Απόλλων:
Το θέμα αυτό δεν έχει σχέση με κιθάρα και μουσική, αλλά σκέφτηκα ότι εδώ σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να βοηθήσει.
Το Σαββατοκύριακο που πέρασε παρακολούθησα ένα σεμινάριο και ηχογράφησα κάποιες από τις διαλέξεις με ένα ψηφιακό recorder. Επειδή βρισκόμουν σε μια κάποια απόσταση, η φωνή του ομιλητή ακούγεται μεν αλλά όχι ιδιαίτερα δυνατά και καθαρά, με αποτέλεσμα να μην είναι πάντα εύκολο να διακρίνει κανείς τι ακριβώς λέει. Υπάρχει κάποιος εύκολος και απλός τρόπος να βελτιώσω την ποιότητα και την ένταση της ηχογράφησης ή/και να μειώσω το θόρυβο που ακούγεται ώστε να διακρίνεται καλύτερα η φωνή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Dime666:
Να ρωτησω κατι αδερφε? Tι ειδους εγραφεα χρησιμοποιησες ακριβως...? Εννοω φορητο η multichannel?
Απόλλων:
Βασικά ένα mp3 player είναι με δυνατότητα εγγραφής. Φορητότατο και μονοφωνικό. Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου άσχημο αν σκεφτεί κανείς τι χρησιμοποίησα και πού βρισκόμουν. Απλά αν μπορούσα να το βελτιώσω κάπως θα με βοηθούσε πολύ.
Dime666:
Δεν νομιζω οτι μπορει να βελτιωθει και παρα πολλυ απο την στιγμηπου χρησιμοποιεις Mp3 Player.....
Εκτος εαν καταφερεις και συνδεσεις ενα πυκνωτικο μικροφωνο(πραγμα αδυνατο) και ηχογραγησεις απο μια σχετικα κοντινη αποσταση....... :-\
Απόλλων:
Προφανώς δεν κατάλαβες καλά και ίσως να φταίω εγώ γιατί δεν το έκανα σαφές. Δεν θέλω να βελτιώσω την ποιότητα μελλοντικών ηχογραφήσεων, αλλά αυτών που έχω κάνει ήδη. Δηλαδή να βελτιώσω την ποιότητα του wav αρχείου που έχω γράψει. Η εγγραφή έγινε με τις συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες δεν ήταν κάτω από τον έλεγχό μου, γι αυτό θέλω τώρα να δώ πως μπορώ να κάνω το ηχητικό αρχείο πιο καθαρό ώστε να μπορώ να καταλάβω τι λέει ο ομιλητής.