Ειδικά θέματα > Υγεία

Αρχάριος κιθαρίστας-επίσης- αναφορά για πόνους

(1/2) > >>

grgdrep1411:
Παιδιά Πολλή Καλησπέρα σας!
Οφείλω πρώτα να σας ευχαριστήσω για το κουράγιο που μου δώσατε, όταν σας ανέφερα για πόνο στα ακροδάχτυλα του αριστερού χεριού μου! Όντως επέμεινα, όπως μου συστήσατε, η μαμά Φύση αντέδρασε, δημιουργήθηκαν κάλοι, και το πρόβλημα λύθηκε.
Βρήκα, επίσης, έναν πολύ καλό δάσκαλο μέσα από την παρέα σας, με τον οποίο έκανα μέχρι τώρα ~4 μήνες κάποια ιδιαίτερα.
Μπαίνοντας όλο και περισσότερο από τη θεωρία στην πράξη, παρατηρήσαμε ότι σε όλους τους αρπισμούς μεταξύ τάστων, αλλά και μεταξύ χορδών, όταν το 4ο δάκτυχο πίεζε χορδή, τα υπόλοιπα τρία απομακρυνόντουσαν πολύ (ιδιαιτέρως το 3ο) από την ταστιέρα.
Φτιάξαμε άσκηση ελέγχου των δαχτύλων, ώστε να είναι σχετικά κοντά στη χορδή, που παίζει... Κι εκεί εμφανίζεται ένας αρκετά έντονος πόνος λίγο πιο κάτο από τον καρπό (προς τον αγκώνα).
Κάτι ανάλογο συνέβη όταν μου έδωσε (ο δάσκαλος) ως άσκηση: κενό μπαρέ, στα τρία-τέσσερα πρώτα τάστα, για αρχή.
Εκεί εμφανίστηκε πάλι ένας έντονος πόνος, το 'τόξο', μεταξύ αντίχειρα και δείκτη.
Μολονότι εγώ θα είχα κάθε διάθεση να επιμείνω, ο δάσκαλος με προβλημάτισε, μιλώντας μου ότι σίγουρα -αν πρόκειται για πόνο τένοντα- θα ήταν φρόνιμο να μην τον τραυματίσω.
Και τώρα οι ερωτήσεις, αφού σας έβαλα στο κλίμα:
1) Γνωρίζει κάποιος... Έχει κάποιος προηγούμενες εμπειρίες από ανάλογους πόνους;
2) Πρόκειται για πόνους τενόντων, ή πόνους μυών; Γνωρίζω ότι οι μύες όσο κι αν πονούν, ενισχύονται μέχρι, πάλι, να σταματήσει ο πόνος! Αντίθετα, για τους τένοντες δεν γνωρίζω, και τους φοβάμαι ως πιο λεπτεπίλεπτους κι επιρρεπείς σε τραυματισμούς.
3) Είναι πόνοι, που συνηθίζονται, κι αυτοί, με την εξάσκηση, ή έπεσα σε αδιέξοδο;
4) Δεν φαντάζομαι, αλλά θα την κάνω τη χαζή ερώτηση: Υπάρχει κάποιος τρόπος παιξίματος όσων σας είπα/έγραψα, χωρίς τέτοιους πόνους;

Επειδή ΘΕΛΩ να μάθω κιθάρα, και έχω μπει σε κάποιο καλό δρόμο, τουλάχιστον από βασικότερα πρακτικά, και από θεωρία, θα στενοχωρηθώ πολύ να χρειαστεί να τα παρατήσω..... Λόγω ανατομικού προβλήματος (αρκετά ~ πολύ κοντός αντίχειρας) :( :( :(

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας, και για όποια τυχόν ανταπόκρισή σας.
Να είστε όλοι καλά
Φιλικότατα

modfori:
καλησπέρα,
καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ειδικός.
αυτό όμως που μπορώ να σου πω, έστω και αν είναι δυσάρεστο, είναι ότι μαλλον θα πρέπει να σταματήσεις για κάποιο διάστημα να παίζεις διότι ένας πιθανός τραυματισμός μπορεί να σε αφήσει μακρυά απο το όργανο για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.
αν ο πόνος συνεχιστεί να επισκεφτείς κάποιον ειδικό να σε κοιτάξει

ίσως να φταίει το όργανο το οποίο μπορεί να μην είναι σετταρισμένο στα μέτρα σου ή το μπράτσο του να μη σου ταιριάζει. εκεί θα πρέπει να κοιτάξεις για κάτι που θα σε βολέψει καλύτερα
ίσως η τεχνική σου να επιβαρύνει το χέρι σου και να πρέπει να την κοιτάξεις μαζί με το δάσκαλό σου ώστε να την αλλάξεις.
ίσως μελετάς πολλές ώρες και θα πρέπει να τις ελαττώσεις
 
πρόσεξέ το πάντως , μην το παίρνεις αψηφιστα ή ελαφρά
εγώ έπαθα τενοντίτιδα (λόγω κακοσετταρισμένου οργάνου) πριν 3 χρόνια και ακόμα δεν έχω απαλλαγεί εντελώς απο αυτή

panixgr:
ίσως κάποια φυσιοθεραπεία? και εγώ είχα πάθει τενοντίτιδα πριν νομίζω 26 χρόνια επίσης στο τόξο μεταξύ δείκτη και μέσου και είχα πάρει κάτι χάπια, προφανώς αντι-φλεγμονώδη και αναλγητικά.
Νομίζω βασικό στοιχείο είναι η ενδυνάμωση.

saved:
Θα πας σε εναν γιατρουλη,και οτι πει αυτος.Ακομα και να σου πει τερμα η κιθαρα,τοτε,τερμα η κιθαρα.
Αν ειναι να μεινεις κουλος,να βρασω και κιθαρα και ολα

grgdrep1411:
Όπως έγραψα στην αρχή, σας ευχαριστώ όλους. και πάλι, τόσο για τον χρόνο, που μου αφιερώσατε (από τον προσωπικό σας), όσο -ακόμα περισσότερο- και για τις ανταποκρίσεις σας.
Γενικά, αυτό σκεφτόμουν να κάνω.. Να πάω σε ορθοπεδικό, και μάλιστα σ' έναν καταπληκτικό, που έχω κατά νου.

Βέβαια, η έρημη η κιθαρούλα (στη χειρότερη περίπτωση), δεν θα πάει χαμένη. Θα πάει σε κάποιον από τους δύο γιούς μου, σε όποιον την θέλει, παρέα και με έτοιμο (πολύ καλό) δάσκαλο. ;D ;D

Και πάλι να είσαστε καλά όλοι, έστω και αν επιβεβαιώσατε τις πλέον δυσοίωνες σκέψεις μου. :) :) :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View