Το Στέκι των Κιθαρωδών

Ειδικά θέματα => Υγεία => Μήνυμα ξεκίνησε από: audiohomeless στις 02/02/13, 15:59

Τίτλος: Σχημα Νυχιων (κλασική κιθαρα)
Αποστολή από: audiohomeless στις 02/02/13, 15:59
 :sing  πιστευω πως ο τίτλος ειναι αρκετά κατατοπιστικός...αν γνωρίζει   :idea   κάποιος το σωστό σχήμα νυχιών καθε δακτύλου του δεξιού χεριού πως πρεπει να ειναι, ας πει λιγα λόγια παρακάτω.


 8)  Ευχαριστω
Τίτλος: Απ: Σχημα Νυχιων (κλασική κιθαρα)
Αποστολή από: Lo.Lee.Ta στις 02/02/13, 16:16
Επάες στο Gkoygkle και κάνεις type :    shape of nails for classical guitar
Σου βγάζει και βιντεάκια και από όλα.
Όμως μαζί με τη σωστή διαμόρφωση των νυχιώνε, πρέπει να έχεις και τη σωστή στάση του χεριού.
Λογικά βάση της στάσης του χεριού σου, ξεκινάς σιγά σιγά και διαμορφώνεις τα νύχια σου, ώστε και κινησιολογικα να σε βολεύει και ήχος να βγαίνει.
Επίσης, αν και ήξερα άτομο σε πολύ υψηλό επίπεδο που έπαιζε μόνο με δάχτυλα, χωρίς καθόλου νύχια γιατί έτσι είχε μάθει από μικρός μέχρι τα 36 του, όταν θέλησε να αφήσει νύχια, επειδή ήτανε αδύνατα πολύ, έπρεπε να τα κόβει και να τα αφήνει μέχρι να δυναμώσουν και χρειάστηκε να προμηθευτεί και βερνίκι, για θρέψη και σκλήρυνση.
Τίτλος: Απ: Σχημα Νυχιων (κλασική κιθαρα)
Αποστολή από: ScorpionsManiac στις 04/02/13, 23:59
Εγώ παίζω κλασική εδώ και 8 χρόνια και έχω συνολικά 3 χρόνια νύχια (τον 4ο και τον 5ο μετά τα έκοψα και τα ξαναμεγάλωσα τον Σεπτέμβρη). Στα 2 πρώτα χρόνια καταλάβαινα διαφορά στον ήχο, αλλά δεν τα φρόντιζα καθόλου. Απλά μεγάλωναν και ούτε τα κράταγα σε σταθερό μήκος χρησιμοποιώντας την λίμα, ούτε τα στρογγύλευα στις άκρες. Πέρσι όμως επειδή έπαιξα το πρώτο κομμάτι τρέμολο κατάλαβα πως έπρεπε να τα ξαναμεγαλώσω. Έτσι λοιπόν τον Σεπτέμβρη είχαν μεγαλώσει αρκετά και έπαιζα πλέον με νύχια. Και επειδή ήμουν χαρούμενος  ;D  πάω να παίξω το τρέμολο και είδα πως δεν έβγαινε. Σκάλωναν τα δάχτυλα στην χορδή λόγω του νυχιού και δεν μπορούσε το κομμάτι να έχει μία σταθερή ροή. Έτσι έφαγα όλο το απόγευμα με την λίμα, λιμάροντας τα νύχια στο σημείο που σκάλωναν πάνω στην χορδή. Βέβαια παίζει ρόλο και η εξάσκηση πάνω στην τεχνική, αλλά είδα πως κυρίως έφταιγαν τα νύχια. Αυτό που θέλω να πω είναι πως σε χαμηλό επίπεδο, δεν παίζει ρόλο το σχήμα, μέγεθος κ.λ.π καθώς η μόνη διαφορά θα είναι στον ήχο. Αλλά όσο ανεβαίνεις επίπεδο, τόσο χρειάζεται να τα προσέχεις και να "πειραματίζεσαι". Εγώ τώρα δεν έχω μεγάλα νύχια. Είναι σχετικά μικρά, αλλα, δεν χρειάζομαι μεγαλύτερα. Απλά φρόντισε να τα φτιάξεις με έναν τρόπο που θα σε βολεύουν στο παίξιμο σου. Δεν νομίζω πως ισχύει για όλους το ίδιο σχήμα και μήκος. Θα είναι σε όλους παρόμοιο, αλλά όχι τελείως ίδιο.
Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα. :)