Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - eddie hazel

Σελίδες: [1]
1
Αυτό ίσως βοηθήσει:
http://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?t=54628

μαζί με αυτό:


2
Από τους παλιότερους μου αρέσει τρομερά ο Γιάννης Δρόλαπας (και σαν ήχο και σαν παίξιμο) και από τους νεότερους ο Στέλιος Φράγκος (RHCP cover band, Πανούσης και πάρα πολλά άλλα). Τον Φράγκο δεν τον γνωρίζω προσωπικά για να ξέρω το background του αλλά όποτε τον βλέπω αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι πρώτα απ' όλα είναι μούσικος και μετά κιθαρίστας. Πατάει με τρομερή άνεση και groove σε ό,τι στυλ μουσικής τον βάλεις να παίξει.

Τελικά ο Τζιμάκος ξέρει να διαλέγει συνεργάτες... (και ο Πάζιος αν και δεν είναι του γούστου μου, αναγνωρίζω ότι είναι καλός κιθαρίστας)

Επίσης, χωρίς να μου αρέσει ιδιαίτερα η μουσική τους, έχω απεριόριστο σεβασμό για τον Ζάϊκο και τον Bandoek και πάλι επειδή είναι μουσικοί και το μεταδίδουν αυτό και με την στάση τους, εκτός από τη κιθάρα τους (σπάνιο αυτό)

3
Όταν το νομοσχέδιο μιλάει για την αποποινικοποίηση της χρήσης δεν αναφέρει ότι θα αρχίζει να πωλείται ελεύθερα. Όσοι παράνομα προμηθεύονται σήμερα και πάλι παράνομα θα συνεχίσουν να προμηθεύονται, εκτός και αν ξυπνήσει ο αγρότης μέσα τους (και δεν είναι και το πιο εύκολο φυτό στην καλλιέργεια για να αποδώσει). Άμα σε πίασουν με ποσότητα ναρκωτικών πάλι τρεχάματα θα έχεις (3 μήνες φυλάκιση με αναστολή και καταγραφή στο ποινικό μητρώο ως πταίσμα). Στόχος είναι παλικαράκια που είναι στις φυλακές για 10 γραμμάρια και των οποίων η ζωή καταστρέφεται.

Πιστεύω ότι το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση ώστε ο χρήστης να μην αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας και ο έμπορος να μην μπορεί να κρυφτεί πίσω από το μανδύα του χρήστη και τη σκαπουλάρει και τίποτε άλλο

4
μιας και σου ήρθε αεροπορικώς από το εξωτερικό και οι EMG έχουν σύστημα χωρίς κολλήσεις αλλά με κλιπσάκια μήπως από τις αναταράξεις έχει φύγει από τη θέση του κάτι και δεν κάνει καλή επαφή...
Άνοιξε το καπάκι των ηλεκτρονικών και προσπάθησε να βγάλεις μια ευκρινή και μεγάλη φωτογραφία μήπως φαίνεται κανένα χάρχαλο στα κλιπς... Δεν είναι φυσιολογικό να ακούγεται θόρυβος όταν γυρνάς τα καινούργια ποντεσιόμετρα...

5
Sorry που απλοποιώ λίγο τα πράγματα αλλά αν κατάλαβα καλά αυτό που θέλει να πει ο Αδριανός είναι ότι επειδή οι EMG έχουν υψηλό output o ενισχυτής σου πιθανώς δεν είναι σχεδιασμένος να δεχτεί όλο το φορτίο οπότε "μπουκώνει" και στέλνει το μπουκωμένο πλέον σήμα για ενίσχυση με τα... γνωστά αποτελέσματα  :)  (δεν συμφωνώ με την ορολογία μπουκωμένο... αλλά απλά θέλω να γίνω πιο παραστατικός). Πάρε τη κιθάρα σου στον ώμο και πήγαινε να δοκιμάσεις ενισχυτές από κοντά!


Παράθεση
υγ.τρελαίνομαι για το 1ο τραγούδι του δίσκου σου

είτε αναφέρεσαι στο California Dreaming από τον προσωπικό του είτε στο Maggotbrain μέσα είσαι ;D ;D  (πολύ παραγνωρισμένος αλλά τεράστιος κιθαρίστας)

6
Δεν είχα ποτέ active μαγνήτες αλλά επειδή τέτοιο ήχο που περιγράφεις βγάζει το fuzz μου όταν η μπαταρία είναι ψόφια, μήπως αφήνεις το καλώδιο πάνω στην κιθάρα και τελειώνει η μπαταρία που τροφοδοτεί τους μανγήτες;

7
Εφέ / Απ: 3PDT ποδοδιακοπτης ????
« στις: 03/04/11, 01:28 »
δωρεάν ήταν ;D  η τιμή που βλέπεις στο ebay είναι η τελική

8
Εφέ / Απ: 3PDT ποδοδιακοπτης ????
« στις: 02/04/11, 10:08 »
Παράθεση
τωρα βρηκα και καποιο αλλο πακετο με τρια ευρω...καθολου ασχημα...
http://cgi.ebay.com/3PDT-Stomp-Switch-Footswitch-True-Bypass-Pedals-302-/320662873411?pt=Guitar_Accessories&hash=item4aa8ff2543

έχω αγοράσει από τον συγκεκριμένο πωλητή... πολύ καλή επικοινωνία, το πακέτο ήρθε μέσα σε 2 βδομάδες από Χονγκ Κονγκ και ο ένας διακόπτης από τους 3 που είχε το πακετάκι και τον οποίο δοκίμασα, λειτουργεί απρόσκοπτα εδώ και 1 μήνα...

9


βασικα σημερα μου ηρθε μια φαινη ιδεα...να φτιαξω ενα diy project σε pcb μιας και το fuzz face ειναι ενα ευκολο κυκλωμα ξερει κανεις που θα βρω το pcb layout του? καθως και αλλα κυκλωματα? ευχαριστω
fuzz για όλα τα γούστα...http://fuzzcentral.ssguitar.com/schematics.php
σχεδόν σε κάθε σχεδιάγραμμα έχει και το pcb (αν θυμάμαι καλά θέλει 30% scaling στην εκτύπωση για να βγει στο σωστό μέγεθος)


στην αριστερή στήλη έχει και ανάλυση σε ορισμένα κυκλώματα και ένα πολύ χρήσιμο FAQ

10

Παράθεση
Αυτές οι διαφορές(40-50 βολτ) που λες,τόσο αμελητέες είναι πια? Είχα την αίσθηση ότι πρέπει να παίζουμε με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια...



[/size]Έχεις δίκιο τα Volts δεν είναι πασατέμπο ;D ;D  Απλά η διαφορά των 30-40V μαζεύεται κάπως... Απ' όσο μπορώ να καταλάβω αν βάλεις 2-4 διόδους Zener των 8 με 10V (5W) σε σειρά μεταξύ του Center Tap των high voltage windings και της γείωσης (με την κάθοδο της διόδου προς τη γείωση) θα μπορέσεις να ρίξεις το Β+ στα 325V ή να το φέρεις πολύ κοντά του. Από εκεί και πέρα με τα filter caps και τις αντιστάσεις θα μειωθούν τα 325 σε  320, 290 και 265 (βάσει του νόμου του Ohm). Μια άλλη λύση αλλά πιο ακριβή είναι αυτή. (την ίδια δουλειά κάνει απλά με όλα-σε-ένα πακέτο). Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι zener diodes να θέλουν ψύξη αλλά αυτό είναι κάτι που θα δεις στην πράξη.
Βέβαια υπάρχει και η πιο απλή λύση... να αγνοήσεις τα 3db διαφορά μεταξύ των 7 και 15W και να πάρεις ένα μετασχηματιστή που βγάζει κατευθείαν Β+ 325V 8) 8)  και να έχεις μόνιμα 15W, για μόνιμο terror! Σε αυτή την περίπτωση, για να υπολογίσεις τα V του μετασχηματιστή που χρειάζεσαι βασίζεσαι στον γενικό κανόνα ότι, χωρίς φορτίο, το βολτάζ μετά την ανόρθωση (με διόδους σιλικόνης όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση) θα είναι κοντά στο peak βολτάζ του AC, το οποίο και είναι ίσο με 1,414  των βολτ (Vrms) του μετασχηματιστή. Με απλά λόγια δηλαδή θα πρέπει να βρεις μετασχηματιστή  325V/1,414= 230V.
Νομίζω ότι αυτή ήταν και η αρχική σου απορία... (δηλ. πως διαλέγεις μετασχηματιστή για δεδομένο B+)
Παρεμπιπτόντως, το 1,414 είναι η ρίζα του 2... Πολύ χρήσιμο για να δοκιμάζεις διάφορα στο power section είναι αυτό το δωρεάν προγραμματάκι από την Duncan Amps

11
Βασίστηκα στις τιμές που μου έδωσες εσύ: 250 και 325. Το εγγλεζάκι με το rectification βγάζει τυπικές τιμές 260 και 360 V οπότε αρκετά κοντά. Το θέμα είναι ότι οι EL84 ήδη πουσάρονται πολύ με τα 325V (το data sheet αναφέρει max 300V). Ορισμένοι χρησιμοποιούν EL84 και με 400V B+. Είναι θέμα πόσο συχνά θες να αλλάζεις λάμπες... (υπάρχουν και κάτι ρώσικες EL84 που είναι σκυλιά μαύρα αλλά δεν θυμάμαι τον κωδικό). Φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί τρόποι να ρίξεις το Β+ πριν φτάσει στις λάμπες, αλλά δεν μπορώ να σου πω κανέναν γιατί δεν ξέρω αρκετά καλά το θέμα για να συμβουλεύω κι όλας (ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τόσα βολτ) :-[ :-[
Το σπαστικό με το σχέδιο που λίνκαρες είναι ότι και να βάλεις 325V, από τη στιγμή που δεν έχει τιμές για τα Α,Β,C,D, τις διόδους D1-D4 και το primary impedance του output transformer πάλι στα τυφλά θα πηγαίνεις >:(

12
Καλώς σας βρήκα Αδριανέ! Αν και χαζεύω αρκετό καιρό το forum δεν έτυχε να γράψω κάτι :-\ . Πάντως έχω πραγματικά χαρεί τα άρθρα σου για κατασκευές και όχι μόνο. Και γω λίγο καιρό έχω που ξεκίνησα τις ιδιοκατασκευές (με το Axis face του Bryant) αλλά με έχει μαγέψει πραγματικά η κατασκευή των ενισχυτών και τόσο διάβασμα είχα να ρίξω απ' το σχολείο (πολλά πολλά χρόνια πίσω).
Απλά είχα δει τους συγκεκριμένους μετασχηματιστές και είπα να βοηθήσω κάποιον που βρίσκεται στο ίδιο ψάξιμο με μένα  ;)  (αντιμέτωπος με ερωτήματα, άγνωστες λέξεις, να βάλω silver mica ή τανταλίου?, CT, PI, OT, PT και λοιπά τρομακτικά αρκτικόλεξα ;D )


13
Να σου απαντήσω ακριβώς δεν γνωρίζω... και γω στο διάβασμα είμαι  ;)
Απ' ότι έχω καταλάβει τα κριτήρια επιλογής είναι τα Volt που θέλεις για το Β+ (την υψηλή τάση) του κυκλώματος και τα Α/mA που θα πρέπει να είναι αρκετά για να τροφοδοτήσουν τα στάδια του ενισχυτή. Ο όγκος εξαρτάται από τα τυλίγματα (π.χ. πολλά δευτερεύοντα) και τα Watt
Καλές πηγές πληροφοριών είναι αυτή Aiken Amps  και αυτή Valve Wizard (και οι δυο έχουν άρθρα για τους μετασχηματιστές).
Για τον συγκεκριμένο μετασχηματιστή που ψάχνεις η καλύτερη λύση είναι οι Mercury Magnetics αλλά δεν βγαίνουν προς το παρόν για 220V (μπορείς να περιμένεις αν δεν τον βιάζεσαι)
Μια άλλη λύση είναι αυτή (με αλλαγές στο rectification) αλλά η πιο φτηνή και βολική λύση πιστεύω ότι έρχεται από τη Βρετανία (μιας και βρετανικό ενισχυτή θες ;D ;D ) και είναι αυτή που σου δίνει και τη δυνατότητα με rotary switch να έχεις Full Power (15-18W), Half Power (7-9W) και 1/10 (1,5 με 2W)


Ελπίζω να βρεις την άκρη και να ξεκινήσεις τον ενισχυτή (αν ξεκινήσεις φτιάξε και ένα thread να χαζεύουμε και μεις την πρόοδο)!!

Σελίδες: [1]