Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Vasmar

Σελίδες: [1]
1
Καλησπέρα. Όσοι ασχολούνται με diy pedals ΠΡΕΠΕΙ να φτιάξουν το suhr riot! Το σχέδιο το έχω ποστάρει πιο πάνω.Δεν το πίστευα όταν έπαιξα με αυτό το πετάλι.Μακράν το καλύτερο distortion πετάλι που έχω χρησιμοποιήσει.Ουσιαστικά είναι σαν κανάλι ενισχυτή ο ήχος του!Τα ρυθμικά μου και τα leads μου πλέον θα προκύπτουν από αυτό το μικρό θαύμα!Το χρησιμοποιώ στο καθαρό κανάλι του boogie express 5:25 και με έχει αφήσει άφωνο από τότε που το έφτιαξα!Όλοι πρέπει να το υλοποιήσετε,trust me ;)
(Ανδριανέ και πάλι ευχαριστώ για το wiring! )
http://imageupload.org/?d=DD9842F11
http://imageupload.org/?d=3DC495021
 

2
Χίλια ευχαριστώ Ανδριανέ!
Υπόσχομαι να ποστάρω εντυπώσεις μόλις το ολοκληρώσω :)
Μακάρι να είχα και το original για να κάνω ένα side by side test  ;)

3
Κανένας...?
Θα στο φτιάξω εγώ, μόλις βρω λίγο χρόνο..
Ευχαριστώ πολύ!Το πιο σωστό θα ήταν να το έβρισκα μόνος μου μέσω trial 'n error αλλά αυτό τον καιρό λόγω σχολής δεν έχω το χρόνο που χρειάζομαι για ν'ασχοληθώ :-\ . Ευχαριστώ και πάλι..

5
Γεια χαρά και πάλι.Αποφάσισα να υλοποιήσω μια αντιγραφή του suhr riot,από ένα σχέδιο που βρήκα στο ίντερνετ.Θα ήθελα ωστόσο μια χάρη από τους γνώστες του σπορ.Αν μπορεί κάποιος να μου δείξει πάνω στην εικόνα (όπως πχ στο booster ή στο barber overdrive) το ολοκληρωμένο wiring ,με ποδοδιακόπτη και  τα λοιπά.Παραθέτω την εικόνα !


Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! :)

6
Έγινε!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια :)
Το επόμενό μου project.........Suhr Riot ;)

(Μόλις τώρα έβαλα την αντίσταση που πρότεινε ο billonious και το πρόβλημα λύθηκε!!Ευχαριστώ billonious)
 

7
Χμμ...

Το τροφοδοτικό μου είναι αυτό:



Θεωρείται μη ποιοτικό?

8
Κανονικά neutrik μεταλλικά jacks χρησιμοποιώ.Λοιπόν πήρα ένα καλωδιάκι ,τη μία άκρη του την συνέδεσα στο αρνητικό πόδι του dc jack και την άλλη την κόλλησα στο κουτί(για να το γειώσω ).Ο θόρυβος παρέμεινε.Να ρωτήσω το εξής απλό τώρα.Με τον πυκνωτή που πρότεινε ο delus,ο θόρυβος μειώθηκε σημαντικά.Σκέφτομαι να βάλω πυκνωτή πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας στο σημείο αυτό μήπως και εξαφανιστεί ο θόρυβος.Το ερώτημά μου είναι, ένας πυκνωτής με τα άκρα του στις θέσεις A6 και C6 στο κύκλωμα booster του Ανδριανού,επηρεάζει ηχητικά το κύκλωμα?

9
Ευχαριστώ billonius για την απάντηση!Έστω ότι ισχύει το (1) ,τι θα πρέπει να κάνω με το κουτί?

10
Delus,τοποθέτησα τον πυκνωτή που μου είπες.Ο θόρυβος μειώθηκε αλλά δεν εξαφανίστηκε.Ίσως ο θόρυβος οφείλεται σε δικό μου λάθος κατά την υλοποίηση του πεταλιού.Υπάρχει κάτι που πρέπει να κοιτάξω?Το ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο με ρεύμα και όχι με μπαταρία δεν περιορίζει την "περιοχή" του κυκλώματος που θα γίνει το ψάξιμο?

11
Στην ιδια πριζα ομως?
Πολλες φορες καποια τροφοδοτικα μαζευουν θορυβο απο τροφοδοτικα laptop εαν ειναι τοποθετημενα σε πολυμπριζο...
Κατι αλλο που σκεφτηκα ειναι πως μπορει ολα τα αλλα πεταλια σου να εχουν καποιο επιπλεον φιλτραρισμα πραγμα που μπορει να λειπει απο το συγκεκριμενο...
Ναι στην ίδια πρίζα..
Αν υπάρχει τέτοιο φιλτράρισμα περιμένω τους ειδήμονες να πουν καμιά ιδέα ;D

12
Mήπως ο ήχος προέρχεται από το τροφοδοτικό που χρησιμοποιείς; Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω το γεγονός ότι με μπαταρία λειτουργεί κανονικά και χωρίς θόρυβο.

Όχι,αφού όλα τα υπόλοιπα πετάλια μου δουλεύουν μια χαρά με αυτό το τροφοδοτικό :)

13
Καλησπέρα και πάλι!
Λοιπόν,μετά από καιρό είπα να λύσω το πρόβλημα που έχω με το booster,τελικά όμως δεν είναι όσο απλό νόμιζα.Η κατάσταση έχει ως εξής:
Το πετάλι δουλεύει ΤΕΛΕΙΑ με μπαταρία.Όταν όμως παίζει με ρεύμα ,όταν ανοίγω το πετάλι λειτουργεί κανονικά σαν booster αλλά παράλληλα ακούγεται ένας ενοχλητικός ήχος.Παραθέτω κλιπ για να καταλάβετε.Τονίζω πως με μπαταρία αυτό ΔΕΝ συμβαίνει!
http://soundcloud.com/vasmar07/noise-17/s-fC0Ny

Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια :)

14
@delus

Χμμ,δεν έχω ιδέα από αυτοκόλλητες διαφάνειες αλλά θα το ψάξω!Ελπίζω μόνο να μη χρειάζεται εκτυπωτής laser γιατί δεν έχω.Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Ενδεικτικά,να πω ότι δεν ενδιαφέρομαι για σχέδια κλπ ,αλλά μόνο για γράμματα που αφορούν την περιγραφή των ρυθμιστικών.

Πχ




15
@delus
Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό ίσως να είναι και πιο όμορφες ,χεχε!Αφού δεν έχω ιδέα από decals κλπ.Ωστόσο αν κάποιος θέλει να ζωγραφίσει το κουτί στο χέρι,κανονικά με πινέλο,υπάρχουν κάποια tips?
Πχ είδος χρωμάτων
Βερνίκι μετά το βάψιμο?

Μιλάω πάντα για τα ήδη βαμμένα σε ματ χρώματα κουτιά του banzai

Thanks!!

16
@Adrianos
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.Ήθελα μια επιβεβαίωση για το ότι τελικά όλα είναι σωστά,είναι κρίμα να έχω ολοκληρώσει το πετάλι μέρες και να μην το βάζω σε κουτί :P
Κάνω και το tone mod και μετά πάω για ΟCD ;D

17
Λοιπόν,αντικατέστησα τα πιθανώς καμένα leds.
Κατ'εμέ διαφορά στον ήχο υπάρχει ΜΟΝΟ σε μία θέση.Οι άλλες δυο μου ακούγονται το ίδιο.Έγραψα ένα δοκιμαστικό κλιπ για να μου πείτε αν εντοπίζετε κι εσείς το ίδιο θέμα.Η σειρά των θέσεων του διακόπτη στην ηχογράφηση,είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα
.

Να και το κλιπ:
http://soundcloud.com/vasmar07/barber-test/s-jFXnO

Υπάρχει περίπτωση να έχω κάψει τα mosfets?!

(Δύο παρατηρήσεις που ίσως βοηθήσουν στο να καταλάβετε αν το πετάλι δουλεύει σωστά.
Και σε μενα στη θέση 1 τα leds ανάβουν όταν παίζω δυνατά
Στην θέση 3 η ένταση μειώνεται σε σχέση με τις άλλες δυο θέσεις)

18
Σε ποια θέση έχεις εκπληκτικό ήχο? Σ'αυτή που κλιπάρει με τρανζίστορ και διόδους γερμανίου υποθέτω, σωστά?

Οπότε μένουν οι άλλες 2 θέσεις, η μεσαία και αυτή με τα LEDs. Είχα κι γω το ίδιο πρόβλημα, έχω την εντύπωση ότι μου είχαν καεί τα LED. Στην αρχή που λειτουργούσαν η διαφορά ακουγόταν (στη θέση με τα LED η ένταση χαμήλωνε ελαφρώς σε σχέση με τη μεσαία θέση, λογικό αφου κλιπάραν τα LED) αλλά και φαινόταν (δοκίμασα να παίξω με σβηστά φώτα και παρατήρησα πως τα λεντάκια ανάβαν πολύ λίγο όταν χτύπαγα δυνατά τις χορδές!) Λίγο καιρό μετά έπαψα να ακούω διαφορές στον ήχο και η ένταση μεταξυ των δυο θέσεων παρέμενε η ίδια οπότε υπέθεσα ότι κάηκαν τα LED και μετά τα αντικατέστησα τα με τις διόδους που έχει η stock βερζιόν.

Θα μπορουσες να ξεκολλήσεις τα LED και να βάλεις 2 καινούργια, να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά του πεταλιού, και άμα δεις ότι παραμένει αναξιόπιστο, να αντικαταστίσεις τα 2 LED με 2 διόδους, ή με 4 όπως έκανα εγώ.

Πάντως με τον καιρό παρατήρησα ότι σε μεγάλες εντάσεις κυρίως το κλιπάρισμα με τις διόδους έιναι κάπως σκληρό. Αυτή τη στιγμή το πετάλι το χρησιμοποιώ με το διακόπτη στη μεσαία θέση, volume 3:00, gain 1:00 - 3:00, tone 9:00-12:00, με απαραίτητη προυπόθεση ο ενισχυτής να έχει πολύ πολύ λίγη παραμόρφωση, το λεγόμενο slight break up.

Αύριο θα αντικαταστήσω τα leds με καινούρια και θα ποστάρω τ'αποτελέσματα.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!

19
Καλησπέρα,

Διαβάζω καιρό το thread και πραγματικά ευχαριστώ τον adriano που μου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθώ με ένα τόσο συναρπαστικό hobby!
Αφού τελείωσα με τις πανελλαδικές ,έκανα αλλεπάλληλες παραγγελίες από banzai με αποτέλεσμα να ολοκληρώσω εύκολα το booster και το barber overdrive! :D Ωστόσο αντιμετωπίζω(μάλλον) πρόβλημα με το clipping mod του overdrive.Πιο συγκεκριμένα,με το διακόπτη του mod σε μία θέση έχω εκπληκτικό ήχο.Στις άλλες δύο θέσεις αφενός ο ήχος "τζιτζικίζει" κάπως κι αφετέρου δεν υπάρχει καμία ηχητική διαφορά μεταξύ των δύο αυτών θέσεων.
Σκέφτηκα μήπως έχω κάνει λάθος στα leds και τα έχω τοποθετήσει με την ίδια πολικότητα.Έτσι ξεκόλλησα και ανέστρεψα το ένα led.Αποτέλεσμα?Το πρόβλημα στις 2 θέσεις παραμένει και ο ήχος δεν άλλαξε καθόλου,σαν να μην παρεμβαίνουν καθόλου τα leds στην πορεία του σήματος!!
Ίσως έχω κάψει τα leds?

Θα ήθελα τη βοήθειά σας,
Thanks in advance!

Σελίδες: [1]