Το Στέκι των Κιθαρωδών

Καλλιτεχνικές μας δημιουργίες => Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ο Νέος Κιθαρωδός στις 06/11/08, 11:35

Τίτλος: Το CD του Νόστου είναι έτοιμο!
Αποστολή από: Ο Νέος Κιθαρωδός στις 06/11/08, 11:35
Απ' όσο βλέπω από τις δουλειές που παρουσιάζονται εδώ, πολλοί έχουν πιο "μεταλλικά" γούστα, αλλά παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχει χώρος και για άλλα ακούσματα. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας παρουσιάσω τον δίσκο μας, φρέσκο-φρέσκο:

(http://img137.imageshack.us/img137/9206/frontsmall300ml9.jpg)

Μετά από 2 χρόνια δουλειάς, αρκετές καθυστερήσεις και φτάνοντας πολλές φορές στα πρόθυρα της ματαίωσης, τελικά τα καταφέραμε! Το CD του Νόστου με τον τίτλο "Στο σπίτι και καθ' οδόν" είναι έτοιμο, με 16 τραγούδια.

Στον δίσκο αυτό συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές μας των τελευταίων 2 χρόνων, κάτι σαν "best of", και γι αυτό τα τραγούδια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από το έντεχνο ως το λαϊκό και το παραδοσιακό. Δύο τραγούδια είναι από ζωντανή ηχογράφηση.

Ο δίσκος δεν είναι απλά ανεξάρτητη παραγωγή, αλλά "σπιτική παραγωγή", που φτιάχτηκε από εμάς τους ίδιους εκ των ενόντων, στα σπίτια μας και τους χώρους που κάνουμε πρόβες. Ο σκοπός της έκδοσης δεν είναι τόσο ο εμπορικός, αφού o δίσκος δεν θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο, αλλά θα διατίθεται από χέρι σε χέρι και μέσω του διαδικτύου. Βλέπουμε το CD αυτό σαν ένα ενθύμιο για τους φίλους μας καθώς και σαν μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε ένα ευρύτερο κοινό.

Για γρήγορη ακρόαση πάτε στη σελίδα μας http://nostos.kithara.gr, τα τραγούδια που παρουσιάζουμε εκεί έχουν ήδη ανανεωθεί με τις νέες μίξεις από την έκδοση του CD.

Μπορείτε να κατεβάσετε όλο τον δίσκο μαζί με τα εξώφυλλα από εδώ:

http://rapidshare.com/files/159739227/Nostos_-_Sto_spiti_kai_kath__odon_-_2008.rar.html

Καλή ακρόαση, θα χαρούμε να ακούσουμε τα σχόλια και την κριτική σας!
Τίτλος: Απ: Το CD του Νόστου είναι έτοιμο!
Αποστολή από: Μαργαρίτα Π. στις 06/11/08, 14:52
 :)

Λόγω συμμετοχής μου στον δίσκο, δεν μπορώ να κάνω δημόσια κριτική. Ωστόσο θα ήθελα να πω ένα πολύ πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε κάποια πρόσωπα.
Ευχαριστώ τον Λεωνίδα Δρίζη (Ο Νέος Κιθαρωδός) για την πολύ μεγάλη τιμή που μου έκανε να μελοποιήσει το "Μάθε παιδί μου γράμματα" και να το συμπεριλάβει στον δίσκο των Νόστος τους οποίους επίσης ευχαριστώ θερμά.
Ευχαριστώ για τη συμβολή τους τα μέλη του ομίλου "Απόλλων" και τους καθηγητές για τις απίθανες ατάκες - τόσα σχολεία πήγες, άνθρωπος ακόμα δεν έγινες;  ;D
Πηγή έμπνευσης για τους στίχους ήταν η ταινία του Θόδωρου Μαραγκού "Μάθε παιδί μου γράμματα" με πρωταγωνιστές τους αξέχαστους Βασίλη Διαμαντόπουλο & Άννα Μαντζουράνη, και τον νεαρό τότε Νίκο Καλογερόπουλο ο οποίος λέει και την τελευταία ατάκα: Την αλήθεια ρε! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές αυτής της υπέροχης ταινίας!

Ο δίσκος "Στο σπίτι και καθ' οδόν" έγινε από τους "Νόστος" από αγάπη για την καλή μουσική. Ακούστε και σχολιάστε!  :)
Τίτλος: Απ: Το CD του Νόστου είναι έτοιμο!
Αποστολή από: Ο Νέος Κιθαρωδός στις 06/11/08, 15:22
Πηγή έμπνευσης για τους στίχους ήταν η ταινία του Θόδωρου Μαραγκού "Μάθε παιδί μου γράμματα" με πρωταγωνιστές τους αξέχαστους Βασίλη Διαμαντόπουλο & Άννα Μαντζουράνη, και τον νεαρό τότε Νίκο Καλογερόπουλο ο οποίος λέει και την τελευταία ατάκα: Την αλήθεια ρε! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές αυτής της υπέροχης ταινίας!

Μια που ήρθε η κουβέντα, να αναφέρω και εγώ ότι το τελευταίο χτύπημα στο τύμπανο πριν τα λόγια "Μάθε παιδί μου γράμματα" συμβολίζει το χαστούκι που δίνει ο δάσκαλος στο μαθητή. Αν τυχόν κάποτε γίνει βίντεο κλιπ γι αυτό το τραγούδι, σε εκείνο το σημείο θα πέφτει μια μεγαλοπρεπής χαστούκα. Ανάγωγε!!! Σσσααααττττ....
Τίτλος: Απ: Το CD του Νόστου είναι έτοιμο!
Αποστολή από: vangelis στις 06/11/08, 15:46
Μου αράσει πολύ η μουσική σας, και εύχομαι να πάνε όλα τέλεια...καλή επιτυχία...
Τίτλος: Απ: Το CD του Νόστου είναι έτοιμο!
Αποστολή από: bassman(4 String Suicide!) στις 06/11/08, 15:51
Αυτη την στιγμη κατεβαζω τον δισκο με μεγαλη αγωνια! ;)
Θα τον ακουσω καλα και θα σας πω.Παρολα αυτα να σχολιασω κατι που μου καθισε ομορφα στο ματι.Ενα μπραβο να σας πω που δημιουργειτε μουσικη απο την ψυχη σας κ με αγαπη :).Η αγαπη για την μουσικη ειναι οτι πιο σημαντικο.Ειμαι πολυ υπερ της δημιουργιας αυτης αφιλοκερδως ...αλλα μου αρεσει πολυ και το οτι μενει σαν ενθυμιο για παντα.

To be continued... ;D


Υ.Γ.:Ωραιο εξωφυλλο... :D
Τίτλος: Απ: Το CD του Νόστου είναι έτοιμο!
Αποστολή από: bassman(4 String Suicide!) στις 06/11/08, 20:25
Λοιπον πανω στο ειδος αυτο δεν ειμαι και ο πιο αρμοδιος.Παρολα αυτα..εβαλα και ακουσα τον δισκο ολοκληρο.Μπορω να πω οτι μου αρεσε γενικα και σαν αλλαγη να ακουσω κατι διαφορετικο απο αυτα που ακουω.Μου αρεσαν ιδιαιτερα η "ρουμπα"..το "χαρικλακι"..το "μωρο μου" και το "μαθε παιδι μου γραμματα".Η παραγωγη γενικα μου φανηκε καλη και ακουσα τα τραγουδια πολυ ευχαριστα.Ευγε παιδες..και εις ανωτερα! ;)

Υ.Γ:Χικ!...στην υγεια σας..μερακλωσα! ;D
Τίτλος: Απ: Το CD του Νόστου είναι έτοιμο!
Αποστολή από: lampros. στις 06/11/08, 20:45
εγω μόλις ενημερώθηκα... δεν έχω κατεβάσει ακομη το cd,όμως το ζητούμενο για αυτη την παρέμβαση δεν ειναι εκει...
Νιωθω χαρούμενος -ειλικρινά- χωρις να γνωρίζω τι ακριβώς εδω και 2 χρόνια κάνατε!!!

Χαιρομαι την συνεργασία σας και τις ''αξίες'' που προκύπτουν απο τα όσα πιο πάνω η Μαργαρίτα κατέθεσε...
θα το κατεβάσω και θα ξανατοποθετηθώ...

προκαταβολικά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...