Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - GreekDudeCovers

Σελίδες: [1] 2
1
Ένα μικρό tribute στον εξαιρετικό μπασσίστα Jimmy Bain.


! No longer available

2
Άλλο ένα!  :)3
Καλησπέρα σας!


Ένα νυχτερινό cover στο Drapery Falls των Opeth!4
Λοιπόν, ποστάρω αυτό το thread με αφορμή την όλη διαδικασία διαγραφής κάποιου χρήστη από το kithara.gr. Στο προφίλ του κάθε μέλους υπάρχει το σχετικό κουμπάκι διαγραφής λογαριασμού. Ωραία, το πατάμε ωραία και καλά, μας βγάζει το μηνυματάκι για έγκριση της διαγραφής από τους διαχειριστές του site/forum. Και ερωτώ. Ο κάθε χρήστης δεν έχει το δικαίωμα να διαγραφεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται έγκριση του οποιουδήποτε? Εγγραφόμενοι στο forum πατήσαμε το κουμπάκι της αποδοχής των κανόνων του, δεκτόν, αλλά η διαγραφή δεν θα'πρεπε να είναι εντελώς "ελεύθερη"?

Προσωπικά μ'ενοχλεί να μην μπορεί να διαγραφεί/απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός μου, εαν εγώ το θελήσω. Η λύση του "απλά μην μπαίνεις άμα δεν θες" δυστυχώς δεν μου φαίνεται ως λύση. Ο λογαριασμός μου υπάρχει ακόμα, πολλά από τα στοιχεία μου παραμένουν στο site, όπως φυσικά και η καταγεγραμμένη IP μου, και στο κάτω κάτω, πείτε ότι είμαι (δεν μιλάω προσωπικά) παρανοικός και νομίζω ότι με ψάχνουν και δεν θέλω ίχνη πουθενά (υπερβολικό παράδειγμα).

Και πείτε ότι εντάξει, να δεχτώ να εγκριθεί η αίτηση διαγραφής μου (πολύ εφορία μου θυμίζει αυτό  >:D), ο λογαριασμός γιατί δεν απενεργοποιείται? Πολύ κοντινό μου πρόσωπο έχει επιλέξει το συγκεκριμένο κουμπάκι εδώ και μήνες, και ακόμα περιμένει τη διαγραφή του λογαριασμού του. Γιατί δεν έχει διαγραφεί ακόμη? Κι εγώ στο παρελθόν επέλεξα να διαγραφώ και μετά από αρκετή αναμονή (όπου ο λογαριασμός μου εν τέλει δεν διαγράφηκε), αποφάσισα να ξαναμπώ (άλλο καπέλο βέβαια αυτό). Το να απενεργοποιηθεί ένας λογαριασμός δεν μου φαίνεται κάτι το τόσο δύσκολο πια, και εκτός αυτού σε forum με παρόμοια (αν όχι ίδια) "μηχανική" η απενεργοποίηση του λογαριασμού μου έγινε αμέσως και χωρίς παρατράγουδα. Κανένα post δεν διεγράφη, οπότε η ροή των θεμάτων παρέμεινε άθικτη, και ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε - ομαλότατα δηλαδή.

Θα παρακαλούσα τους αρμόδιους (διαχειριστές) του site για μια απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

5
Μπάσο / Από monorail σε massive (μπάσσο)
« στις: 27/06/08, 15:53 »
Λοιπόοον... Έχω ένα 5άρι άταστο, και η γέφυρα είναι ολίγον τι για πέταμα, είναι monorail, και ότι και να κάνω το action είναι γελοία ψηλό, οπότε σκέφτομαι να την αλλάξω. Όμως η απορία μου είναι η εξής: Γίνεται να αλλάξω μια monorail με κάποια massive γέφυρα? Η monorail είναι ουσιαστικά μια υποδοχή για κάθε χορδή, ενώ η massive είναι ολόκληρη γέφυρα με τα αντίστοιχα "βαγονάκια". Το θέμα που με απασχολεί κυρίως είναι αν ταιριάζουν οι βίδες για την τοποθέτηση στο σώμα, και αν ταιριάζει το string spacing. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, θα το εκτιμούσα - ειδικά αν έχετε κάποια πρόταση.  Smiley

Να προσθέσω πως το spacing με μια μέτρηση που έκανα φαίνεται να'ναι 18mm.

6
Παιδιά μου έτυχε μια στραβή (όχι μόνο με το μπάσσο που πήρα), και πρέπει να επιστρέψω δυό τρία πράγματα που πήρα στο musicstore. Φυσικά μπήκα σε μια άλφα συνεννόηση με τον έλληνα υπεύθυνο εκεί στο musicstore, και μου είπε πως θα στείλει τη UPS, παραλαμβάνει αυτά που πήρα στα κουτιά τους όπως ήταν, και μου ζήτησε και έναν λογαριασμό για να βάλει τα χρήματα (εφόσον τα παρήγγειλα με COD (αντικαταβολή)). Απ'όσο μιλήσαμε (πάντα μέσω e-mail), μου φάνηκε εξυπηρετικότατος, και είπε πως λογικά θα περιμένω τη UPS  Δευτέρα με Τρίτη, και μόλις γυρίσουν τα προιόντα εκεί θα μου βάλουν τα χρήματα στον λογαριασμό που έδωσα. Μέχρι εδώ όλα καλά, σωστά?

Το μόνο που με ανησυχεί (αν όχι η όλη κατάσταση...) είναι κάποια συμβάντα στο παρελθόν που έχω ακούσει, πως η UPS δεν έρχεται ποτέ, και να έρθει δεν βλέπεις φράγκα ποτέ, κι όλα αυτά τα ωραία. Κι εδώ βασίζεται η ερώτησή μου. Έχει μπεί κανείς σ'αυτή τη διαδικασία με το musicstore? Αν κάποιος το'χει κάνει θα εκτιμούσα τις πληροφορίες, γιατί από το να στείλω πίσω τα πράγματα και να περιμένω τα λεφτά μέχρι του αγίου... you know, ε τότε καλύτερα να τα κρατήσω!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν πληροφορίες.

7
Ρε παιδιά, έστειλα κάποια posts εδώ από άλλο υπολογιστή, και τώρα μου βγάζει την ίδια IP σε όλα τα μηνύματά μου! Τι τρέχει? Είναι δυνατόν να κράτησε τη δική μου IP και σε άλλο PC?!?!? Πολύ αμφιβάλλω!  ???  ???  ???

8
Λοιπόοον, που λέτε, εκεί που όλα ήταν καλά, κλείνω τον υπολογιστή, φεύγω, και όταν γυρνάω πάω να τον ανοίξω, και βλέπω φάτσα φόρα το παράθυρο επιλογής τύπου εκκίνησης (ασφαλής λειτουργία, κανονική εκκίνηση κλπ.) χωρίς να έχει κλείσει απότομα ο υπολογιστής - κοινώς αδικαιολόγητα. Οπότε λέω δε βαριέσαι, καμιά μουφίτσα θα'γινε. Πατάω λοιπόν κανονική εκκίνηση, και πάνω που πάει να φορτώσει τα windows (XP SP2) σταματάει και μου κάνει επανεκκίνηση. Μούφα λέω θα'γινε, ξαναπροσπαθώ. Πάλι τα ίδια. Τέλος πάντων, το έκανα καμιά 100αριά φορές, και συνέχεια μου κολλάει στην οθόνη φόρτωσης των windows, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ συνέχεια (κόβει τρείς σβούρες το slider και τσούφ!)! Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά? Βοηθήστε γιατί θα το πετάξω απ'το μπαλκόνι το ρημάδι. Προς το παρόν τρέχω το PC με τον παλιό μου δίσκο και δεν έχω τίποτα μέσα - κι εκτός αυτού δεν μου αναγνωρίζει τον 2ο δίσκο (SATA) που έχω στο PC (στο οποίο μαζί με τον άλλο δίσκο που έβαλα έχω ΟΛΗ την "πραμάτεια" μου, και μάλλιστα χωρίς backup!


 H E L P ! ! !  :'(   :'(  :'(  :'(  :'(

9
Μπάσο / Pimp my bass (goodbye τάστα)
« στις: 19/05/08, 05:15 »
Λοιπόον, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Έχω ένα cort artisan b4 (4άρι), και αποφάσισα να το κρατήσω για να το κάνω άταστο. Τη διαδικασία την ξέρω, οπότε δεν χρειάζομαι οδηγίες, μια κι εκτός του ότι δεν έχω την υπομονή, δεν έχω και χέρι χειρούργου, και το μπάσσο δεν είναι για πέταμα, οπότε θέλω να γίνει καλή δουλειά.

Οπότε θέτω το ερώτημα? Ξέρει κανείς ΣΙΓΟΥΡΑ κανένα μαγαζί/μάστορα στη ΘΕΣΣΑΛΛΛΛΟΝΙΚΗ που μπορεί να κάνει/έχει κάνει τη μετατροπή αυτή (αν ξέρετε και τιμή για την όλη διαδικασία ακόμα καλύτερα!)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις.  :)

10
Λοιπόοον... Μετά από κάμποσο καιρό ξανάπιασα την κιθάρα μου, και μια και βιντεοσκοπήθηκε το ντοκουμέντο είπα να το ποστάρω! Είναι ένας εντελώς crappy αυτοσχεδιασμός πάνω στο tears of sahara του MacAlpine. Έχει κάμποσες πράσινες, αλλά βγήκε με πολύ πόνο, οπότε δεν έπαιζε να το ξαναπαίξω!  :P

Έτσι για την ιστορία, η κιθάρα είναι καρφί στον ενισχυτή, και βιντεοσκοπήθηκε/ηχογραφήθηκε με ένα κινητό (yeah! μιλάμε για professional πράγματα!)

Θάψτε ελεύθερα!  :-*11
Λοιπόν, έχω μια Lag JV200 ( http://www.lagguitars.co.uk/productdetails.aspx?GUID=68e38986-ff22-4166-8722-d8dea23ca5b3 ) η οποία αν και φθηνή μου άρεσε απίστευτα, και θέλω να την αναβαθμίσω.

Ο λόγος: Οι μαγνήτες που έχει τώρα μια χαρά ήχο βγάζουν, αλλά δυστυχώς έχω ΤΡΕΛΟ hiss (πολύ πιο έντονο από το normal hiss των μονών) και ΤΡΕΛΟ τσίριγμα απ'τον ενισχυτή στο gain κανάλι, και όχι με υπερβολικό gain - σε εντελώς normal επίπεδα για μια τέτοια κιθάρα. Σκέφτηκα ν'αλλάξω μόνο ποτενσιόμετρα, αλλά επειδή ακούω και το τσίριγμα είπα να τ'αλλάξω όλα και να την αναβαθμίσω γενικώς.

Οπότε επειδή ούτως ή άλλως μια αναβάθμιση είναι καλή, θα'θελα ν'ακούσω τις γνώμες σας στο τι να της βάλω. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει πολλούς διπλούς (EMG, Duncan, DiMarzio κλπ.) αλλά όλοι στο medium/high output φάσμα, και στη συγκεκριμένη κιθάρα δεν θέλω τέτοιο ήχο. Θέλω true single coils, με όλο το hiss τους ( ;D), μια και δεν μ'ενοχλεί (το normal hiss του μονού), και όσον αφορά το output, medium/low. Ούτως ή άλλως έχω μια LP με EMG για τις καφρίλες!  ;D

Εκτός των μαγνητών θα'θελα ν'αλλάξω και κλειδιά (ξεκουρδίζεται πολύ δυστυχώς ακόμα και με σχετικά χαλαρή χρήση του τρέμολο), και σκέφτομαι και για roller nut. Αμφιβάλλω αν είναι μόνο το nut πάντως, μια και ήδη δοκίμασα μολύβι κλπ., καθώς επίσης δεν παίζει να'ναι και το τρέμολο, αφού είναι άψογα ρυθμισμένο και είναι και wilkinson!  :P Αν έχετε κάποια πρόταση, ευπρόσδεκτη!

Με vintage/πιο "χαλαρό" ήχο γενικά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, οπότε κάθε γνώμη θα βοηθήσει πολύ - ειδικά από τους γνωστούς-άγνωστους fenderόπληκτους! Πολλά ευχαριστώ εκ των προτέρων.  :)

12
Καταστήματα, αγορά / Περί woodbrass...
« στις: 13/04/08, 17:53 »
Βρήκα τυχαία το woodbrass σήμερα ενώ έψαχνα για κάτι lag κιθάρες, και είδα πως έχουν τρελά χαμηλές τιμές, ακόμα πιο χαμηλές κι απ'το playback σε ορισμένα πράγματα. Έχει πάρει κανείς τίποτα από κεί? Είναι αξιόπιστο? Απ'ότι είδα φέρνει και ελλάδα κανονικά πάντως, και η πληρωμή είναι κλασσικά είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού είτε με πιστωτική.

Το site τους είναι:  http://en.woodbrass.com

13
Λοιπόοον. Εκεί που έψαχνα γενικώς για καμιά οικονομική 7χορδη βρήκα τη συγκεκριμένη

http://guitare.playback-europe.com/schecter-omen_7_extreme_black_cherry-28461.html

Την έχει/έχει δοκιμάσει κανείς? Καμιά γνώμη? Απ'ότι schecter έχω παίξει πάντως, ακόμα και τα φθηνά μοντέλα μου φάνηκαν πολύ καλά όργανα, και το σκέφτομαι σοβαρά. Υπ'όψην, τη θέλω μόνο για τις ηχογραφήσεις, μια και live παίζω το μπάσσο στη μπάντα, απλά ηχογραφώ και κιθάρες, και θα μου ήταν χρήσιμη μια 7χορδή. Οπότε, ακούω!  8)

14
Έτσι επειδή πολύ καφές έχει πέσει, πιστεύω ήρθε η ώρα για την καφρομπυροποσία. Οπότε την επόμενη Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 ( ;D), όσοι κάφροι προσέλθετε! Η πρόταση ισχύει για Τσέχο φυσικά, όποιος απ'τους τρείς κι αν είναι αυτός - αν κι εγώ ψηφίζω για Τούμπα. Αν έχετε κάποια πρόταση πείτε τη και δεν θα γίνει δεκτή σε καμία περίπτωση.  :P  Ακούω/βλέπω συμμετοχές (ξέρω ότι είναι δύσκολο για Κουρού και Βρετό αλλά θα γίνει λογικά σχετικά νωρίς για να βρούμε να κάτσουμε, οπότε μια μπυρίτσα την προλαβαίνετε κι εσείς  :) )!

Α! Για να μην ξεχαστώ, αυτή τη φορά η φωτογραφική μηχανή είναι απαραίτητη. Όποιος έχει φέρνει!  :-*

15
Λοιπόν, εφόσον το μπάσσο είναι στο δρόμο του επιτέλους, ήρθε η ώρα να φτιάξω και την αγαπημένη μου les paul. Είναι μια Epiphone Les Paul Gothic, 22 τάστα, stock epi μαγνήτες, πλαστικό nut, grover κλειδιά (όχι locking), μαόνια, rosewood ταστιέρα, τα γνωστά, μια stock epi. Κι επειδή είμαστε και σε περίοδο για να μπούμε για ηχογράφηση, πρέπει να φτιαχτεί, οπότε ιδού τι σκέφτηκα:

1. Αλλαγή nut από πλαστικό σε γραφίτη.
2. Αλλαγή μαγνητών*
3. Αλλαγή γέφυρας*
4. Αλλαγή κλειδιών με locking*

- Το nut δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση, οπότε τ'αφήνω ως έχει, αν υπάρχουν περαιτέρω σχόλια για το υλικό του ευπρόσδεκτα.

- Όσον αφορά τους μαγνήτες, σκεφτόμουν κάτι σε 85/85, μια που με τα μαόνια της κιθάρας πιστεύω θα έχω τον ογκώδη, "ψιλοσάπιο" ήχο που θέλω. ΟΜΩΣ. Επειδή στο συγκεκριμένο είδος μουσικής που παίζω χρειάζομαι μερικές νότες να κρατάνε αρκετά (κοινώς πολύυυυ sustain) σκεφτόμουν αντί του 85 της neck να βάλω το sustainiac συστηματάκι της jackson, έναντι του fernandes το οποίο απλά πιάνει υπερβολικά πολύ χώρο κι είναι πολύ μπελάς, θέλει οπωσδήποτε extra routing το οποίο δεν θέλω να κάνω στην κιθάρα. Το cavity είναι αρκετά ευρίχωρο και παίρνει το κύκλωμα του sustainiac και δύο μπαταρίες άνετα (αν και ίσως ψιλοστριμωχτούν, αλλά τίποτα τραγικό). Θέλω όμως ν'ακούσω της προτάσεις σε σχέση μ'αυτή την ιδέα - του sustainiac και γενικά την καλυτέρευση του sustain - μια και έχω κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τον ήχο του κανονικού neck μαγνήτη του sustainiac όταν αυτό είναι απενεργοποιημένο. Αν κι έχω ακούσει πως το stealth plus μοντέλο (αυτό που είναι σαν humbucker δηλαδή) έχει και ικανοποιητικό neck μαγνήτη, και νομίζω πως έχεις την επιλογή να βγάλεις τον εργοστασιακό και να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλο - στη δική μου περίπτωση θα προτιμούσα έναν EMG SA. Φυσικά με όλα αυτά θ'αλλάξουν τα ποτενσιόμετρα σε EMG, και πιθανώς και το pickup switch. Οπότε, ακούω...  8)

- Η γέφυρα τώρα είναι η stock tune-o-matic γέφυρα (stopbar). Ο μόνος λόγος που θέλω να την αλλάξω είναι η καλυτέρευση του sustain, και το μόνο που σκέφτηκα είναι μόνο η αλλαγή της γέφυρας, και όχι του stop bar, με μια schaller γέφυρα με rolllers. Δεν είχα κάποια καλύτερη ιδέα, εκτός ενός gotoh aluminium stopbar, το οποίο ακούγεται πολύ καλό, αλλά είναι απλά πολύ ακριβό για να το σκέφτομαι. Φυσικά η γέφυρα είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι ν'αλλάξω, μια και μέχρι τώρα κάνει τη δουλειά της μια χαρά, οπότε δεν χρειάζεται πιστεύω. Αν υπάρχει κάτι άλλο που θα βελτιώσει το sustain (όσον αφορά τη γέφυρα τώρα) ακούω προτάσεις.

- Τα κλειδιά φυσικά είναι τα stock grover και είναι πραγματικά απ'τα χειρότερα. Δεν ξέρω αν είναι φθορά απ΄τον χρόνο ή κάποιο λάθος στο setup/τοποθέτηση χορδών, αλλά με κάθε σήκωμα, ή με κάποιο "βαρύ" vibrato ακόμα, το κούρδισμα πάει βόλτα, οπότε είναι σίγουρο ότι θα αλλαχτούν. Σκεφτόμουν κάτι σε kluson lockheads (νομίζω πως είναι locking), αλλά ειδικά εδώ θέλω ν'ακούσω γενικά προτάσεις. Επίσης σκεφτόμουν κάποια sperzel locking, αλλά είναι υπερβολικά ακριβά και ακόμα το σκέφτομαι... Επίσης δεν θέλω κάτι "βαρύ", γιατί αυτή τη στιγμή η κιθάρα είναι τέλεια balanced και δεν θέλω ν'αλλάξει!  ;D

Γενικά δεν θέλω να ξοδέψω και μια περιουσία (μέχρι 400+ ευρώ μπορώ), αλλά η κιθάρα θέλω να φτιαχτεί, μια κι είναι η αγαπημένη μου, και δεν θέλω να "μαζέψω κι άλλα για να πάρω μια gibson"  ;). Όπως επίσης δεν θέλω να μπώ στη διαδικασία περαιτέρω routing της κιθάρας κλπ. Αν υπάρχουν γενικά προτάσεις για καλυτέρευση του sustain κυρίως, και γενικότερα του ήχου και της "γενικής ποιότητας" της κιθάρας ακούω! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν (μια κι έγραψα ολόκληρη έκθεση εδώ πέρα!  ;D).16
http://www.myspace.com/lesserdegree

Να επιτέλους και το myspace μας! Ακόμα τραγούδια δεν ανεβάσαμε, αλλά έρχονται συντόμως!  ;D

17
Λοιπόν, επειδή είμαι σ'αυτή τη φάση σε στριμόκωλη οικονομικά κατάσταση και χρειάζομαι εξοπλισμό για τις ηχογραφήσεις (1 5άρι άταστο κι ένα 6άρι), έψαξα λοιπόν να βρώ κάποιες πιο low budget επιλογές που ν'αξίζουν. Προς το παρόν έχω δοκιμάσει rockbass, peavey (το 6άρι grind είναι σίγουρα μέσα στις επιλογές μου), OLP, Rockbass, Cort, ESP και κάνα δυό ακόμα που δεν θυμάμαι τώρα, όπως και μου'χουν προτείνει ένα συγκεκριμένο J&D 5άρι άταστο, και το σκέφτομαι κι αυτό (thanx Jezus). Τώρα θα'θελα ν'ακούσω και τις δικές σας γνώμες στο θέμα. Ποιά από τα πιο low budget μπάσσα αξίζουν?

18
Ιδού κάτι που ξέθαψα από μια παλιά μου μπάντα. Το video είναι ολίγον τι κακοτραβηγμένο και κολλάει σε σημεία. Είναι μια διασκευή στο Street Spirit των Radiohead, από ένα πολύ παλιό live.
Θάψ'τε ελεύθερα!   8)

Edit: Διόρθωσα και το link... Thanx Στέργιο!  ;D

19
Έχοντας ήδη διαβάσει τα προηγούμενα θέματα, θέτω και τούτο. Λοιπόν, ψάνχω πετάλια μπάσου, συγκεκριμένα κυρίως compressor, chorus και synth. Άκουσα τα περισσότερο γνωστά που υπάρχουν (Boss SYB-3/5, Ibanez SB7, Boss CEB3 κλπ.) αλλά εκτός των EBS κανένα άλλο δεν μου γέμισε το... αυτί! Ίσως εκτός απ'το BBE Opto Stomp, το οποίο μου φάνηκε πολύ καλό. Και φυσικά μη θέλοντας να ξοδέψω μια περιουσία σ'όλη τη γραμμή της EBS (αν και στο τέλος για εκεί με κόβω) είπα να μαζέψω και καμιά γνώμη.

Έχει ακούσει/παίξει κανείς με κάποιο πετάλι που να άξιζε? Καμιά ιδέα γενικότερα? Να προσθέσω επίσης πως για distortion δεν ενδιαφέρομαι καθόλου. Το μπάσσο που έχω είναι ένα Cort Artisan B4, με active Bartolini, και active EQ, οπότε προς το παρόν δεν νομίζω πως χρειάζομαι EQ, μια και με του ενισχυτή και του μπάσου βγάζω πολύ καλό ήχο. Ακούω ιδέες! Ευχαριστώ προκαταβολικά.  :)

20
Λοιπόν, έχω μια παλιά Ibanez, την οποία συμπαθώ ιδιαιτέρως (πρώτη μου κιθάρα), και θέλω να τη χρησιμοποιώ, μια και δεν έχει κάποιο τρελό πρόβλημα. Το θέμα είναι όμως ότι το floyd rose είναι άχρηστο σ'αυτή την κιθάρα, γιατί δεν είναι κι απ'τα καλύτερα και μου τη σπάει!

Το ερώτημά μου είναι, αν γίνεται να "κλειδώσω" το floyd rose σε μια συγκεκριμένη θέση, έτσι ώστε να συμπεριφέρεται ως σταθερή γέφυρα. Προφανώς θα χρειαστεί να βγάλω τα ελατήρια, αλλά από εκεί και πέρα πως θα γίνει η δουλειά?  ???

Κι επίσης αν πρέπει να κάνω κάτι με τα locks πριν την κεφαλή. Εγώ σκεφτόμουν να τα κρατήσω ούτως ή άλλως, μια και δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα, αλλά φοβάμαι πως θα έχει μια άλφα επίπτωση στο sustain της κιθάρας. 

Help?  ;D

21
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!! Με όλες τις ευχές κι αυτά τα ωραία! Άντε καλά να μας πάει η χρονιά, και με λιγότερους καβγάδες!  :)

HAPPY NEW YEAR!!!  ;D  ;D  ;D
Το'βαλα εδώ να το δούν όλοι, ας μεταφεθεί/σβηστεί αν θέλετε.

22
Διασκέδαση / gameforge
« στις: 24/12/07, 10:55 »
Να και κάτι για τα επίδοξα vampirάκια και τους λυκάνθρωπους εκεί έξω...


http://www.bitefight.gr/


23
Εδώ έχω μερικές επιλογές που μου φάνηκαν αρκετά καλές (μια και το budget είναι περιορισμένο, μέχρι 450€ max.). Ξέρετε κάποιο απ'αυτά? Έχετε καμία άλλη πρόταση? Όλα ευπρόσδεκτα!  :)

Peavey Grind Bass NTB4

Cort Artisan B4

Yamaha RBX374

Washburn T24


24
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Ξέρω ότι σε fender mimes/replicas κλπ. βγαίνουν κάτι τέτοια ταμπελάκια, αλλά για τις υπόλοιπες? Ας πούμε σε μια Ibanez μπορεί να σβηστεί το λογότυπο και να μπεί κάτι άλλο? Ή σε μια epiphone π.χ.? Μπορεί να γίνει σε φάση DIY ή θέλει κι αυτό μάστορα, τριψίματα, καλλιγραφίες κλπ.?

25
Οκ, άπειρα άτομα σκέφτονται να κάνουν τη μετάβαση από πεταλιέρα, έστω και πολύ καλή, σε πεταλάκια. Το θέμα είναι πως με τα λεφτά που μπορεί να πιάσει μια τέτοια πεταλιέρα, τουτέστιν γύρω στα 300-400 max., οι περαιτέρω επιλογές στην αγορά πεταλιών είναι περιορισμένες, μια και με αυτά τα χρήματα μπορείς απλά να πάρεις ένα distortion κι ένα compressor της προκοπής.

Τώρα οι ερωτήσεις:

- Ποιά πεταλάκια πραγματικά χρειάζονται για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα σε κάποιον που έχει συνηθίσει την "ποικιλία" και τις πολλές και διάφορες επιλογές της πεταλιέρας? Διαφορετικά distortion, chorus, reverb, delay κλπ. Και πόσα διαφορετικά?

- Πόσα (στο περίπου) χρήματα πρέπει να επενδυθούν για μια τέτοια ενέργεια?

- Ποιά είναι τα προτεινόμενα πεταλάκια για κάποιον που παίζει metal, blues ή thrash π.χ.

- Ποιά τα προτερήματα έναντι μιας πεταλιέρας? (πέραν της σαφώς ανώτερης ποιότητας ήχου) - Και ποιά τα μειονεκτήματα?

- Χρησιμεύουν πραγματικά περισσότερο όταν δεν έχεις έναν -δικό σου- μεγάλο ενισχυτή για τα live κλπ.?


Ξέρω, είναι πολλές οι ερωτήσεις και ακόμα περισσότερα τα "ανάλογα", αλλά ελπίζω πως το θέμα θα εξελιχθεί σε κάτι τύπου FAQ, και θα βοηθήσει αρκετό κόσμο (συμπεριλαμβανομένου κι εμού) στις επιλογές του.

Σελίδες: [1] 2