Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Pontifikas

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 13
76
Me thn eykairia... tha mporousame na tou "fortwthoume" prokeimenou na elegksei thn orthothta kai twn ypoloipwn tragoudiwn tou pou yparxoun sto site; :P
Τον καιρό που έλλειπες Απόλλωνα ο Πασχαλίδης είχε στείλει διορθώσεις για κάποια ακόρντα και άδεια για ελεύθερη παροχή τους.Αλλά όχι για όλα όπως διαπιστώνω. Αλλά και αυτό το λίγο νίκη είναι ;)

Όσο για ερώτηση,όπως και ο Απόλλωνας θα ήθελα να ξέρω την γνώμη του για της σύγχρονη μουσική σκηνή.

Επίσης ποιες είναι οι "λεπτομέριες"(πχ πώς και έκατσε) της παλαιότερης συνεργασίας του με τον "Θεό"(Μητροπάνο) και πώς αισθάνθηκε όταν του ζήτησε να τραγουδήσει το "Πεθαμένες Καλησπέρες".

Τέλος τι μεσολάβησε,αν μεσολάβησε κάτι και δεν είναι μόνο μια δική μου εντύπωση,και μετά από τον μεγαλειώδη πρώτο του δίσκο, οι επόμενοι δεν έφτασαν τα επίπεδα μεστότητας αλλά και ενστερνίστηκαν "πιασάρικα" μουσικά και στοιχουργικά μοτίβα(Πηνελόπη, Βυθισμένες Άγκυρες κ.α).

Αυτά  ;).

77
"Βαριά φωνή παρουσιαστή ντοκιμαντέρ"
ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ....

Ακόμα σπουδάζω στην Πληροφορική Ιωαννίνων.Πάει και το 5ο.

ΥΓ:Παρακαλώ τους admins να μην σβήσουν το thread.Θέλω να γραψω και του χρόνου ;D ;D :P :P

78
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα "απελευθέρωσης των ηθών".Αυτή έχει επέλθει από την στιγμή που θεωρούμε φυσιολογικό να φιλιούνται δημοσίως ένας άντρας και μια γυναίκα.Είναι θέμα εξοικείωσης όπως το γεγονός ότι θεωρούμε φυσιολογικό να περπατάμε στον δρόμο και να δούμε έναν μαύρο.Βέβαια εγώ δεν ξέρω αν θα μου προκαλούσε απέχθεια το να βλέπω δυο γυναίκες να φιλιούνται.Ούτε αν "ανέβουν στο τραπέζι μου να το κάνουν" αρκεί ...να περσσεύει καμοιά θεσούλα ::) :P.Τώρα για άντρες.....αυτό θέλει πολύ εξοικείωση :-\

79
Το λογικό είναι ότι μέσα στο σκάφος θα υπάρχει κάποιο firmware που θα παίζει τον ρόλο του client και θα αποδίδει μια IP στο μηχάνημα.Βέβαια αυτό το firmware μπορεί να είναι ένα chipaki.Στην τελική μπορεί το μέγεθος όλης αυτής της προσθήκης να μην ξεπερνάει αυτό μια κάρτας ήχου(τίποτα δηλαδή).

Φοβερό πάντος.Λεφτά να έχει κανείς να ξοδεύει ;D

80
Επίσης θα ήθελα να γίνει αυτό δημόσια και όχι σε πριβέ μηνύματα, γιατί πιστεύω πως όλοι μπορούμε να κερδίσουμε απο αυτό :)

Πιστεύω κι εγώ στην ελεύθερη δημιουργία που δεν καλουπώνεται κάτω απο στείρους κανόνες με τον κίνδυνο να μείνει κενή κι ευνουχισμένη. Δεν αποκλείω όμως, σε καμία περίπτωση, τη δυνατότητα που ενδεχομένως να δοθεί στον καθένα μας μέσα απο κάποιους κανόνες να δει με καινούριο μάτι τα δημιουργήματά του και να τα κάνει ακόμη καλύτερα ;)
Όχι ρε Πηνελόπη.Δεν πάει έτσι.Αν δεχτείς οποιοδήποτε κανόνα στο πώς θα εκφράζεις τα συναισθήματά σου τότε τα αλλιώνεις.Και αυτό φαίνεται.Φυσικά θα δέχεσαι κριτική για το αν είναι ωραίο ή όχι αλλά μέχρι εκεί.

81
Να δώσω λίγο μια πάγια άποψή (μην φοβάστε είναι σχετική με το θέμα :P)
Στο μπάσκετ οι Αμερικανοί λένε "Κανείς δεν είναι πιο πάνω από το παιχνιδι".Αυτό πιστεύω ότι ισύει και με την δημιουργία.Κανείς δεν είναι πιο ισχυρός από αυτήν.

Κάποτε είχα αντιπαρατεθεί για το ίδιο θέμα με τον Σταμάτη(καλή του ώρα).
Ποιός είναι ο Κύριος Καββάφης και ο κάθε Καββάφης, Καβαδίας, Σάκης Ρουβάς.
Ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι θα οικιοποιηθούν και θα κατοχυρώσουν λέξεις και έννιες και συναισθήματα και εκφράσεις.Κανένας αναγνωρισμένος ποιητής ή τραγουδοποιός δεν είναι διαφορετικός από όσους στις πιο πάνω σελίδες,κατέθεσαν τα συναισθήματά τους.

Για παράδειγμα την λέξη "Ιθάκη", ποιός είναι ο Καββάφης που θα την κάνει copywrite και γιατί αυτός δεν αντιγράφει τον Όμηρο ή και τον Οδυσσέα τον ίδιο.Και πώς τολμάει ο Πασχαλίδης να την χρησιμοποιεί επίσης?Μήπως τελικά αντιγράφουμε τον Πασχαλίδη ??? ???.
Αν νομίζεις ότι η Ιθάκη απέκτησε την οντότητα που της δίνουμε χάρη στον Καββάφη τον Πασχαλίδης ή τον Pontifika τότε τί να πώ.
Και αυτό ισχύει για κάθε έκφραση.

Ο καθένας εκφράζεi εδώ τα συναισθήματά του και σε αυτά δεν μπαίνουν κανόνες.
Παγματι έχω σκεφτεί μήπως ότι έχω γράψει είναι υπερβολικά πομπώδες ή ακραίο αλλά στο τέλος αποφάσισα ότι αφού έτσι μου ήρθε έτσι θα το γράψω και όποιος δεν γουστάρει απλά το προσπερνάει.Επιπλέον, δεν θέλουμε να γίνουμε αναγνωρισμένοι ποιητές ή τραγουδοποιοί.Να εκφραστούμε ελεύθερα θέλουμε.Γιατί να ζοριστούμε να γράψουμε κάτι που να είναι ωραίο?Δεν είμαστε Πυξ-Λαξ και Αλκινοοι με "δήθεν"στοίχους.Απλοί άνθρωποι είμαστε.

Αυτά.Φιλικά πάντα.

Ευλογίες :P

82
Επειδή βαριέμαι να διαβάσω όλα όσα ειπώθηκαν, θα πώ μόνο ένα πράγμα.Οσοι δεν το έχουν  καν αγγιξει (και δεν μιλάω για καθυστέρηση 2-3 ημερών) καλά θα κάνουν να είναι πολύ προσεχτικοί και να μην κάνουν ηρωικές δηλώσεις του στυλ:Θα το κρατούσα, ελαφρά την καρδία.
Και κάτι ακόμα.Φρονώ ότι όσο στοιχίζει σε μια κοπέλα μια έκτρωση δεν στοιχίζει σε εμάς τους μαντράχαλους.

Εγώ πιστεύω ότι είναι ένα τραγικό γεγονός η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.Οποιοδήποτε έκβαση πλην της απο κοινού αποδοχής του παιδιού είναι τραγωδία.

83
 :o :o ???
Σοβαρά μιλάς :o :oΤους απεχθανόσουν και σου άρεσε αυτό.
Δεν είναι κακό αλλό δεν είναι το καλύτερό τους.(ίσως το 3ο ή 4ο κατά την γνώμη μου).
Τελικά όντως περί ορέξεως....

84
Συγγνώμη που θα το πώ έτσι αλλά δεν βρίσκω άλλη φράση:
Ήταν μια παπα*ιά και μισή.

Ηλίθια αμερικανίλα και οι Iced Earth να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Αμερική είναι μια αδικημένη χώρα η οποία χτυπήθηκε αλλά θα ξανασηκωθεί από τις στάχτες της.....rofl..
Ατυχής ο τίτλος του δίσκου αφού η ιστορία τους κάθε άλλο παρά glorious είναι, και αποτελεί βάρος μόνο στην υπόλοιπη ανθρωπότητα.
Αυτά στοιχουργικά.

Μουσικά:Τα ίδια και τα ίδια.Και μπορεί ο Barlow να είναι ένας βλάκας και μισός αλλά τουλάχιστο έχει καλύτερη φωνή από αυτόν που έχουν τώρα.

Στα αζήτητα. >:(

85
ferthikan anorima kai tha prepei kai oi dio na thimountai pws oti einai to xrwstane ston kosmo...
Διαφωνώ κάθετα.Ότι είναι το χρωστάνε στον εαυτό τους.Ο κόσμος απλά τους αναγνώρισε (ή τους αγνόησα στην Περίπτωση Χατζηγιάννη)για αυτό που είναι.

86
Ποιός είναι ρε παιδιά ο Χατζηγιάννης ??? ???
Από την φωτογραφία μάλλον σε στιλ Τσαλίκη φέρνει

Χωρίς πλάκα τώρα...
Είναι σαν να βγαίνουν οι Evanecence(ή όπως σκατά γράφονται) και να λένε:
"Ποιοί Iron Maiden μωρέ?Τί μας έχουν προσφέρει αυτοί?"

87

 - Aurora Borealis
- Heart of Wilderness
- Prophetian
- Fall of Man
- The River Flows Frozen
- The Last One For Life
- Sick, Dirty and Mean
- Blood of Hatred
- Aeon
- As I Die *
- The River Flows Frozen (acoustic) *

Πρόκειται για το κύκνιο άσμα ενός συγκροτήματος που διαλύθηκε το 2003.
Θα μου πείτε "Τώρα τους θυμήθηκες?".Τώρα τους ανακάλυψα και επειδή μου άρεσαν πάρα πολύ για αυτό σπεύδω να τους συστήσω.

Με 4 albums στο ενεργητικό τους οι ETOS είναι μια μπάντα που παίζει blackακι, με σχεδόν εξ'ολοκλήρου brutal φωνητικά αλλά με μια εκπληκτική μελωδία.
Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.student.oulu.fi/~jpuolaka/etosmain.html

Το Virgin And A Whor.e(καταραμένη λογοκρισία >:( )κινείται σε λίγο πιο ήπιους ρυθμούς από τα προηγούμενά τους , αλλά παραμένει black.Με μοναδικό ψεγάδι το Sick, Dirty and Mean, το αλμπουμ πλαισιώνεται από ταξιδιάρικα πλήκτρα και ανατριχιαστικά solo.Μέχρι το Sick Dirty and Mean η κατάσταση είναι ήπια ενώ τα δύο κομμάτια που ακολουθούν είναι κάπως πιο βαριά αλλά πολύ καλά.

Ξεχωρίζει το The River Flows Frozen, το οποίο, με χρειές μπαλάντας, σε καθηλώνει και όταν και τη τελευταία νότα έχει παιχτεί μένεις αποσβολωμένος να αναρωτιέσαι, που διάολο κρύβονται τετοια διαμάντια και δεν μπορούμε να τα βρούμε.

Η ακουστική του έκδoση έχει κυκλοφορήσει μόνο στην Ιαπωνία(γιατί όλα πάνε εκεί ???) και για αυτό παρακαλώ όποιος το έχει να μου στείλει ένα ΠΜ.

Γενικότερα, ακούγοντας όλους τους δίσκους τους έφτασα στο συμπέρασμα ότι οι ETOS αδίκησαν τον ίδιο τους τον εαυτό.Ενώ μέσα από την μουσική τους δείχνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα να κινούνται σε αποδεκτά στρωτους ρυθμούς, αντ'αυτού καταστρέφουν κομμάτια με εκπληκτική μελωδία εισάγοντας portions από καφρίλικη βαβούρα.Το γεγονός αυτό τους καθιστά απαγορευτικούς σε άτομα που δεν αρέσκονται τόσο σε τέτοιου είδους ακούσματα.

88

01) Mysteria
02) The Piper Never Dies
03) We Don't Need a Hero
04) Down to the Devil
05) King of Fools
06) Forever
07) Under the Moon
08) Lavatory Love Machine
09) Rise of the Morning Glory
10) Lucifer in Love
11) Navigator
12) The Spirit Will Remain
13) Children of Steel (03 mix)*
14) Mysteria (Alt.)*

*Denotes bonus track

Οι Edguy επιτέλους κυκλοφόρησαν καινούριο δίσκο. :D

Η μπάντα του πολυτάλαντου Tobias Sammet, είναι από τα συγκροτήματα που ακόμα κρατάνε την σημαία ψηλά στο μέταλ αν και δεν είναι τόσο γνωστοί.
Μέσα από Hellfire Club βγαίνει ένας πιο ώριμος και καθαρός ήχος Power Metal, με λιγότερα ορχιστρικά  και ατμοσφαιρικά στοιχεία από ότι οι προηγούμενοι.Διατηρεί όμως την μελωδικότητα που χαρακτηρίζει κάθε δουλειά τους.Σε κάποια σημεία ίσως αφήνει να φανεί μια χρειά Helloween, επιρροή που δείχνει την ποιότητα της μπάντας ;D.

Καλύτερο κομμάτι κατά την άποψή μου το Down To The Devil και χειρότερο η μπαλάντα τους,το The Spirit Will Remain, όπου ο Sammet προσπαθεί ανεπιτυχώς να ξεπεράσει τα όριά του φωνητικά και καταντά κουραστικός.Δεν είσαι Eric Adams κύριε Sammet.;Eκαστος στο είδος του :-\.

Γενικά πρόκειται για πολύ καλό άκουσμα, όμως που κατά την γνώμη μου δεν παίρνει το στέμα από τα Savage Poetry και Vain Glory Opera.Είναι όμως ελάχιστα πιο κάτω.

89
Βιβλίο Εντυπώσεων / Re:..........
« στις: 16/04/04, 01:35 »
Πώς μπήκες εσύ ???Δεν θυμάμαι να χειροτόνησα κανέναν ή καμοία τελευταία. ??? :P
Ευλογίες.

90
O Petrucci έχω ακούσει ότι ακουμπάει το μικρό του δάκτυλο μόνο στην κιθάρα.
Anyway.Αυτό που ήθελα να ακούσω το άκουσα :D.
Εφ' όσον είναι θέμα βολεύματος...συνεχίζω έτσι ;) Ευχαριστώ παίδες :)

91
Μου δίνεις χαρά sad..Για να εξηγήσω, το χέρι μου ακουμπάει ελαφρά στον καβαλάρη, οπότε αν η διάταξη των μαγνητών μου είναι αυτή:
|:Μαγνήτης
#:Καβαλάρης
                              |   |    ||#
εγώ δεν βαράω πια εδώ^

      |   |    ||#
αλλά εδώ^

Επειδή είναι χαμηλά,το πλάτος ταλάντωσης της χορδής είναι μικρότερο και κατ'επέκταση,όταν χτυπάω την ίδια χορδή, η πένα κινείται πιο γρήγορα.

92
Ρε παιδιά.Έχω ένα πρόβλημα.Αντιγράφοντας έναν φίλο μου(αρχάριος και αυτός), απέκτησα το χούι να παίζω στην ηλεκτρική με το δεξί μου να αναπαύεται στον καβαλάρη.Κατάφερα έτσι να παίζω πολύ πιο γρήγορα και στην ίδια χορδή αλλά και να κάνω πιο γρήγορες εναλλαγές μεταξύ των χορδών.
Αλλά ο τόνος ακούγεται πιό ψηλός(λογικό) και αναρωτιέμαι μήπως είναι λάθος.
Να το αλλάξω ή όχι?Παίζει κανείς άλλος έτσι?

93
Τι λε ρε παλιοβυσματία που πάς Ναυτικό και έχεις και την αξίωση να σου ευχηθούμε κιόλας >:( :P.
Τί να πούμε εμείς τα δύσμοιρα που θα υπηρετήσουμε την Μαμά πατρίδα στον Έβρο, ή κάπου εκεί,..ας πούμε Ξάνθη....τί? Εκεί είναι το σπίτι μου? Εχμ... ναι... ::) ::) ;D
Λοιπόν τέκνον μου καλά ταξίδια, τα ξύδια και τα κοψίδια, και είθε οι ευλογίες μου να σε καθοδηγούν στο θεάρεστο έργο που θα επιτελείς, την υπεράσπιση δηλαδή των από 6ης Γενάρη καθαγιασμένων από εμένα, εθνικών υδάτων(τα μπρατσάκια σου να μην ξεχάσεις να πάρεις), και κατ' επέκτασην της Μανούλας πατρίδας
<=>τελειοποίηση τεχνικής χτηπήματος φραπέ, στριψήματος τσιγάρου και του κουμπιού του ραδιοφώνου, ολοκλήρωση της μαρκόχρονης έρευνας προς ανακάλυψη 1000+1 στάσεων ύπνου.
 ;D ;D ;D ;D ;D
Άντε καλός οπλίτης και στην συνέχεια πολίτης.

Ευλογίες.

94
Τελικά εκείνος ο σκοπός που σκάρωνα την πρωτοχρονιά κατάφερε να γίνει τραγούδι.Το καλό πράγμα αργεί να γίνει :P :P :P
Δεν ξέρω αν θα το ηχογραφήσω.Δεν παίζω καλά και επιπλέον είναι λίγο μεγάλο και καθώς την έχω παρατήσει τη κλασσική καιρό δεν μπορώ να παίξω ούτε αυτόν τον 1 μπαρέ που έχει χωρίς να πονέσει ο αντίχειράς μου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Όσοι θιασώτες της αισοδοξίας, μπορούν να απευθύνουν τις αντιρρήσεις τους σε έναν από τους τοίχους του δωματίου τους. :P

Ο δούκας και ο παρίας

Εισαγωγή:
|--3---3---5-3-2-0------0----|
|---------------------0--------|
|-------------------------------|         {Δις
|-------------------------------|
|--0-------0----------0--------|

Am Am    Am D D   Dsus4 Em
Am Am    Am D D   Dsus4 C

C     Em     C    Em

C                            Am
Σαν δούκας μου κορδώνεσαι
       Em
μου λές να πάρω θάρρος
         C          Am
είναι όλα όμορφα μου λες
          Em
είν&#180; άνοιξη κοντά.

       F              
Μα εγώ κοιτάζω μέσα μου
       G
και γύρω και ματώνω
F        
βλέπω θλιμμένα πρόσωπα
      G
μαύρες ματιές,θεριά

 C                      Am
παρίες του παραδείσου σου
         Em
που μόνη δύναμη έχουν
      C            Am
μια και μοναδική χαρά
         Em
στου χρόνου τα παλιά

      F
Και εσύ μου κοκορεύεσαι
        G
την μοίρα πως ορίζεις
        F
πως του μυαλού σου η δύναμη
        G
τα αστέρια κατακτά.

         Dm
Μα η Θεία σου αντίληψη
Dsus4 Am
   αρνείται να χωνέψει
   Dm
μαύρες ψυχές να σεριανούν
 Dsus4 Am
      στην πόρτα σου μπροστά

          C                Am
Ποιός σου είπε εξυπνάκια μου
         Em
πως κάθ'ένας το ίδιο
      C           Am
όσα έχασε ή κέρδισε
    Em
λογίζει και τιμά

   F
Πρόσεξε ανθρωπάκο μου
        G
μήν τύχει και σκοντάψεις
       F
γιατί η ζωή είναι έμπορας
           G
και είν' όλα δανεικά

     Dm
Και αυτός, για σένα, ο λίβελος
Dsus4 Am
    που ίσως σου την δίνει
 Dm {*Em}                                   {Δις
ύμνος γενεί και προσυχή
Dsus4    Am{*F}   {*G}             {*Am}
     στα χείλη         σου    μπροστά.

{*X}:Την Χ αντί της κανονικής στην δεύτερη φορά.

95
Αν και όλο γκαρίζω για την κατάντια του Ελληνικού ροκ, τους De Spell τους πάω.Πολύ καλοί.

96

Song List:
1:Out Of Reach
2:Sea Of White
3:Into The Wind
4:Watching In Silence
5:Face To Face
6:Forgiven
7:Lies
8:Walls
9:The Circle
10:Fields Of Sorrow

O Ζak Stevens έφυγε από τους Savatage και το νέο του συγκρότημα λέγεται Circle II Circle.
Το Watching In Silence είναι το νέο τους άλμπουμ.Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν έχουν και άλλο και δεν μπορώ να βρώ κάτι στο δίκτυο.Τα πάντα δείχνουν ότι το γκρούπ είναι νεοσύστατο και σε αυτό το γεγονός συνηγορεί το ότι η μουσική τους θυμίζει υπρβολικά Savatage.
Γενικά οι επιρροές από τους Savatage είναι χτυπητές από το πρώτο κιόλας ριφ(που είναι γα....το  ;D))αλλά αυτό δεν νομίζω να ενοχλεί και πολύ.Άλλωστε η φωνή του Zak ίσως να παραπλανεί.
Το άλμπουμ είναι αυτό που ονομάζω εγώ "πλήρες".
Γερά ριφάκια, ρυθμός και ενίοτε συναίσθημα.Και είναι από τα άλμπουμ που όσο το ακούς τόσο σε κερδίζει.Ίσως πολλοί πούν ότι δεν προσφέρεται κάτι καινούριο αλλά νομίζω ότι αξίζει και με το παραπάνω μια θέση στην δισκοθήκη σας ή...στον σκληρό σας
 ::) ;D

97
Αν μας έλεγες και τι παίζουν περίπου αυτά ρε έρεβε θα μας υποχρέωνες.
Απο μεριάς μου:
Shadow Gallery, Psychotic Waltz, Evergray,Edguy(τους Avantasia τους ξέρετε όμως όλοι μπαγάσες >:( :P).
Πάντως νομίζω ότι και λιγότερο ευραίως γνωστά(αυτά που δεν τα ξέρουν οι εβραίοι δηλαδή :P) είναι και τα καλύτερα.

98
The Perfect Element από τους Pain Of Salvation.

99
Λοιπά / Re:ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
« στις: 14/01/04, 02:36 »
Φα δίεση ο Φιόγκος
Και ο Ρούχλας(οοοοοοοοοοοοοοολεεεεεεε ;D) είναι Λα
Ο σεβαστιανός διηγείται στην γραμμή του Σι
και στο Μι τραγουδάει παραμύθια η Μελιά.

Πόσα χρόνια πέρασαν θεέ μου :'(

100
Άνθρωπος και ζωή / Re:Ποίηση
« στις: 06/01/04, 01:42 »
Για να είμαι ειλικρινής δεν τα πάω καλά με την ποίηση.¨Εχω διαβάσει κάποια πράγματα(Λορκα και Μπλεικ) αλλά ποτέ δεν με άγγιξε(χοντράνθρωπος  ;D) και έτσι δεν το πολυζόρισα.

Αλλά ρε παιδιά η μουσική που ακούμε ποίηση δεν είναι ??? ???

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 13