Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Δοκιμές και συγκρίσεις μουσικών οργάνων και εξοπλισμού

Αγορά ηλεκτρο-ακουστικής κιθάρας

<< < (5/5)

modfori:
πςςς, κουκλάρα είναι.Καλόπαιχτη!Βγάλε καμιά φωτό να τη χαζέψουμε

elfiii2008:
Άργησα αλλά ορίστε και οι φωτογραφίες!

Spyros Delta:
Με γεια το οργανο και καλοπαιχτο

Να σας πω μια ιστορια ομως να το εχετε υποψη σας και ως τροφη για σκεψη.
Το 1998 αποφασισα να παρω μια καλη ακουστικη για να ηχογραφω στο στουντιο (recording musician ειναι μερος του επαγγελματος μου).
Πηγα στα καταστηματα και κατεληξα στις taylor σειρα 8.
Απο τις 4 που ειχε το καταστημα η μια ηταν σκετη ακουστικη και οι αλλες ηλεκτροακουστικες.
Φυσικα ειπα κι εγω οπως ολοι, να παρω μια απο τις ηλεκτροακουστικες για ... οταν χρειαστει.
Δοκιμαζωντας τες ομως, η ακουστικη ακουγοταν πολυ καλυτερα απο τις ηλεκτρο.
Μου δικαιολογησε τοτε ο καταστηματαρχης οτι αυτο συμβαινει γιατι αυτη η ακουστικη, εχει πιο λεπτο καπακι και μια κοντρα λιγοτερη για να παλλεται περισσοτερο, αντιθετα απο τις ηλεκτρο που δεν το επιθυμουμε αυτο για να μη βουιζουν με το παραμικρο στα λαιβ. (προβλημα που σταδιακα εξαλειφθηκε με τις ταπες που βαζουμε στην τρυπα και τοτε δεν υπηρχαν)
Δεν ξερω αν αυτο ισχυει ή ελεγε παπατζες ή ακομα κι αν ισχυε στις taylor εκεινης της εποχης, αν ισχυε ή ισχυει και σε αλλες κιθαρες.

Τεσπα επειδη με ενδιεφερε περισσοτερο το στουντιο, αγορασα την ακουστικη.
Ελαμντε που σε 2-3 χρονια χρειαστηκε και στα λαιβ.
Πηγα στο μαστορα μου λοιπον και το μονο που του ζητησα ηταν να μη μου τρυπησει την κιθαρα.
Πανευκολο ειπε και ακομα καλυτερα που δεν θελω να την τρυπησω.
Μου εβαλε ενα πιεζο LR Baggs κατω απο τον καβαλαρη (αφου τον ετριψε προσεκτικα για ειναι τελεια η επαφη) και αντικατεστησε το strap για τη ζωνη με ενα που ηταν και υποδοχη βισματος.
Ουτε μπαταριες, ουτε τιποτα. Ουτε που καταλαβα τι ειχε συμβει στην κιθαρα. Ειτε οπτικα, ειτε ακουστικα.
Αγορασα ενα fishman analog εξωτερικο προενισχυτη/DI (δινω ηχο μεσω XLR και λειτουργει με Phantom - κι απο εδω γλυτωσα τις μπαταριες και τα τροφοδοτικα) και ο ηλεκτρικος ηχος της κιθαρας μου ειναι 200% καλυτερος απο οποιαδηποτε ηλεκτροακουστικη Taylor εχω ακουσει. Ειτε καινουρια ειτε παλια.

ΥΓ1 ο lr baggs piezo μετα απο τοσο χρονια, λειτουργει αψογα. Σε μια 12χορδη ακουστικη taylor (ιδια χρονολογιας περιπου)  που αγορασα μεταχειρισμενη και ειχε γινει παρομοια δουλεια, αλλα εχει μπει fishman piezo, αυτο ψοφησε. Ισα που ακουγεται.
Ο μαστορας το δικαιολογησε στο λεπτοτερο παχος που εχει και δεν αντεξε στην πιεση των χορδων τοσα χρονια.

ΥΓ2 Προσωπικα, δεν προκειται ποτε να αγορασω ηλεκτροακουστικη με ετοιμo  piezo και προενισχυτη πανω της. 
Ακομα και φτηνη κιθαρα, θα αγορασω ακουστικη και θα την κανω μονος μου ηλεκτρο, με οτι υλικα θελω εγω.
Ιδιως σε φτηνη κιθαρα, το piezo και ο προενισχυτής της, θα ειναι ακομα πιο φτηνοδουλεια, κατι που θα με αναγκασει να το αλλαξω ετσι κι αλλιως και το κακο ειναι οτι θα πρεπει να παρω onboard προενισχυτη για να μη μεινει τρυπα στο οργανο.

Guitar Fan:
Σπύρο,

εκτός από piezo θα μπορούσες να βάλεις και μαγνήτη για ακουστική στο sound hole, δεν θα ήταν καλύτερα;

Spyros Delta:

--- Παράθεση από: Guitar Fan στις 28/05/18, 07:22 ---Σπύρο,

εκτός από piezo θα μπορούσες να βάλεις και μαγνήτη για ακουστική στο sound hole, δεν θα ήταν καλύτερα;

--- Τέλος παράθεσης ---
Οχι.Τοτε τουλαχιστον και για τη δουλεια που το ηθελα.
Τωρα θα εβαζα μαλλον το συστημα της lr baggs anthem που ειναι συνδυασμος Piezo και μικροφωνου.
Αλλα μη νομιζεις οτι παει πισω το συστημα που εχω.
Περσι παιξαμε μαζι σε ενα σχημα δυο κιθαριστες. Ο αλλος ειχε το anthem.
Η δικη μου με σκετο Piezo ακουγοταν πιο ακουστικη και πιο γεματη.
Παιζουν ρολο κι αλλοι παραγοντες για το τελικο αποτελεσμα. Το παιξιμο, οι ρυθμισεις κλπ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View