Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Ενισχυτής με line out για σύνδεση (ηχογράφηση) σε PC

(1/2) > >>

jeandoumpier:
Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω κάποιον ενισχυτή για ηλεκτρική κιθάρα περίπου στα 15W εκεί κοντά στα 100€, όπως αυτόν : https://www.skroutz.gr/s/19765954/Marshall-MG15GR.html
Η ερώτησή μου είναι αν αυτός έχει line out για να τον συνδέσω σε κάποια εξωτερική κάρτα ήχου (π.χ. https://www.skroutz.gr/s/5695210/Behringer-U-Phoria-UMC22.html ) και από εκεί στο pc ώστε να ηχογραφώ σε κάποιο πρόγραμμα. Γνωρίζω ότι το καλύτερο είναι να συνδέω απ'ευθείας την κιθάρα στην κάρτα ήχου αλλά θα ήθελα να ακούω και τι παίζω -την ίδια στιγμή που ηχογραφώ -από τον ενισχυτή και όχι από τα ηχεία του υπολογιστή που φαντάζομαι μιας και είναι απλά ηχεία θα είναι μέτριος ο ήχος.
Όποιος έχει κάποια πρόταση, ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

BitCollector:
Ο συγκεκριμένος (απ' ό,τι βλέπω) δεν έχει line out αλλά έχει έξοδο ακουστικών. Όταν λες να ηχογραφήσεις, τι εννοείς; Μόνο την κιθάρα σου ή ακούς και κάποιο backing track; Από αυτό που περιγράφεις δε βλέπω λόγο να αγοράσεις ενισχυτή, αν θες να τον χρησιμοποιήσεις απλώς ως μόνιτορ. Πρώτα από όλα μόλις συνδέσεις κάτι στην έξοδο ακουστικών το μεγάφωνο του ενισχυτή θα απομονωθεί (κατά 99,99 %) και δε θα παίζει. Τα ηχεία του ΗΥ/λάπτοπ βγαίνουν έτσι κι αλλιώς από το παιχνίδι. Ακούς με ακουστικά από την εξωτερική κάρτα ήχου, συνδέεις την κιθάρα στην ειδική είσοδο για όργανα (που έχουν οι περισσότερες κάρτες, ακόμα και οι φθηνότερες) και κάνεις τον ήχο σου με software. 

jeandoumpier:
Μάλιστα, κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εγώ θέλω να ηχογραφώ στο audacity (για παράδειγμα) ή ας πούμε να παίζουν τα υπόλοιπα όργανα στο guitar pro και πάνω σε αυτά να παίζω το κομμάτι με την κιθάρα και να μπορώ να ''αποθηκεύω'' το αποτέλεσμα ηχογραφώντας.

BitCollector:
Έχεις ήδη κάρτα ήχου; Πες μας λίγο το σετάπ σου, για να είναι πιο καθαρή η εικόνα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ενισχυτής (ή αυτός ο συγκεκριμένος) δε χρειάζεται, με βάση την περιγραφή σου. Εκτός φυσικά αν (πέρα από το pc και τις ενδεχόμενες ηχογραφήσεις) γουστάρεις να παίζεις/ακούς την κιθάρα σου μέσα από ενισχυτή.

jeandoumpier:
Κοίταξε, ενισχυτή θέλω να αγοράσω έτσι κι αλλιώς. Πάντως,θα χρειαστεί και εξωτερική κάρτα ήχου έτσι? Γιατί έχω μόνο την ενσωματωμένη της μητρικής και δεν θα ήθελα να ρισκάρω κάτι με αυτή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View