Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Echokid

Σελίδες: [1]
1
Εφέ / Pod hd σε λαμπάτο ενισχυτή!
« στις: 28/03/13, 13:58 »
Υπάρχει κάποιος που χρησιμοποιεί το pod hd της line6 πάνω σε λαμπάτο ενιχυτή;

Ο εξοπλισμός μου την παρούσα στιγμή είναι:

Ibanez s570

Fender squier classic vibe 60s strat

VHT 12/20 rt combo (ορμώμενος από το νήμα του zoey τον αγόρασα και έχω μείνει έκπληκτος, θα γράψω κάποια στιγμή στο σχετικό νήμα τις εντυπώσεις μου)

Line6 Pod hd 400

Έχω δοκιμάσει την μέθοδο των 4 καλωδίων αλλά και την απλή συνδεσμολογία κατ´ευθείαν στο return του ενισχυτή.

Οι απορίες μου είναι πολλές. Θα προσπαθήσω να διατυπώσω κάποιες από αυτές και θα ήθελα όποιος χρησιμοποιεί το pod hd σε λαμπάτο ενισχυτή να με βοηθήσει να καταλάβω ορισμένα πράγματα.

1. Με την 4cm μπορώ χρησιμοποιώντας ένα null preset να έχω τον ήχο του ενισχυτή ενώ κατ´ευθείαν στο return δεν έχω καταλάβει αν και πως γίνεται.

2. Με την 4cm χρησιμοποιώντας μόνο το preamp του pod και την τελική ενίσχυση του ενισχυτή, ο ήχος γίνεται πολύ fizzy και όσο κόβω πρίμα, τόσο πιο πολύ μπουκώνει και δεν βρίσκω κάποια ενδιάμεση λύση. Επίσης όταν χρησιμοποιώ και το preamp αλλά και την τελική του pod ο ήχος βγαίνει παραμορφωμένος σε σχέση με το τι ακούω αν συνδέσω το pod κατευθείαν στο pc.

3. Δεν ξέρω αν τα παραπάνω προέρχονται από κάποιο λάθος που κάνω στη συνδεσμολογία, ή αν απλά θα πρέπει να δεχτώ ότι θα παίρνω ήχο χειρότερης ποιότητας σε σχέση με το pod ---> usb ---> pc, όταν το pod συνδέεται σε λαμπάτο ενισχυτή?

Όποιος έχει πείρα πάνω στο pod, στις δυνατότητες του και γενικά το χειρίζεται άνετα και ξέρει τι να μου προτείνει για να βελτιώσω τον ήχο μου μέσα από λαμπάτο ενισχυτή, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να πει πέντε πράγματα ώστε να ξεμπερδέψω κάποια από τα παραπάνω.

Εννοείται κάθε άποψη ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη και θα βοηθούσε πολύ!

2
Μια ηχογράφηση που έκανα με το pod hd400 κατ´ευθείαν στο pc και μέσω Ableton live.

http://www.2shared.com/audio/2nkjh2RH/for_the_love_of_god_cover.html

3
Καλή χρονιά σε όλους και χρόνια πολλά!


Παίζω κάποια χρόνια κιθάρα αλλά ποτέ δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα του εξοπλισμού γιαυτό και σε τεχνικά θέματα είμαι παντελώς άσχετος. Πάντοτε έπαιζα σε ενισχυτές αρκετά φτηνούς που μπορούσα να αγοράσω με ότι χαρτζιλίκι έβγαζα σαν πιτσιρικάς. Δεν γνωρίζω βασικά θέματα όπως οι διαφορές των λαμπάτων ενισχυτών από αυτούς με τρανζίστορ, πως λειτουργεί και τι προσφέρει το fx loop κτλ..


Έχω να διαβάσω και να ενημερωθώ για πολλά εδώ μέσα αλλά μέχρι τότε θα ήθελα μια γνώμη για αγορά ενισχυτή.


Έχω μία ibanez s570 και πριν μερικούς μήνες απέκτησα και ένα pod hd400 για να μπορώ να παίζω και να γράφω στο pc μέσω USB και του ableton live που δουλεύω.


Ενισχυτή αυτή τη στιγμή δεν έχω και έτσι ψάχνω να αγοράσω έναν με ταβάνι τα 750€ ώστε να αξιοποιήσω τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό και στο σπίτι αλλά και σε μικρά live που κάνουμε με την μπάντα.


Κοιτούσα τον dt25 combo της line6, αφού έχω ήδη το pod, αλλά πολλοί τον κατηγορούν για τον ψηφιακό ήχο του σε σχέση με άλλους λαμπάτους ενισχυτές στην ίδια τιμή.


Τι μου προτείνετε να κάνω; Υπάρχουν στην τιμή αυτή ενισχυτές που αξίζει κανείς να αγοράσει και να λειτουργούν με το pod χωρίς αλλοίωση στον ήχο;
Η μήπως να πουλήσω και το pod για να πάω για κάτι καλύτερο;


Σίγουρα κάποια από αυτά που ρωτάω είναι σχετικά και υποκειμενικά, αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες.


Ευχαριστώ.

Σελίδες: [1]