Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Ενισχυτές => Μήνυμα ξεκίνησε από: onfire στις 15/09/13, 21:59

Τίτλος: Ερωτηση για ενισχυτη
Αποστολή από: onfire στις 15/09/13, 21:59
Εχω ενα combo ενισχυτη hartke kickback 120.
Επειδη το ηχειο του εχει αρχισει να την ακουει και αρχιζει τα τριξιματα οταν τον δυναμωνω λιγο παραπανω (δηλαδη κατω απο το 5), θελω να παρω ενα καινουριο μεγαλυτερο ηχειο (εχω δοκιμασει να σφιξω τις βιδες που μου ειχαν πει παλιοτερα αλλα το ηχειο ακομα τριζει).
Επισης επειδη μπορει να χρειαστει να παιρνω την κεφαλη στην προβα ειτε για να την συνδεω σε ηχειο ειτε απο το DI στην κονσολα σε περιπτωση αναγκης.
Η ερωτηση μου ειναι τι πρεπει να προσεξω κατα τη συνδεση της κεφαλης με το ηχειο ωστε να μην προκαλεσω καποια βλαβη. Πρεπει πχ τα Ohm των δυο να ειναι ιδια? Τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει το ηχειο που θα χρησιμοποιησω;
Τίτλος: Απ: Ερωτηση για ενισχυτη
Αποστολή από: Kasey00 στις 28/01/20, 21:33
Εχω ενα combo ενισχυτη hartke kickback 120.
Επειδη το ηχειο του εχει αρχισει να την ακουει και αρχιζει τα τριξιματα οταν τον δυναμωνω λιγο παραπανω (δηλαδη κατω απο το 5), θελω να παρω ενα καινουριο μεγαλυτερο ηχειο (εχω δοκιμασει να σφιξω pdfescape (https://easypdf.co/pdfescape/) τις βιδες που μου ειχαν πει παλιοτερα αλλα το ηχειο ακομα τριζει).
Επισης επειδη μπορει να χρειαστει να παιρνω την κεφαλη στην προβα ειτε για να την συνδεω σε ηχειο ειτε απο το DI στην κονσολα σε περιπτωση αναγκης.
Η ερωτηση μου ειναι τι πρεπει να προσεξω κατα τη συνδεση της κεφαλης με το ηχειο ωστε να μην προκαλεσω καποια βλαβη. Πρεπει πχ τα Ohm των δυο να ειναι ιδια? Τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει το ηχειο wp engine (https://myha.me/wp-engine/) που θα χρησιμοποιησω;

μπορείτε να το κάνετε, η έξοδος στον ενισχυτή θα είναι περίπου το 1/2 του τι θα ήταν με ένα ηχείο 4 ohm. κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ακούγεται καλός ΙΜΟ. Σκέφτομαι ότι ο μόνος τρόπος για να βλάψει έναν ενισχυτή σχετικά με την αντίσταση θα ήταν αν ήταν το αντίστροφο. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έτσι λειτουργεί με στερεοφωνικούς ενισχυτές αυτοκινήτου. ίσως κάποιος πιο έμπειρος από τον εαυτό μου θα γνωρίζει σίγουρα.