Το Στέκι των Κιθαρωδών
Ειδικά θέματα => Μετατροπές, βλάβες, συντήρηση, κατασκευές => Μήνυμα ξεκίνησε από: modfori στις 27/04/13, 12:39
-
καλησπέρα,
προχθές παρέλαβα ενα biyang DS-8 (mouse) πετάλι το οποίο αγόρασα απο ebay. έσπευσα να το δοκιμάσω αλλά ο ποδιακόπτης ήτανε χαλασμένος ,δεν έκανε κλίκ , με αποτέλεσμα να μένει αναμένο το πετάλι συνεχώς κ να μη μπορω να το κάνω bypass.
σήμερα πήγα στο κέντρο προς αναζήτηση ανταλλακτικού αλλά δε βρήκα πουθενά. πήγα σε διάφορα μαγαζιά με μουσικά οργανα και σε μαγαζιά με ηλεκτρονικα (κ στο Φανό) ...τζίφος. Είχανε ποδοδιακόπτες 3PDT (3πλος ,9 επαφών) και όχι DPDT (2πλός , 6 επαφών)
έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω σε περιοχές Πατήσια, Γαλατσι , Κυψέλι , Κέντρο , Εξάρχεια κτλ ?
-
Kατάστημα στην Αθήνα δυστυχώς δεν ξέρω κάποιο να σου προτείνω, μπορείς όμως μιας και βρήκες 3PDT να χρησιμοποιήσεις μόνο τις δύο σειρές επαφών, είναι ακριβώς το ίδιο...
-
μπορείς όμως μιας και βρήκες 3PDT να χρησιμοποιήσεις μόνο τις δύο σειρές επαφών, είναι ακριβώς το ίδιο...
αυτό θα το άφηνα ως τελευταία επιλογή διότι ο διακόπτης είναι κολλημένος πάνω σε μία μικρή πλακετίτσα.. οι αποστάσεις που έχουν τα πινάκια μεταξύ τους δεν είναι ίδια σε 3PDT και DPDT οπότε δε χωράει να μπει πάνω στην πλακέτα.
-
Κατάλαβα... Μου φαίνεται περίεργο πάντως που δεν βρήκες πουθενά...
-
http://www.banzaimusic.com/Taiwan-DPDT-Pins-Switch.html (http://www.banzaimusic.com/Taiwan-DPDT-Pins-Switch.html)
http://www.thomann.de/gr/thomann_fussschalter_sw45pc.htm (http://www.thomann.de/gr/thomann_fussschalter_sw45pc.htm)
http://www.ebay.com/itm/6-Pin-Latching-Footswitch-DPDT-/121092998001?pt=UK_MusicalInstr_Amplifiers_RL&hash=item1c31b48371 (http://www.ebay.com/itm/6-Pin-Latching-Footswitch-DPDT-/121092998001?pt=UK_MusicalInstr_Amplifiers_RL&hash=item1c31b48371)
-
τετοιο διακοπτη δεν θα βρεις πουθενα στην Αθηνα. Μονο 3PDT απο τον Φανο και απο τα καταστηματα που εβαλε παραπανω ο Αδριανος.
-
Πράγματι, με μια μικρή αναζήτηση που έκανα, δεν βρίσκω πουθενά (μέσω google) να πουλιέται από ελληνικό κατάστημα διακόπτης DPDT. Μου φαίνεται πολύ περίεργο. :-\
-
o Φανός είχε dpdt αλλά ήταν πολυ μικροτερος απο το επιθυμητό.
βρήκα κ αυτό (http://grobotronics.com/stomp-switch-dpdt.html?sl=EL#.UXqTdNHI9ok) αλλά είναι πολύ μακρυά
-
o Φανός είχε dpdt αλλά ήταν πολυ μικροτερος απο το επιθυμητό.
βρήκα κ αυτό (http://grobotronics.com/stomp-switch-dpdt.html?sl=EL#.UXqTdNHI9ok) αλλά είναι πολύ μακρυά
Το ξερω και επισης δεν ειναι stompswitch, ειναι χειρος και με το που τον πατησεις θα τον κανεις σαρδελα :)
ΜΑλλον θα χρειαστει να παραγγειλεις απο το μακρυα!!! :D
-
Πράγματι, με μια μικρή αναζήτηση που έκανα, δεν βρίσκω πουθενά (μέσω google) να πουλιέται από ελληνικό κατάστημα διακόπτης DPDT. Μου φαίνεται πολύ περίεργο. :-\
Εμενα καθολου...φαντασου σε πολυ γνωστο μαγαζι στην Αθηνα τους ελεγα για 3pdt και με κοιταζανε σαν ροφοι.
-
Το ξερω και επισης δεν ειναι stompswitch, ειναι χειρος και με το που τον πατησεις θα τον κανεις σαρδελα :)
εννοείς το μικρό στο Φανό,ε?
ΜΑλλον θα χρειαστει να παραγγειλεις απο το μακρυα!!! :D
πρόσθεσα διάφορα πραματάκια (θερμοσυστελλόμενα , θερμοκόλες , αποστάτες κτλ) κ έκανα παραγγελία ;)
-
ελλήφθη σήμερα το πρωί η παραγγελία.
ξεκόλλησα το παλιό διακοπτάκι , κόλλησα το καινούριο κ επι τη ευκαιρία , μιας κ το πετάλι ήταν ανοιχτό , πρόσθεσα μια αντιστασούλα 670 ohm παράλληλα σε μια 67 k.ohm (την οποία λανθασμένα έχει τοποθετήσει ο κατασκευαστής) στην ουσία πετυχαίνοντας παράκαμψη της δεύτερης.
αποτέλεσμα είναι καλύτερος ήχος χωρίς να μπουκώνει το πετάλι όταν τερματίζει το gain κ λιγότερος θόρυβος
μόλις πάει 5:30 θα το δοκιμάσω 0:)
σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας