Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Μαγνήτες και ηλεκτρικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Apatilos στις 21/07/09, 18:30

Τίτλος: DiMarzio evolution για IBANEZ EDR170
Αποστολή από: Apatilos στις 21/07/09, 18:30
Νομίζετε ότι θα ταίριαζαν οι DiMarzio evolution σε neck και bridge για IBANEZ EDR170? Έχει luthite body και παίζω κυρίως metal solos.
Τίτλος: Απ: DiMarzio evolution για IBANEZ EDR170
Αποστολή από: Serviani στις 21/07/09, 19:15
Αν ψάχνεις για γκαζιάρη σολιστικό μαγνήτη,ο Evolution είναι μανούλα γι αυτό και θα σε ενθάρρυνα να το προχωρήσεις.Προσωπική άποψη για την γέφυρα θα προτιμούσα τον Evo2 αντί του Evolution,ίδια "χροιά" ελαφρώς πιο "ήρεμος".
Το κατα πόσο θα ταιριάξει στην κιθάρα σου μόνο έσυ θα το κρίνεις όταν θα τον ακούσεις πάνω της στο δικό σου περιβάλλον.



offtopic
Δεν δοκιμάζεις τους καινούριους μαγνήτες του DiMarzio που έβγαλε σε συνεργασία με τον Petrucci (Crunch Lab και Liquifire) να μας πεις μια γνώμη;  ;D
Τίτλος: Απ: DiMarzio evolution για IBANEZ EDR170
Αποστολή από: faser στις 21/07/09, 19:22
Όπως λέει και ένας φίλος μου για τους evolution: "They are the shιt"  ;D (sorry για την "παράκαμψη του αυτόματου λογοκριτικού εργαλείου αλλά θα έχανε κατά πολύ η έκφραση σε αντίθετη περίπτωση)..

Γενικά πάντως evolution δεν είχα την χαρά να βάλω σε καμία κιθάρα μου, αλλά στη Jem ενός φίλου μου πραγματικά πετούσαν φλόγες και "αβίαστες" αρμονικές.. Να ξέρεις όμως ότι όσο ενδεικνύονται για solo, τόσο αντενδεικνύονται για οποιαδήποτε άλλη χρήση.. Δεν είναι τυχαίο, που ο Vai στις συναυλίες του αλλάζει συνέχεια κιθάρες ανάλογα με το κομμάτι που θέλει να παίξει (breed και evo κατά βάση).. Η καλύτερη λύση πάντως είναι να τους ακούσεις σε μια οποιαδήποτε κιθάρα μιας και το ηχόχρωμα του ξύλου (σε σχέση πάντα με το μαγνήτη) μεταλλάσει τον ήχο κατά ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό.. Αν λοιπόν ακούσεις τον evo σε κάποια κιθάρα και σου αρέσει τότε go for it..
Τίτλος: Απ: DiMarzio evolution για IBANEZ EDR170
Αποστολή από: Apatilos στις 21/07/09, 20:56
Έχω παίξει σε neck position σε ibanez s custom και πραγματικα "ούρλιαζε".Θα το σκεφτώ αυτό για τον evo 2
Τίτλος: Απ: DiMarzio evolution για IBANEZ EDR170
Αποστολή από: Apatilos στις 27/09/09, 23:29
Τώρα ήρθα Θεσ/νίκη (φοιτητής βλέπετε) όπου θα κάνω την αλλαγή μαγνητών.Για το middle θα ταίριαζε ένας YJM?(me evo2 bridge και evolution neck).Παίζω αρκετά και malmsteen γι'αυτό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το forum και βοηθούν να γίνουμε πιο σχετικοί με το άθλημα...
Τίτλος: Απ: DiMarzio evolution για IBANEZ EDR170
Αποστολή από: Apatilos στις 28/09/09, 10:50
Βασικά πρέπει να έκανα λάθος μάλλον κάτι σε chopper ταιριάζει με την όλη κατάσταση,έτσι δεν είναι;
Τίτλος: Απ: DiMarzio evolution για IBANEZ EDR170
Αποστολή από: Serviani στις 28/09/09, 18:06
Είχα παλιότερα τον YJM στη μεσαία θέση μιας Ibanez (διαφορετική απο τη δική σου) και απο ότι μπορώ να θυμηθώ μου είχε αφήσει σχετικά καλές εντυπώσεις.
Ο πρωταρχικός λόγος που τον έβαλα ήταν για να τον δοκιμάσω πάνω στη συγκεκριμένη κιθάρα αλλά και να απαλλαχθώ απο τον εκνευριστικό θόρυβο του στοκ μαγνήτη.
Είναι αρκετά δυνατός,δεν είχα σημαντική πτώση έντασης όταν τον επέλεγα σε σχέση με τους humbuckers,το string seperation αρκετά εμφανές,κάτι που ήθελα και είναι πραγματικά hum canceling.
Τα σπλιταρίσματα με τους άλλους μαγνήτες της κιθάρας (Air Norton και Tone Zone) δεν ήταν αυτό που θα ήθελα,θα έλεγα ότι δεν μου πέτυχε εκεί,είχα αλλάξει και τους πυκνωτές και την αντίσταση αλλά αυτη τη στιγμή μου είναι αδύνατον να θυμηθώ τι ακριβώς είχα βάλει.Όλα αυτα βέβαια είναι περι ορέξεως.

Αν παίζεις πολύ και με το μεσαίο μαγνήτη, 2 γνωστοί μαγνήτες που θα σου πρότεινα να τσεκάρεις επίσης είναι ο Fast Track1 και ο Cruiser.

Κάτι που ξέχασα,ο επιλογέας σου κάνει για 3 humbuckers;
Τίτλος: Απ: DiMarzio evolution για IBANEZ EDR170
Αποστολή από: Apatilos στις 28/09/09, 19:06
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.Δεν ξέρω,είναι ο μαμίσιος 5θέσιος.Δεν θα τους αλλάξω εγώ θα την πάω σε μαγαζί οπότε δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα,εννοώ θα μου τον αλλάξουν αν δεν κάνει.
Απλά σήμερα τσέκαρα τα output στο site της dimarzio και είδα μεγάλη διαφορά του YJM με τους evolution και evo 2.Ενώ ο chopper και κάποιοι άλλοι όπως οι δύο που ανέφερες έχουν μεγαλύτερο output.Άρα σκέφηκα(σαν άσχετος που είμαι) ότι μήπως ο YJM θα είναι αρκετά αδύναμος σε σχέση με τους άλλους 2;Βέβαια από ότι μου είπες ήταν σχετικά καλά από άποψη έντασης.
Άκουσα τον cruiser και τον fast track 1(στο site της dimarzio και στο youtube) και θα έλεγα ότι ο cruiser είναι αυτό που ψάχνω,με αρκετό output και trebble.
Τίτλος: Απ: DiMarzio evolution για IBANEZ EDR170
Αποστολή από: Serviani στις 02/10/09, 20:09
Θέμα έντασης με τον YJM δεν νομίζω ότι θα έχεις.
Αν ήμουν στη θέση σου τον Cruiser θα επέλεγα μεταξύ των τριών.

Εύχομαι να γίνει η καλύτερη για σένα επιλογή!