Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Giannis17

Σελίδες: [1]
1
Και ξαφνικά σήμερα  8 Απριλίου  όλοι οι ριαδιω- φονικοί  σταθμοί  ξεχνώντας την σαβούρα που παίζουν καθημερηνά  ,  μπήκαν στο περιβόλι του ελληνικού τραγουδιού και από της συχνότητές τους ακούσαμε Σεφέρη, Ελύτη, Γκάτσο , Μίκη ,  και όλα αυτά με την μαγική φωνή του Γρηγόρη.
Συμφωνώ απόλυτα με κάποιον φίλο που λέει ότι λάτρεψε αυτή την εποχή και  ας μην την έζησε.
Γρηγόρη παίρνεις μαζί σου μια εποχή που πέρασε ανεπιστρεπτί δυστυχώς, και μας αφήνεις ακόμη  πιο φτωχούς , θα έχουμε όμως την συνταραχτηκή  ερμηνεία σου σε όλα τα τραγούδια σου.
Να ξέρεις  ότι αφήνεις μεγάλη παρακαταθήκη, και όσο υπάρχει Ελλάδα η φωνή σου και τα τραγούδια σου  πάντα θα μας συντροφεύουν. Καλό σου ταξίδι.

2
Παραπληροφόρηση  από μια  μερίδα του τύπου  του ραδιοφώνου και κυρίως της τηλεόρασης που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει μουσική. Όταν βάζουν στην ίδια κατηγορία τον Νταλάρα με τον Τσαλίκη ή την Αρβανιτάκη με την Γαρμπή   ε τότε τι να πει κανείς. Απλά βγαίνουν διάφοροι άσχετοι [Oi  οποίοι θέλουν να λέγονται  και  ΄΄ειδικοί ΄΄  τρομάρα τους } και παραμυθιάζουν τον κοσμάκη και δυστυχώς οι περισσότεροι  τσιμπάνε. ΄Βέβαια δε λέω και ο Νταλάρα ς έχει κάνει τα λάθη του και συνεχίζει να τα κάνει αλλά ποιός διεκδικεί το αλάθητο;
Τώρα  όσο αφορά της Φιλιπινέζες   ε..... τι να  πω  εδώ και η Πολυξένη σε λίγο θα έχει την δική της, ο  Νταλάρας μας πείραξε τώρα;

3
Τον Νταλάρα τον εκτιμώ για πολλούς λόγους  που δεν είναι της παρούσης να τους εξηγήσω. Είναι μια περίπτωση τραγουδιστή που ομοιάτου δεν υπάρχει.  Το σημαντικότερο στην περίπτωσή του είναι ο τρόπος και η δυναμική που  κινείται μέσα στο χώρο. Τώρα όσον αφορά τον συγκεκριμένο δίσκο σαφέστατα και δεν μου άρεσε . Εκτός από τα τραγούδια του Σέμση  που έχουν κάποιο μουσικό ενδιαφέρον και ένα του Γαργάλα το ΄΄ Μόνος΄΄ όλα τα  άλλα  είναι σχεδόν αδιάφορα.
Πιστέυω ότι καλλιτέχνες του διαμετρήματος του Νταλάρα θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοι
 σε δισκογραφικές δουλειές  αλλά και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων. Η σύμπραξή του με τον Ρέμο  μόνο αρνητικές εντυπώσεις άφησε και ας κόπτεται  για το αντίθετο.  Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στο χώρο του τραγουδιού που θα μπορούσε να τους προσεγγίσει .  Αλλά βλέπετε το εμπορικό μέρος της δουλείας δεν τους  αφήνει  ήσυχους. Θα διαφωνήσω με κάποιον φίλο που  υποστηρίζει ότι μετά τα λάτιν οι δουλειές του δεν ήταν καλές ΄΄Τα κατά Μάρκον΄΄ ΄΄Καλώς τους΄΄ ΄΄Συγνώμη για την άμυνα΄΄ Τα τραγούδια του Δημητρίου  ήταν αξιοπρεπέστατες δουλειές. Πάντως διακρίνω μια εμπάθεια στο πρόσωπο του Νταλάρα από κάποιους, καλό θα ήταν μα ακούσουν πάλι κάποιους δίσκους του και να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.   


4
Με ξάφνιασε πολύ ο θάνατος του Σταύρου Κουγιουμτζή ενός ανθρώπου όπου τα τραγούδια του με συγκινούσαν και πάντα θα με συγκινούν , γιατί είναι  τραγούδια χειροποίητα και όχι προκάτασκευασμένα. Μια ευγενική  και ταπεινή φυσιογνωμία  που ήταν αφοσιωμένος στην δουλειά του και μόνο σ΄ αυτήν. Και πόσα τραγούδια δεν μου έρχονται στο μυαλό  τώρα ΄΄Όταν ανθίζουν Πασχαλιές΄΄ ΄΄Ένας κόμπος η χαρά μου΄΄ ΄΄Το ξενάκι΄΄ ΄΄Του κάτω κόσμου τα πουλιά ΄΄ ΄΄ Σαν σβημένο καρβουνάκι΄΄  και άλλα πολλά  αλλά σ΄ αυτό που θα ήθελα να σταθώ είναι στο ΄΄Θα ταν 12 του Μάρτη΄΄ ημέρα αναχώρησής του  λες και το ήξερε.
Να  ξέρεις κύριε Σταύρο πως τα τραγούδια σου πάντα θα ανακαλύπτωνται θα συγκινούν και θα μαλακώνουν την καρδιά μας. Καλό σου ταξίδι.

5
Ναι ΄΄Ανθολόγιο ΄΄ λέγεται ο καινούργιος δίσκος της Χαρούλας. Το έχω αγοράσει από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, είναι μια επιμελημένη έκδοση με όλες της επιτυχίες της Χαρούλας ,περιέχει και δύο καινούργια τραγούδια.  Έχει γίνει remastering  [ψηφιακή επεξεργασία}στα τραγούδια και το ηχητικό απότέλεσμα είναι πολύ καλό , αλλά έχω μια ένσταση  όσο αφορά την επιλογή των τραγουδιών. Η επιλογή των τραγουδιών  περιορίζεται κυρίως  από το 85 και μετά με αποτέλεσμα αρκετά τραγούδια [τα καλύτερά της κατά την γνώμη μου}  να μην συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την έκδοση. Δεν έχει συμπεριλάβει τραγούδια από τον δίσκο της με τον Κουγιουμτζή,  ούτε ένα από τα Τσίλικα, [σμυρνέικα τραγούδια}  ούτε ένα από τον δίσκο με τα δημοτικά που είχε κάνει,[πως θα μάθουν οι νέοι ότι έχει ασχοληθεί και με αυτό το είδος μουσικης;} πολύ λίγα λαικά από τους δίσκους που έκανε την δεκαετία του 70, μην ξεχνάμε  πως μέσα από το λαικό τραγούδι έγινε αυτή που έγινε, και αντ΄ αυτού έχει βάλει μέσα την ΄΄Μωβ βεντάλια΄΄ξανά πάλι το ΄΄Ερωτικό΄΄ την΄΄Κολώνια΄΄ αμάν πια με τον Μικρούτσικο και πάει λέγοντας.Τα λέω όλα αυτά γιατί έχω μεγάλη εκτίμηση στη φωνή της και στο έργο της. Την θεωρώ την Χαρούλα μαζί με την Βιτάλη της σημαντικότερες τραγουδίστριες των τελευταίων 30 χρόνων και μακάρι κάποια στιγμή  να της δούμε και μαζί.

6
Η Ελένη Βιτάλη είναι η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ [ με όλη την σημασία της λέξης} τραγουδίστρια των τελευταίων  30 χρόνων.Πρόκειτα για μια σπάνια περίπτωση φωνής , με τέτοια έκταση που όμοιά της δεν υπάρχει. Δεν είναι όμως μόνο η φωνή αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τραγουδάει αυτή η γυναίκα. Κάθε φορά που ερμηνεύει ένα τραγούδι ΄το προσεγγίζει  με διαφορετικό τρόπο, αυτό δεν το έχω δει σε κανέναν ΄άλλο  τραγουδιστή. Έχει τέτοιο εύρος στην φωνή της που της επιτρέπει να κινείται από λαικά και δημοτικά, μέχρι ρόκ και βυζαντινούς ύμνους, και όλα αυτά με έναν αποκαλυπτικό τρόπο. Την παρακολουθώ 20 χρόνια σχεδόν και έχοντας  δει όλους σχεδόν τους τραγουδιστές μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι  μακράν η καλύτερη.  Η Βιτάλη έλκει την καταγωγή της από της μεγάλες του λαικού και του δημοτικού τραγουδιού, αλλά δεν μιμηθηκε καμιά τους απεναντίας δημιούργησε τη δική της σχολή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε  που τυγχάνει της καθολικής απόδοχής στον χώρο της[ πράγμα   αρκετά σπάνιο}. Κάποια στιγμή μάλιστα μας  φανέρωσε και μια άλλη της ιδιότητα  με το δίσκο ΄΄Απέναντι Μπαλκόνι΄΄ με δικά της τραγούδια, τα οποία ήταν εξαιρετικά, αφήνοντας   μας άφωνους με τον αφοπλιστικό τρόπο γραφης της[μακάρι να το ξανακάνει}. Δεν νομίζω ότι  μπορούμε να την συγκρίνουμε με την Αλεξίου η οποία είναι και αυτή σπουδαία . Αλλά στην περίπτωση της Βιτάλη συναντάει κανείς όλες της πτυχές της τραγουδιστικής  έκφρασης. Τέλος το ξαναλέω πως ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!

7
Ένας στίχος που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι του Ορφέα Περίδη
΄΄ Μου πες γράψε ένα τραγούδι
     για την μοναξιά
     η μοναξιά είναι αιώνια΄΄

Σελίδες: [1]