Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - alkyone

Σελίδες: [1]
1
Ως αρχάρια κι εγώ (μόλις 4 μήνες κιθάρα) νομίζω πως ο δάσκαλος είναι απαραίτητος ειδικά αν είναι κάποιος που σε εμπνέει.  Δεν λέω πως δεν μπορεί και μόνος του κάποιος να μάθει , έχω και φίλους μάλιστα αυτοδίδακτους, αλλά χωρίς κάποια βάση θα βρίσκεις πιστεύω διαρκώς άγνωστα πράγματα. Η μουσική είναι σα να μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα: Μπορείς και μόνος, αλλά εξαρτάται σε τι επίπεδο θες να φτάσεις..
Βέβαια μπορεί να έχω αυτή τη γνωμη επειδή και η ίδια είμαι καθηγήτρια και πιστεύω πολύ στη δύναμη της διδασκαλίας. Αρκεί να δίνει στο μαθητή τη δυνατότητα και τα εργαλεία να ψάξει μόνος έπειτα και να βελτιώνεται διαρκώς.
Καλή δύναμη όπως και να έχει! Αφού έχεις διάθεση, θα βρεις τον τρόπο..

2
Γεια χαρά σε όλους και καλή χρονιά. Ξαναγράφω μετά από μήνες, γιατί έχω μπλέξει με τη διπλωματική μου και τρέχω λιγάκι...
Φίλε stig, εγώ πήρα τελικά (ηλεκτρα)κουστική κιθάρα (Fender CD 60 CE ~200Ευρώ) και έχω ξετρελαθεί με τον ήχο της (αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αφού είναι η πρώτη μου κιθάρα). Μάλιστα της άλλαξα και χορδές μετά από πρόταση του δασκάλου μου και βγάζει ακόμα πιο ωραίο ήχο (ADAMAS phosphor-bronse 1717).Νομίζω ότι αφού σου αρέσει το ροκ και έντεχνο αξίζει να πάρεις μια ακουστική. Θα το ευχαριστηθείς.

Εγώ προς το παρόν έχω μάθει μόνο νότες και λίγες συγχορδίες, ενώ ασκούμε και σε κάποια αρπίσματα και παλεύω με τους μπαρέδες και τις εναλλαγές συγχορδιών. Θέλει πράγματι υπομονή (που διαθέτω) και χρόνο (που τον ψάχνω..). Πάντως προτιμώ να παίζω με δάχτυλα. Βγαίνει πιο γλυκός ήχος και κυρίως μου αρέσει η άμεση επαφή με τις χορδές. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή πόναγαν τα χέρια (ιδίως το αριστερό) αλλά όσο περνά ο καιρός όλο και λιγότερο ενοχλούν.
Το θέμα είναι ότι πάω σε ωδείο και τα έχω παίξει με τη θεωρία. Ενώ στο μάθημα κιθάρας όλα καλά, στα θεωρητικά (που κάνω με άλλον δάσκαλο)έχω μπλεχτεί με μείζονες, ελάσσονες και διαστήματα που δεν καταλαβαίνω ακόμα τι μου χρειάζονται! Φαντάζομαι ότι σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο..
Για την ώρα χαιρετώ και εύχομαι πλούσια έμπνευση σε αρχάριους και μη...

3
 Σίγουρα έχω πολλά να μάθω..Όρεξη ευτυχώς υπάρχει, οπότε ξεκινάω το ψάξιμο.Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, παιδιά:)

4
καλησπέρα στην παρέα!
Βρήκα το φόρουμ τυχαία ψάχνοντας περί κιθάρας και μου φάνηκε πολύ καλό. Είπα να ζητήσω τη βοήθειά σας. Είμαι κι εγώ μία από αυτούς που αποφάσισαν να ασχοληθούν με κιθάρα χωρίς να έχουν ιδέα.. Ξέρω ότι υπάρχει η κλασική και η ακουστική, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι μου ταιριάζει και δυσκολεύομαι να αποφασίω. Βασικά θέλω να παίζω τραγουδάκια "έντεχνα", αν είναι σωστός ο όρος, με την παρέα μου και τραγουδάμε. Έχω ένα φίλο που διδάσκει κλασική, αλλά απ' όσα μου είπε μάλλον πρέπει να κάνω ακουστική. Δεν έχω άπειρο χρόνο να αφιερώσω, άντε κάνα μισάωρο τη μέρα, ίσως παραπάνω τα σαββατοκύριακα. Τι με συμβουλεύετε;

Σελίδες: [1]