1
Δικοί μας στίχοι και ποιήματα / Απ: Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ
« στις: 09/04/15, 09:48 »
Καλημέρα. Χρόνια πολλά, καλές γιορτές. Υγεία και ότι ποθεί ο καθένας.
Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.
ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ?![]()
![]()
Γεια σαςς!!!
Είμαι νέο μέλος!
Θέλω να μάθω να παίζω κιθάρα. Για αυτό ζητάω τη βοήθεια σας. Από μουσική είμαι άσχετη.
Υπάρχει κάποιο βιβλίο/site που να αναφέρει αναλυτικά τα πάντα για την κιθάρα;
Δεν έχω την ευχέρεια για μαθήματα με κάποιον δάσκαλο οπότε ό,τι κάνω θα το κάνω μόνη μου.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!![]()
Ωραία φάση αλλά δε λες και την ποσότητα για το κάθε υλικό?
Πονηρέ, πας να αλλοιώσεις τη συνταγή, για ζητάνε μόνο από εσένα δείπνο "οι γατούλες".
Να και κάτι που έκανα προχτές. Είχανε περισσέψει που λέτε 2 μπιφτέκια. Μέσα στο ψυγείο παίζανε 6 παραγινομένες τσακώνικες μελιτζάνες. Τις βγάνω εκτός, τις κόβω σε λεπτές ροδέλες 1,5εκατοστό (δίσκους) και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουνε χρώμα και να μαλακώσουνε. Τις αλατίζω κιόλα, όσο τηγανίζονται. Ψιλοκόβω μια κρεμμυδούμπα σε καρέ, το ρίχνω και αυτό μέσα και ανακατέβω ίσα ίσα να τσιγαριστεί. Ψιλοκόβω και 4 μεγάλες τομάτες σε καρέ κι αυτές μέσα στο τηγάνι και ρίχνω από πάνω κόκκινο γλυκό κρασί περί το ένα σφηνάκι. Αφού βράσει ολίγο το κόλπο, ρίχνω και τα μπιφτεκάκια μου ψιλοκομμένα σε κιμά. Και ακολουθούν, μια κουταλιά σούπας κοφτή ζάχαρη, τσιμπιά πιπεράκι μαύρο, μια κουταλιά του γλυκού πάπρικα, μια κουταλιά του γλυκού κύμινο. Προσθέτουμε όσο νεράκι θέλουμε (περί το σφηνάκι), για να γίνει βραστερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά (πχ 6-7) μέχρι να το καταφέρουμε όσο πηχτό το θέλουμε. Ανακατεύουμε που και που να μην πιάσει και να μπορδουκλωθούν οι γεύσεις. Αποσύρουμε όταν είμεθα έτοιμοι. Ψωμάκι όπωσδηποτε μπόλικο παρέα, για επιθετικές βούτες και χανουμάκια για τη χώνεψη.
να γράψω και εγώ μια συνταγή για παγωτό , μιας και πιάσαμε τα γλυκά
υλικά:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1/2 κιλό σαντιγύ (αυτή που χρησιμοποιούν στα ζαχαροπλαστεία για την παρασκευή γλυκών , όχι αυτή που πωλείται στα σουπερ-μάρκετ)
φρούτο της αρεσκείας μας κομμένο σε κύβους ή ροδέλες
tip 1: το φρούτο που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να μην έχει πολύ νερό (όπως φράουλες , ροδάκινα κ.ά) διότι το νερό γίνεται πάγος και το παγωτό θα γίνει πέτρα. αντ'αυτου μπορούμε πρώτα να τα σωτάρουμε πρώτα σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι ώστε να φύγουν τα πολλά νερά ή να βάλουμε μαρμελάδα .
tip 2: αντί για φρούτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καφέ
διαδικασία :
- βαζουμε τα υλικά (γάλατα και σαντιγύ) στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν .
- τα βγάζουμε απο την κατάψυξη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε μία λεκάνη
- προσθέτουμε ο,τι φρούτο θέλουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
- μολις αφρατέψει το μείγμα το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να παγώνει .μόλις αρχίσει να παγώνει το βγάζουμε απο την κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε . θα χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τουλάχιστον 3-4 φορές . έτσι θα γίνει το παγωτό μας πιο αφράτο και μαλακό.
καλή σας όρεξη
Λέγοντας φοιτητικά φαγητά, δεν εννοώ μακαρόνια κλπ. Αυτά που μαγειρεύω είναι κοκκινιστό με ρύζι-μακαρόνια, κεφτεδάκια, κοτόπουλο, αρακά μαγείρευα αλλά έχω σταματήσει, φασολάκια, σαλάτες.Αυτά!! Κάποια άλλη πρόταση??![]()
Ρεβίθια, το ευκολότερο φαγητό του κόσμου.
Τα αφήνεις να μουλιάσουν από βραδύς. Τα "μοντέρνα" ρεβύδια δεν χρειάζονται ουτε σόδα ουτε τίποτα.
Τα βάζεις στη χύτρα με νερό (το νερό να τα σκεπάζει) και προσθέτεις ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΕΝΑ ΚΡΕΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ και ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Τα βράζεις 60 λεπτά. Επαναλαμβάνω, στη χύτρα
Τελος
Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μάθει να μαγειρεύει και εννοείται έφηβος και άνω, χρειάζεται το πολύ 10λεπτά-30λεπτά να προετοιμάσει ένα φαγητό και από 10 λεπτά έως 60 λεπτά να το ψήσει. Μιλάω μάλιστα για αρκετό φαγητό-ταψάρες και όχι τα φοιτητικά ταψάκια. Το θέμα λοιπόν είναι μάθετε να μαγειρεύετε, εφόσον το θέλετε και σας αρέσει και μέσα σε 20λεπτά - 1ώρα και 20 λεπτά θα έχετε το πιο σύνθετο και νόστιμο φαγητό σπιτικά μαγειρεμένο.
Μάλλον λοιπόν το φοιτητικό φαγητό, δεν έχει σχέση με την έλλειψη χρόνου, αλλά κυρίως με την έλλειψη όρεξης για μαγείρεμα και την έλλειψη εμπειρίας μαγειρικής. Οπότε θέλετε κάτι πολύ γρήγορο και πολύ εύκολο. Έτσι όμως, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο, έαν σας αρέσει να τρώτε ποιοτικό και νόστιμο φαγητό και θα μπορείτε να μαγειρεύετε γρήγορα και εύκολα τα πάντα. Άσε που είναι μία πολύ δημιουργική και ευχάριστη ασχολία.
Κάντε μια λίστα, με τα φοιτητικά που ξέρετε να μαγειρεύετε, να σας προτείνουμε κάτι παραπάνω.
Θα παραθέσω μία δική μου συνταγή (δεν υπάρχει πουθενά) που φτιάχνει ένα απλό, φθηνό, θρεπτικό και ισσοροπημένο γεύμα μέσα σε 15 λεπτά.
Άσπρο κρέας με λεπτά πράσινα φασολάκια σε σώς Dijon.
Θα χρειαστήτε:Εκτέλεση:
- Οποιοδήποτε κομμάτι άσπρο κρέας, όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο, στήθος φιλέτο.
- 1 σακουλάκι πράσινα λεπτά φασολάκια τύπου Μπαρμπα Στάθη, κατεψυγμένα
- Μουστάρδα Dijon (μην βάλετε άλλη, θα γίνει μάπα..)
- 1 κύβο κοτόπουλο
- Λίγο γάλα
- Λίγο Cornflour ή αλεύρι
Ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαγο σε τηγάνι. Μόλις κάψει ρίξτε τα φασολάκια όπως είναι από την κατάψυξη.
Μόλις τσιγαριστούν και γυαλίσουν (~3λεπτά), ρίξτε το άσπρο κρέας κομμένο σε κυβάκια και τον κύβο κοτόπουλο επίσης κομμένο. Ανακατέψτε για ακόμα 3-5 λεπτά. ΜΗΝ παραψήσετε το κρέας, ίσα ίσα να χάζει το ροζ του.
Μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε μέσα 3-4 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα φουλ μουστάρδα Dijon και ανακατέψτε.
Έχετε ακόμα 2 λεπτά.. μέσα σε αυτά ρίξτε γάλα σε ένα μικρό ποτηράκι του κρασιού και ανακατέψτε καλά μέσα 2 κουταλάκια Cornflour ή αλεύρι.
Ρίξτε το στο φαγητό κλείστε την φωτιά και ανακατέψτε. Θα δείτε την σάλτσα να δένει και το γεύμα σας είναι έτοιμο.
Απλό, πλήρες, θρεπτικό γεύμα, με πρωτείνη και λαχανικά, που είναι απίθανα γευστικό, μέσα σε 15 λεπτά. Καλή όρεξη!..
Υπέροχο μου ακούγετ!! Θα το δοκιμάσω αυτό το Σαββατοκύριακο αλήθεια! Θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα:)