Το Στέκι των Κιθαρωδών
Ειδικά θέματα => Μετατροπές, βλάβες, συντήρηση, κατασκευές => Μήνυμα ξεκίνησε από: panoslekkas στις 09/01/13, 16:36
-
Παιδια γεια σας,
ειμαι καινουριος στο forum και γενικοτερα στο κοσμο της κιθαρας. Σημερα μολις ηρθε απο Γερμανια μια fender το φτηνοτερο μοντελο των 100ε απο thomann μαζι με εναν ενισχυτη harley benton m-15 combo . Τα συνδεω κανονικα ,αφου εχω κουρδισει τη κιθαρα, και παω να παιξω και δεν ακουγα σχεδον τιποτα . Ακουγεται μεν ηχος αν παω κοντα στον ενισχυτη αλλα οταν ειμαι στο 1 μετρο ας πουμε ακουω πιο πολυ τις χορδες παρα τον ενισχυτη . Επισης να τονισω οτι προσεξα πως απο τα 2 ρυθμιστες volume που εχει οταν πειραζω το απο πανω η λιγη ενταση που εχει επηρεαζεται ενω οτν πειραζω το κατω δν αλλαζει απολυτως τιποτα . Απ οσο ξερω δεν ειναι λογικο να ακουγεται τοσο λιγο οποτε περιμενω να ακουσω μηπως ξερετε τι μπορει να φταιει. Ευχαριστω πολυ και καλως σας βρηκα :P
-
Γειά σου και καλώς ήρθες!!
κατ'αρχάς να συμφωνήσουμε πως μιλάς γι'αυτόν τον ενισχυτή, σωστά?:
http://www.thomann.de/gr/harley_benton_m_15_combo.htm (http://www.thomann.de/gr/harley_benton_m_15_combo.htm)
όταν λες "πάνω και κάτω volume" τι εννοείς?
(http://bdbo.thomann.de/thumb/bdb960x720/pics/bdbo/6138039.jpg)
εδώ βλέπω πως έχει ένα ποτενσιόμετρο για volume και ένα για gain (το οποίο λογικά επηρεάζει τον ήχο όταν είσαι στο drive κανάλι (όταν έχεις πατημένο δηλαδή το κουμπάκι "DRIVE" ανάμεσά τους))
οπότε...αν ισχύουν αυτά....εσύ τερματίζεις το volume και της κιθάρας και του ενισχυτή και,παρ'όλ'αυτά,ακούγεται αυτός ο "ψίθυρος" που λες?
-
Συγνωμη μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα.Ακριβως αυτος ειναι ο ενισχυτης .Οταν λεω ρυθμιστες volume εννοω αυτους που εχει η κιθαρα πανω οχι ο ενισχυτης στον ενισχυτη και το gain kai to volume το εχω στο max.
-
..πάμε και μερικά αμόκα απλά:
1. Έχεις ανοίξει το volume της κιθάρας? Τo Tone? (Edit: ok)
2. Έχεις βάλει τα Bass Mid Trebble στην μέση?
3. Έχεις συνδέσει σωστά την κιθάρα στο Input?
-
Andr1anos ναι τα εχω κανει και τα 3 αυτα, αν και οπως ειπα προσεξα οτι το δευτερο volume της κιθαρας αυτο π ειναι κατω δεν υπαρχει διαφορα οπου κ να το χω , παρ'ολα αυτα και τα 3 που λες τα εχω κανει.
-
Σε κανέναν μαγνήτη της κιθάρας δεν έχεις κανονικό volume?
Βάλε ΟΛΑ τα ρυθμιστικά του ενισχυτή στην μέση και δοκίμασε όλους τους μαγνήτες της κιθάρας..
-
Δοκιμασα και στις 5 θεσεις που εχει για τους μαγνητες και ειναι ακριβως το ιδιο ακουγεται παααρα πολυ λιγο.
-
Οκ, το επόμενο βήμα είναι να δεις αν φταίει η κιθάρα ή ο ενισχυτής.
Έχεις κάτι άλλο να βάλεις στον ενισχυτή, πχ ένα MP3 Player?
Παράλληλα την κιθάρα σου μπορείς να την δοκιμάσεις σε κάποιον άλλο ενισχυτή?
-
Μωρε mp3 εχω καλωδιο να το συνδεσω με τον ενισχυτη δεν εχω...και οχι δυστυχως δεν εχω καποιο αλλο ενισχυτη.Παντως δεν ξερω αν λεει κατι αυτο αλλα οταν βαζω ακουστικα στον ενισχυτη παλι το ιδιο ειναι δεν ακουγεται καλυτερα.
-
Οπότε μάλλον ο ενισχυτής είναι.. αφού είναι από Thomann είναι πολύ εύκολα τα πράγματα, τους κάνεις ένα email και σου στέλνουν courier με δική τους χρέωση να τον πάρουν πίσω και να τον αντικαταστήσουν.
Αν μπορείς και έχεις κανένα φίλο κάνε ένα τελευταίο τεστ με κάποια άλλη κιθάρα, αλλά αν είναι προβληματικός προτίμησε να κάνεις χρήση της εγγύησης.
-
Ενταξει ευχαριστω πολυ θα προσπαθησω να βρω απο καποιο φιλο να δω αν ειναι ο ενισχυτης ή η κιθαρα.
-
Μπορω να ρωτησω και κατι ακομα υπαρχει περιπτωση να φταιει το καλωδιο? το ειχα παρει για ενα μπασο αλλα απο οσο ξερω τουλαχιστον ειναι το ιδιο καλωδιο .
-
το ίδιο καλώδιο είναι....
το αν είναι χαλασμένο είναι άλλη ιστορία...
βρε μπας και είσαι στο κανάλι DRIVE και έχεις το gain σχεδόν στο 0?
-
Αν ήταν το καλώδιο είτε δεν θα ακουγόταν καθόλου, είτε θα ακουγόταν κανονικά αλλά με διακοπές.. δεν θα ακουγόταν χαμηλά.
-
οχι ειμαι σιγουρος για αυτο στο drive η αληθεια ειναι οτι ακουγεται καπως πιο πολυ αλλα παλι τιποτα τρομερο ή εστω δεν ειναι οπως εχω ακουσει απο φιλους οταν παιζουν . Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι το καλωδιο (μιας και ενισχυτης και κιθαρα ειναι καινουρια) ή αφου ακουγεται λιγο αποκλειεται να ειναι αυτο?
-
Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι το καλωδιο (μιας και ενισχυτης και κιθαρα ειναι καινουρια) ή αφου ακουγεται λιγο αποκλειεται να ειναι αυτο?
Αν ήταν το καλώδιο είτε δεν θα ακουγόταν καθόλου, είτε θα ακουγόταν κανονικά αλλά με διακοπές.. δεν θα ακουγόταν χαμηλά.
:P
-
με προλαβες τη στιγμη που το εγραφα , ευχαριστω παντως . Θα δω πως γινετε να το επιστρεψω στο thomann γιατι δεν εχω ιδεα ηταν η πρωτη φορα που αγορασα απο εκει.
-
τίποτα...τους στέλνεις ένα mail περιγράφοντας αναλυτικά την κατάστασή σου και αφού (θα) κρίνουν πως ο ενισχυτής είναι προβληματικός θα κανονίσουν να έρθει courier να τον πάρει απ'το σπίτι σου και θα σου στείλουν άλλον!
ένας απ'τους κράχτες των ιντερνετομάγαζων που, να όμως, σου φάνηκε χρήσιμος! :)
(βασικά θα το περιέγραφα και σαν σωστότατη πολιτική αντιμετώπισης πελάτη....)
ΥΓ.βέβαια, πριν κινηθείς προς thomann μεριά...κανόνισε να έρθει και ένας φίλος που ξέρει να κοιτάξει τον εξοπλισμό σου γιατί, καλό το ίντερνετ, αλλά από κοντά μπορεί να βρει τη λύση που δε σκεφτήκαμε εμείς σε δευτερόλεπτα! ;)
-
Εχετε δικιο παιδια , θα φερω εναν φιλο μου που ασχολειται να τα τσεκαρει να φερει και τα δικα του να σιγουρευτουμε οτι ειναι ο ενισχυτης και μετα θα τους στειλω. Ευχαριστω πολυ!
-
τίποτα...τους στέλνεις ένα mail περιγράφοντας αναλυτικά την κατάστασή σου και αφού (θα) κρίνουν πως ο ενισχυτής είναι προβληματικός θα κανονίσουν να έρθει courier να τον πάρει απ'το σπίτι σου και θα σου στείλουν άλλον!
Από προσωπική εμπειρία να πω οτι δεν σου στέλνει courier o Thomann. Και μάλιστα στην αποζημίωση που σου στέλνει για τα μεταφορικά ΔΕΝ περιλαμβάνονται μεταφορικές εταιρίες παρά ΜΟΝΟ standard post = απλό ταχυδρομείο! Το στέλνεις λοιπόν με απολύτως δική σου ευθύνη και τους στέλνεις σκαναρισμένη την απόδειξη του ταχυδρομείου. Ετσι σου βάζουν τα χρήματα στον λογαριασμό του thomann (για επόμενη παραγγελία) ή στον λογαριασμό τραπέζης σου. Κάπου εκεί θα σε ρωτήσουν αν θέλεις να σου στείλουν κάτι άλλο ή απλά να σου επιστρέψουν και τα χρήματα της παραγγελίας.
-
Από προσωπική εμπειρία να πω οτι δεν σου στέλνει courier o Thomann. Και μάλιστα στην αποζημίωση που σου στέλνει για τα μεταφορικά ΔΕΝ περιλαμβάνονται μεταφορικές εταιρίες παρά ΜΟΝΟ standard post = απλό ταχυδρομείο! Το στέλνεις λοιπόν με απολύτως δική σου ευθύνη και τους στέλνεις σκαναρισμένη την απόδειξη του ταχυδρομείου. Ετσι σου βάζουν τα χρήματα στον λογαριασμό του thomann (για επόμενη παραγγελία) ή στον λογαριασμό τραπέζης σου. Κάπου εκεί θα σε ρωτήσουν αν θέλεις να σου στείλουν κάτι άλλο ή απλά να σου επιστρέψουν και τα χρήματα της παραγγελίας.
Μόλις πριν 3 εβδομάδες έστειλα κάτι πίσω που ήταν προβληματικό με την παραλαβή. Το πακέτο ήταν 25κιλά, οπότε θα ήταν αρκετά ακριβό. Μου έστειλαν έναν αριθμό προπληρωμένης μεταφοράς με την UPS και μάλιστα κανόνισα εγώ με την τοπική UPS πότε με βολεύει να περάσουν να το πάρουν. Δεν πλήρωσα τίποτα.
Τα ανωτέρω δεν αναιρούν την δική σου εμπειρία. Ξέρω ότι διαφορετικά χειρίζονται κάτι που έχει δυσλειτουργήσει κατά την παραλαβή, από κάτι που είναι μέσα σε μία εγγύηση 3 ετών. Ξέρω σίγουρα για το DV ότι τον πρώτο χρόνο τα μεταφορικά είναι δικά τους, και τους επόμενους δικά σου. Πρέπει να ισχύει κάτι παρόμοιο και με τον Thomann.
-
Mάλιστα, πολύ ενδιαφέρον να το γνωρίζουμε. Θεωρούσα οτι η εμπειρία μου θα περιέγραφε σωστά την διαδικασία. Μάλλον ισχύει κατά περίπτωση λοιπόν όπως λες :) . Ισως και επειδή τα 25 κιλά είναι αρκετό βάρος, μάλλον θα έβγαινε πολύ ακριβότερα με κανονικό ταχυδρομείο.
-
μπραβο!πωσ εγινε αυτο...