Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Μήνυμα ξεκίνησε από: andreas81 στις 11/11/13, 17:19

Τίτλος: esp ltd viper 256
Αποστολή από: andreas81 στις 11/11/13, 17:19
Καλησπέρα σε όλους. Για μια ακόμη φορά θα ζητήσω τις πολύτιμες γνώσεις σας, μιας κ αγόρασα μια κιθάρα από thomann η οποία δεν μου μοιάζει όπως αυτές που είδα στο youtube και αλλού, καθώς επίσης κ στο site του thomann http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_viper_256_stbc.htm (http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_viper_256_stbc.htm)
Πείτε μου πως το βλέπετε εσείς? Την κρατάω ή την στέλνω από εκεί που ήρθε? Ορίστε και η φωτογραφία της κιθάρας που μου έστειλαν.

(http://img689.imageshack.us/img689/8159/9oqg.jpg)
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 11/11/13, 17:31
Καλησπέρα Ανδρέα!

Εσύ τι πρόβλημα είδες και θεωρείς πως είναι για επιστροφή?
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: ManMan στις 11/11/13, 17:36
Όντως ποιο είναι το πρόβλημα? Εμένα ίδιες μου φαίνονται. Εκτός αυτού νομίζω ότι το Thomann τα προσέχει πολύ αυτά τα πράγματα....

Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: andreas81 στις 11/11/13, 17:41
Δεν περίμενα να δω αυτό το ριγέ πράγμα. Εντάξει δεν λέει στο site "one piece mahogany" , αλλά τέσσερα??? Και το finishing της κιθάρας μπροστά? Κάνει λίγο μπαμ. Κατά τα άλλα είναι εντάξει. Ααα και μην ξεχάσω...το μπράτσο της κάνει τρελή βουτιά.
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 11/11/13, 17:57
Όντως...αυτό το ασπρισμένο κομμάτι στο σώμα βγάζει μάτι...
για το 4-piece δε θα παραπονιόμουν μιας και η Gibson μου είναι 3-piece(θέλω να ελπίζω!)

Το πρόβλημα του finishing δε φαίνεται σ'αυτή τη φωτογραφία....

Αν έχεις παράπονο πάντως μπορείς να στείλεις αναλυτικές φωτογραφίες στην εξυπηρέτηση του Thomann και να δεις αν μπορεί να κανονιστεί μια αντικατάσταση!

Υ.Γ.
Για το μπράτσο τι εννοείς? Έχει πολύ relief?
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: adr1anos στις 11/11/13, 19:40
Για μένα απαράδεκτο το θέμα της ρίγας, η κιθάρα έπρεπε να είχε κοπεί στο QC, την έστειλε προφανώς ο κατασκευαστής και αν του κάτσει του έκατσε, σαφώς δεν χρειάζεται να του κάτσει πάνω στο δικό σου κόστος. Επισήμως η κιθάρα είναι "not as advertised" απλά και τέλος.

Πίσω άμεσα με τις 30 μέρες χωρίς περαιτέρω διάλογο που καθυστερεί και μετά επαναδιαπραγμάτευση για καλό κομμάτι, του οποίου θα ζητήσεις πρώτα φωτογραφίες. Ο Thomann είναι από τα πιο έγκυρα διαδικτυακά καταστήματα που υπάρχουν, εκμεταλεύσου την αξιοπιστία τους και κάνε χρήση των διαδικασιών προστασίας του καταναλωτή που προσφέρουν.
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: Μητσάκος στις 11/11/13, 19:45
Kι εγώ λέει γύρνα τη πίσω και ζήτα να σου στείλουν τη μαύρη με το λευκό pickguard... ;D
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: rodort1 στις 11/11/13, 20:29
Kαι εγώ θα σου προτείνω να την γυρίσεις πίσω.
Όπως έγραψε και ο  adr1anos είναι "not as advertised".

Θα γράψω κάτι γενικό που αφορά όλα τα μουσικά internetομάγαζα.
Η κιθάρα που θα αποσταλθεί σε μια παραγγελία στο εξωτερικό,θα είναι είτε το χειρότερο ηχητικά,είτε το χειρότερο αισθητικά μοντέλο της ίδιας σειράς.
Αυτό είναι κανόνας των πωλήσεών τους για ευνόητους λόγους.
Ποιος θα πήγαινε μέσα στο κατάστημα και θα διάλεγε την κιθάρα με αυτά τα ξύλα έτσι;
Oπότε τη στέλνουμε κάπου και αν ο παραλήπτης δεν αντιδράσει,καλώς.
Αν αντιδράσει,στέλνουμε άλλη..



Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: Απόλλων στις 11/11/13, 21:57
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους παραπάνω. Αν δεν σού αρέσει, καλύτερα να την επιστρέψεις, παρά να έχεις μια κιθάρα που σού έκατσε στραβά εξ αρχής. Και η αλήθεια είναι ότι από τη φωτογραφία του Thomann, λογικό είναι να περιμένεις ένα όργανο με καλύτερο φινίρισμα. Πάντως οι περισσότερες SG που έχω δοκιμάσει είχαν το πρόβλημα που αναφέρεις με το μπράτσο, oπότε δεν πρόκειται για ελάττωμα του συγκεκριμένου κομματιού. Λόγω κατασκευής οι SG είναι γενικά neck heavy...

Για την ιστορία, και η Fender χρησιμοποιεί 3-5 κομμάτια για το σώμα σε πολλά μοντέλα. Νομίζω ότι μόνο κάποια πολύ ακριβά μοντέλα έχουν one-piece σώμα, και ακόμα και γι αυτό δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: andreas81 στις 11/11/13, 23:58
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά και για τον χρόνο που διαθέσατε. Το σίγουρο πλέον είναι πως θα την γυρίσω πίσω και θα ζητήσω τα λεφτά μου. Ήδη γλυκοκοιτάζω μια esp ltd te-212 που είδα αλλά μετά από αυτό που έπαθα δύσκολο να παραγγείλω πάλι από ίντερεντ. Και πάλι ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: andreas81 στις 12/11/13, 12:26
Καλημέρα φίλοι. Μου απάντησαν από thomann και μου είπαν φυσικά για αντικατάσταση. Μου είπαν πως δεν έχουν την κιθάρα σε άλλο χρώμα και πως όντως σε αυτή που έστειλαν φαίνονται τα κολλημένα μέρη της κιθάρας. Το θέμα είναι πως το φοβάμαι τώρα το κόκκινο χρώμα σ'αυτό το μοντέλο. Είδα μια fender squire jim root tele και μ αρέσουν πολύ στο σχήμα τους οι tele. Αλλά δεν μου αρέσει τόσο ο ήχος τους. Πιστεύω αυτή που είναι μαόνι να έχει πιο βαρύ ήχο. Γενικά θέλω κιθάρα από μαόνι. Συγχωρήστε με αν η ορολογία που χρησιμοποιώ δεν είναι η σωστή. Ένα χρόνο και κάτι παίζω κιθάρα, είμαι αρχάριος δηλαδή. Τώρα μπήκα στο δίλημμα, να πάρω πάλι την ίδια ltd viper 256 ή την fender squire jim root tele? Έχει κανείς εμπειρία με την συγκεκριμένη tele? Το χρηματικό ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 370 ευρώ.
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: adr1anos στις 12/11/13, 12:40
Η κιθάρα που πήρες και η Tele είναι διαφορετικοί κόσμοι.. τα λεφτά που έχεις είναι αρκετά για διάφορες καλές εγαρμογές.. γράψε τι μουσική σε ενδιαφέρει να παίξεις για να σου προταθούν αντίστοιχα βέλτιστες λύσεις.
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: andreas81 στις 12/11/13, 12:45
Με ενδιαφέρει να παίζω heavy rock, stoner, metal.
 
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: Μητσάκος στις 12/11/13, 13:44
Γιατί δεν κοιτάς κάποια SG-shaped άλλης εταιρείας; Πχ:

http://www.thomann.de/gr/vintage_vs6_eb.htm (http://www.thomann.de/gr/vintage_vs6_eb.htm)
http://www.thomann.de/gr/epiphone_sg400_ch.htm (http://www.thomann.de/gr/epiphone_sg400_ch.htm)
http://www.thomann.de/gr/epiphone_1966_g_400_pro_sb.htm (http://www.thomann.de/gr/epiphone_1966_g_400_pro_sb.htm)
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 12/11/13, 14:05
Το θέμα είναι πως το φοβάμαι τώρα το κόκκινο χρώμα σ'αυτό το μοντέλο.
Εφ'όσον συνεχίζει να σου αρέσει το μοντέλο που παρήγγειλες αρχικά θα σου πρότεινα να μείνεις στο ίδιο...δε νομίζω να σου ξανατύχει και μπορείς να τους πεις, είτε να το διπλοτσεκάρουν πριν το στείλουν, είτε να σου στείλουν φωτογραφίες πρώτα.

Αν ξενέρωσες...τότε πάμε γι'άλλες πολιτείες! :D
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: Kosthrash στις 13/11/13, 09:04
Αντρέα, και εγώ θα σου πρότεινα να την επιστρέψεις πίσω και να δοκιμάσεις μια Schecter Omen Extreme 6... το ξέρω, καμία σχέση με ταυράκια, όμως απ'οτι βλέπω από τη μια κοιτάς και άλλα σχήματα (tele), από την άλλη σε ενδιαφέρει για stoner, metal, είναι και μαόνι, οπότε σε αυτά τα λεφτά που ψάχνεις (370 ευρώ) πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογη (βέβαια θα πρέπει να τη δοκιμάσεις και εσύ ο ίδιος για να δεις πώς σου κάθεται το μπράτσο και γενικά το playability):

http://guitars.gr/guitars-kithares/electric-guitars/schecter-omen-extreme-6-bch.html (http://guitars.gr/guitars-kithares/electric-guitars/schecter-omen-extreme-6-bch.html)

http://www.schecterguitars.com/products/guitar/omen-extreme-6.aspx (http://www.schecterguitars.com/products/guitar/omen-extreme-6.aspx)
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: Kosthrash στις 13/11/13, 16:10
...και φυσικά πάντα υπάρχουν και οι αγγελίες (με λίγη υπομονή βρίσκεις και SG USA...  ;) )

http://smart.noiz.gr/details.php?id=163770 (http://smart.noiz.gr/details.php?id=163770)
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: Μητσάκος στις 14/11/13, 16:28
http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_viper_256_blk.htm (http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_viper_256_blk.htm)

Πληροφοριακά, και πάλι σε στοκ η μαύρη.
Τίτλος: Απ: esp ltd viper 256
Αποστολή από: andreas81 στις 14/11/13, 20:57
Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια και τις συμβουλές. θα ερευνήσω τις κιθάρες που μου προτείνατε και θα δω τι θα γίνει. Και πάλι ευχαριστώ, να είστε καλά.