Περι μουσικής > Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις

Εκδήλωση παρουσίασης Αναστασιματαρίων Κυριάκου Κουλι

(1/1)

ΚΕΠΕΜ:
Με χαρά ανακοινώνουμε την διαδικτυακή παρουσίαση των δύο νεοεκδοθέντων αναστασιματαρίων, Κυριάκου Κουλιδά & Δανιήλ Πρωτοψάλτου.

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 19.00

– ΔΩΡΕΑΝ μέσω ZOOM –
Πρόκειται για μία σημαντικότατη εργασία μουσικολογικού και ψαλτικού ενδιαφέροντος από τον Κυριάκο Τζουραμάνη, καθώς φέρνει στο φως και καθιστά προσιτά δύο παλαιά αναστασιματάρια που ανήκουν στο νέο στιχηραρικό είδος. Με το Αναστασιματάριο του Κουλιδά εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χειρόγραφη παράδοση (το 1ο τέταρτο του 18ου αιώνα) το νέο στιχηραρικό είδος μελοποιίας, ενώ με το Αναστασιματάριο του Δανιήλ καταγράφεται για πρώτη φορά (μέσα 18ου αιώνα) η ψαλμώδηση των αναστάσιμων στιχηρών κατά το ύφος της Μ.τ.Χ.Ε στο νέο είδος μελοποιίας.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εισηγήσεις:

- Εισαγωγή από τον επιμελητή της έκδοσης, Κυριάκο Τζουραμάνη, Msc Βυζαντινής Μουσικολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου, δάσκαλο της ψαλτικής τέχνης και λαμπαδάριο του Ι. Ν. Παντανάσσης Πατρών.

- «Χίλια ἔτη ὡς ἡμέρα ἡ ἐχθές…: Συντήρηση καὶ ἀνανέωση στὴν παράδοση τοῦ στιχηραρικοῦ μέλους», του Γρηγορίου Γ. Αναστασίου, Δρ. Bυζ. Μουσικολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικού συνεργάτη Ιδρύματος Bυζ. Μουσικολογίας.

- «Η παράδοση του νέου στιχηραρίου και τα Αναστασιματάρια Κυριακου Κουλιδά και Δανιήλ Πρωτοψάλτου», του Ιωάννη Αρβανίτη, Διδάκτορος του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή βυζαντινής μουσικής.

Η έκδοση συνοδεύεται από CD, στο οποίο περιέχονται οι χειρόγραφοι κώδικες των δύο Αναστασιματαρίων στην παλαιά γραφή (Ιβήρων 1992 & Παντελεήμονος 942) καθώς και μια συγκριτική μελέτη που εκπόνησε ο εκδότης σχετικά με την σημειογραφία, τις θέσεις και την εξήγηση του μέλους.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΑ 2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΑ: https://kepemshop.gr/product/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AE%CE%BB-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%88%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%BF%CF%85/

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ
Για να εγγραφείτε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZArfu-ppj8uE9PR_KmcpSstN1U2s1lXz3nO

Αφού εγγραφείτε, θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης με τον προσωπικό σας σύνδεσμο συμμετοχής, με τον οποίο θα συνδεθείτε στην εκδήλωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην εκδήλωση θα διατεθεί στους συμμετέχοντες ειδικό εκπτωτικό κουπόνι 15% για την έκδοση “Αναστασιματάριον Δανιήλ Πρωτοψάλτου – Αναστασιματάριον Κυριάκου Κουλιδά“ (https://kepemshop.gr/product/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AE%CE%BB-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%88%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%BF%CF%85/)

panixgr:
μπραβο για την προσπάθεια.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View