Το Στέκι των Κιθαρωδών
Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Ενισχυτές => Μήνυμα ξεκίνησε από: modfori στις 03/06/13, 11:36
-
καλημέρα,
εχω την καμπίνα JCA24S και αναμένω προσεχώς την κεφαλή JCA22H ;D (η χαρά δεν κρύβεται)
επειδή δεν πωλούνται ως σετ δεν περιλαμβάνεται το καλώδιο σύνδεσής τους.
γνωρίζω πως το καλώδιο που θα χρειαστώ για να τα συνδέσω μεταξύ τους είναι jack 3/4" και διαφορετικό απο τα καλώδια οργάνων.
η απορία μου είναι η εξής : για να λειτουργήσει η καμπίνα ως στέρεο χρειάζομαι 2 καλώδια ή ενα καλώδιο Y? επίσης, σε ποια-ές έξοδο-ους της κεφαλής το-α συνδέω?
παραθέτω και 2 φωτογραφίες
πίσω μέρος καμπίνας κ κεφαλής
-
Επανέρχομαι σε λίγο με την απάντηση, έχε την πιστωτική σου πρόχειρη!.. :roll
-
RTFM: http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=jca22h%20manual&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fstarin.info%2FProduct%2520Info%2FJet%2520City%2FManuals%2FJCA22H.doc&ei=rl6sUYOAIKet4AThoYCwDw&usg=AFQjCNGmt7Kk8NO6WIds5ivFQUGxu4B8qg&bvm=bv.47244034,d.bGE&cad=rja (http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=jca22h%20manual&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fstarin.info%2FProduct%2520Info%2FJet%2520City%2FManuals%2FJCA22H.doc&ei=rl6sUYOAIKet4AThoYCwDw&usg=AFQjCNGmt7Kk8NO6WIds5ivFQUGxu4B8qg&bvm=bv.47244034,d.bGE&cad=rja)
Καλώδιο: http://www.thomann.de/gr/cae_gitarrenlautsprecherkabel_15.htm (http://www.thomann.de/gr/cae_gitarrenlautsprecherkabel_15.htm)
Σύνδεση:
(http://i527.photobucket.com/albums/cc359/adr1anos/JCA22HmuepsilonJCA24S.jpg) (http://s527.photobucket.com/user/adr1anos/media/JCA22HmuepsilonJCA24S.jpg.html)
-
μία εικόνα = 1000 λέξεις.
ευχαριστώ
μια τελευταία ερώτηση . απο μία κεφαλή (κ συγκεκριμένα τη jca22h) δε μπορώ να έχω στερεοφωνικο ήχο σ'αυτη την καμπίνα ?
για το καλώδιο ...
είχα παραγγείλει αρχικά μαζί καμπίνα και κεφαλή αλλά επειδή η κεφαλή αργούσε (στην καλύτερη από αρχές Αυγούστου) ζήτησα να μου αλλάξουν την παραγγελία σε b-stock κεφαλή ελπίζοντας ότι όλο κ κάποιος θα την επιστρέψει. αυτό έγινε το Σάββατο οπότε υπέθεσα οτι σίγουρα μετά τη Δευτέρα (σήμερα) θα βρεθεί.
σήμερα το πρωί όμως δέχτηκα μήνυμα οτι βρέθηκε b-stock κ απεστάλη κιόλας.
είχα σκοπό να πάρω 1-2 τέτοια καλώδια (http://www.thomann.de/gr/planet_waves_lautsprecherkabel_pw_cspk_05.htm) αλλά δεν πρόλαβα να τα βάλω κ αυτα στην παραγγελία >:(
-
μια τελευταία ερώτηση . απο μία κεφαλή (κ συγκεκριμένα τη jca22h) δε μπορώ να έχω στερεοφωνικο ήχο σ'αυτη την καμπίνα ?
Από μία μονοφωνική κεφαλή να έχεις στερεοφωνικο ήχο δεν γίνεται..
..τα καλώδια που είπες, είναι μια χαρά.
-
ok, απλώς επειδή είδα το "2x" στην περιγραφή της κεφαλής που αφορά στις εξόδους υπέθεσα πως είναι στέρεο ,ενώ είναι για σύνδεση 2 καμπινών. θα έπρεπε να μου κόψει απο το γεγονός οτι δεν είχε L και R ;) .
σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια φίλτατε Αδριανέ.
μόλις παραλάβω κ τον ψαχουλέψω λίγο θα ποστάρω κ εντυπώσεις γιατί πιστεύω πως είναι μηχάνημα που ενδιαφέρει αρκετό κόσμο.
υγιαίνετε
-
έχω άλλη μία απορία :
λέω να αγοράσω καλώδιο με το μέτρο κ 2 καρφιά για να το φτιάξω εγω το καλώδιο σύνδεσης καμπίνας-κεφαλής.
με καλώδιο ηχείων τύπου 2 x 2.5mm είμαι καλυμένος ?
-
Ναι, μια χαρά είναι.
-
έφτιαξα τελικα το καλώδιο ύστερα απο κάμποσο ζόρι λόγω του πάχους του. κ αυτό διότι το πίσω μέρος του βύσματος (neutric γωνία)το οποίο βιδώνει πάνω στο βασικό στέλεχος ,είναι απο λάστιχο . λάστιχο με λάστιχο "κόλλαγε" κ προσπαθώντας να το βιδώσω έστριβα μαζί κ το καλώδιο με αποτέλεσμα να ξηλώνωνται οι κολλησεις . τελικά με λίγο λάδι ραπτομηχανης στις επαφές λάστιχο βύσματος με καλώδιο έγινε η δουλειά εύκολα.
επιστρέφω λοιπόν με αρχικές εντυπώσεις απο το jca22h με jca24s αφού ασχολήθηκα ένα 2ωράκι σήμερα το πρωί.
για τα χρήματα του ο ενισχυτής είναι καταπληκτικός. περισσότερο δοκίμασα το crunch κανάλι το οποίο μπορεί να αποδώσει απο πολύ γεμάτα καθαρά (έχοντας κ ανεβάσει το μάστερ στο τέρμα κ την προενίσχυση στο 1) μέχρι και hard rock gain (με το μάστερ εννοείται κάτω απο το 3 -διότι μένω σε κατοικημένη περιοχή- και την προενίσχυση στο 5) .
βάζοντας μπροστά το biyang compressor o τόνος γίνεται ακόμα πιο πλούσιος φτιάχνοτας (στα δικά μου αυτιά) ιδανικό ήχο για ατελείωτη μπλουζοκατάσταση. I love it. :solo
θα επανέλθω με περισσότερα όταν καταφέρω να ξεκολλήσω απο πάνω του.
-
Μπράβο, μεγειά και καλή απόλαυση!..
-
Μπράβο, μεγειά και καλή απόλαυση!..
σ'ευχαριστώ πολύ !!
μιας και είχα πρόχειρη τη φωτογραφική έβγαλα κ λίγες φωτογραφίες
(http://imageshack.us/a/img10/7931/dsci0227n.jpg)
(http://imageshack.us/a/img801/8860/dsci0231g.jpg)
(http://imageshack.us/a/img580/8398/dsci0232.jpg)
η καμπίνα μπήκε έτσι για να με βολέψει καλύτερα στο χώρο αλλά κ για να έρθει η κεφαλή σε μεγαλύτερο ύψος για ευκολία χειρισμού. στην ηλικία μου δεν είμαστε κ για πολλά σκυψίματα ::)
ps: το σεττάκι μου προσφέρεται για άκουσμα/δοκιμή για οποιονδήποτε ψάχνεται για αγορά της συγκεκριμένης κεφαλής και καμπίνας (κρατάει κ 2 Fischer (http://www.fischerbeer.gr/) βεβαίως βεβαίως ;D ).
-
ωραίος! καλόπαιχτα!
-
2 fisher μόνο για σένα (δλδ 4 σύνολο) η μια ο καθένας? ???
Για πες και περιοχή! Θα ήθελα να τον τσεκάρω....
-
2 fisher μόνο για σένα (δλδ 4 σύνολο) η μια ο καθένας? ???
Για πες και περιοχή! Θα ήθελα να τον τσεκάρω....
1 + 1 εννοούσα αλλά κ 2+2 να φέρεις χαμένες δε θα πάνε :p
PMed you
-
καλησπέρα,
σκέφτομαι να αλλάξω μερικές απο τις στοκ λάμπες
για power λέω να βάλω 2 Sovtek EL84 / 6BQ5.
στην προενίσχυση σκέφτομαι να αλλάξω 1-2 (εκ των 5) με ecc832 ή 5751 για μεγαλύτερο headroom στο crunch κανάλι επηρεάζοντας όμως κ το overdrive κανάλι το οποίο όμως έχει άφθονο gain >:D (λίγο λιγότερο δε θα μου λήψει)
V1a Shared Crunch/OD
V1b Crunch
V2 OD
V3a Shared Crunch/OD
V3b Cathode Follower
V4 Loop
V5 Phase Inverter
μπορώ να το κάνω αυτό , δηλαδή να χρησιμοπιήσω διαφορετικού τύπου λάμπες ταυτόχρονα (δηλ 12ΑΧ7 και ECC832 ή 5751) ?
μήπως στις θέσεις v1 και v3 θα πρέπει να έχω ίδιου τύπου κ ματσαριμένες λάμπες?
θα πρέπει να γίνει biasing για το ομαλό της λειτουργίας?
αν ναι , χρειάζεται μόνο μετρήσεις με πολύμετρο? αν ισχύει αυτο μπορώ να το κάνω άνετα . εννοείται πως γνωρίζω οτι οι εντάσεις στο εσωτερικό του ενισχυτή είναι θανατηφόρες.
αυτά τα ολίγα απο έναν αδαή ... :-\
-
balanced έχει νόημα στο phase inverter.
Στις άλλες θέσεις βάζεις ό,τι θες από την οικογένεια 12Α*7 (εγώ θα έμενα με 12ΑΧ7. 5751 current production δεν ... απ'οτι λένε).
Τελικές εγώ θα πήγαινα σε JJ. Αξιόπιστες, φτηνές, γκαζάτες και λίγο πιο μαζεμένα πρίμα.
Είχα κάνει πρόσφατα full retube με 3 12AX7 και 2 EL84, όλες JJ, και κελάηδαγε.
Σε έναν άλλο με παρόμοιο setup είχα όλο JJ επίσης και μια ωραία TungSol RI στη v1.
Έχω δοκιμάσει και ΑΤ7 σε διάφορες θέσεις και θεωρώ ότι δεν κερδίζεις και τίποτα σπουδαίο σε τέτοια κυκλώματα. Κράτα χαμηλά το gain και ανέβασε το master.
-
έχω ένα ζευγάρι JJ EL84 τις οποίες είχα αγοράσει χρησιμοποιημένες απο αγγελία.
τις δοκίμασα στον ενισχυτή κ σε κάποιες στιγμές έπεφτε απότομα λίγο η ένταση αλλά κ συνολικά έκαναν τον ενισχυτή πιο αδύναμο σε σχέση με τις κινέζικες ανώνυμες μαμίσιες.
πιθανότατα το ζευγάρι αυτό πνέει τα λοίσθια κ μάλλον δε διατίθεται για ασφαλή συμπεράσματα ως προς την ήχο που μπορούν να αποδώσουν.
για τις ECC832 γνωρίζουμε κάτι?
-
Επί της αρχής, θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να αλλάξεις λυχνίες. Αν δεν "ζήσεις" στην πράξη καλά την χροιά και την συμπεριφορά των stock λυχνιών, δεν θα καταλάβεις πολλά πράγματα όταν θα αλλάξεις λυχνίες.
Δεν παίρνω ποτέ μεταχειρισμένες λυχνίες, εκτός αν ξέρω πολύ καλά που ήταν, για πόσο χρόνο και με τι χρήση. Από άγνωστες πηγές είναι σαν να παίρνεις μεταχειρισμένη τσίχλα (!), δεν ξέρεις ποτέ πόσο έχει μεταχειριστεί και πόσο ζωή της μένει ακόμα.
Επίσης για μένα δεν θα έπαιρνα sovtek αλλά ούτε η χροιά των EH μου αρέσει..
Συμφωνώ με τον zeoy για τις JJ, πάρε ένα καλό, μετρημένο και ταιριασμένο ζευγάρι όπως αυτά:
http://www.banzaimusic.com/EL84-6BQ5-JJ-Plat.Matched.html (http://www.banzaimusic.com/EL84-6BQ5-JJ-Plat.Matched.html) (χ2) ή
http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p113_JJ-EL84---6BQ5-Red-Label--TT-XMatching.html (http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p113_JJ-EL84---6BQ5-Red-Label--TT-XMatching.html) (χ2)
Αναφορικά με τις προενισχύτριες, θα έπαιρνα μία καλή μετρημένη V1, όπως η
http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p3911_Tung-Sol-12AX7---ECC83-Reissue-V1.html (http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p3911_Tung-Sol-12AX7---ECC83-Reissue-V1.html)
..και για τις υπόλοιπες θα έπαιρνα είτε JJ είτε TungSol:
http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p23_JJ-12AX7---ECC83S.html (http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p23_JJ-12AX7---ECC83S.html) ή
http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p868_Tung-Sol-12AX7---ECC83-Reissue.html (http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p868_Tung-Sol-12AX7---ECC83-Reissue.html)
Για το Phase Inverter αν θέλεις να το ψυρίσεις πάρε μία balanced:
http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p495_JJ-12AX7---ECC83S-Balanced.html (http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p495_JJ-12AX7---ECC83S-Balanced.html) ή
http://www.banzaimusic.com/12AX7-ECC83-Tungsol-Matched-and-Balanced.html (http://www.banzaimusic.com/12AX7-ECC83-Tungsol-Matched-and-Balanced.html)
Αναφορικά για άλλου τύπου λυχνίες θεωρώ ότι βιάζεσαι τραγικά και θα χάσεις πολλά λεφτά με αμφίβολο αποτέλεσμα.
-
Επί της αρχής, θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να αλλάξεις λυχνίες. Αν δεν "ζήσεις" στην πράξη καλά την χροιά και την συμπεριφορά των stock λυχνιών, δεν θα καταλάβεις πολλά πράγματα όταν θα αλλάξεις λυχνίες.
πολύ σωστό αυτό
τις υπόλοιπες συμβουλές τις κρατάω για το μέλλον
ευχαριστω για τις απαντήσεις adr1anos και zeoy
-
Ρίχνοντας μία ματιά στο manual βρήκα ότι προτρέχουμε λίγο για το θέμα της αλλαγής των τελικών. Αναφέρεται στο manual:[size=0pt]
Fixed-bias amps, like your new JCA22H, allow you to “plug and play” matched power tubes of the same type/model without needing a bias adjustment. [/size]Switching tube types, will probably require modification to the amp’s circuitry and this type of “tweaking” will void your warranty.
Το οποίο σημαίνει ότι η JetCity έχει δικές της, προεπιλεγμένες λυχνίες για αλλαγή τελικών, με έτοιμα bias range όπως κάνει πχ η koch, για να μην χρειάζεται να κάνεις εσύ bias, όμως αυό περιορίζει τις επιλογές αποκλειστικά στις εταιρικές λυχνίες που έχουν προεπιλεγεί για σένα.
Επιπλέον αναφέρεται ότι χάνεις την εγγύηση αν αλλάξεις (και ρυθμίσεις μονος σου) άλλες λυχνίες πλην των διαπιστευμένων δικών της.. (oops!..)
Το λυχνίες έχει μέσα?.. έχουν κάποια διακριτικά για να καταλαβαίνεις τι bias έχουν?..
-
Το λυχνίες έχει μέσα?.. έχουν κάποια διακριτικά για να καταλαβαίνεις τι bias έχουν?..
nope. ένα σκέτο "EL84 CHINA" γράφει
edit : μόλις έστειλα mail στη jet city για διευκρινήσεις στο θεμα με τις τελικές
-
Ο ενισχυτης ειναι fixed bias με ρυθμιση ομως επανω στο pcb. Ενας ενισχυτης fixed bias μπορει να ρυθμιζεται δε σημαινει οτι εχει μια ρυθμιση και τελος. Αν θυμαμαι καλα αν ηταν cathode biased δε θα χρειαζοταν?
Εχει πολλα βιντεο στο youtube που μπορεις να δεις κανονικα τη διαδικασια ρυθμισης bias στον JCA 22H.
-
Ναι, είναι παρεξηγήσιμο ότι το "fixed bias" σημαίνει ρυθμιζόμενο (σε μία σταθερή ρύθμιση που όμως επιλέγεις εσύ!..) ενώ το "cathode bias" σημαίνει αυτο-ρυθμιζόμενο..
Πιστεύω είναι θέμα του ιδιοκτήτη αν θα σεβαστεί το manual και τους όρους που θέτει για την εγγύηση και θα πάει σε "επιλεγμένες" λυχνίες του κατασκευαστή, ή αν θα πάει σε δικές του λάμπες με αντίστοιχα δική του ρύθμιση..
Πάντως όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές η ρύθμιση bias είναι επικίνδυνη και δεν είναι για όλους. Οπότε αν έχουν νόημα τα vids του YT θα το αποφασίσει πάλι ο ιδιοκτήτης..
-
μόλις έλαβα απάντηση απο την εταιρία σχετικά με τις τελικές :
"You can actually use any brand/type of EL84 without re-bias. We just want to specify that EL84 is the only tube type for this amp"
οπότε προφανώς δεν ισχύει το γεγονός ότι "η JetCity έχει δικές της προεπιλεγμένες λυχνίες για αλλαγή τελικών, με έτοιμα bias range" κάτι το οποίο , διαβάζοντας το manual, δε γίνεται αντιληπτό.
απο την άλλη μεριά , ακόμα κ να χρειαζόταν rebias για οποιαδήποτε αλλαγή δε θα είχα πρόβλημα να το κάνω .δε συστήνεται βέβαια σε άτομα που δεν έχουν σχετικές γνώσεις
απ'ότι κατάλαβα το rebias σημαίνει επανα-ρύθμιση του μεγέθους της τάσης που εφαρμόζεται στις λυχνίες ώστε νε επιτευχθεί η αναγκαία για την ομαλή λειτουργία της εκάστοτε λυχνίας και το ρυθμιστικό είναι ενα ποτενσιόμετρο
-
οπότε προφανώς δεν ισχύει το γεγονός ότι "η JetCity έχει δικές της προεπιλεγμένες λυχνίες για αλλαγή τελικών, με έτοιμα bias range" κάτι το οποίο , διαβάζοντας το manual, δε γίνεται αντιληπτό.
Πράγματι, και μου φαίνεται ακόμα χειρότερο να λένε "βάλτε όποια EL84 θέλετε και δεν πειράζει για το bias"!.. Τότε γιατί έχει bias pot?..
απο την άλλη μεριά , ακόμα κ να χρειαζόταν rebias για οποιαδήποτε αλλαγή δε θα είχα πρόβλημα να το κάνω..
Ok τότε δες πρώτα αυτό:
JCA22H - How to Drain Filter Caps (http://www.youtube.com/watch?v=nhvgnCy9QPs#ws)
..και μετά δες κάποια vids που περιγράφουν πως να το κάνεις:
JCA20H - Biasing the amp with a Multimeter (http://www.youtube.com/watch?v=V4T83PgEIhc#ws)
biasing a jet city 22h (http://www.youtube.com/watch?v=JUp34LLn21I#ws)
how to bias your ject city 22h part 2 (http://www.youtube.com/watch?v=YUBxXu6odIs#ws)
Θα χρειαστής σίγουρα πολύμετρο, και την μέθοδο που έχουν προβλέψει από τον κατασκευαστή για εσωτερικά σημεία μέτρησης.
Εγώ προτιμώ να ρυθμίζω το bias, εκεί που είναι πραγματικό και ακριβές, και αυτό είναι πάνω στην λυχνία. Αυτό προϋποθέτει την χρήση κάποιου bias tool το οποίο προσαρμόζεις πάνω στην λυχνία και με το πολύμετρο κάνεις την μέτρηση.
Έχει τέτοια το TubeTown (όταν είναι σε στόκ :roll ): http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p1439_Bias-Probe-EL84--KIT---OUT-OF-STOCK.html (http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p1439_Bias-Probe-EL84--KIT---OUT-OF-STOCK.html)
-
Πράγματι, και μου φαίνεται ακόμα χειρότερο να λένε "βάλτε όποια EL84 θέλετε και δεν πειράζει για το bias"!.. Τότε γιατί έχει bias pot?..
αυτο με προβλημάτισε κ εμενα κ χτες απάντησα στο email αυτο σχετικά με την αλλαγή των τελικών λυχνιών ρωτώντας την εταιρία αν εγγυώνται την ομαλή λειτουργία του ενισχυτή με οποιεσδήποτε τελικές EL84 (ματσαριμένες εννοείται) χωρίς rebias κ περιμένω απάντησή τους. πιστεύω όμως οτι ποσώς τους ενδιαφέρει διότι χωρίς rebias το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λάμπες που θα τελειώνει η ζωή τους γρηγορότερα απο το συνήθες ή ήχος που θα είναι χάλια.
Ok τότε δες πρώτα αυτό: ..και μετά δες κάποια vids που περιγράφουν πως να το κάνεις:
τα βίντεο τα είχα δει χτες εκτός απο το 1ο . αποφόρτιση έχω κάνει αρκετές φορές σε τροφοδοτικά υπολογιστών όταν ασχολούμουν με case-modding. είναι καλό όμως που το αναφέρεις και για τον υπόλοιπο κόσμο που ενδιαφέρεται σχετικά ώστε να είναι ασφαλής όταν ασχολείται με τα "σωθικά" ενός ενισχυτή (κ όχι μόνο)
Θα χρειαστής σίγουρα πολύμετρο, και την μέθοδο που έχουν προβλέψει από τον κατασκευαστή για εσωτερικά σημεία μέτρησης.
έχω πολύμετρα , κροκοδειλάκια , αντιστάσεις κτλ
Εγώ προτιμώ να ρυθμίζω το bias, εκεί που είναι πραγματικό και ακριβές, και αυτό είναι πάνω στην λυχνία. Αυτό προϋποθέτει την χρήση κάποιου bias tool το οποίο προσαρμόζεις πάνω στην λυχνία και με το πολύμετρο κάνεις την μέτρηση.
Έχει τέτοια το TubeTown (όταν είναι σε στόκ :roll ): http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p1439_Bias-Probe-EL84--KIT---OUT-OF-STOCK.html (http://www.tube-town.net/ttstore/product_info.php/info/p1439_Bias-Probe-EL84--KIT---OUT-OF-STOCK.html)
η χρήση bias probe tool σίγουρα διευκολύνει τις μετρήσεις (hands free ένα πράγμα) αλλά μπορούν να γίνουν κ πάνω στην πλακέτα , εκεί που πατάνε τα πόδια των λυχνιών. είδα κάπου στο ebay να υπάρχουν αλλά το σκέφτομαι να πάρω επειδή είναι ψιλοακριβά (μαζί με τα μεταφορικά) κ η χρήση τους αρκετά περιορισμένη. παρόλα αυτά θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα μείνω για κάμποσο καιρο με τις στοκ λυχνίες αφού ο ενισχυτής παίζει μια χαρά και είμαι πλήρως ικανοποιημένος (προς το παρών) :)
thank u all for your replies
-
η χρήση bias probe tool σίγουρα διευκολύνει τις μετρήσεις (hands free ένα πράγμα) αλλά μπορούν να γίνουν κ πάνω στην πλακέτα , εκεί που πατάνε τα πόδια των λυχνιών.
Ακαδημαϊκά μιλώντας μιας και δεν θα το κάνεις ακόμα, όχι, δεν γίνεται πάνω στην πλακέτα εκεί που πατάνε τα πόδια των λυχνιών. Εκεί μπορείς να μετρήσεις μόνο το plate voltage το οποίο θα σου χρησιμεύσει για να λύσης την εξίσωση που θα σου υπολογίσει το βέλτιστο bias για την τάξη που έχεις (A, A/B κλπ).
Ο λόγος είναι ότι το Bias είναι ρεύμα και όχι τάση, οπότε είτε πρέπει να διακόψεις ένα κύκλωμα για να παρεμβάλεις το αμπερόμετρο ακριβείας, είτε να μετρήσεις τάση πάνω σε μία γνωστή αντίσταση επίσης ακριβείας όπως πχ 1Ohm. Αυτό το δεύτερο κάνουν τα probe.
-
Μετά από την ευχάριστη φιλοξενία του modfori νομίζω οτι μπορω να πω τις εντυπώσεις μου για τον μικρο jet city!
Καταρχήν πραγματικά εντυπωσιαστικα! δεν περιμενα σε τετοια κατηγορια χρηματων ενισχυτη με τοσο ποιοτικο ηχο! Εχει απίστευτη διαύγεια (definition) ακομα και σε τίγκα gain καταστασεις. Και οταν λεμε τιγκα Gain το εννοω! Εχει ατελείωτο (κυριολεκτικά) Gain. Για τα γουστα μου με το Gain στο 5-6 και hi output μαγνήτες παιζεις και γ**ωσταυροκαφρομέταλ αλλα το definition παραμένει! Ακους πραγματικα καθε χορδη! Δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι το ιδιο άριστα στο καθαρο καναλι το οποιο στην πραξη δεν καθαρίζει ποτε τελείως. Κραταει παντα ενα ελαφρύ κρανκαρισμα ακομα και με το volume στο 1,5. Πρακτικά δεν εχει headroom για οτιδήποτε περα απο το υπνοδωμάτιο. Βεβαια βγαζει υπέροχα χρωματα και τρομερό crunch ηχο αλλα το headroom του λειπει. Να τονισω οτι η καμπίνα φοραει eminence ηχεια και ψάχνοντας στο youtube ειδα οτι με V30 καθαρίζει αρκετα το clean κανάλι. Το eq ανταποκρινεται αρκετα καλα με μονη παρατηρηση οτι του περισσεύουν πολλα πρίμα, κατι το οποιο δεν ειναι πρόβλημα μιας και ειναι ρυθμισημο!
Τελος δοκίμασα και με πεταλιερα στο return (Boss GT-10) μιας και ετσι συνηθίζω να παιζω. ΑΠΙΘΑΝΟΣ!!!
Βεβαια πρεπει να ρυθμίσεις την εξοδο της πεταλιερας στα +4dB αλλιως παιζει χαμηλα! Εκει το Headroom του τελικου σταδιου εμφανίστηκε αρκετό (οριακα ισως) ακομα και για προβα/live (με σοβαρό drummer και OXI κανίβαλο . Ακόμα και σε αυτη την περίπτωση υπήρχε τρομερό definition! Τιποτα το ψηφιακο η το λασπώδες δεν χαλαει την απολαυση! Ακομα και με το volume της κιθαρας καθαριζει το ίδιο καλά σα να παιζεις πανω σε real amp!!! Πραγματικα εντυπωσιακός σε σημείο που αν βρω κανενα ΜΤΧ θα τον τσιμπήσω χωρις δεύτερη σκεψη μιας και με τα 10 κιλακια του κουβαλιέται ευκολα!
Ερώτηση: Μιας και το μικρο headroom τελικα οφείλεται στην προενισχυση και οχι στο τελικο σταδιο, μηπως ειναι ευκολο με καποια μοντα να μεγαλώσει ??? (ηταν κουμπωμένος σε 2χ12 καμπινα. Με 1χ12 θα ειναι αρκετα χειρωτερο? Με 4χ12???)
Ευχαριστω πολυ Χριστοφορε για το demostration! Κοιτα να ευχαριστηθεις την ενισχυταρα σου!
-
ναι...να βάλεις μία προενισχύτρια με χαμηλότερο gain factor (η 12AU7 έχει το χαμηλότερο)
http://www.thetubestore.com/Resources/Guitar-Amp-Info/Gain-Factor (http://www.thetubestore.com/Resources/Guitar-Amp-Info/Gain-Factor)
ευχαριστούμε για το review!!
-
;) θενξ σαλτσε! Φανταζομαι οτι ο modfori θα το δοκιμασει με την πρωτη ευκαιρια και θα μας πει! Πραγματικά κρίμα που δεν υπηρχε η δυνατότητα να ηχωγραφήσουμε μερικα samples!
Παιδια ο ενισχυτης αξιζει μεχρι τελευταιου cent για τα παντα περα απο jazz....
-
Jet City JCA20HV: Κάτι λίγο πιο dark (για τα πρίμα που περισσεύουν) και πιο low gain (για τα καθαρά που λείπουν). Το τελευταίο βέβαια θυσιάζοντας το high gain. Ρυθμισμένος απ'οτι διάβασα σύμφωνα με τα γούστα του Joe Perry των Aerosmith
http://www.youtube.com/watch?v=d7ubWjG0XLs (http://www.youtube.com/watch?v=d7ubWjG0XLs)
-
ναι...να βάλεις μία προενισχύτρια με χαμηλότερο gain factor (η 12AU7 έχει το χαμηλότερο)
Σωστή η σκέψη του hot sauce, αν και στην πράξη η αλλαγή της προενισχύτριας λυχνίας με μία πολύ χαμηλότερου gain factor μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ηχητική ταυτότητα του ενισχυτή. Εγώ θα δοκίμαζα πρώτα μια 5751 (70% του gain μιας 12AX7) ή μία 12ΑΤ7 (60%). Η 12AU7 έχει ακόμα λιγότερο gain (λιγότερο από 20%). Kαι φυσικά αν σού αρέσει τόσο ο ενισχυτής, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε καλής ποιότητας λυχνίες που θα σού δώσουν ανάλογη ποιότητα ήχου.
-
Jet City JCA20HV: Κάτι λίγο πιο dark (για τα πρίμα που περισσεύουν) και πιο low gain (για τα καθαρά που λείπουν). Το τελευταίο βέβαια θυσιάζοντας το high gain. Ρυθμισμένος απ'οτι διάβασα σύμφωνα με τα γούστα του Joe Perry των Aerosmith
οντως ειναι πολυ ποιο καθαρος αυτος αλλα δεν εχει καμια σχεση σαν ενισχυτης με τον jca22h...ο 22 ειναι monster gain amp. O 20hv ξεκαθαρα ποιο vintage. Επισης στο loop μπορει να εχει και χειροτερο headroom. Αν δεν τον δοκιμασεις το παιζεις.....
-
Σωστή η σκέψη του hot sauce, αν και στην πράξη η αλλαγή της προενισχύτριας λυχνίας με μία πολύ χαμηλότερου gain factor μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ηχητική ταυτότητα του ενισχυτή. Εγώ θα δοκίμαζα πρώτα μια 5751 (70% του gain μιας 12AX7) ή μία 12ΑΤ7 (60%). Η 12AU7 έχει ακόμα λιγότερο gain (λιγότερο από 20%). Kαι φυσικά αν σού αρέσει τόσο ο ενισχυτής, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε καλής ποιότητας λυχνίες που θα σού δώσουν ανάλογη ποιότητα ήχου.
σωστός ο Απόλλων...δε το σκέφτηκα....
πρότεινα κατευθείαν 12AU7 μιας και ο kkmspm ανέφερε πως έχει χαώδες gain οπότε και πήγα κατευθείαν στο δραστικότερο τύπο λάμπας....
αλλά ναι...καλύτερα να δοκιμαστεί βήμα βήμα το χαμήλωμα του gain factor της προενισχύτριας...αν και θα ναι λίγο δαπανηρή διαδικασία...(εκτός αν βρεις να δανειστείς πριν αγοράσεις....)
-
Εγω θα τον αφηνα οπως ειναι και θα ακολουθουσα ενα δευτερο ημι-δρομο. Οπως παρατηρησε και ο ...reviewer με αλλο προνισχυτη (gt-10) το headroom "αυξανεται". Δεν αυξανεται, αλλα ουσιαστικα εκμεταλλευσαι ενα προενισχυτη ο οποιος δεν παραμορφωνει τοσο γρηγορα. Αν το συνδυασεις με μια καμια καμπινα που κυριολεκτικα σκαει μπολικο ηχο με ευαισθητα μεγαφωνα δε θα πιστευεις οτι ειναι ο ιδιος ενισχυτης αλλα φυσικα με οριο τα 20 κατι watt.
Το κολπο ειναι να το βαλεις να παιξει παραλληλα με την προενισχυση του jet city και να τα επιλεγεις πριν τον τελικο με καποιο α/β η με την μεθοδο των 4 καλωδιων των μοντερνων πολυεφφε. Παρεμπιπτοντως η loop στον 22 ειναι κανονικη και οχι η ημι παραλλογη των SLO/hot rod/silver jubilee. Ο soldano δεν ηθελε την PI να παραμορφωνει, την θελει ακριβως ετσι. Υπαρχουν διαφορα αρθρα για ενισχυτες που το αναλυουν, ισως για αυτο να εβαλε τη loop πριν το bass mid treble και οχι πριν τον τελικο. Στον 22 ομως τα watt ειναι πολυ λιγα, στο τελος ολα παραμορφωνουν!!!
Η σχεδιαση του astroverb (στον οποιο βασιζεται ο jet city) ειναι απο τις αγαπημενες του mike soldano. Περιεγραφε σε μια συνεντευξη (νομιζω υπαρχει στο youtube στο jet city channel) οτι κατα βαση, δεν υπαρχει τπτ παρομοιο με ενα EL84 τελικο ο οποιος φουσκωνει ξεφουσκωνει με τις δυναμικες του παιξιματος σου με το soldano crunch να επαυξανεται με ενα voxy χαρακτηρα! (και ειναι πιο ευκολο να το κανεις αυτο με τα λιγα watt). Φυσικα δεν συστηνεται για hi gain hi volume με τερατωδη μπασσα (δεν το κανουν αυτο οι EL84) αλλα με ενα overdrive ...it kicks into SLO land level of gain οπως λεει ο ιδιος. Και τελειωνει με το εξης: Πολλοι ερχονται με astroverb να παρουν κατι μεγαλυτερο απο εμενα (soldano δηλαδη αλλα παραπανω watt) και τελικα καταληγω να τους πουλαω μια 4x12 και ενα headshell αντι για τον 50ρη hot rod η τον SLO...
Μου λειπει αυτο το σκασιμο στα μεσαια απο τις EL84 απο τον f-30 που ειχα η τον classic 30...Τωρα εχω ενισχυτες με EL34 και 6L6, εχουν τις αρετες τους αλλα δεν ειναι το ιδιο σε καμια περιπτωση...Απιστευτα γοητευτικο (φυσικα δεν λεω οτι ολοι με EL84 ειναι το ιδιο αλλα αυτο πανω κατω ειναι λιγο κοινο χαρακτηριστικο τουλαχιστο σε οσους μπορεσα και πιεσα). Σε κανει διαφορετικο, καλυτερο παικτη και το ευχαριστιεσαι κιολας. Καλοπαιχτος!!!
-
Μετά από την ευχάριστη φιλοξενία του modfori νομίζω οτι μπορω να πω τις εντυπώσεις μου για τον μικρο jet city!
Ευχαριστω πολυ Χριστοφορε για το demostration! Κοιτα να ευχαριστηθεις την ενισχυταρα σου!
να'σαι καλά φίλος .
όσο για την ενισχυτάρα τη χαίρομαι καθημερινά
Φανταζομαι οτι ο modfori θα το δοκιμασει με την πρωτη ευκαιρια και θα μας πει!
Η αλήθεια πως με το που τον αγόρασα ήταν το πρώτο πράγμα που παρατήρησα (οτι έχει μικρό headroom για την ισχύ του) κ σκέφτηκα να αλλάξω μερικές λάμπες είτε με 5751 ή με 12ΑΤ7. άφησα όμως να περάσει λίγος καιρός (ύστερα απο την ορθότατη συμβουλή του Αντριανού) ώστε να τον συνηθίσω και να είμαι σε θέση να αντιληφθώ την αλλαγή.
πριν μερικές μέρες το αποφάσισα και αλλάξα 2 απο τις προενισχύτριες κινέζικες 12ax7 (1η και 3η ) με 2 Tungsol 12AT7W και τολμώ να πω πως ο ενισχυτής άρχισε να μ'αρέσει ακόμα περισσότερο.
όσο για το καθαρό κανάλι δε θα μπορούσε εξ'αρχής να'ναι καθαρό φέροντας το όνομα "crunch" . μετά την αλλαγή των 2 προενισχυτριών αυξήθηκε κατά πολύ το headroom του και με το preamp στο 2 μπορείς να ανοίξεις το master στο τέρμα χωρίς να σπάει ο ήχος καθόλου (με hambuckers) παρέχωντας clean ήχο σε εντάσεις που "στέκονται" άνετα και εκτός σπιτιού.
επίσης μετά την αλλαγή παρατήρησα οτι συνολικά μειώθηκε κάπως η ένταση του ενισχυτή, πράμα που δε με πολυαπασχολεί μιας και είναι αρκετά τα watt για τη χρήση που του κάνω.
Μου λειπει αυτο το σκασιμο στα μεσαια απο τις EL84 απο τον f-30 που ειχα η τον classic 30...Τωρα εχω ενισχυτες με EL34 και 6L6, εχουν τις αρετες τους αλλα δεν ειναι το ιδιο σε καμια περιπτωση...Απιστευτα γοητευτικο (φυσικα δεν λεω οτι ολοι με EL84 ειναι το ιδιο αλλα αυτο πανω κατω ειναι λιγο κοινο χαρακτηριστικο τουλαχιστο σε οσους μπορεσα και πιεσα). Σε κανει διαφορετικο, καλυτερο παικτη και το ευχαριστιεσαι κιολας. Καλοπαιχτος!!!
συμφωνώ απόλυτα μ'αυτό
ευχαριστώ.
τέλος, να υπενθυμίσω πως ο ενισχυτής διατίθεται για δοκιμή (ΟΧΙ προς πώληση) για όποιον το θελήσει.
-
Καλή φάση!!! Οπότε τωρα πρέπει να αγκίζει το τέλειο ο ενισχυτής! ;)
Παιδιά μιλάμε για πραγματικό διαμάντι. ειναι πραγματικά πολύ παράξενο που δεν έχει αποκτήσει τη μεγάλη φήμη που του αξίζει. Πάντως όποιος έχει σκοπό να αγοράσει ενισχυτή πρέπει οπωσδήποτε να τον ακούσει πριν παρει κατι άλλο.... 8) [size=78%] [/size]
-
καλησπέρα κ πάλι,
πρόσφατα απέκτησα μια zoom g9.2tt.
μέχρι τώρα την έχω συνδεδεμένη στο return του ενισχυτή (μέθοδος η οποία παρακάμπτει την προενίσχυση του ενισχυτή) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο τον ήχο που παίρνω.
επειδή όμως είμαι λίγο ανήσυχος αναζητώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σκέφτομαι να δοκιμάσω και το εξής :
να βάλω την κιθάρα στο input του ενισχυτή (για να χρησιμοποιώ την προενίσχυσή του) κ να συνδέσω τα input και output (L) της πεταλιέρας στα send και return του ενισχυτή αντίστοιχα ώστε να έχω κ τα εφφέ της (reverb, delay, phaser κτλ με κλειστή την προενίσχυση της πεταλιέρας).
μπορεί να μου πει κάποιος αν είναι σωστό αυτό που σκέφτομαι (δε θέλω να κάνω καμιά ζημιά) κ ποιές οι διαφορές σε σχέση με τη μέθοδο των 4 καλωδίων?
ευχαριστώ
-
μια χαρά ειναιο τροπος που σκεφτεσαι
-
μια χαρά ειναι ο τροπος που σκεφτεσαι
+1
αν μπορεί η πεταλιέρα σου (δεν ξέρω τις δυνατότητες της συγκεκριμένης) να στείλει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ λειτουργίες στη λούπα της τότε ναι...θα παίρνεις βρώμικα και λοιπούς ήχους απ'τον ενισχυτή και εφέ απ'την πεταλιέρα....
απλά εγώ, που το δοκιμάζω επίσης αυτή την περίοδο, έχω πρόβλημα με εφέ στυλ τρέμολο που, ενώ τα reverb,wah κτλ ακούγονται κανονικά, αυτό ακούγεται αμυδρά....
-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις
το δοκίμασα σήμερα το πρωί λίγο βιαστικά και αυτό που παρατήρησα είναι πως αδυνατίζει και αλλάζει χροιά ο ήχος . σαν πρώτη εντύπωση απογοητεύτηκα αλλά πιστεύω πως με κάμποσο σκάλισμα και τις σωστές ρυθμίσεις θα βγει κάτι καλύτερο. χρειάζονται πολύ ψαχούλεμα οι ρημάδες :p
-
Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι μιας τα πολυφε είναι ψηφιακές μηχανές έχουν την τάση να χρωματίζουν τον ήχο( ad/da convertion) οπότε θέλει ψάξιμο και παραμετροποίηση ώστε να γίνει όσο το δυνατόν διάφανη.
Ps 2 μέρες προσπαθώ να κάνω διάφανη την gt10 μπροστά από τον jvm :p...είμαι σε καλό σημείο αλλά όχι τέλειο...
-
δες επίσης αν έχει levels στα send/receive και αν έχει κάποιο global eq.
η πεταλιέρα έχει για external loop level για τα send και return αλλά αφού δε χρησιμοποιώ τις 2 αυτές συνδέσεις (send και return πεταλιέρας) που θα μου χρησιμέψει? όπως είπα έχω συνδέσει τα send και return του ενισχυτή στα input και L-output της πεταλιέρας αντίστοιχα.
επίσης ,βάζοντας την πεταλιέρα σε manual mode και κλείνοντας την προενίσχυή της και όλα τα εφφέ (για bypass) παρατήρησα πως μου κόβει το sustain της κιθάρας.
ps: πόσταρα εδώ για να μην κάνω hijack το topic του sauce
-
Τα send/receive levels θα τα χρειαστείς μόνο στο 4cm.
Αν Σου κόβει sustain δεν Μην έχει κανένα noize suppressor ενεργό. Επίσης κάπου πρέπει να ρυθμίζει το input level του οργάνου. Δες μήπως είναι χαμηλά.
-
προχτές παρέλαβα ένα tube probe που είχα παραγγείλει.
άλλαξα λάμπες ,μέτρησα το plate voltage (στο έβδομο pin) 343 volts , έβαλα την τιμή στο weber bias calculator σαιτ και μου έβγαλε 24mA.
συνέδεσα το tube probe ,άναψα τον ενισχυτή (master και preamp volumes όλα στο 0) , άφησα ενα 5λεπτο στο stand by , έκλεισα stand by ,ρύθμισα στα 24 mA .
σύνδεσα κιθάρα για να δοκιμάσω (χωρίς να αποσυνδέσω probe και πολύμετρο) , όλα ok στον ήχο .
τον ξαναβάζω σε stand by για κανα 10λεπτο , ξανανοίγω (master και preamp volumes όλα στο 0) και βλέπω το ρεύμα να ανεβαίνει . κάπου στα 30 ίσως και 35 mA.
σε τι κατάσταση πρέπει να'ναι ο ενισχυτής για να γίνει το rebias σωστα?
-
Έλα μου ντε....χαχαχα
Εμένα μου ανεβοκατεβαιναν τα mv στο πολυμετρο οποτε τον ρυθμισα στο περίπου. Βέβαια ανάβουν δυνατά οι λάμπες πορτοκαλοκίτρινες και δεν ξέρω αν πρέπει τόσο πολύ....
-
Έλα μου ντε....χαχαχα
Εμένα μου ανεβοκατεβαιναν τα mv στο πολυμετρο οποτε τον ρυθμισα στο περίπου. Βέβαια ανάβουν δυνατά οι λάμπες πορτοκαλοκίτρινες και δεν ξέρω αν πρέπει τόσο πολύ....
στην προκειμένη έχεις να κάνεις με Volts(V) και milliAmperes(mA), όχι με milliVolts(mV) ;)
κ εγώ παρατήρησα μια πιο έντονη φωτεινότητα στις λάμπες 8) . λές να τινάξουν τα πέταλα? χαχα
πάντως ακούγεται τζιτζί.
-
Ναι βρε...απλά στον jvm μετράς σε συγκεκριμένο σημείο mV για να κάνεις το biasing ;)
-
Τελικα αλλαξες σε 12AU7 την πρωτη λαμπα; Αν ναι ποσο καθαρισε το crunch καναλι και ποσο gain εκοψε απο το lead;
-
Τελικα αλλαξες σε 12AU7 την πρωτη λαμπα; Αν ναι ποσο καθαρισε το crunch καναλι και ποσο gain εκοψε απο το lead;
αν δεις λίγο παραπάνω στη σελίδα είχα γράψει πως άλλαξα την 1η και την 3η με 2 Tungsol 12AT7W ;)
αυξήθηκε κατά πολύ το headroom (τόσο ώστε να μπορεί να σταθεί κ σε στουντιο χωρίς να σπάει) στο cruch κανάλι κ μειώθηκε λίγο το gain και απο τα 2 κανάλια. συνολικά έπεσε και λίγο η ένταση του ενισχυτή αλλά "γλύκανε" και ήρθε ακόμη πιο κοντά στα γούστα μου.
-
back in stock (http://www.thomann.de/gr/jet_city_amplification_jca22h_guitar_head.htm) ... για όσους ενδιαφέρονται
-
και πάλι εδώ λοιπόν με εντυπώσεις ύστερα από την προσθήκη depth-mod (http://toboy-diy.blogspot.gr/2013/10/jet-city-jca22h-depth-mod.html) στον jca22h
είναι μια τροποποίηση πολύ διαδεδομένη στους κατόχους των jet city λόγω του οτι είναι πολύ φθηνή (ένα ποτενσιόμετρο και 2 πυκνωτές) , εύκολη στην υλοποίησή της και κυρίως κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στον ήχο .
τι κάνει ? μεταβάλλει μπασομεσσαίες συχνότητες δίνοντας περισσότερη ευελιξία , γεμίζοντας τον ήχο και δίνοντας άλλο χαρακτήρα. . είναι κάτι που πιστεύω πως έλειπε και σίγουρα χρειαζόταν.
αρχικά χρησιμοποίησα 1ΜΩhm ποτενσιόμετρο αλλά η μεταβολή γινόταν κάπως άγαρμπα . το άλλαξα στη συνέχεια με ένα 500kΩhm το οποιο μου ακούγεται ιδανικό .
(http://s17.postimg.org/gw2v0laq3/20140926135817.jpg) (http://postimg.org/image/gw2v0laq3/)
η τροποποίηση αυτή και η προσθήκη attenuator (home-made) με έκαναν να ξαναερωτευτώ τον ενισχυτή (αγάπη βεβαίως υπήρχε αλλά ο έρωτας είχε αρχίσει να ξεθωριάζει ;D )
θα ξανα-επανέλθω μόλις παραλάβω και δοκιμάσω τις 5751 που έχω παραγγείλει
-
μα άσπρο ποτενσιόμετρο? ;D ;D ;D ;D Βάλε ένα μαύρο και εσυ...
-
ωραιος!!!
δλδ κατι σαν resonance? καλη φαση! Τωρα δλδ εχει περισσοτερο "γκουμφ"? >:D
-
Πολύ ωραίος, μπράβο! :up
Εδώ έχει κατάλληλα knobs, είναι Eagle http://www.banzaimusic.com/Eagle-25mm/ (http://www.banzaimusic.com/Eagle-25mm/)
και λέγονται MXR Knobs: MXR Dunlop knob (http://www.banzaimusic.com/MXR-Dunlop-knob.html)
-
μα άσπρο ποτενσιόμετρο? ;D ;D ;D ;D Βάλε ένα μαύρο και εσυ...
έβαλα ό,τι βρήκα μπροστά μου :P
προσωρινό είναι
ωραιος!!!
δλδ κατι σαν resonance? καλη φαση! Τωρα δλδ εχει περισσοτερο "γκουμφ"? >:D
resonance? ??? "γκουμφ"? ???
Πολύ ωραίος, μπράβο! :up
Εδώ έχει κατάλληλα knobs, είναι Eagle http://www.banzaimusic.com/Eagle-25mm/ (http://www.banzaimusic.com/Eagle-25mm/)
και λέγονται MXR Knobs: MXR Dunlop knob (http://www.banzaimusic.com/MXR-Dunlop-knob.html)
thanx for the info :)
ο λόγος που δεν πήρα είναι επειδή ξέχασα να το προσθέσω οταν έκανα την παραγγελία απο musikding.
http://www.musikding.de/Black-Fluted-24 (http://www.musikding.de/Black-Fluted-24)
αν και τώρα που το σκέφτομαι πιο πολύ βολεύει της κιθάρας μιας και δεν είναι αριθμημένη η πρόσοψη στο σημείο εκείνο ;)
-
ο λόγος που δεν πήρα είναι επειδή ξέχασα να το προσθέσω οταν έκανα την παραγγελία απο musikding.
http://www.musikding.de/Black-Fluted-24 (http://www.musikding.de/Black-Fluted-24)
Δεν είναι fluted αυτά που έχει ο ενισχυτής σου, είναι MXR:
http://www.musikding.de/MXR-Knob (http://www.musikding.de/MXR-Knob)
..αν προσέξεις τα fluted έχουν πιο μυτερές γωνίες.
just saying.. σε περίπτωση που πάρεις κάποια στιγμή.
-
δεν το'χα προσέξει .
καλά έκανες και το επισήμανες
-
διάβασα σε διάφορα φόρα για choke mod στο Jet City
έχει κανείς ιδέα που θα βρώ στην Ελλάδα choke με τα παρακάτω χαρακτηριστικά?
3 Henries, 100mA, 86 ohms, 400VDC
-
εχω δει οτι ολοι βαζουν choke και στους jvm αλλα απο οτι λενε μονο σαν αισθηση εχουν διαφορα και οχι τοσο στον ηχο (βεβαια η αισθηση ειναι που πληρωνουμε στους ενισχυτες αλλιως θα παιζαμε με modeling >:D ).
Δυστυχως δεν ξερω κανεναν στην αθηνα....
-
διάβασα σε διάφορα φόρα για choke mod στο Jet City
έχει κανείς ιδέα που θα βρώ στην Ελλάδα choke με τα παρακάτω χαρακτηριστικά?
3 Henries, 100mA, 86 ohms, 400VDC
Αυτό που περιγράφεις είναι το Hammond 156M:
http://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Chokes/Hammond-15x-Series/Hammond-Choke-156M::1639.html (http://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Chokes/Hammond-15x-Series/Hammond-Choke-156M::1639.html)
Αφού είναι επώνυμο, αν το πάρεις από Ελλάδα θα είναι απλά πιο ακριβό.
-
ευχαριστώ κύριοι για τις απαντήσεις
με τα μεταφορικά που χρεώνουν για να το στείλουν απο το εξωτερικό είμαι σχεδόν σίγουρος οτι αν το βρω Ελλάδα θα πληρώσω λιγότερα
(απο tubetown 10 euro , από angela instruments 45$ , ιταλικό ebay 18.30 ευρώ)
το θέμα είναι που θα το βρω όμως . θα ζητάω choke και θα με κοιτάνε σα χάνοι :-[