Το Στέκι των Κιθαρωδών

Καλλιτεχνικές μας δημιουργίες => Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Aris_Berd στις 14/01/05, 21:21

Τίτλος: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: Aris_Berd στις 14/01/05, 21:21
Χαιρετώ τους πάντες !!!!
Όσοι από εδώ (Progressivάδες και μη) ενδιαφέρονται να ακούσουν κάτι εκτελέσεις μας σε κομματια απο Dream Theater :

http://spen.freewebpage.org/FatalsologuitarJD-SpEn.mp3
http://spen.freewebpage.org/Fatalsolokeys-SpEn.mp3
http://spen.freewebpage.org/Fataloutro-SpEn.mp3
http://spen.freewebpage.org/DanceOfEternity-ragunisonbasssolo-SpEn.mp3

Αν μπορείτε να πείτε και γνώμη, θα ήταν το καλύτερο για εμάς.....
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: freemind στις 15/01/05, 15:11
Για να δουμε...Καταρχας, απ'όσο εχω ακουσει, οι Dream theater ειναι δυσκολοι στην αναπαραγωγη τους και στην εκτελεση τους, οποτε ειναι δυσκολο να κανει καποιος αντικειμενικη κριτικη, συγκρινοντας με τα τραγουδια που οι ιδιοι εχουν παιξει. Δεν μπορω να κρινω τις κιθαρες, μιας και δεν ειμαι κιθαριστας ουτε ξερω τις τεχνικες που απαιτουνται για αυτο το ειδος κομματιων. Αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι πολλες φορες υπαρχει μια "παραξενη" ανασφαλεια στο ρυθμο. Και αυτο κυριως το ακουσα μεταξυ των ντραμς και των κιθαρων ( δυστυχως το μπασσο στις περισσοτερες περιπτωσεις ακουγεται μπουκωμενο και δεν ξεχωριζει ). Ιδιαιτερα στο Dance of eternity τα Drums κυριολεκτικα προσπαθουν να φτασουν σε καποια σημεια τα υπολοιπα οργανα...και μολις τελειωνει το κομματι των πληκτρων, τα υπολοιπα οργανα προφτασουν τα drums που ξαφνικα παιρνουν φορα...Ακουσα πολλες φορες το αυθεντικο κομματι ( επειδη πολλες φορες οι Theater ειναι λιγο "αχρονοι" στα κομματια τους, μπας και ετσι ειναι αυτο αυθεντικο ), ομως δεν παρατηρησα κατι τετοιο..Νομιζω οτι αυτο πρεπει να το κοιταξετε, ιδιαιτερα για το ποσο γρηγορα θα πρεπει να παιζετε τα κομματια.
Τα πληκτρα ειναι τρομερα. Συγχαρητηρια στον πληκτρα ( συγνωμη που κρινω ετσι τα πληκτρα, αλλα απο αυτα ξερω λιγουλακι ), ασχετα αν ο ηχος ηταν λιγο...χαλια ( θεμα παραγωγης ηχου και οχι φυσικα της δεξιοτεχνειας του πληκτρα,ετσι? ). Φανταζομαι ποσο δυσκολο ειναι να παιξεις με το μισο εξοπλισμο αυτα που παιζουν οι Dream. Το Pitch bend το χειριζεται τελεια...
Απλα σαν γενικη παρατηρηση ( δεν ξερω ποσο καιρο ειστε μαζι ) θελει δουλεια ο τομεας του συγχρονισμου...
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: JD στις 16/01/05, 07:30
Γειά χαρά σε όλους!

Είμαι ολοκαίνουριο μέλος αυτού εδώ του forum - αν με κοιτάξετε καλύτερα, θα διακρίνετε ακόμη και την ζελατίνη ;) - κι ελπίζω να συμμετάσχω ενεργά στη μουσική συζήτηση αλλα και στη μουσική - σκέτο - που διακινείται εδώ.

Επέλεξα να κάνω εδώ το παρθενικό μου post, διότι τυχαίνει να είμαι ο κιθαρίστας της εν λόγω μπάντας, της οποίας τα covers έχουν εκτεθεί παραπάνω. Δράττομαι της ευκαιρίας και χαιρετώ τον πληκτρά μου, τον Aris_Berd! Πράγματι freemind, είναι φοβερός πληκτράς, κι έχει αδιάκοπη την διάθεση να μαθαίνει - αυτό τον κάνει ακόμη καλύτερο.

Λίγα λόγια για την ηχογράφηση: freemind, σ'ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να ακούσεις τα mp3, αλλά και που εξέθεσες τη γνώμη σου. Πρώτα πρώτα, η ποιότητα της ηχογράφησης ειναι...άστα. Ένα σωρό προβλήματα, πχ υπερτονισμένο hihat, κατσαρολοειδές ταμπούρο ,κιθάρα πιο πρίμα από ό,τι πρέπει ( συνδυασμός πυκνωτικού μικροφωνου - κακής ηχοληψίας.. ) κλπ κλπ κλπ. Πράγματι, οι DT έχουν μια ιδιαίτερη δυσκολία στην προσέγγισή τους, και τα μικρολάθη είναι αναπόφευκτα - ιδιαίτερα για κάποιους σαν κι εμάς, που η μουσική δεν είναι η πρώτη μας ασχολία. Ομολογώ όμως ότι δύσκολα διακρίνω στο clip του Dance αυτήν την ρυθμική ασυμφωνία που λες - αν υπάρχει,είναι τουλάχιστον στα αυτιά μου εξαιρετικά ανεπαίσθητη, πέραν ίσως από μια πρώιμη είσοδο ( για δέκατα του sec ) των ρυθμικών της κιθάρας πίσω από το unison πλήκτρων - κιθάρας στο Dance, που όμως συνεχίζει οκ. Eξάλλου, το ίδιο το κομμάτι εχεί τρελά παιχνίδια με τον ρυθμο, και νομίζω οτι τα έχουμε πάει αρκετά καλά στον τομέα του συγχρονισμού, ιδιαίτερα για μια ηχογράφηση ήσσονος σημασίας όπως αυτή - ενδεικτικά, όλες τις κιθάρες για το Fatal Tragedy και για το Dance Of Eternity τις ηχογράφησα σε 40-45 λεπτά, πράγμα κομματάκι δύσκολο, γιατι παικτικά είναι παλουκάκια. Όμως, απολύτως σεβαστή η γνώμη σου. Επειδή συντρέχει η μέτρια ποιότητα ήχου με το γεγονός της αναπαραγωγής ενός δύσκολου παικτικά αλλά και δύσληπτου ακουστικά κομματιού, ίσως σου δίνεται αυτή η εντύπωση - μπορεί να εχω και άδικο! Να τονίσω ότι στο clip του Dance, πίσω από το rag solo των πλήκτρων τα ρυθμικά της κιθάρας δεν είναι τα ίδια με του πρωτότυπου.
Thanx και πάλι
Οποιοδήποτε σχόλιο για το παίξιμο μας είναι ιδιαιτέρως επιθυμητό και ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτο!

Read u around
 
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: Βραζίλης στις 17/01/05, 09:51
Δεν έχει τύχει να ακούσω Dream Theater, αλλά από το δείγμα που άκουσα εδώ μου φαίνεται ενδιαφέρον συγκρότημα. Πράγματι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εκτέλεση τόσο τεχνικών κομματιών και μπράβο σας Aris_Berd, JD και λοιποί οργανοπαίκτες.
Δυστυχώς δεν μπορώ να ξεχωρίσω καλά τα όργανα σε αυτές τις ηχογραφήσεις. Εννοώ, καταλαβαίνω οτι παίζετε καλά, αλλά δε ξεχωρίζουν τα λάθη, δεν έχω και καλά ηχεία αυτή τη στιγμή. Επίσης όπως προείπα, δεν έχω τη πρωτότυπη εκτέλεση για να μπορώ να συγκρίνω.

Πάντως δεν είχα ξανακούσει ποτέ ragtime σε metal έκδοση... Είναι ενδιαφέρον.
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: JD στις 17/01/05, 16:33
Nα'σαι καλά Βασίλη για τα σχόλιά σου!

Πράγματι, "αταίριαστες" και μη αναμενόμενες προσθήκες όπως το ragtime solo εδώ δίνουν στη μουσική ενδιαφέρον ακουστικό χαρακτήρα. ;D

Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: D@ve Murray στις 18/01/05, 14:15
Γιατι μου βγαζει μια σελιδα που δεν εχει λινκ για να κατεβασω τα τραγουδια??? μαλλον κατι δεν βλεπω...μπορειτε να με βοηθησετε???
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: Sound of Rock στις 18/01/05, 16:16
Γιατι μου βγαζει μια σελιδα που δεν εχει λινκ για να κατεβασω τα τραγουδια??? μαλλον κατι δεν βλεπω...μπορειτε να με βοηθησετε???
όπως φαίνεται τα τραγούδια έχουν φύγει από το server ??? :(
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: JD στις 18/01/05, 18:07
Υπάρχει πρόβλημα με το bandwidth..... >:( Tώρα που προσπάθησα να τα κατεβάσω, δουλεύουν τα links. Aν θέλετε, ξαναπροσπαθήστε, μάλλον θα δουλεύουν τώρα :-\
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: Arg0 στις 18/01/05, 21:05
Δεν πρεπει να ειναι θεμα bandwidth διοτι κι απ' το γραφειο με DSL και απο net cafe με 1Mbps παλι δεν ανοιγει τιποτα...
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: JD στις 18/01/05, 21:48
Ρε γμτ...Πολύ περίεργο ??? Ελέγχω και ξαναελέγχω τη σελίδα, μπαίνω στον server μου να τσεκάρω τα mp3, όλα δείχνουν οκ, + το ότι τα κομμάτια κατεβαίνουν όποτε το προσπαθω...

http://spen.freewebpage.org

Αυτό είναι το link για τη σελίδα, η οποία είναι σε απελπιστικό βαθμό ατελής. Πηγαίνετε στο recordings και τσεκάρετε τα links από κει - ενδιαφέρομαι πολύ να μου πείτε αν πράγματι δεν δουλεύουν είτε για σένα Arg0 είτε για όποιον προσπαθήσει.

Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: Candlemass στις 18/01/05, 22:04
ta tragoudia ontws den katebainoun.
ayto bebaia mporei na symbainei gia arketous logous, omws mallon ta downloads exoun yperbei to megisto bandwidth pou sou dinoun... den einai problhma me external referrer blocker, to tsekara, opote mallon 8a prepei na perimenete gia na ta katebasete. epishs, mporeis na breis kapoion allo host pou na mhn exei tetoia limitations (p.x. lycos)
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: Panos1984 στις 18/01/05, 22:38
εγω παντως παταω 'αποθηκευση ως' στα link και κατεβαινουν μια χαρα... αργα.
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: JD στις 18/01/05, 23:07
Candlemass: Έχεις δίκιο, το έχω υπόψιν μου κι εγώ να βρω κάποιον άλλο host, όταν βρω χρόνο, θα το φροντίσω. Σ' ευχαριστώ! Τώρα, στον Panos1984 κατεβαινουν.... Τι να πω!

Panos1984: Χαίρομαι που κατεβαίνουν! Παίζει να λύθηκε το κώλυμα του bandwidth, ή... δεν ξερω κι εγώ τι πια! Το ξέρω, κατεβαίνουν αργα..... Τουλάχιστον ειναι πολύ μικρά τα clips! Όταν τ'ακούσεις, πες μου την άποψή σου... όχι για τον ήχο, για το παίξιμο ;)

Ευχαριστώ παιδιά!
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: D@ve Murray στις 19/01/05, 08:30
Τελικα μετα απο αρκετες προσπαθειες τα λινκ δουλεψαν....

Απο αποψη παραγωγης σιγουρα μπορει να γινει καλυτερη δουλεια..οπως παρατηρησαν και οι απο πανω ,καποια προβληματα συγχρονισμου υπαρχουν...εξαλλου τα κομματια των ντρημ θιατερ ειναι εξαιρετικα δυσκολες συνθεσεις  στην εκτελεση... παντως σαν δουλεια ειναι σε γενικες γραμμες καλη... σαν οργανοπαιχτες θα ελεγα οτι ειστε αρκετα καλοι...αλλα το δεσιμο που φαινεται να χρειαζεστε, υποβαθμιζει την δουλεια που εχει γινει για την ηχογραφηση αυτη....Παντως περιεμων και καινουργια δουλεια απο εσας...και σιγουρα κατι δικο σας....Καλη συνεχεια παιδια...Μπραβο...
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: JD στις 19/01/05, 12:07
Dave, σ'ευχαριστώ για τα σχόλια και για τις παρατηρήσεις σου. Δουλειά δική μας είναι στα σκαριά, όπως επίσης και καινούριες ηχογραφήσεις, οπότε σύντομα θα εκτεθούν εδώ. Να'σαι καλά!
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: Aris_Berd στις 19/01/05, 23:11
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου για τα σχόλιά σας όσον αφορά τις ηχογραφήσεις. Όπως ακουστικε, ο συγχρονισμός δεν είναι τέλειος, αλλά κάνουμε πάντως ότι μπορούμε. Δέν είμαστε επαγγελματίες μουσικοι (αλλά ακόμα και οι Dream Theater που είναι επαγγελματίες, έχουν ασυγχρονισμούς στα live τους).

JD. I like your "'Exεις πόλυ χρόνο, μα ούτε μέρα για χάσιμο"
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: Καρχαρίας στις 24/01/05, 10:17
Όταν μεγαλώσω θα ήθελα να μάθω και εγώ να παίζω έτσι.. ;D
Πολύ καλά!!! Δεν γνωρίζω τα πρωτότυπα σημεία των τραγουδιών (covers είπαμε είναι,ε?) αλλά αυτό που άκουσα μου άρεσε πολύ!

Αλλά στo Dance OF Eternity δεν άκουγα καλά τι έπαιζε το μπάσο. Δλδ δεν ακουγόταν καθαρά το παίξημο του.
Τίτλος: Απ: Τα δικά μας Progressive Covers
Αποστολή από: JD στις 24/01/05, 17:00
Όταν μεγαλώσω θα ήθελα να μάθω και εγώ να παίζω έτσι.. ;D
Πολύ καλά!!! Δεν γνωρίζω τα πρωτότυπα σημεία των τραγουδιών (covers είπαμε είναι,ε?) αλλά αυτό που άκουσα μου άρεσε πολύ!

Αλλά στo Dance OF Eternity δεν άκουγα καλά τι έπαιζε το μπάσο. Δλδ δεν ακουγόταν καθαρά το παίξημο του.

Nα'σαι καλά για τα σχόλια, thanx a million! Nαι, τα κομμάτια είναι covers από το album "Metropolis pt2:Scenes from a memory" των Dream Theater. Έχεις δίκιο για τον ήχο του μπάσου στο DoE.... Είναι λίγο "ξεφτισμένος"...

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου για τα σχόλιά σας όσον αφορά τις ηχογραφήσεις. Όπως ακουστικε, ο συγχρονισμός δεν είναι τέλειος, αλλά κάνουμε πάντως ότι μπορούμε. Δέν είμαστε επαγγελματίες μουσικοι (αλλά ακόμα και οι Dream Theater που είναι επαγγελματίες, έχουν ασυγχρονισμούς στα live τους).

JD. I like your "'Exεις πόλυ χρόνο, μα ούτε μέρα για χάσιμο"

Kαλά τα'πες φίλε Άρη! Oh, και ευχαριστώ για το σχόλιο περί της sign. ;D