθητες ειναι φωτοτυπια.Αν μπορεις να πας,θα μαθεις σε 1 χρονο αυτα που θα μαθενες σε 3 γιατι θα επρεπε να ανακαλυψεις τον κυκλο απο την αρχη.Αν δεν μπορεις να πας σε δασκαλο,τοτε αυτο δεν πρεπει να σε κρατισει μακρια απο το να μαθεις ενα μουσικο οργανο.Ουτε και ο δασκαλος σε κανει βιρτουοζο.Η το εχεις η οχι.Ομως ακομα και να μην το εχεις μπορεις να το απολαμβανεις.Τωρα ειτε κανεις πρωοδο με 5 ειτε πας πετοντας,ολα ειναι σχετικα.Ομως εγω ψηφιζω δασκαλο,γιατι θα σου λεισει πολλες αποριες.Και οταν λεμε δασκαλο,οχι τον γειτονα που παιζει τα αντερα του,αλλα καποιον που να μπορει να μεταδωσει τις γνωσεις του.

Spyros Delta:

--- Παράθεση από: LazyRocker στις 01/06/16, 20:29 ---Αυτό αναφέρεται σε ένα ποστ που έσβησες εντελώς και έγραψες μετά το από πάνω. Για να καταλαβαίνουν κι αυτοί που δεν παρακολουθούν διαρκώς τι γίνεται.

--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχια, εσβησα τα πολλα κι εγραψα την ουσια που ειναι αυτη

--- Παράθεση από: Spyros Delta στις 01/06/16, 20:25 ---Αν δεν καταλαβες, τους λες με λιγα λογια, "μη πατε σε δασκαλο, μαθετε μονοι σας και γινετε σαν κι εμενα"

--- Τέλος παράθεσης ---

zeoy:
Υπάρχουν δάσκαλοι και "δάσκαλοι" και υπάρχουν μαθητές και "μαθητές". Το τι θα παίξει ο καθένας, αν θα είναι παπαγάλος, αν θα έχει έμπνευση, αν θα είναι κουλός, αν θα είναι μουσικάρα εξαρτάται από το μυαλό του, τη δουλειά που θα ρίξει (είτε με δάσκαλο είτε χωρίς), τις εμπειρίες του, το πώς και τι ακούει κι ένα σωρό άλλα πράγματα. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Ένας καλός δάσκαλος θα σου δώσει τις βάσεις για να προχωρήσεις, θα σου μάθει τη γλώσσα να συνεννοείσαι με άλλους μουσικούς, θα σου δώσει τα ερεθίσματα να πας παραπέρα, θα σε μάθει να μαθαίνεις.

Δεν είναι κακό να τα πάρεις αυτά με άλλο τρόπο (βλέπε "αυτοδίδακτος") και όντως μπορεί και σε κάποιους ανθρώπους να τους ταιριάξει και καλύτερα. Αλλά είναι σημαντικό και για τον αυτοδίδακτο να έχει όντως διδαχτεί.

Προσωπικά δε με νοιάζει πώς έχει διδαχτεί ο καθένας και δε με νοιάζει αν θα ακούσω ένα αυτοδίδακτο ή έναν απόφοιτο καλού ωδείου. Με νοιάζει να ακούσω έναν καλό μουσικό.

Δείτε τον πιτσιρικά πιο κάτω (δείτε το video μέχρι τέλους). Είχε ταλέντο από παιδάκι αλλά ο Johny Hilland τον έκανε αεροπλάνο στα 17-18 του

https://www.youtube.com/watch?v=Ko0Uze4Vd3g

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View