Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - AgentCain

Σελίδες: [1]
1
Μια ερώτηση, ίσως προκλητική αλλά παρόλαυτά ειλικρινής


Τι εμποδίζει κάποιον από το να βάλει μια πραγματική πώληση στο ricardo η οποία όμως δεν έχει ούτε 1/1000000 πιθανότητα να ολοκληρωθεί;
Για παράδειγμα βάζω ένα αυτοκόλλητο Gibson με τιμή 25000€  0:)

2
σευχαριστώ

κοίτα τωρα για τα ξύλα τι να σου πω. Το τι ξύλα θα σου δώσει είναι στανταρ, γιαυτό είναι και κιτ

από κει και πέρα, basswood maple και rosewood είναι είδη ξύλου που απότι ξέρω χρησιμοποιούνται γενικά σε κιθάρες γιατί είναι εύκολα στην επεξεργασία ελαφριά ανθεκτικά κτλ
Επίσης στις ηλεκτρικές κιθάρες το ξύλο προσφέρει λίγα στο τόνο της κιθάρας (αποτι διάβασα) μεγαλύτερη σημασία έχουν τα ηλεκτρονικά


Πάντως ότι μου ήρθε ούτε ζημιές είχε ούτε ήταν προχειροφτιαγμένο. Και από τη στιγμή που όλα τα κομμάτια αυτά είναι τυποποιημένα και βγαίνουν από μηχάνημα, η ποιότητα είναι στάνταρ.


Από ηλεκτρονικά μη περιμένεις κάτι υψηλής ποιότητας. Μέτρια ποιότητα και να βγάζει ήχο. Άλλωστε η μαγκιά είναι μετά τους μαγνήτες.

3
συμφωνώ ότι αρχικά θα μπορούσες να διορθώσεις τα τοπικά προβλήματα με χρώμα+βερνικι+γυαλισμα με ενα πολυ καλο τελικό αποτέλεσμα
Και γω που έκανα sunburst δε βγήκε τόσο καλό όσο με πιστόλι, απλώς επειδή είναι τα χρώματα τέτοια, φαίνεται καλύτερο απότι είναι  :P

4
Απότι φαίνεται έχεις περάσει το veneer, μια φλούδα ξύλου δλδ που μπαίνει για διακοσμητικούς λόγους. Συνεχίζεις το τρίψιμο και τοποθετείς νέα φλούδα

εκτός αν δε θες να κάνεις νερά κτλ, οποτε προχωράς σε ξυλόστοκο, τρίψιμο, στρώματα πρίμερ, τρίψιμο και βάψιμο

5
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια


ξέρει κανένας που μπορώ να βρω φτηνή θήκη με επένδυση; δλδ όχι απλό ύφασμα αλλά ουτε και βαλίτσα, κάτι ενδιάμεσο. Αν γίνεται από θεσσαλονίκη ή έστω και από αλλού με μεταφορικά που να συμφέρουν.


πχ σκέφτομαι για αυτή που βγαίνει στα 23€

6
Τι φτιαχνει ο ανθρωπος οταν εχει μερακι....περιμενουμε ολοκληρωμενο το αποτελεσμα...!


και πολύ χρόνο να προσθέσω!

7
Το τελικό στάδιο της κατασκευής, τα ηλεκτρονικά!


Το όλο σκεπτικό της κατασκευής είναι μια κιθάρα αυστηρά ηλεκτρική με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Έτσι λοιπόν εγκαταστήθηκαν 2 συστήματα, ένα με humbucker pickups και ένα με piezo bridge, το οποίο δίνει τόνο ακουστικής. Τα 2 αυτά συστήματα φέρουν δικό τους προενισχυτή. Ο προενισχυτής piezo έχει δυνατότητες ρύθμισης έντασης, presence, low, mid, high και tuner. Ο προενισχυτής των pickup βασίζεται στο TL082 και επιτρέπει ρύθμιση low, high από τα -12dB έως τα 12dB.


Τον τελευταίο προενισχυτή ακολουθεί ένα κύκλωμα distortion βασισμένο στο lm386 και 2 διόδους πυριτίου σε ανάστροφη πόλωση μεταξύ τους. Το κέρδος είναι μόνιμα φιξαρισμένο στο 200 ενώ με διπλό pot καθορίζουμε ένταση ήχου εισόδου και εξόδου από το κύκλωμα. Το κύκλωμα φέρει διακόπτη 2 θέσεων, ο οποίος παρακάμπτει τόσο είσοδο όσο και έξοδο. Ίδιο διακόπτη φέρει και ο προενισχυτής, του οποίου η ενεργοποίηση επιτρέπει τροφοδότηση του distortion και του sustainer. Έτσι λοιπόν, η κιθάρα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ηλεκτρονικά, σαν μια απλή του εμπορίου.


Για τη μίξη ήχου, επιλέχτηκε ένας περιστροφικός διακόπτης 6 θέσεων, bridge, middle, neck, bridge-neck, neck-middle και bridge-middle. Το neck pickup είναι switching humbucker (μπορούμε δλδ να επιλέξουμε να δουλεύει σαν single coil) ενώ καταλαμβάνει μία μόνο θέση, αφήνοντας χώρο δίπλα του για έναν sustain driver δικιάς μου κατασκευής. Τέλος τα σήματα από τον piezo προενισχυτή και από το distortion οδηγούνται σε κοινό διακόπτη 3 θέσεων ώστε να μπορεί καποιος να επιλέξει humbucker, piezo ή και τα 2.






ο Piezo προενισχυτής ήρθε με δικό του piezo στοιχείο. Αυτό αφαιρέθηκε ενώ τοποθετήθηκε jack ήχου, στο οποίο θα κουμπώνει το βύσμα της piezo-γέφυρας.





η original control cavity ήταν επαρκής για να στεγάσει αρκετά ηλεκτρονικά όπως εναν προενισχυτή, το distortion και διάφορα knobs για ένταση, τόνο, μίξη, επιλογή πηγής κτλ.





το distortion μέσω του lm386 και 2 διόδων βγήκε αρκετά μικρό ώστε να χωρέσει χωρίς πρόβλημα.





ο προενισχυτής για τα humbuckers είναι κιτ συναρμολογούμενο. Έγινε μια μικρή αλλαγή για να ελέγχεται από διπλό pot.






κατασκευάστηκε sustain driver από φτηνό single coil. Κόπηκε το παλιό σύρμα και περάστηκε καινούργιο με περίπου 100 τυλίγματα. Συνολική αντίσταση .





το sustainer δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κύκλωμα ενίσχυσης και οδήγησης του sustain driver. Το σήμα ενισχύεται από ένα TL082 μέσω pot ενώ στη συνέχεια οδηγείται από ένα LM380, το οποίο είναι ικανό να δώσει 2.5W. Φυσικά, η τροφοδοσία του γίνεται αυστηρά από τροφοδοτικό γραμμής, όταν αυτό συνδεθεί στην ανάλογη θύρα που υπάρχει δίπλα στη θήκη της μπαταρίας. Το σήμα του προέρχεται από το piezo pickup, ώστε να αποφύγουμε μικροφωνισμούς. Έτσι λοιπόν μπορούμε να επιλέξουμε είτε έξοδο σήματος από piezo, άρα έχουμε ήχο ακουστικής, είτε έξοδο σήματος από bridge HB, οπότε έχουμε ήχο ηλεκτρικής, είτε από κοντινό στο driver HB (neck ή middle) οποτε ο ήχος που παίρνουμε είναι στην ουσία από επαγωγή, και είναι ακόμα περισσότερο distorted και bright σε σχέση με το κύκλωμα distortion (για πολύ βαριά heavy metal κτλ, οχι πως θα το χρησιμοποιήσω αλλά προέκυψε). Επίσης μπορουμε να αλλάξουμε τη λειτουργία του sustainer από normal σε harmonic με ένα διακόπτη δίπλα στο pot εντασης.


 
κάποια στιγμή επειδή βαριόμουν, έκοψα και ένα κομμάτι αλουμίνιο για bottleneck παίξιμο. Δε ξέρω ακόμα κατά πόσο λειτουργικό είναι.




και το τελικό αποτέλεσμα!



ελπίζω να το διασκεδάσατε όσο και γω, χρόνια μας πολλά!

8
Σήμερα λοιπόν η συνέχεια του όλο εγχειρήματος, με παρουσίαση της δουλειάς πάνω στο σώμα.


Πρώτα έπρεπε να κλείσουν οι υπάρχουσες τρύπες για pots, διακόπτες κτλ



Η όλη δουλειά έγινε με πριονίδια, ανακατεμένα με κόλλα ξύλου. Αφού στέγνωσε, άφησε μια γερή επιφάνεια αλλά αρκετά ανώμαλη. Μάζεψα σκόνη ξύλου από τη λείανση, τη πέρασα πανω απο τις τρύπες σαν στρώμα και έσταξα κόλλα στιγμής. Η κόλλα σκληραίνει ακόμα περισσότερο και δημιουργεί μια πολύ λεία και σκληρή επίστρωση. Θέλουμε να είναι σκληρή ώστε να μπορεσουμε να ανοιξουμε τις νεες τρύπες, οι οποίες θα βρεθούν πολύ κοντά στις παλιές.

Ήρθε η στιγμή για βάψιμο. Τρίψιμο στο χέρι, κρέμασμα από σύρμα και πάμε στη ταράτσα. Ιδανική η επιλογή μέρας με ελάχιστο έως καθόλου αέρα και ευτυχώς όταν το έβαφα υπήρχαν πολλές! Πρώτα λοιπόν περνάμε αστάρι, γκρι κατα προτίμηση γιατί θα βάψουμε σε σκούρα χρώματα


Αφού περάσουμε 2-3 χέρια και στεγνώσει μεσα σε μιση ώρα, πάμε για λείανση


Προσοχή! Κάτι που ανακάλυψα με τον άσχημο τρόπο!
Ποτέ wetsanding στο αστάρι. Υπάρχει κίνδυνος να περάσουμε στο ξύλο και να εισχωρήσει νερό μέσα σε αυτό. Φουσκώνει και γίνεται χάλια. Ευτυχώς αν το αφήσουμε ξεφουσκώνει και μπορούμε να διορθώσουμε τη ζημιά.

Περάσαμε αστάρι, αδειάσαμε όλο το σπρέι φυσικά! Κάθε 2-3 χέρια, νέα λείανση. Εν τω μεταξύ κοιτάμε για μεγάλα σημάδια τα οποία απαιτούν στόκο. Μετά έρχεται η στιγμή του χρώματος. Θα βάψουμε το μπροστινό τμήμα του σώματος σκούρο μεταλλικό βιολετί.



Είναι πολύ περίεργο σαν χρώμα. Σε χαμηλό φωτισμό δείχνει σαν σκουρο μωβ. Σε δυνατό φωτισμό σαν βαθύ μπλε. Παντως εμενα μου άρεσε ιδιαίτερα. Στο σημείο που ενώνεται ο λαιμός με το σώμα, δε περνάμε ουτε αστάρι ουτε χρώμα ούτε βερνίκι. Φυσικά που και που κάνουμε και μια λείανση (μπορεί να γίνει wetsanding με πολύ προσοχή, το χρώμα είναι υδροφοβικό) αλλά όχι στο τελικό στρώμα καθώς το χρώμα είναι μεταλλικό και θα χάσει το λαμπύρισμά του.

Έπειτα περνάμε το πίσω μέρος , τα πλαϊνά και κάνουμε sunburst με μαύρο μεταλλικό της ίδιας σειράς.



Το sunburst έγινε με μια μέθοδο που βρήκα στο youtube. Στην ουσία κόβουμε ένα περίγραμμα της κιθάρας σε χαρτόνι και το τοποθετούμε 1-2 εκατοστά πιο πάνω απο την επιφάνεια που θέλουμε να γίνει το sunburst. Μετά ψεκάζουμε με χρώμα σε κλίση 45° ελέγχοντας για το αποτέλεσμα. Μετά σειρά έχει το βερνίκι! Φυσικά αδειάζουμε όλο το κάνιστρο στο σώμα και το λαιμό, με wet sanding ενδιάμεσα. Σύνολο, μπορεί και 8-9 χέρια.



Αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό. ΔΕΝ πρέπει να πιάσουμε χρώμα. Για να καταλάβουμε πότε αρχίζει και γίνεται αυτό, τοποθετούμε τη κιθάρα πάνω σε μια λευκή πετσέτα όταν κάνουμε το wetsanding.



αυτό που πρέπει να έχουμε στην επιφάνεια είναι μια γαλακτώδης ουσία, σκόνη βερνικιού με νερό δηλαδή. Άμα αρχίσει και σκουραίνει, τότε πιάσαμε κάπου χρώμα.



Το wet sanding έγινε με 1000-1500-2000 ντουκόχαρτο νερού (σε χλιαρό νερό). Στην ουσία πρέπει όλη η επιφάνεια να γίνει θολή. Όπου υπάρχουν γυαλιστερά σημαδάκια, πάει να πει ότι η επιφάνεια δεν είναι ενιαία και θέλει κιάλλο τρίψιμο. Το αποτέλεσμα ορατό πριν το τελικό buffing.


Στο σημείο αυτό έχουμε ουσιαστικά τελειώσει. Υπάρχει και ένα ακόμα στάδιο που δε το τράβηξα φωτό (βλακωδώς) το οποίο είναι αυτό του buffing. Χρησιμοποίησα κρέμα για γυάλισμα αυτοκινήτων 3Μ, πολύ λεπτή πάνω σε κετσέ από 2 φορές. Με τρυπάνι σε χαμηλές στροφές περνάμε την επιφάνεια σιγά σιγά. Στο τέλος σκουπίζουμε με καθαρό πανί και θαυμάζουμε τη γυαλάδα (είναι η τελευταία φορά που το βλέπουμε τόσο γυαλιστερό :P ). Μετά από καμιά βδομάδα περνάμε το σώμα κερί (είτε overlay είτε αυτοκινήτου) και τη ταστιέρα λάδι (εγώ τη πέρασα λάδι για ξύλα εξωτερικού χώρου/ιστιοφόρα).

Επίσης να πω ότι το πίσω μέρος του λαιμού το πέρασα μόνο βερνίκι και το γυάλισα εξίσου, καθώς δε θα ήθελα από το παίξιμο να φαγωθεί το βερνίκι και το χρώμα. Έτσι τουλάχιστον αν φαγωθεί το βερνίκι δε θα φαίνεται τόσο και θα μπορώ στο μέλλον να το επιδιορθώσω.

Stay tuned για το τελικό μέρος της κατασκευής (ηλεκτρονικά) και τα αποκαλυπτήρια!

9
Χρόνια πολλά σε όλο το φόρουμ!

Πριν από αρκετό καιρό ξεκίνησα ένα θέμα καθώς με είχε πιάσει η τρέλα να φτιάξω μια κιθάρα (τότε ακουστική, ευτυχώς σας άκουσα και το γύρισα σε ηλεκτρική).

Χρονιάρες μέρες λοιπόν, απολαμβάνω τους καρπούς αυτής της δουλειάς, η οποία μπορεί να μην είναι επαγγελματική αλλά νιώθω λες και έχω περάσει ένα κομμάτι του εαυτού μου σε αυτό το όργανο, σαν να είναι πλέον προέκταση του χεριού μου.

Η αγορά λοιπόν έγινε από τον Θωμά. Πρόκειται για μια ηλεκτρική τυπου Gibson SG, σώμα basswood, λαιμός maple, ταστιέρα rosewood.


νταξει τη χορτάσαμε τη κιθάρα, αλλά ήρθε η στιγμή να τη διαμορφώσουμε όπως πρέπει



έτσι λοιπόν ανοίχτηκε χώρος για ένα έξτρα pickup! Το ίδιο έγινε και στο pickguard:



το οποίο βέβαια περάστηκε με αλουμινοταινία, για θωράκιση. Ο χώρος όμως δεν έφτανε (γιατι? θα δείτε γιατί!) οπότε ανοίχτηκε ένα 2ο βοηθητικό cavity κοντά στα pickup.
 


προσέξτε ότι δεν έχω και κανένα φοβερό εργαστήριο στο σπίτι μου. Τρυπάνι, κατσαβίδια, σφυρι, απλά πραγματάκια. Ώρες ώρες ζηλεύω τα εργαστήρια-γκαράζ των Αμερικάνων. Τεσπα, συνεχίζουμε με το άνοιγμα μιας ακόμα τρύπας πίσω από τη γέφυρα, η οποία θα φιλοξενήσει εναν προενισχυτή για piezo tune-o-matic γέφυρα. Η κιθάρα λοιπόν θα βγει υβριδική!



ο προενισχυτής ήρθε με θήκη για 9V μπαταρία, θα ήταν κρίμα να μη τη βάλουμε. Βρέθηκε λοιπόν χώρος και για αυτή, θα φανεί άλλωστε χρήσιμη στη συνέχεια! Προσοχή όμως να μη σκίσουμε το ξύλο!



Σε αυτό το σημείο και έχοντας βαρεθεί με το πολύ σκάψε σκάψε, είπα να ασχοληθώ με το headstock. Αφού λοιπόν το λείανα είπα "WTF κάθε όργανο έχει προσωπικότητα άρα πρέπει να έχει και όνομα". Έτσι λοιπόν αφού πέρασα ένα απόγευμα σκέψης, καταστάλαξα στο όνομα "DARK AMETHYST" δηλαδή σκοτεινός αμέθυστος. Για όσους δε ξέρουν αμέθυστος είναι ένα είδος πολύτιμου (ημιπολύτιμου?) λίθου με χαρακτηριστικό μώβ χρώμα. Λογικό λοιπόν η κιθάρα να βγει μωβ (βασικά δεν είναι μωβ, είναι σκούρο μεταλλικό βιολετί, αλλά πολύ μου άρεσε σαν χρώμα και ήταν και απο τα λίγα διαθέσιμα).

Οπότε πήρα μολυβι, το έγραψα. Πήρα κοπίδι, το έσκαψα (είναι maple και σκάβεται πολύ ευκολα!) και ιδού το αποτέλεσμα


Περάστηκε αστάρι, περάστηκε και μαύρο μεταλλικό χρώμα (είδατε που το παω? μαυρο και μωβ!). Τα γράμματα όμως έπρεπε να φανούν! Οπότε πήγα σε ένα βιβλιοπωλείο και αγόρασα ασημόσκονη, αυτή με την οποία τα παιδάκια κάνουν κάρτες. Κόλλησα και ένα water decal με τη φίρμα gibson πάνω, το πέρασα καθαρό βερνίκι (4-5 χέρια?) και ιδού το αποτέλεσμα:





stay tuned for more...

10
Όποιες σκέψεις και προτάσεις ευπρόσδεκτες!

Εδώ θα βρείς το δικό μου πρώτο project...και αυτό από τον Thomann...οι σκέψεις δικές σου 8)
http://www.customshop.gr/?page_id=222


Ιδιαίτερα χρήσιμο το λινκ σου!
Λες κάτι για sealer, το αστάρι δε κάνει και αυτή τη δουλειά;

11
Indeed είναι πολύ βάσανο διαδικασία. Δε ξέρω τι σκεφτόμουνα όταν έλεγα για κατασκευή από το μηδέν (και μάλιστα ακουστικής!). Ακόμα και μια ηλεκτρική έχει φασαρία. Καλά κάναν μερικοί και με γείωσαν :P

Αν θες να ακουγεται και καλα πετα ολα τα ηλεκτρικα και βαλε επωνυμα δε θα σου στοιχισει πανω απο 15ε (χωρις μαγνητες)


Όταν λες ηλεκτρικά εκτός από μαγνήτες εννοείς ποτ, καλώδια και πυκνωτές?
Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα σκοπεύω να το κοιτάξω σοβαρά, κάνοντας όλες τις συνδεσμολογίες από την αρχή με θωρακισμένα καλώδια όπου χρειάζεται. Θα κοιτάξω και τα ποτ και τους πυκνωτές, μπας και βρω κάτι καλύτερο.





12
Καλή επιτυχία,κι όταν αρχίσεις ανέβασε καμιά φωτό..

Τελικά αγοράστηκε ένα kit από τον thomann Γερμανίας. Πρόκειται για μια κιθάρα τύπου gibson sg και είναι αυτό http://www.thomann.de/gr/harley_benton_eguitar_kit_sgstyle.htm


Ο λαιμός είναι από σφεντάμι, η ταστιέρα από τριανταφυλλιά και το σώμα από τίλια.


Επιλέχθηκε το συγκεκριμένο αφενός διότι η τυπου stratocaster ήταν εκτός stock και αφετέρου γιατί η σταθερού τύπου γέφυρα θα διευκολύνει τόσο τη κατασκευή όσο και το κούρδισμα (και δεν είχα ιδιαίτερη επιθυμία για tremolo).
Το κιτ δοκιμάστηκε στα γρήγορα για να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία όλων των τμημάτων του (μαγνήτες, διακόπτες, ροοστάτες, κλειδιά κτλ).


Σκοπεύω να δημιουργήσω άλλο θέμα (τύπου worklog) σχετικά με τη κατασκευή. Δε πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα εξεζητημένο, στο οπτικό θέμα θα μείνω στα βασικά. Σε γενικές γραμμές σκέφτομαι χρώμα μωβ με sunburst μαύρο (αντί για χρώμα υπάρχει και η λύση του stainer αν μπορέσω να βρω φλούδα ξύλο και το ίδιο το stainer σε μωβ) με φυσικό χρώμα στο λαιμό και μαύρο στο headstock. Οι διπλοί μαγνήτες θα παραμείνουν (ο μαγνήτης του λαιμού θα μεταφερθεί στο κέντρο και στη θέση του θα μπει humbucker μαγνήτης μονού προφίλ και ενας dummy single μαγνήτης που θα λειτουργεί σαν sustain driver με ενεργό sustainer). Εκτός αυτού θα τοποθετηθεί και bridge pickup για μεγαλύτερο πειραματισμό στον ήχο (διάβασα ότι δίνει μια χροιά ακουστικής). Τέλος σκέφτομαι για locking tuners και μια άλλη αλλαγή που αφήνω για έκπληξη.

Ακολουθούν φωτό από το υπάρχον κιτ:







Όποιες σκέψεις και προτάσεις ευπρόσδεκτες!

ερώτηση για όποιον ξέρει: το σφεντάμι είναι απαλό και λείο στην υφή και δε θυμίζει σε τίποτα ακατέργαστο ξύλο. Γενικά οποιαδήποτε εξωτερική επιφάνεια είναι γυαλιστερή και θυμίζει επιφάνεια επίπλου. Αυτό σημαίνει ότι έχουν επεξεργαστεί το ξύλο με κάποια ρητίνη; Αυτή είναι ικανή να σφραγίσει τους πόρους ώστε όσες επιφάνειες με βολεύουν να μείνουν έτσι;

13
Οχι δεν έχω διαβάσει κανένα αλλο θέμα και ο λόγος είναι ότι ακόμα δεν έχω περάσει στο κατασκευαστικό κομμάτι

Επίσης τα περισσότερα blog που παρουσιάζουν κατασκευές, προσεγγίζουν το θέμα από το κατασκευαστικό κομμάτι ξεκινώντας όπως λες και συ από μια τάβλα.


Το κιτ του θωμά θα με σώσει από αυτό τη σκοτούρα της κοπής, σκαλίσματος κτλ τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο βαθμό. Απλώς τα υλικά δεν είναι ιδιαίτερα ούτε ξεχωριστά. Και αναλόγως θα ακολουθεί και η ποιότητα του ήχου.

Εγώ ενδιαφέρομαι κυρίως για την εμπειρία της κατασκευής (σαν να συγκρίνεις ένα ξύλινο μοντέλο καραβιού με μια μάζα από διάφορα ξύλα, στη 2η περίπτωση θέλει περισσότερη δουλειά αλλά το αποτέλεσμα προσδίδει περισσότερη ικανοποίηση) και σκοπεύω να δώσω ιδιαίτερη βάση στον ηλεκτροτεχνικό τομέα. Οπότε αν ξέρω γω ο λαιμός είναι από μαόνι ή άλλο ξύλο δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά με ενδιαφέρει αν στα ποτενσιόμετρα θα υπάρχουν ground loops.


Φυσικά και πριν ξεκινήσω την όποια κατασκευή θα διαβάσω κάποια πράγματα. Απλώς οι προηγούμενες ερωτήσεις είναι κάπως κατατοπιστικές. Δες τες σαν τις πρώτες χαζές ερωτήσεις που κάνει σχεδόν κάθε νέο μέλος σε ένα φόρουμ...


φιλικα

14
Λίγη?  ;D
Είμαι τελείως άσχετος με το θέμα κιθάρα λεμε  :P 


Ευχαριστώ για το κατασκευαστικό. Υποθέτω ότι η μονάδα μέτρησης είναι η ίντσα οπότε η απόσταση που χρειάζομαι είναι 12 εκ.
Έτσι όπως βλέπεις τη κάτοψη της κατασκευής, είναι η απόσταση της οπής του tremolo από την άκρη της κιθάρας στα δεξιά, κοιτώντας παράλληλα με τον οριζόντιο άξονα συμμετρίας.

15
Το kit θα αγοραστεί από τον Thomann Γερμανίας, ηλεκτρική κιθάρα σε ημιτελή κατάσταση
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα είναι τυπου stratocaster ή sg gibson οποτε θελω τη βοήθειά σας


μπορεί κάποιος χρήστης stratocaster να μου πει πόσο είναι το πάχος μιας stratocaster (διάβασα κάπου για 5 εκ) και το σημαντικότερο  πόσο απέχει το tremolo από το κάτω μέρος της κιθάρας, εκεί που δένει ο ιμάντας (δλδ στην ευθεία των χορδών). Θέλω να ξέρω για να κάνω μια 2η κοιλότητα σε εκείνο το σημείο



16
Από έγχορδα δεν ξέρω (να παίζω δλδ) οπότε μάλλον δε θέλω να φέρω το όργανο στα μέτρα μου. Και ποια θα ήταν αυτά αλλωστε...
Το θέλω κυρίως σαν χόμπυ που θα μου δώσει ένα τελικό προϊόν που θα έχει συναισθηματική αξία για μένα. Δεν έχω υψηλές απαιτήσεις από το όργανο. Αν αρχίσω να παίζω σε καμια μπάντα (μάλλον ποτέ), τότε βλέπουμε.

Η κατασκευή ξέρω ότι είναι επίπονη. Ειδικά ο λαιμός που λες και συ, αμα ξεκινήσεις το σκάλισμα δε τελειώνεις ποτέ. Οπότε μάλλον θα πάω για kit ηλεκτρικής και αργοτερα βλέπουμε. Απλώς στην αρχή ήμουν διστακτικός για την ηλεκτρική, έχω ακούσει όλα τα είδη (από φιλους) και με εξέφραζε κυρίως η ακουστική/ηλεκτρακουστική. Ίσως όμως και λόγω επαγγέλματος (Ηλεκτρολόγος Μηχ.) να μου ταιριάζει περισσότερο η ηλεκτρική :)

17
Ευχαριστώ για την απάντηση

Το σκέφτομαι αυτό που λες για ηλεκτρική, έχει μερικά καλά kit προς Γερμανία μεριά. Απλώς είναι αρκετά τα μεταφορικά (πχ ενα κιτ των 100€ θα εχει αλλα 50 μεταφορικά για ελλαδα). Σκέφτομαι να το πάρω απευθείας από Γερμανία


Η μετατροπή ακουστικής σε ηλεκτρακουστική είναι εύκολη ή απαιτεί τεχνικό;

18
Χαίρετε,


Είμαι νέος στο φόρουμ και εγγράφηκα για ένα και μόνο σκοπό (προς το παρόν).


Τελευταία δε ξέρω πως μου έκατσε και θα ήθελα να έχω μια κιθάρα. Μάλιστα προτιμώ ιδιαίτερα το ηλεκτρακουστικό είδος. Από κοντά έχω δει κιθάρα (δλδ την είχα 1 βδομαδα σπιτι μου για φύλαξη, την δοκίμαζα που και που) οπότε ίσως από κει να μου μπήκε το μικρόβιο.


Με τα μουσικά όργανα δεν έχω ιδιαίτερο κόλλημα βέβαια. Παλιά έκανα μαθήματα πιάνου, για 3-4 χρόνια. Μετά βρήκα ένα άλτο σαξόφωνο το οποίο και με μεγάλη επιμονή επισκεύασα ο ίδιος. Και τον τελευταίο καιρό μου κόλλησε η ιδέα της ηλεκτρακουστικής.


Έχω δει κάποια βιντεάκια/ διαβασει κάποια blogs στα οποία φτιάξαν κιθάρες από το 0 και το αποτέλεσμα ήταν κατα πολύ καλύτερο των φτηνών "εργοστασιακών".


Συνεπώς εγώ που είμαι αρχάριος στο θέμα της κιθάρας, αξίζει να κινηθώ προς μια τέτοια κατεύθυνση? Είναι γεγονός ότι τα χρήματα που θα διαθέσω θέλω να είναι λίγα, οπότε μια λύση του τύπου "fender" των 300€ δεν με εκφράζει. Δε ξέρω καν αν θα τα καταφέρω και δεν θα απογοητευτώ. Τουλάχιστον όμως με την κατασκευή, θα έχω ένα "στολίδι" που θα έχω φτιάξει ο ίδιος. :P


Επίσης παρατήρησα ότι αρκετοί στο εξωτερικό ξεκίνησαν την κατασκευή από DIY kit κιθάρας, όπου ο λαιμός και το κύριο σώμα έρχονται μορφοποιημένα και μένουν μόνο οι καλλιτεχνικές κυρίως λεπτομέρειες. Το κόστος για κάτι τέτοιο είναι γύρω στα 100$. Έψαξα όμως στο ebay και στην Ελλάδα φέρνουν με 150+€!!! Δίνω ένα 50αρικο ακόμα και παίρνω έτοιμη.


Εντάξει μπορεί η κιθάρα του 50άρικου να μην αξίζει, να είναι για τα σκουπίδια κτλ αλλά και πάλι μια αγορά που ίσως μετά να αποδειχθεί άσκοπη μου φαίνεται χαζή.


Οπότε θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει η κατασκευή μιας κιθάρας (εργαλεία έχω, εκτός από κάτι εξειδικευμένα πχ πάγκος κοπής κτλ) με δεδομένο το γεγονός ότι πιάνουν τα χέρια μου. Και επίσης αν υπάρχει κάποιο κιτ DIY που μπορώ να πάρω από Ελλάδα.

Σελίδες: [1]