Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Echokid

Σελίδες: [1]
1
Εξαιρετικό το παίξιμο βέβαια, ο ήχος να πω την αλήθεια μου φαίνεται λίγο μπουκωμένος (μήπως να του δώσεις μια καραλέμα bucolem? ;D ).
Ένα track είναι η κιθάρα??
 ;D 


Η κιθάρα είναι τρία tracks φίλε Γιάννη.

2
Εφέ / Απ: Pod hd σε λαμπάτο ενισχυτή!
« στις: 28/03/13, 22:58 »
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, νομίζω θα μου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες (ακόμα δεν είχα την ευκαιρία να τα εφαρμόσω μιας και είμαι μακριά από το σπίτι), ήδη κάποια από τα παραπάνω δεν τα γνώριζα και βάζουν σε μία τάξη τα πράγματα σιγά σιγά.
3
Εφέ / Pod hd σε λαμπάτο ενισχυτή!
« στις: 28/03/13, 13:58 »
Υπάρχει κάποιος που χρησιμοποιεί το pod hd της line6 πάνω σε λαμπάτο ενιχυτή;

Ο εξοπλισμός μου την παρούσα στιγμή είναι:

Ibanez s570

Fender squier classic vibe 60s strat

VHT 12/20 rt combo (ορμώμενος από το νήμα του zoey τον αγόρασα και έχω μείνει έκπληκτος, θα γράψω κάποια στιγμή στο σχετικό νήμα τις εντυπώσεις μου)

Line6 Pod hd 400

Έχω δοκιμάσει την μέθοδο των 4 καλωδίων αλλά και την απλή συνδεσμολογία κατ´ευθείαν στο return του ενισχυτή.

Οι απορίες μου είναι πολλές. Θα προσπαθήσω να διατυπώσω κάποιες από αυτές και θα ήθελα όποιος χρησιμοποιεί το pod hd σε λαμπάτο ενισχυτή να με βοηθήσει να καταλάβω ορισμένα πράγματα.

1. Με την 4cm μπορώ χρησιμοποιώντας ένα null preset να έχω τον ήχο του ενισχυτή ενώ κατ´ευθείαν στο return δεν έχω καταλάβει αν και πως γίνεται.

2. Με την 4cm χρησιμοποιώντας μόνο το preamp του pod και την τελική ενίσχυση του ενισχυτή, ο ήχος γίνεται πολύ fizzy και όσο κόβω πρίμα, τόσο πιο πολύ μπουκώνει και δεν βρίσκω κάποια ενδιάμεση λύση. Επίσης όταν χρησιμοποιώ και το preamp αλλά και την τελική του pod ο ήχος βγαίνει παραμορφωμένος σε σχέση με το τι ακούω αν συνδέσω το pod κατευθείαν στο pc.

3. Δεν ξέρω αν τα παραπάνω προέρχονται από κάποιο λάθος που κάνω στη συνδεσμολογία, ή αν απλά θα πρέπει να δεχτώ ότι θα παίρνω ήχο χειρότερης ποιότητας σε σχέση με το pod ---> usb ---> pc, όταν το pod συνδέεται σε λαμπάτο ενισχυτή?

Όποιος έχει πείρα πάνω στο pod, στις δυνατότητες του και γενικά το χειρίζεται άνετα και ξέρει τι να μου προτείνει για να βελτιώσω τον ήχο μου μέσα από λαμπάτο ενισχυτή, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να πει πέντε πράγματα ώστε να ξεμπερδέψω κάποια από τα παραπάνω.

Εννοείται κάθε άποψη ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη και θα βοηθούσε πολύ!

4
http://line6.com/customtone/tone/209896/


Εδώ είναι το preset που ψάχνεις, βέβαια το τροποποίησα λίγο πριν την ηχογράφηση αλλά για τις ακριβείς αλλαγές που έκανα θα πρέπει να περιμένεις κάποιες μέρες καθώς είμαι στο στρατό αυτή την περίοδο και είμαι μακριά από το pc στο οποίο αποθηκεύω τους ήχους μου :)


Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

5
Μια ηχογράφηση που έκανα με το pod hd400 κατ´ευθείαν στο pc και μέσω Ableton live.

http://www.2shared.com/audio/2nkjh2RH/for_the_love_of_god_cover.html

6
Είδα αρκετά video στο ΥΤ γιαυτόν, έχει και καλή τιμή σχετικά, διάβασα και το thread του zeoy, άκουσα και τα κλιπς που ανέβασε, γράφει και ότι θα μείνουν ευχαριστημένοι εκείνοι που θέλουν να συνδέσουν την πεταλιέρα τους καρφί στο return, ε.. αυτόν θα πάρω  ;D  !!!

http://www.thomann.de/gr/vht_special_12_20_combo_rt.htm

7
Αφού διάβασα τα threads του JD για τις κιθάρες και του ενισχυτές προσεκτικά, και αφού του βγάλω με μία φιγούρα υπόκλισης το καπέλο για την πολύ χρήσιμη δουλειά του, μπορώ να πω ότι για πρώτη φορά βγάζω νόημα σε αρκετά από τα πράγματα που διαβάζω για τους ενισχυτές (οκ, το κατα δύναμιν είναι αρχή ακόμα).


Για παράδειγμα την επισήμανση του φίλου πιο πάνω, ότι την πεταλιέρα, εάν θέλεις να μην επηρεάσεις την διαδικασία προενίσχυσης του εκάστοτε ενισχυτή, την συνδέεις στο effects loop μετά την προενίσχυση και πριν την τελική ενίσχυση, παίρνοντας από αυτήν τα διάφορα εφέ modulation διαμορφώνοντας τον τελικό ήχο χωρίς να παραμορφώνεις το σήμα πριν την προενίσχυση μπουκώνοντάς το τελικά.


Έχω κάποιες ερωτήσεις όμως.


Αν θέλω να δώσω περισσότερο boost/overdrive πριν την προενίσχυση, με την ίδια πεταλιέρα που έχω συνδέσει στο effects loop (νομίζω η συγκεκριμένη έχει overdrive), τι αλλάζει στη συνδεσμολογία; Η μήπως δε γίνεται αυτό;


Επίσης από ότι κατάλαβα, μπορώ να συνδέσω την κιθάρα κατευθείαν στην πεταλιέρα και από κει στον ενισχυτή και να παρακάμψω την προενίσχυση του ενισχυτή, παίρνοντας σαν αποτέλεσμα, τον ψηφιακά προενισχυμένο ήχο της πεταλιέρας με μία τελική αναλογική ενίσχυση που δίνει ο ενισχυτής;


Και τέλος, αν φτιάξω έναν πολύ καθαρό ήχο από τον ενισχυτή ώστε να τον "πειράξω" στη συνέχεια στο effects loop με την πεταλιέρα, πως κλείνω από την πεταλιέρα την προενίσχυση της ώστε να "δίνει" στο σήμα απλά τα εφέ που επιλέγω χωρίς να βρωμίζει το σύμπαν με θόρυβο;


Edit: παίζω κυρίως με Hendrix fuzz ήχους, fusion αλλά Guthrie govan αλλά και metal τύπου theater.Με το pod πειραματίζομαι και με καθαρούς fender (αυτή τη σκαστή γλύκα που έχει) αλλά με την ibanez μου και με τα ηχεία στο pc μου (δεν είναι μόνιτορ) αυτό είναι πολύ δύσκολο, αν ανεβάσω λίγο την ένταση δε, μπουκώνει ο ήχος πολύ στις μπάσες νότες...

8
Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας και για το λινκ με τη βοηθεια.θα επανελθω στο θεμα αφου πρωτα ξεκαθαρισω ορισμενα πραγματα διαβαζοντας το thread για τους ενισχυτες.

και παλι ευχαριστω.

9
Οπότε κοίταξε να διαλέξεις έναν ενισχυτή που να σου κάνει η χροιά του για αυτά που παίζεις, κράτα το pod προσωρινά για τα effects του στην λούπα και αργότερα βλέπεις, το δίνεις πχ και παίρνεις κάτι πιο ποιοτικό για effects και μόνο.


Είναι όμως σίγουρο ότι αν διαλέξω κάποιον σε αυτά τα λεφτά που μου κάνει, θα είναι -όπως το έθεσες- φιλικός στο pod; Πως λειτουργεί το pod σε αυτή την περίπτωση; Μπορώ να "κλείσω" τα δικά του preamp ώστε να αφήνω το eq του ενισχυτή να κάνει τη δουλειά και να χρησιμοποιώ μόνο τα effects από το pod; Όπως είπα και πριν είμαι άσχετος από τεχνικά θέματα οπότε συγνώμη αν ρωτάω "περίεργα" πράγματα που δεν έχουν εύκολη απάντηση :P

10
Καλή χρονιά σε όλους και χρόνια πολλά!


Παίζω κάποια χρόνια κιθάρα αλλά ποτέ δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα του εξοπλισμού γιαυτό και σε τεχνικά θέματα είμαι παντελώς άσχετος. Πάντοτε έπαιζα σε ενισχυτές αρκετά φτηνούς που μπορούσα να αγοράσω με ότι χαρτζιλίκι έβγαζα σαν πιτσιρικάς. Δεν γνωρίζω βασικά θέματα όπως οι διαφορές των λαμπάτων ενισχυτών από αυτούς με τρανζίστορ, πως λειτουργεί και τι προσφέρει το fx loop κτλ..


Έχω να διαβάσω και να ενημερωθώ για πολλά εδώ μέσα αλλά μέχρι τότε θα ήθελα μια γνώμη για αγορά ενισχυτή.


Έχω μία ibanez s570 και πριν μερικούς μήνες απέκτησα και ένα pod hd400 για να μπορώ να παίζω και να γράφω στο pc μέσω USB και του ableton live που δουλεύω.


Ενισχυτή αυτή τη στιγμή δεν έχω και έτσι ψάχνω να αγοράσω έναν με ταβάνι τα 750€ ώστε να αξιοποιήσω τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό και στο σπίτι αλλά και σε μικρά live που κάνουμε με την μπάντα.


Κοιτούσα τον dt25 combo της line6, αφού έχω ήδη το pod, αλλά πολλοί τον κατηγορούν για τον ψηφιακό ήχο του σε σχέση με άλλους λαμπάτους ενισχυτές στην ίδια τιμή.


Τι μου προτείνετε να κάνω; Υπάρχουν στην τιμή αυτή ενισχυτές που αξίζει κανείς να αγοράσει και να λειτουργούν με το pod χωρίς αλλοίωση στον ήχο;
Η μήπως να πουλήσω και το pod για να πάω για κάτι καλύτερο;


Σίγουρα κάποια από αυτά που ρωτάω είναι σχετικά και υποκειμενικά, αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες.


Ευχαριστώ.

Σελίδες: [1]