Το Στέκι των Κιθαρωδών
Καλλιτεχνικές μας δημιουργίες => Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ommadawn στις 09/06/06, 18:30
-
Μετά από πολύ καιρό είπα να ανεβάσω κάτι ακόμη.
Ένα κομμάτι του ποδαριού λόγω προθεσμίας παράδοσης για μια εργασία...άλλου..
Στίχοι, Κατερίνα Κεχαγιά
Μουσική, o υποφαινόμενος
Κιθάρες, Φωνητικά : ο ίδιος.
Πληκτρα, midi programming, παραγωγη, mastering, καφέδες, σπίτι, ανοχή και ευγένεια : Freemind.
Είναι το πρώτο τραγουδάκι που γράφω ever και παρόλο που δε με ικανοποιεί, έχει καποια συναισθηματική αξία.
Νομίζω πως φαίνεται από τα παραπάνω ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής σε αυτό το προϊόν ενός απογεύματος.
Ελπίζω να κάνει capture κάτι από το αυθόρμητο και τυχαίο του first take και του κεφιού μας για δουλειά.
Μια ηλεκτροκλασική Takamine για τα ρυθμικα και μια Washburn ηλεκτρική ήταν τα πανακριβα οργανα μας.
Μικρόφωνα, άλλο εξοπλισμό και εφέ τα ξέρει ο Θανάσης,τον οποίο και θερμο-ευχαριστώ γιατί τίποτα δε θα γινόταν χωρίς την κυριολεκτικά... από-μηχανής θεϊκή παρέμβασή του.
Ελπίζω να σας αρέσει.
Νέο Edit : Μου την έδωσε το Soundclick. Έφτιαξα μια σελιδούλα στο esnips. Είναι όλα εκεί. Όποιος το θέλει μπορεί να πάει κατευθείαν στο παρακατω link;)
That Simple:)
http://www.esnips.com/doc/72976a29-7e2b-41bf-b938-f09aae9f7e39/Kucci---Griza-Anemwni-(edit)-(Γκρίζα-Ανεμώνη)
-
Μάλιστα!
Για αρχή να σου πω πως αν και η παραγωγή δεν βοήθησε να φανεί, έχεις πάρα πολύ καλή άρθρωση και το εκτιμώ πολύ αυτό! Λειπει συχνά. ακόμα και από πολύ καλές φωνές.
Τα backing vocals έχω την εντύπωση πως είναι υπερβολικά, από πλευράς επανάληψης τουλάχιστον.
Ο ερχομός της κιθάρας στο 15’, γίνετε κάπως άγαρμπα. Ίσως και να είναι θέμα ηχοληψίας. Στη συνέχεια στρώνει και μπαίνει στο παιχνίδι όμορφα και αξιοπρεπώς!
Δεν θέλω να σταθώ στα παιξίματα και στα όργανα αυτή τη φορά. Ας το κάνουν άλλοι που πιθανόν να είναι και πιο εύστοχοι. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως στο solo, το ηχόχρωμα της κιθάρας «πληκτροφέρνει»…
Συνθετικά είναι όμορφο. Έχει αρχή, μέση και τέλος (το τονίζω γιατί έχω ακούσει κατά καιρούς «τραγούδια» που κάτι από τα τρία έλλειπε... ::)), έχει φρεσκάδα, έχει ποικιλία, γκρουβάρει. Το ακούω πολύ ευχάριστα!
Αυτά…και συγγνώμη αν ήμουν λίγο παραπάνω αυστηρή… :)
Α και κάτι τελευταίο. Τελικά εσύ έχεις πολύ ωραία φωνή!
-
Επειδη παρουσιαστηκαν λιγο υπερβολικα τα πραγματα ( αμαν αυτη η μετριοφροσυνη σου ρε Κωστα ), η συμμετοχη μου στο κομματι ειναι μηδενικη. Το να βαζεις πληκτρα ή να προγραμματιζεις καποια midi οργανα σε ενα κομματι με τοσο απολαυστικη ροη, συνθεση και φωνη, ειναι περισσοτερο διδακτικο ( απο μερους του κομματιου ) και επιμορφωτικο, παρα δουλεια..
Ευχαριστω τον Κωστα που μοιραστηκε τις λιγες διαθεσιμες ωρες του στο να γραψει αυτο το κομματι.
Καποιες σημειωσεις τεχνικης φυσεως:
Το κομματι δεν ειχε εισαγωγη με πιανο και ethnic flute. Η παρουσια τους ειναι περισσοτερο για "εντυπωσιασμο" αλλων καταστασεων και κανονικα θα επρεπε να ειχαν "απορριφθει" σε αυτη την εκδοση που ακουτε.
Οι κιθαρες ειναι παιγμενες απο τον Ommadawn ( μπα..το εχουμε ξαναπει αυτο? )
Τα backing vocals ειναι one take, που αρχικα ειχε τον σκοπο της "πλακας", αλλα παρεμειναν γιατι δειχνουν την εκπληκτικη χροια της φωνης του Κωστα και την τρομερη ευελιξια της ( τολμω να πω οτι ειναι η καλυτερη αδουλευτη δουλεμενη φωνη του kithara ...αδουλευτη γιατι δεν ειναι συνεπης σε μαθηματα φωνητικης..δουλεμενη, γιατι ειναι εμφυτη και εχει "επεξεργαστει" πανω στα live.. )
Τελος..το κομματι κανονικα πρεπει να ειχε ανεβει στη μορφη που εφτασε σε μενα ενα πρωινο σε mp3, στο email μου ( ναι ναι..παιρνω μαθηματα απο τον Φωσκολο ). Ακουστικο, γκρουβαριστο, γεματο ζωη....
-
congratulations...kosta, exeis tromerh fwnh, kai thn xrhsimopoieis polu kala...akousa posektika to kommati sou, h prwth fwnh tha mporouse na einai kapws pio mprosta, oi deuteres ligo pio piso, h solo kithara (auth pou akougetai sto refrain) na paizetai me megalliterh anesh...alla ola auta einai leptomereies, shmasia exei ena, pws auto pou akousa einai exairetiko...
sugxarhthria, eilikrina...
Vangelis
-
Βαγια > Να σαι καλα για τα καλά σου λόγια. Και τα κακά:) Τις διορθώσεις δλδ. Από παραγωγή δεν ξέρω, απλά το σκάσιμο με τις κιθάρες στην αρχή μου άρεσε. Όσο για "πληκτροφέρνει"...χμμμ..το παίρνω για κοπλιμέντο..αν μπορούσε αυτό να μου βγει και σε κανα prelude Bach θα'ταν εξαιρετικό. Τώρα εδώ απλά ήταν γεμισματάκια αυτοσχεδιατικά με προσοχή για να ναι σωστά.. Και πάλι ευχαριστούμε.
free > Δεν θα τα λέμε απο δω. Είσαι ένα απαίσιος υπέροχος ψεύτης και μετριόφρων παραγωγός και αυτή μια από τις πιο προσεγμένες δουλειές σου.
vangelis > όπως σου γραψα και στο sms η γνώμη σου μετράει vangelis. Καλές συνεργασίες να χουμε ;) A , η κιθαρίτσα του ρεφραιν με το σύρσιμο έγινε με την θεοφώτιστη ιδέα του θανασακη να παιξω το αριστερο χερι με μαρκαδορο...για να χει μια αισθηση drifting..λιγης καθυστερησης κλπ κλπ... Δεν τους καταλαβαινω αυτους τους παραγωγους.. :/
Να'στε καλά :)
-
μπραβο παιδια... (τα ειπαμε και απο το msn) πολυ ωραια φωνη ο κωστας, πολυτιμη η βοηθεια του θαναση... και εις ανωτερα!
-
Πολύ ωραίο τραγούδι! Και εις ανώτερα! :)
-
Συγχαρητήρια παληκάρια, φοβερή δουλειά!
Κώστα δεν θα σου πω πάλι για τη φωνή σου που είναι αρτιότατη και για μένα από τις καλύτερες που έχω ακούσει :)
Θανάση για άλλη μια φορά πολύ καλή παραγωγή και ας λες τα "ψεματάκια" σου ότι δεν είχες πολλή ανάμειξη (αλλού αυτά :P )
PS: Το φλάουτο αν και λέτε ότι μπήκε κατά λάθος κατ'εμέ ήταν από τα καλύτερα σημεία του κομματιού!
Ευγέ παίδες και εις ανώτερα ;)
-
M άρεσε πάρα πολύ τόσο η φωνή όσο και το κομμάτι σαν σύνολο.
Είχε ρυθμό και μου ανέβασε τη διαθεση πρωί πρωί.
Βέβαια το ότι έβαλε ο Θανάσης το χεράκι του εγγυόταν επιτυχία....
Μπράβο και στους δυο σας...
-
Parlats και FSL, τι αλλο πρεπει να κανω για να δειξω οτι πραγματικα η συμμετοχη μου ειναι μηδαμινη?! Τα ευσημα ανηκουν πραγματικα στον Κωστα ( Ommadawn ), γιατι πολλες φορες εχω συνεργαστει ( ή εχω προσπαθησει να συνεργαστω ) με μουσικους, ομως λιγοι ειναι αυτοι που βγαζανε μια δουλεια τοσο γρηγορα και τοσο ευκολα! Για παραδειγμα αναφερω πως κανεις δεν μπορεσε ποτε να διπλοπερασει τη ρυθμικη κιθαρα με τις απαραιτητες αλλαγες ωστε να τονιστει η στερεοφωνια. Μην πω για τα φωνητικα, που πραγματικα ειναι απο τις λιγες φορες που ηθελα να δουλεψω πανω σε αυτα.
Αυτο προσωπικα μου δειχνει τον επαγγελματισμο και τις μουσικες ικανοτητες του Κωστα! Και βεβαια ειναι πιο σημαντικο αυτο, απο το να τοποθετηθει σωστα ενα μικροφωνο, ή να "μοιραστει" ο ηχος, ή να ηχογραφηθει σωστα η κιθαρα...Αυτο το κομματι, ακουγοντας το και με μια κιθαρα μονο, θα σας αρεσε!
-
Dhmhtro > Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την ωραία συζήτηση που είχαμε μετά. Κι εσύ ό,τι επιθυμείς να το πάθεις :P
margarita paschou > Να 'σαι καλά, σ'ευχαριστούμε από καρδιάς :)
parlats > Σου άρεσε το φλάουτο? Θεε μου αυτοι οι ανδρες αλληλουποστηριζουν καθε φαλλικο συμβολο :P:P:P ΧεΧε..
Πέρα απ'την πλάκα, φχαριστούμε Πάρη..;)
FSL > Ευχαριστούμε πολύ FSL, όντως ο Θανάσης έδωσε και κάτι δικό του στο κομμάτι
και πολύ το χάρηκα. Να 'σαι καλά, κι ευχαριστούμε πάλι.
free > Τι να σου πω τωρα, που με κάνεις και κοκκινίζω.. Δε ντρέπεσαι καθόλου. Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι το γεγονός ότι εγώ δεν ξέρω τίποτα από μουσική τεχνολογία, με κάνει να τη θαυμαζω τόσο. Για σένα είναι αυτονόητα κάποια πράγματα. Από την άλλη, 10 χρονια (και 10 ευαισθητα εφηβικα-νεανικα χρονια) θεωρώ εγώ την κιθάρα και το τραγούδι φυσικά. Εξηγείται ψυχαναλυτικά όμως η ανοχή και εμμονή σου με τους κιθαρίστες παίρνοντας ως πρώτο τραυματικό σοκ τον Mike Oldfield (και είναι λογικό). Εντάξει στην πορεία σου, αυτό επαληθεύεται με όλους όσους κιθαρίστες γνωρίζεις και με την αποδεδειγμένη ανοχή που επιδεικνύεις. Nothing of importance :P:P
Θανάση, να μαστε καλά φίλε να γράψουμε κι άλλα.
-
Καλησπέρα!! Κατ' αρχήν με εντυπωσίασε πάρα μα πάρα πολύ η φωνή σου :D!! Είναι εξαιρετική, πραγματικά υπέροχη!! Βέβαια και το κομμάτι σαν σύνολο είναι πάρα πολύ καλό και δυνατό!! Συγχρητήρια!!!!
-
Εξαιρετικό τραγούδι όπως και στίχοι...
Πολύ καλή δουλειά μπράβο σας... :)
Εκπληκτική φωνή... :o
-
Μουσικοφιλη > Ευχαριστω για τα καλά σου λόγια. Όπως είπα και πολλές φορές. δεν θα φαίνονταν όλα αυτά χωρίς μια αξιολογότατη παραγωγή από πλευράς του free ;)Να 'σαι καλά.
actr > Χαίρομαι που σου άρεσε. Με καταϋποχρεώνετε με τα καλά σας λόγια.
Ευχαριστώ όλους όσους το άκουσαν :)
-
Ένα καλό τραγούδι θέλει ένα καλο τραγουδιστή/μουσικό, Ommadawn. Μια καλή παραγωγή θέλει ένα freemind..Γιαυτό παιδια και οι δύο καλή η μετριοφρωσινη αλλά και οι δύο κάνατε καταπληκτική δουλειά. Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ.. μπράβο :)
-
Μια όμορφη σύνθεση , πράγματι.Καλή ερμηνεία επίσης. Θα συμφωνήσω με το ότι η ηλεκτρική ακούγεται λίγο πληκτρίστικη ( θέμα γούστου αυτό , σε μένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα).Επίσης ίσως θα ήθελε ένα κλικ πιο μπροστά η φωνή...σε κάποια σημεία είναι λίγο θαμένη. Επίσης τα back Vocals είναι αρκετά μπροστά κάμποσες φορές , που επίσης είναι λίγο πρόβλημα..
Αν αυτά λίγο διορθωθούν το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο ακουστικά..
Καλή δουλειά πάντως...
-
Πολυ πολυ καλο... τα υπολοιπα απο κοντα... ;D
-
Πολύ γλυκό τραγούδι σα σύνθεση (προτιμώ τα πιο "βαριά" εγώ) αλλά για το είδος του είναι πολύ καλό. Πολύ καλύτερο από πολλά που παίζονται στα ραδιόφωνα. Τι καλύτερο έχει ο Χατζηγιάννης δηλαδή; Μη σου πω ότι του ρίχνεις στ' αυτιά που λέμε (ελπίζω να μη θυμώσεις με αυτή τη σύγκριση, το βρίσκω πολύ καλύτερο από τις επιτυχίες του, επειδή παίζεται στα ραδιόφωνα συνεχώς το λέω).
Freemind (αφού ο Ommadawn έπαιξε κιθάρες και τραγούδησε τα άλλα ανήκουν σε σένα, έτσι; ) πολύ καλή δουλειά. Πραγματικά πολύ καλή. Μην είσαι τόσο χαμηλών τόνων, έχεις δώσει κι εσύ πολλά.
Για τις δεύτερες τι να πω. Πολύ καλές (και βγήκαν και με τη μια... μπράβο).
Όσο για τη φωνή... μου είχαν πει ότι έχεις καλή φωνή αλλά δε σε είχα ξανακούσει. Πράγματι πολύ καλή. Θα ήθελα να σε ακούσω και σε κάτι διαφορετικό, αν τραγουδήσεις πουθενά βάλε ένα θεματάκι εδώ να το μάθουμε να περάσουμε καμιά βόλτα.
Και πάλι μπράβο και στους δύο.
-
Freemind (αφού ο Ommadawn έπαιξε κιθάρες και τραγούδησε τα άλλα ανήκουν σε σένα, έτσι; ) πολύ καλή δουλειά. Πραγματικά πολύ καλή. Μην είσαι τόσο χαμηλών τόνων, έχεις δώσει κι εσύ πολλά.
Μην ξεχναμε οτι εκανε και τη συνθεση, που ειναι το πιο σημαντικο απ'ολα!
Θα ηθελα απλα μια διευκρινιση στο "οι κιθαρες πληκτριζουν" ???
-
Το ηχρόχρωμά τους Θανάση.Θυμίζει περισσότερο πλήκτρα παρά κιθάρα..
-
Xm..για τα σολο των ηλεκτρικων εχει χρησιμοποιηθει το Guitar Rig 2. Ισως η επεξεργασια του τελικου αποτελεσματος να εδωσε αυτη τη χροια, αλλα εχω την εντυπωση πως ακουγεται ξεκαθαρα το slide πανω στη κιθαρα ή στο σολο, ακουγονται οι τριλιες και τα χαρακτηριστικα που δινει μια κιθαρα.. :-\
Αν αναφερεστε στις ρυθμικες κιθαρες, πρεπει να πω οτι ειναι ηλεκτροκλασσικες, περασμενες με εναν αρκετα ιδιαιτερο τροπο. Εαν θελει καποιος περισσοτερες λεπτομερειες ( τεχνικες ) να μου στειλει ενα pm να εξηγησω τον τροπο ( το βρικσω λιχο αχρηστο σε ενα post που κρινεται κυριως η συνθεση και η φωνη, να αναφερθω σε τετοια πραγματα )
-
file free, emena me endiaferei...:)
-
tasouli, Witchking, fatses, Mητσο σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια. παιδιά να' 'στε καλά :)
Πιο συγκεκριμένα...
Για το "οι κιθαρες πληκτριζουν" ειχα κι εγω την απορια για το τι σημαινει. Witchking, μιλησες για το ηχόχρωμα.Εννοείς το μεσαίο σολακι που λεει και η Βαγια ή και αυτό του φινάλε? Παντως ευχαριστουμε για το σχολιο, μας εκανε να σκεφτουμε.
fatses> Υπό άλλες συνθήκες, η σύγκριση με το Χ''γιάννη θα με πείραζε. Ξέρω όμως ότι δεν το χρησιμοποιείς υποτιμητικά. Με ενοχλεί όμως λίγο η κατηγοριοποίηση σε κάποιο είδος. Όχι όπως την εξέφρασες εσύ, προς Θεού! Απλά, όταν γράφω ενακομαμτάκι (και ειναι απο τα πρωτα κιολας) δεν εχω a priori στο μυαλό μου κάποιο είδος παρά συγκεντρώνομαι στο στίχο και δουλεύουν αυτόματα .. οι επιρροές μου και βγαίνει κάτι.
Η έννοια Pop είναι που μ'εχει απασχολήσει πολύ και δεν την έχω απενεχοποιήσει εντελώς. Πάντως το ξένο pop-rock είναι τρομερά αξιόλογο και μακάρι κάποια στιγμή να πιανα κάποια τέτοια standards αν και άλλα πράγματα φαντάζομαι στη μουσική.
Κι εσύ μ'έβαλες σε σκέψεις fatses...με την καλή έννοια πάντα. (κι ευχαριστώ και για τα σχόλια περί φωνής).
-
Ommadawn.. εχεις εξαιρετικη φωνη... πραγματικα υπέροχη.. και η σύνθεση παρα πολυ ωραία.. οντως ριχνει κατω πολλα απτα τραγουδια που ακουμε καθημερινα στα ραδιοφωνα..
τα progressions σου μου αρεσαν πολυ..
-
Χμ..εννοώ την ηλεκτρική που πρωτοξεκινά περίπου στο 1:10 σαν ανταποκρίσεις στα κουπλέ , αλλά και το μεσαίο σολάκι.
Δεν ξέρω , αλλά δεν έχω την φυσική χροιά της ηλεκτρικής.Σαν φτιαγμένη από πλήκρα με sampling μου ακούγεται.
Εντάξει μπορεί να κάνω και λάθος , ως ψιλοάσχετος. Ας πουν και οι άλλοι.
Βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό.Οκ? Απλά θα το προτιμούσα πιο φυσικό.
Τεςπα με λεπτομέρειες ασχολούμαστε...
-
Με τη φωνή σου ........ μένω άφωνος.... Συγχαρητήρια!!!!! Αν θέλεις καμιά φορά να ηχογραφήσεις κανένα δικό μου τραγούδι να δούμε αν σου πάει με μεγάλη μου χαρά. Μ΄αρέσει πολύ η φωνή σου.
-
Σιδηροπουλος, FSL, fatsa, porky >σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα και ευγενικά σας σχόλια.
(fatses > Όσο είμαι νέος και αντέχουν οι πλάτες μου, είμαι ανοιχτός σε jammarΙσματα, προβες και δοκιμές. Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν και να τα πούμε και μεσω pm αν όντως το θέλεις.)
Να 'στε καλά :)
-
Για τη φωνή τα είπαν όλα οι προηγούμενοι.Τι να συμπληρώσω. Ας μιλήσω για την κιθάρα .Πολύ καλή κιθάρα..Πολύ καλή...
-
Πολυ συμπαθητικο κομματι.Ομορφες μελωδιες και η φωνη αψογοτατη :) :)
Παρα πολυ καλη ενορχηστρωση και οι μικρολεπτομερειες (γιατι περι τετοιων προκειται) δεν εχουν νοημα να αναφερθουν εφοσον οπως ειπωθηκε ειναι homework απο πολλες αποψεις.
Πραγματικα πολυ ομορφο τραγουδι.Μπραβο σε ολους σας :)
-
(Περίμενα μια μέρα για πιθανές συμπληρωματικές απαντήσεις...)
Παρηδες, Μήτσο, Κώστα σας ευχαριστώ πολύ ;) Να 'στε καλά για τα καλά σας λόγια. Χεχ...δίνετε κουράγιο σ'όλους εμάς τους ανασφαλείς τύπους :D
Και εις άλλα με υγεία.
-
Για τη φωνη σου δεν ξαναμιλαω γιατι θα καταντησεις απο ανασφαλης υπεροπτης..:P Το κομματι μ'αρεσε πολυ και σαν συνθεση και σαν ερμηνεια.Γουσταρα πολυ τις δευτερες(παρα πολυ ομως!!), και το κομματι στο τελος με τη "δισολια" φωνης-κιθαρας ! Καποιες μικρες λεπτομερειες (πχ η ενταση της φωνης σε σχεση με τα οργανα) δεν εχει και πολυ νοημα να τις συζητησουμε πιστευω. Μην κρινουμε μια "σπιτικη"(οσο καλη και να ειναι) παραγωγη με στανταρ studio και cd εμποριου ;) To μονο που δε μου αρεσε ειναι η χρηση του organ στο κομματι..Και ανεβασε και τους στιχους καπου γιατι η σχετικη ενταση της φωνης δεν βοηθαει στο να σου μεινουν.
-
Το τραγούδι σαν γενική εικόνα μου άφησε ένα αίσθημα κυκλοθυμίας...ξεκινάει ως κάτι απίστευτα ενδιαφέρον, φθίνει προς το κοινότυπο και κορυφώνεται ξανά απότομα. Περιέργως αυτή η αίσθηση δε με χάλασε καθόλου, θεωρώ οτι το τραγούδι μου έδωσα "κάτι" σαν ακροατής. Η φωνή είναι άψογη πραγματικά και τεχνικά και στον συναισθηματικό τόνο που δίνεις...Και τα δεύτερα μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα και διόλου κουραστικά. Η φωνή σου εδώ μου θυμίζει έντονα κάποιον αλλά ακόμα δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιόν...θα το βρώ! Η ενορχήστρωση μου άρεσε πολύ αν και οι περιορισμένες μου γνώσεις δε μου επιτρέπουν να πιάσω λεπτομέρειες. Γενικά θεωρώ πως ήταν μια ιδιαιτέρως αξιόλογη προσπάθεια από όλες τις απόψεις και φυσικά απαιτώ να συνεχίσεις... ;) ;) ;)
-
Γιάννη σ'ευχαριστώ πολύ. Υπερέβαλλες λίγο με τόσο καλά λόγια... φοιτητής είμαι, δε θα μπορώ να σε πληρώσω όσα είπαμε :P Κόψε κάτι..
Πέετρο > Δεν έχει όμως πλάκα η κυκλοθυμία? Εμένα με εκφράζει πάντως..Δεν μπορεί βέβαια να το κάνει εμπορικό αυτό το κομμάτι, αλλά εμένα μουσικά με εκφράζει αρκετά..
Τα στιχάκια είναι της Δαρείας και είναι τα εξής
Γκρίζα Ανεμώνη
Στα τραγουδια κρυβονται οι σκεψεις των τρελων
των τρελων που ουρλιάζουν μες στη νυχτα
στις φωνες των φύλλων τριγυρνουν
ψαχνοντας διεξοδο μονο στα παραμυθια.
Στα κουρελια που ονειρευτηκαν γυμνοι
να ξεφυγουν απ'το αυριο της συγγνωμης
ενα αυριο που δεν όρισαν αυτοι
μα οι δικτάτορες μιας γκριζας ανεμώνης
Στα ερειπια μιας ζωης που δεν προλαβαν να ζησουν
μες στο θανατο αυτής διχως λογο θα κυλήσουν
και θ'αγγιξουν ουρανους θα πιστεψουν στην αγαπη
που δε βιωσαν ποτε ζωντας σε μια αυταπατη
Στα σκοταδια θα γυρνουν θα γκρεμιζουνε τα τειχη
θα γελανε θα πονουν θα βυθιζονται στα ιχνη
και στη λυτρωση μπροστα θα αρνιουνται καθε αληθεια
κι ετσι για αλλη μια φορα θα χαθουν στα παραμυθια
Στα λουλουδια του Δεκεμβρη θα επιστρεφουν οι τρελοι
θα αρπαζουν το καταρτι και θα χανονται μαζι
μες στις θαλασσες θα τρεχουν και τα κυματα τα ξενα
θα γεννιουνται Ποσειδωνες με δυο τριαινες στα χερια.
Ευχαριστώ όλους όσους καθίσαν και τα κατέβασαν και το άκουσαν. Να είστε όλοι καλά ;)
-
εχεις απίστευτη φωνή!!
πολύ ωραία και η κιθάρα..
συγχαρητήρια :)
-
otan leo pws twra teleutaia akouo sxedon apokleistika tragoudia apo to kithara.gr, anaferomai kai ston ommadawn, spania me aggixe mia fwnh toso opws h dikia sou kosta...timh mou na exw thn eukaireia na se akouo, eilikrina...
-
borntodie> Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Vaggelis. τώρα για σένα τι να πω? Ευελπιστώ να στα πω από κοντά,σύντομα :P
-
λοιπον...χτες οσο ημουν στον αερα με κραξανε γιατι ζητησαν το "Γκριζα ανεμωνη" και ρωτησα ποιανου ειναι; η αληθεια είναι οτι δεν το ειχα ακουσει...μεγα λαθος...ζητω συγνωμη απο τον mymood και τους δημιουργους για αυτην μου την παραληψη...
ΠΟλύ ομορφο κομματι..δεν θα μπλεξω με παραγωγες και τεχνικα...πολύ καλο! ολο! αντε και απο κοντα...
-
"mymood"? "στον αέρα"? Δεν καταλαβαίνω. Αλλά "τον" και "σε" ευχαριστούμε πάρα πολύ
(και εκ μέρους των λοιπών συνδημιουργών του συγκεκριμένου αποτελέσματος).
(Παρακαλείσαι να εξηγήσεις σε pm τι εννοείς:P)
Να 'στε καλά again;)
-
Ναι εγω ειμαι ο mymood και κατα κοσμον Γιωργος και δηλωνω μεγας θαυμαστης σου και ζητω απ ολες τις εκπομπες του ραδιοκιθαρα να ακουω την γκριζα ανεμωνη σου ;) Ειναι κακο αυτο? ;D
Και στου Κλαξον σ ακουμε και στη σελιδα σου. Καποτε οι μεγαλυτεροι θαυμαστες να ξερεις ειναι ...στη σκια, γιατι εχουν "φωτοφοβια" απο την λαμψη μερικων που υποσχονται κι οχι απλα υποσχονται πολλα. Βγηκα απο την σκια μου κι επανερχομαι σ αυτην, απλα γιατι ο συμεων μ εσπρωξε. ;)
Νασαι καλα και να απολαμβανουμε το ταλεντο σου
-
Γιώργο οι σκιές δεν είναι για άτομα που λατρεύουν την μουσική αλλά γι'αυτούς που τη μισούν και που την βλάπτουν! Εσύ ανήκεις στους πρώτους!
Οπότε όποιοι και αν είναι οι λόγοι που σκιάχτηκες, έλα ένα βράδυ να πάμε στο Κλάξον να ακούσεις και να δεις τον Κώστα, ένα πραγματικό εκπρόσωπο της μουσικής, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! ;) :)
PS: Το φως του Κώστα είναι photophobic friendly ;D
-
Παρη μου, οταν λεω οτι βγηκα απο την σκια εννοω, την απουσια μου μεχρι σημερα απο το να ποσταρω εδω ακριβως και απο το να του μιλησω στου Κλαξον και να του πω το αυτονοητο. Σκια εννοω αυτο ακριβως να ζητω τραγουδια του στο ραδιο κιθαρα απο του ςπαραγωγους, να ενημερωνομαι απο την σελιδα του εδω (http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=580832), και να τον ακουω με παρεα η οχι στου Κλαξον.
Και βεβαια θαρθω μια Παρασκευη παρεα σας και βεβαια να μας λουσει το φως του αφου μας ζεσταινει ηδη τοσο η φωνη του και η παρουσια του με την κιθαρα του ;) :) φωτοφοβικος δηλωσα στους προβολεις και στην λαμψη του, οχι αγοραφοβικος ;D ;D
-
Μα κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, αλοίμονο να εννοούσα κάτι άλλο! Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι και να μη θες να ποστάρεις, η φωνή και το ταλέντο του Κώστα δεν σε αφήνουν!
-
Ok, παιδιά με φρικάρατε:P Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, με κάνατε να αισθανθώ όμορφα, με βάλατε και σε σκέψεις.
Νταξει, μην υπερβάλλουμε όμως κιόλας, γιατί δε θα γίνω ποτέ Michael Jackson και το ξέρω και με τρώει μέρα νύχτα αυτό το σαράκι.
Γιώργο και Πάρη, να 'στε καλά, σας ευχαριστώ και πάλι.
-
Νταξει, μην υπερβάλλουμε όμως κιόλας, γιατί δε θα γίνω ποτέ Michael Jackson και το ξέρω και με τρώει μέρα νύχτα αυτό το σαράκι.
Αυτό δηλαδή είναι κακό; Γιατί να σε τρώει το σαράκι; Καλύτερα να μείνεις Κώστας για πάντα. Μια χαρά σε κόβω... ;)
Επί του θέματος, το τραγούδι είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με τους προλαλήσαντες. Όντως τα κιθαριστικά μέρη έχουν μια χροιά που παραπέμπει σε πλήκτρα, αυτό όμως αν μη τι άλλο δίνει στο κομμάτι ένα πιο προσωπικό ήχο. Το αν αυτό αρέσει ή όχι είναι άλλο θέμα, είναι πάντως μια ενδιαφέρουσα ιδιομορφία. Για τη φωνή σου δεν θα πω τίποτα, στα είπαν ήδη ουκ ολίγοι. Απλά ανυπομονώ να σε δω και live την επόμενη φορά που θα βρίσκομαι στην Αθήνα.
Να αναφέρω επίσης ότι άκουσα και κάποια από τα άλλα τραγούδια που έχεις στο Soundclick. Όλα είναι πολύ ενδιαφέροντα, και οι διασκευές που έχεις κάνει έχουν όλες ένα χαρακτηριστικό χρώμα και στυλ που τις διαφοροποιεί από την αυθεντική εκετέλεση (όπως και οφείλει να κάνει ένας "διασκευαστής"). Μοναδική εξαίρεση ήταν η διασκευή σου στη "Μοναξιά του σχοινοβάτη" (και όχι "Κόκκινο φεγγάρι"), αλλά οι λόγοι για αυτό είναι μάλλον προσωπικοί.
Να είσαι καλά και συνέχισε να τραγουδάς.
ΕDIT: Μόλις είχα στείλει το μήνυμα, όταν άρχισε να παίζει η διασκευή σου στο Hallelujah του Leonard Cohen. Πραγματικά απίστευτη προσπάθεια από κάθε άποψη, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση. Τολμώ να πω ότι μού άρεσε περισσότερο και από το αυθεντικό. Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια. Μήπως θα έπρεπε να κινηθείς περισσότερο σε τραγούδια αυτού του στυλ που φαίνεται ότι σού επιτρέπουν να επιδείξεις καλύτερα τις φωνητικές και ερμηνευτικές σου ικανότητες...;
-
Πάρα πολύ ωραίο κομμάτι παιδιά! Μπράβο!
-
Νίκο > να 'σαι καλά για τα καλά σου λόγια :D
Απόλλωνα > Η ξένη μουσική κατείχε πάντα κεντρική θέση στα ακούσματά μου. Γι αυτό ίσως και τον Michael Jackson τον θεωρω lesser μεν αλλά θεότητα :P
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την Ανεμώνη και τις διασκευές. Το Κόκκινο Φεγγάρι προσωπικά μου αρέσει πολύ ως κομμάτι και του αλλάζω πραγματικά δομή και διάφορα πράγματα - φώτα...- (τόσο που αποφεύγω να ακούω το αυθεντικό μη νιώσω τύψεις .. ) Αλλά με εκφράζει πολύ ως κομμάτι για αυτό και τολμώ να του δίνω το χρώμα μου. Ίσως να αποτυγχάνω να το κάνω να μιλήσει το κομμάτι και σε κάποιον άλλο, αλλά έτσι μου βγαίνει, χωρίς πολύ σκέψη:/
Τώρα σχετικά με το Hallelujah του Cohen, λίγους ξέρω να το ξέρουν ..Πραγματικά χάρηκα που σου άρεσε. Εγώ συνεχώς του βρίσκω λάθη και αναλογίζομαι το πόσο χρειάζεται να αφιερώσω χρόνο και χρήμα σε μαθήματα.
Πάντως επειδή προσπαθώ να αγγίζω δύσκολα κομμάτια σε live, οι παράγοντες του εντυπωσιασμού και της επίδειξης δεν είναι αμελητέοι (αλλίμονο αν αρνούμουν και την μουσική μου ματαιοδοξία μες στην ημιμάθειά μου), αλλά πρώτα έρχεται το να λέω κομμάτια που μου αρέσουν αρκετά και να με εκφράζουν, ωστέ να μου κάνει κλικ το να πω κατι...αρα να το πω σωστά, να το αρθρώσω σωστά, να το τραγουδήσω και να μην πω απλά νότες.
Βέβαια, αυτά μπορεί να 'ναι και κενοί ιδεαλισμοί, μπορεί να'ναι όνειρα, μπορεί να 'ναι και κάτι που απλά φαντασιώνομαι ότι κάνω αλλά στην ουσία δεν καταφέρνω.
Κάποια στιγμή όμως, θα βρω απαντήσεις, που θα μου πάει..
Να 'σαι καλά και ευχαριστώ πάλι για τα λεπτομερή σου σχόλια ;)
-
Φιλε Κωστη, τι λιγοι το ξρουν μονο εγω σημερα στο jazzmood του Κιθαρα Ραδιο τοπαιξα τρεις φορες.
Ε οχι και λιγοι και οντως το λες πολυ καλυτερα απο καθε εκτελεση πουχω ακουσει. Νασαι καλα . :)
-
Εγω παλι δεν ξερω πολλα απο μουσικη, για να σχολιασω "τεχνικα χαρακτηριστικά" :P
να εκφρασω δηλαδη με εξειδικευμενους ορους αυτα που με μαγευουν. Αλλα δε πειραζει... καλυτερα! ;D
Η αληθεια ειναι οτι μου κανει κακο να σε ακουω >:(
δεν μπορω να κανω δουλεια παραλληλα... ;)
αφοσιωνομαι σ'αυτα... αφηνομαι, με ταξιδευουν...
Εχεις πολυ καλη φωνη και εχετε κανει υπεροχη δουλεια!!!
Ας μην πω περισσοτερα .. ξερεις!
Σ'ευχαριστω.... :) Καλη συνεχεια!!!!!
-
tora teleutaia, to akouo sunexeia...mazi me auta pou hxografhthikan sta frankfurt sessions...eipa thn apopsh mou pio pano, to theoro omos shmantiko na po, pos merika kommatia akougontai..kai sunexiszontai na akougontai...
-
Ωραίο κομμάτι και η ερμηνεία άψογη! Συγχαρητήρια!
-
Το έχω ξαναπεί πάμπολλες φορές αλλά θα το ματαξαναπώ!!!
Ο Κωστής (Ommadawn) έχει ίσως από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) φωνές που έχουν ακούσει τα ταπεινά μου αυτιά. Είχα την τύχη να τον ακούσω ζωντανά αρκετές φορές και όλες αυτές τις φορές πάντα έβρισκε τον τρόπο να με εκπλήσσει πάντα ευχάριστα με τη γκάμα των τραγουδιών του και με την αξεπέραστη φωνή του!
Βαγγέλη σε θεωρώ τυχερό που βρήκες τον Κώστα αλλά θεωρώ και τον Κώστα τυχερό που βρήκε εσένα ;)
-
όχι όχι, ειμαι ο μόνος τυχερός σε αυτήν την συνεργασία...είναι αλήθεια πως μιλάμε γαι έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη, πράγμα που φαινότανε κάθεβράδυ στο κλάξον, και χαίρομαι που είχα την ευκαρεία να τον δω επι σκηνής...το απόλυτο πάθος
-
Αλκιβιάδη, Argentina, mymood, parlats, vangeli με υποχρεώνετε και με κάνετε και κοκκινίζω.
Μα, την αλήθεια.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Και σορρυ για το merge, απλά αποφάσισα να φτιάξω ένα κανονικό προφίλ http://music.kithara.gr/bands/309/ για να μην είναι σκόρπισμένο στο internet το κομμάτι, αλλά σε σταθερή σελίδα.
Η Γκρίζα Ανεμώνη, λοιπόν, για όποιον θέλει να την ακούσει, να την κατεβάσει, να τη σχολιάσει κλπ κλπ βρίσκεται εκεί, σε μια νέα έκδοση που μου δωσε ο Freemind πρόσφατα.
God bless him.
-
Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι. Μουσική, στίχος, ερμηνεία, όλα άψογα. Μπράβο!
-
Να 'σαι καλά waterlily.
Χαίρομαι που "πέρασε τις εξετάσεις" του αυτιού σου :)
Καλωσήλθες και στο forum :)