Χάσατε το μουσικό όργανό σας ή σας το έκλεψαν; Δηλώστε το εδώ!
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και η ιστορία έχει δείξει ότι το μέλλον έλυσε τα προβλήματα που παρελθόντος.
Συγγνώμη panixgr, αλλά δεν απέδειξες απολύτως τίποτα, εκτός του ότι κάποια storage media είναι πλέον "obsolete". So what...?
Οπότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για τον ιστορικό του μέλλοντος να ανακτήσει πληροφορίες από κάποιο ξεπερασμένο ή απαρχαιωμένο μέσο.
Παράθεση από: Απόλλων στις 21/08/18, 15:17Οπότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για τον ιστορικό του μέλλοντος να ανακτήσει πληροφορίες από κάποιο ξεπερασμένο ή απαρχαιωμένο μέσο.Ακριβώς.Το ξανάγραψα νομίζω, εδώ έχουμε την Οδύσσεια πχ, η οποία σώζεται από στόμα σε στόμα, την εποχή που δεν μπορούσε τίποτα να αποθηκευτεί.
Αν δεν γίνει κάποια καταστροφή, όπως αναφέρθηκε, γιατί να υπάρξει ασυνέχεια στη διατήρηση και τη δυνατότητα ανάγνωσης των αρχείων;
Αρα μπορει η οδησσεια που ξερουμε σημερα να μην εχει καμια σχεση με την.οριτζιναλ οδησσεια λογο του "βαλε σαλτσα να χει σασπενς"
ελα τωρα... μας διαβάζει κόσμος.
Αυτό που διαβλέπω να είναι διαφορετικό από τον 20 αιώνα και μετά σε σύγκριση με το πιο μακρινό παρελθόν, είναι μια αυξημένη ευαισθησία και επιθυμία να εξασφαλιστεί η επιβίωση κάποιων δεδομένων (και όχι μόνο) για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως σε άνα βαθμό γιατί ξέρουμε πλέον πόσα πράγματα έχουν χαθεί για πάντα κατά τον ρού της Ιστορίας
Και καταστροφή να γίνει, πλυμμήρα, σεισμός, φωτιά, βόμβα, whatever, ποιος λέει ότι θα χαθούν τα δεδομένα με τα υπερσύγχρονα datacenters;
Αν σου πω πως παίξαμε μπάσο για μία σεβαστή περίοδο αλλά παραμείναμε στην κιθάρα τί θα πεις?
Είναι φανερό οτι οι επιστήμονες (στο παραπάνω άρθρο) ούτε επαναπαύονται στο οτι ποτέ δεν θα υπάρξει καταστροφή, ούτε στο οτι βομβαρδίζοντας τον Κιμ ο κόσμος μας θα ζήσει όμορφα αρμονικά ειρηνικά και ιντερνετικά για πάντα. Και ούτε φυσικά στην μακροβιότητα των μέσων αποθήκευσης (η οποία και να υπήρχε απο μόνη της δεν λέει και τίποτε απολύτως).