Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Βασίλης Φ.

Σελίδες: [1]
1
Προσωπικά θα προτιμούσα την SX από τις φτηνές Squier (Bullet, Αffinity). Εκτός από το ότι είναι πιο εύκολο να βρεις τις Squier και την αρκετά μεγάλη ποικιλία χρωμάτων στην οποία διατίθενται, ειλικρινά δεν μπορώ να βρώ κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της SX. Είναι πολύ τίμια όργανα, με καλά ξύλα και αξιοπρεπείς μαγνήτες για αυτό το εύρος τιμής. Επίσης δεν θα έλεγα ότι το μπράτσο τους είναι αντικειμενικά χοντρό. Ίσως να είναι λίγο παχύτερο από τις Squier, αλλά για μένα το σημαντικό είναι ότι έχει διαφορετικό σχήμα και λίγο πιο επίπεδη ταστιέρα από ότι το μπράτσο των Squier (που κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικά λεπτό σε κάποια μοντέλα). Όπως είπε και ο theonirvana, αυτά είναι θέμα προτίμησης, δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο. Όλα εξαρτώνται από το τι σε βολεύει εσένα.

Eν ολίγοις, αν έχεις πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό, κιθάρες όπως οι SX και η Αffinity Strat αποτελούν μονόδρομο, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά καλές επιλογές. Aν δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις μια διαδικτυακή αγορά, κοίτα επίσης τις Harley Benton στον Thomann και τις Jack & Danny στο Musicstore (δυστυχώς το link δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο). Αν πάλι μπορείς να αυξήσεις λίγο τον προυπολογισμό σου, υπάρχουν και πολλά καλά όργανα μέχρι τα 300 Ευρώ, αν και σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα σού έλεγα να κοιτάξεις για έναν καλύτερο ενισχυτή.
  ευχαριστώ πολύ καταρχήν για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι με βάση τα όσα μου είπατε όλα οδηγούν σε μια  SX,όμως λόγω του ότι σκέφτηκα πως όλες οι εταιρείες φτιάχνουν με ίδια υλικά τις κιθάρες για τις οποίες ενδιαφέρομαι,δε θα χει τόσο μεγάλη διαφορά. Είτε προτιμήσω μια berdux είτε μια fender είτε μια j&d είναι το ίδιο, καθώς και οι 3 δεν υπερβαίνουν τα 130€ τα οποία θα δώσω. Επομένως δε διάφέρουν τόσο σαν κατασκευή οπότε θα προτιμήσω την berdux με έναν stagg ενισχυτή η οποία ήταν αρκετά καλή!

2
Η θέση αλλά και το "voicing" των μαγνητών (το τι ήχο δηλαδή είναι κατασκευασμένοι να βγάζουν) έχουν να κάνουν με το τί παίζεις κάθε χρονική στιγμή. Συνήθως χρησιμοποιούμε τον μαγνήτη στον λαιμό όταν παίζουμε καθαρά (δηλαδή χωρίς παραμόρφωση) καθώς ενισχύουν τα μπάσα και δίνουν έναν πιο "γεμάτο" τόνο στον ήχο.
Αντίθετα, όταν παίζουμε με παραμόρφωση συνήθως χρησιμοποιούμε τον μαγνήτη στην γέφυρα καθώς έχει πιο "μαζεμένο" ήχο με λιγότερα μπάσα. Δοκίμασε και μόνος σου.


Βάλε ένα σεβαστό ποσό παραμόρφωσης και παίξε κάποιο ακόρντο με τον μαγνήτη του λαιμού. Θα δεις ότι τα μπάσα ακούγονται πολύ έντονα και πνίγουν τον ήχο. Αντίστοιχα δοκιμάζεις και το άλλο.


Αυτά ισχύουν σε μέσες άκρες. Αλλά εξαρτάται και από το πόσο πολύ παραμορφωμένο είναι το σήμα, πόσο δυνατά παίζεις, αλλά και αν παίζεις χαμηλά ή ψηλά στην ταστιέρα.
σε ευχαριστώ πολύ!

3
Καλησπέρα. Καθότι νέος στην ηλεκτρική κιθάρα θα ήθελα να ρωτήσω τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε κάποιο συγκεκριμένο pickup όταν παίζουμε,  δηλαδή πως λειτουργεί ο επιλογεας μαγνητων (δεν ξέρω αν το θέτω σωστά, εννοω εκείνο το πράγμα δίπλα από τα knobs που ρυθμίζουν την ένταση και την τονικοτητα) . Ευχαριστώ προκαταβολικα

4
την SX την ειχα μια περιοδο αλλα το μπρατσο της ηταν πολυ χοντρο.ενταξει αυτο ειναι υποκειμενικο...για αλλους θεωρειται πλεονεκτημα.Εμενα π.χ. με βολευουν τα λεπτα μπρατσα.
οπως ηδη αναφερθηκε, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε μαγαζια να δοκιμασεις  ;)
σε ευχαριστώ και εσένα φίλε μου!

5
Επομένως θα προτιμούσες την fender έτσι;

δεν είπα κάτι τέτοιο.
θα προτιμούσα μία sx έναντι της bullet , μία μεταχειρισμένη affinity έναντι της bullet . αυτά τα λέω γιατί έχω στην κατοχή μου μία SX και έχω δοκιμάσει μερικές affinity και bullet
για την berdux δε μπορώ να εκφέρω άποψη μιας και δεν έχω παίξει ποτέ με καμία  :-X .
εφόσον έχεις μία Α εμπειρία δοκίμασε ό,τι κιθάρα βρεις (στον προϋπολογισμό σου) στα μαγαζιά και άσε τα αφτιά και τα χέρια σου να αποφασίσουν , όχι τα μάτια σου
καλως σε ευχαριστώ πολύ!

6
Για ενισχυτή έχω κοιτάξει έναν stagg  10watt τον οποίο επίσης δοκίμασα και είναι αρκετά καλός και δυνατός. Και πιστεύω έχει και πολλά σε σχέση με το επίπεδο μου,δηλαδή μεσαία πρίμα μπασα κλπ

7
Επομένως θα προτιμούσες την fender έτσι;

8
Καλησπέρα. Σκοπεύω να αγοράσω μια ηλεκτρική κιθάρα,  η οποία θα ναι και η πρώτη μου. Αρχικά ήθελα να πάρω μια fender squier bullet strat, όμως σήμερα,  καθώς επισκεφθηκα το τοπικό κατάστημα που αγοράζω κιθαρες δοκίμασα μια berdux η οποία όπως μου είπαν είναι γερμανικής κατασκευής. Η κιθάρα ακούγονταν αρκετά καλά, όμως αναζητώ πράγματα στο διαδίκτυο γιαυτη τη μάρκα- δε βρίσκω τίποτα- και με προβλημάτιζει. Είναι αξιόλογη μαρκα; την γνωρίζει καποιος; αν ναι να προτιμήσω την fender ή αυτη; ευχαριστω

Σελίδες: [1]