παιδιαστικη ζηλια χαχαχααχ ελιωσα με αυτο! Το θεμα πηρε παντως την τελειωτικη του απαντηση, εστω και 4 χρονια μετα
Σοβαρα τωρα, οσο περναει και ο καιρος και βλεπω διαφορα οργανα κτλ εχω καταληξει σε αυτο: Oi Gibson ειναι σαν κλασικο αυτοκινητο, το περνεις για αυτο που ειναι και αντιπροσωπευει. Δεν το περνεις ουτε για να πας με 200 στην εθνικη, ουτε για να μπαινεις σε τις μπαντες στις στροφες.
Και σχετικα με αυτο που λεει ο φιλος παραπανω (συγκριση gibson & esp των 2000 ευρω), ναι, μπορω να πω οτι η εσπ των 2000 εχει πολυ καλυτερη κατασκευη και ειναι πιο εργονομικη ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ παντα απο μια γκιμπσον των 2000. Εχω δει και δοκιμασει αρκετες και απο τις 2 και μπορω πιστευω να το πω αυτο. Τωρα αν καποιος προτιμα την γκιμπσον καλα κανει και την προτιμα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα, οπως και αν εχει αντιθετη αποψη για την ποιοτητα, εγω αυτα ειδα, αυτα λεω. Καλυτερη σιγουρα δεν ειναι η μια ή η αλλη, το θεμα ειναι υποκειμενικο, τι θελει ο καθενας. Κλασικο αυτοκινητο, η μοντερνο.
Και αυτο με τη ηχητικη ευελιξια που λεει ειναι σχετικο. Και αν παιζεις μεταλ και οι δασκαλοι σου σε εσπρωξαν στο να αγορασεις γκιμπσον λες πολ, λεει κατι για το θεμα. Αν ειχες καποιον γνωστο μεταλ κιθαριστα για δασκαλο θα σου προτεινε καποια ibanez, dean κτλ. Οχι οτι η γκιμπσον ειναι κακη επιλογη, αλλα με μια superstrat κανεις καποια πραγματα πολυ πιο ευκολα, οσο αφορα το μεταλ, εχεις και το τρεμολο κτλ.