Το Στέκι των Κιθαρωδών
Περι μουσικής => Μουσικά νέα και συζητήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: mefthymiop στις 15/11/13, 17:10
-
Ποια ειναι η υλη του βασικου πιανου που πρεπει να ξερει καποιος που ασχολειται με καποιο αλλο οργανο?
-
Σιγουρα πρεπει καποιος να γνωριζει τις νοτες ( αναγνωση και θεση πανω στο πιανο ), τις αξιες των νοτων, κλειδι του σολ και του φα, τις κλιμακες και βεβαια τη δυνατοτητα να μπορει να εχει μια βασικη δεξιοτεχνια πανω στο πιανο.
Παρολαυτα, με εξαιρεση ισως τη δεξιοτεχνια στο πιανο και το κλειδι του φα, με οποιο οργανο κι αν ξεκινησεις, ειναι απαραιτητο να ξερεις ολα τα υπολοιπα!
-
Οταν λες δεξιοτεχνια?Να μπορεις να παιξεις τι?
Δηλαδη αν παει καποιος σε ωδειο να μαθει το βασικο πιανο που ειναι απαραιτητο για προσωρημενους στη μουσικη τι υλη θα κανει?
-
Σε ενα ωδειο ( οπως και σε ενα δασκαλο ) δεν υπαρχει η εννοια "βασικο πιανο" ( γενικοτερα η εννοια "βασικο οργανο" ). Δεν ειναι ουτε αμαξι που κυκλοφορει σε διαφορες εκδοσεις, ουτε iPhone ;D .
Εαν ειναι να μαθεις ενα οργανο, θα το μαθεις απο την αρχη και σωστα. Αναλογα με το που εχεις ορεξη να φτασεις, θα μαθεις κι ορισμενα "σταδια" δεξιοτεχνιας, μουσικης αναγνωσης και ικανοτητας να παιζεις ολο και πιο δυσκολα κομματια.
Ειτε εισαι στο κλασσικο ρεπερτοριο, ειτε στο μοντερνο, οσο περναει ο καιρος που ασχολεισαι σοβαρα με το οργανο, τοσο πιο ευκολα θα μπορεις να παιξεις ορισμενα πραγματα. Και δεν ειναι θεμα "Βασικου", "Μεσαιου", "Μεγαλου" επιπεδου...
-
Αγαπητέ φίλε η ερώτησή σου είναι σαφής. Όσοι σου έχουν απαντήσει έχουν τη δική τους άποψη , την οποία δεν είσαι υποχρεωμένος να αποδεχτείς ως σωστή (όπως και τη δική μου ). Είμαι αρκετά μεγάλος στην ηλικία και κατά σύμπτωση παίζω πιάνο αρκετά χρόνια. Πρέπει να γνωρίζεις ότι οποιοδήποτε όργανο και αν γνωρίζεις και σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις πιάνο (εκτός βέβαια αν το θέλεις ). Αν παράλληλα με το όργανό σου συνεχίσεις μαθήματα για αρμονία ή κάτι περισσότερο τότε υποχρεωτικά θα μάθεις πιάνο μέχρι κάποιο επίπεδο που προβλέπεται από τον νόμο και το οποίο γνωρίζουν οι δάσκαλοι και Ωδεία φυσικά. Νομίζω ότι είμαι σαφής. Να περνάς καλά !!!