Το Στέκι των Κιθαρωδών
Περι μουσικής => Δισκοπαρουσιάσεις και κριτικές => Μήνυμα ξεκίνησε από: YmiRLinG στις 17/10/10, 16:16
-
(http://www.nomusicmedia.com/wp-content/uploads/2010/05/6750-200.jpg)
01 Ulvetid
02 Mjød
03 Fossegrim
04 Blodtørst
05 Offernatt
06 Sjøhyenar (Havets Herrer)
07 Sultans of Satan
08 Nekroskop
09 Liktorn
10 Ordsmedar av Rang
11 Utrydd dei Svake
Τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Αν ο νέος δίσκος των electric wizard δεν είναι τουλάχιστον εξωπραγματικός τότε μιλάμε χαλαρά για τον καλύτερο δίσκο και το καλύτερο ντεπούτο της χρονιάς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να μην παραμιλάει για αυτόν τον δίσκο. Από τα πιο ψαγμένα underground blogs μέχρι το ελληνικό metal hammer (!!!!!!) όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι κεραμίδα τους χτύπησε με το πόνημα των Νορβηγών από το Stavanger. Οι στίχοι τους είναι στα Νορβηγικά και αφορούν κυρίως θέματα μυθολογίας. Τι παίζουν τώρα... Έλα ντε... Δεν νομίζω ότι και οι ίδιοι έχουν καταλάβει τι ακριβώς παίζουν, εμείς θα καταλάβουμε? Αν και από όσο λένε δηλώνουν οπαδοί του black metal και του slduge και γουστάρουν τίγκα μπάντες όπως οι Baroness, και σίγουρα έχουν στοιχεία από τέτοιες μουσικές, δεν μπορούν να ενταχτούν σε κάποιο είδος άμεσα. Black and roll, υπάρχει αυτός ο όρος? Κάτι τέτοιο. Από το πρώτο κομμάτι που ουρλιάζουν Kvelertak σε πιάνουν απο την μούρη και δεν σε αφήνουν να ανασάνεις μέχρι να τελειώσει ο δίσκος και αναγκαστείς να πατήσεις το repeat μπας και καταλάβεις τι σκατά τρέχει με αυτούς εδω τους τύπους. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές είπα "ρε μαλ**α τι παίζουν οι τύποι" όταν άκουσα τον δίσκο. Στο δε Sultans of Satan απλά δεν μπορούσα να καταλάβω πως σκατά δεν είχε σκεφτεί κανένας να παίξει πότε ξανά έτσι. Χαλαρά κορυφαίος δίσκος της χρονιάς ως τώρα και 100% recommended ασχέτως των γούστων σας. Αν σας αρέσει το metal τότε καλύτερα να ακούσετε Kvelertak, θα είναι κάτι που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ.
10/10 με άνεση.
-
Xαχ με έπρηξε όλη την προηγούμενη βδομάδα ένας φίλος μου μπλακμέταλος από την σχολή να το ακούσω.Διαβάζει χάμμερ όμως και δεν τον πήρα πολύ στα σοβαρά,αλλά αφού το λες κ εσύ θα το ακούσω και θα πω.
Πολύ ωραίο review btw.
-
Διαβάζει χάμμερ όμως και δεν τον πήρα πολύ στα σοβαρά,
Eνω ο Αρης :P
Και εγω φαει τρελο πρηξιμο απο τον υποφαινομενο...Μυριζομαι οτι δεν ειναι στα γουστα μου(ακουσα 2-3 κομματια) θα του δωσουμε ομως καμια ευκαιρια.
-
Το άκουσα μια φορά και πραγματικά είναι σίγουρα κάτι το διαφορετικό!!! Και το εννοώ με την καλύτερη δυνατή έννοια! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣ!!!
-
Ένας περίεργος αχταρμάς,κάποια ωραία ριφ αλλά δεν είδα κάτι καινούργιο που να με ενθουσιάζει.
-
Εμένα αυτό που με κέντρισε σε αυτή την πρώτη ακρόαση είναι το party mood του δίσκου και το περίεργο δέσιμό του με τα scream φωνητικά. Αν είχε νορμάλ φωνή, θα ήταν καθαρό hard rock.
Τώρα αν θα μου φαίνεται το ίδιο ωραίο αυτό το δέσιμο μετά από 20 ακροάσεις, δεν ξέρω με σιγουριά, αλλά προς το παρόν μου ακούγεται πολύ φρέσκο.