Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Κιθάρα - Μάρκες και τύποι

Ξεκίνημα Αρχάριου με Ακουστική κιθάρα

(1/5) > >>

jorimkian2:
Καλησπέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί κάπου αλλού εδώ μέσα αλλά έκανα αυτό το θέμα όντας εγώ ο ίδιος αρχάριος και θα ήθελα να φτιάξουμε μαζί έναν πολύ μικρό οδηγό για τους αρχάριους κιθαρίστες και όταν λέμε αρχάριους εννοούμε που δεν έχουν ξαναπιάσει κιθάρα στα χέρια τους. Αυτό λοιπόν που θα ήθελα να ξεκινήσουμε να λέμε έχει να κάνει με την αγορά της πρώτης κιθάρας ηλεκτροακουστικής η ακουστικής σκέτο σε επίπεδα τιμής που μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει και όπου δεν θα είναι όμως κάτι πάρα πολύ απλό που μπορεί να τον αποτρέψει στο να συνεχίσει.

GVen:
Εντελώς τυχαία,  θέλει μα ξεκινήσει η αδερφή μου κιθάρα. Δεν ξερει ουτε πως πιάνεται. Οπότε της πρότεινα μια κιθάρα οικονομική με Καλό ηχο. Πήραμε το πακέτο της Ibanez  v50n που περιέχει ιμάντα, πένες, κουρδιστιρι και θήκη. Ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις. Μαζί με ένα stand, υγρό καθαρισμού χορδών, υγρό καθαρισμού σώματος, πανάκι και 1 σετ χορδών,  δώσαμε 155 ευρώ. Δε νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι άλλο για να ξεκινήσεις, εκτός από ένα καλό δάσκαλο.

Πριν την επιλογή της καινούργιας είχαμε κοιτάξει στα μεταχειρισμένα, αλλα δυστηχως λογω τβν μέτρων δε μπορουσαμε να παμε να δουμε απο κοντα τις 2 κιθάρες που είχαμε βρει, οπότε αγοράσαμε μια καινούργια.

Γενικώς, κατά τη γνώμη μου, ένας αρχάριος δε χρειάζεται ακριβό όργανο για αρχή. Παίρνεις μια οικονομική κιθάρα, ξεκινάς και όταν γίνεις καλός και το αυτί και το χέρι θέλουν κάτι καλύτερο, τότε παίρνεις και μια καλή.

Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι πάρε κάτι καλό απ την αρχή, αλλά πρέπει να σαι σίγουρος ότι θα γουστάρεις το όργανο και δεν υπάρχει περίπτωση να το παρατήσεις. Αυτά όμως είναι επιλογές του καθενός και παμε ανάλογα και με το πορτοφόλι που διαθέτει κάποιος.

Για τη συγκεκριμένη κιθάρα πάντως θα πω το εξής. Πολύ βολικό μπράτσο...Πολύ γλυκός και ωραίος ήχος και σχετικά καλή ποιότητα ξύλων και κατασκευής γενικά. Ότι πρέπει για αρχάριο και ίσως και για πιο προχωρημένο.

jorimkian2:
Πολύ ωραία. Αν δεν μείνουμε σε αυτό που μου είπες, γενικά θα επέλεγες σε χαμηλό μπάτζετ ακουστική ή ηλεκτροακουστική όπου θα παιχτεί αρχικά χωρίς ενίσχυση. Και επίσης με σειρά κατάταξης πως θα ταξινομουσες τις yamaha, ibanez, fender, sigma

GVen:

--- Παράθεση από: jorimkian2 στις 23/03/21, 03:46 ---Πολύ ωραία. Αν δεν μείνουμε σε αυτό που μου είπες, γενικά θα επέλεγες σε χαμηλό μπάτζετ ακουστική ή ηλεκτροακουστική όπου θα παιχτεί αρχικά χωρίς ενίσχυση. Και επίσης με σειρά κατάταξης πως θα ταξινομουσες τις yamaha, ibanez, fender, sigma

--- Τέλος παράθεσης ---
Κατ αρχήν, ηλεκτροκουστικη θα έπαιρνα αν είχα προοπτική για κάποιο live ή ηχογράφηση. Αν δεν έχω σκοπό για κάτι τέτοιο, θα προτιμήσω να δώσω τα ίδια χρήματα για αγορά μιας καλύτερης ακουστικής. Οι ηλεκτροακουστικες είναι πιο ακριβές, οπότε καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Όσο για το καλύτερη εταιρία...Δε μπορώ να κάνω κάποια κατάταξη. Είναι όλες αξιόπιστες εταιρίες με πολύ καλά όργανα.  Όλα εξαρτώνται απ το budget που διαθέτει ο καθένας μας, από το feel που σου αφήνει το όργανο που έχεις στα χέρια σου, από τον ηχο που βγάζει και από την ποιότητα .

Μια sigma που είχα δοκιμάσει, μου άρεσε πάρα πολύ. Ίσως κάποια στιγμή την πάρω. Αυτό δε σημαίνει ότι μια ibanez αντίστοιχων χαρακτηριστικών και τιμής είναι καλύτερη ή χειρότερη. Αν έμενα μ αρέσει ο ηχος μιας κιθάρας καλύτερα από μιας άλλης, δε θα κοιτάξω ποια είναι πιο καλή. Θα πάρω αυτή που μ αρέσει. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά.
Προσωπικά, σαν αριστερόχειρας, έχω λιγότερες επιλογές σε όργανα,  οπότε θα κοιτάξω να πάρω το καλύτερο που μπορώ με το budget που διαθέτω. Τώρα αν θα ναι Yamaha, ibanez, fender, sigma, cort, vintage ή ότι άλλο...Δε με απασχολεί. Αν το όργανο μου κάνει στο "πιάσιμο" και στο άκουσμα και πληρεί τα τεχνικα χαρακτηριστικά που θέλω, μέσα στο budget που διαθέτω...τότε θα πάρω αυτό κι ας λέει και κολοπετινιτσα στο headstock.

jorimkian2:
Πολύ σωστά όλα αυτά αλλά υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Τα καταστήματα είναι κλειστά οπότε αδύνατο να πιάσεις και να ακούσεις κάποιο όργανο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View