Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - zeoy

Σελίδες: 1 ... 52 53 54 [55]
1351
Ευχαριστώ για το μοίρασμα εμπειριών Jezus.
Σκεφτόμουν αντί για volume pedal (που ούτως ή άλλως δεν έχω και δεν είναι στα άμεσα σχέδια) να έφτιαχνα ένα ωραίο κουτάκι που να παίξει διπλό ρόλο: volume box και μετατροπέας του stereo send/return jack του ενισχυτή σε δύο mono jacks.
Η σειρά που φαντάζομαι είναι ένα stereo θηλυκό jack το οποίο θα συνδέεται με stereo μονωμένο καλώδιο μικρού μήκους με το αντίστοιχο stereo θηλυκό jack του ενισχυτή και να βγάζει δύο μονά θηλυκά jacks (send και return). Ακριβώς πριν το return να υπάρχει ένα pot για να παίξει το ρόλο του volume box. Νομίζω ότι μπορώ να το πετύχω το σχέδιο αλλά αν κανά καλό παλικάρι μπορεί να βοηθήσει (με σχέδιο, προτεινόμενα υλικά/κουτί κλπ.) για κάτι τέτοιο ας μη διστάσει (όλο και κάποιον θα βρω για να ανοίξω τις τρύπες και το κολλητήρι ξέρω από ποια μεριά το κρατάνε  ;D )

1352
Γνώσεις έχω ρε Ανδριανέ (έχω περάσει από Φυσικό πριν από καμιά 20ρια χρόνια). Εμπειρία σοβαρή δεν έχω με αυτά τα πράγματα και το σκέφτομαι μην τα σκ#^^ώσω.
To PPIMV είναι όντως πολύ ενδιαφέρον κι έχω διαβάσει κι εγώ πολύ θετικά σχόλια. Βρες λες να'ναι ήδη PPIMV o MoFo; Θυμάσαι τι έλεγε; "4 gain stages + extra MoFo stage". 2 12AX7 μας κάνουν 4 stages αν δεν κάνω λάθος (και η τρίτη για PI). Το extra πού είναι; (εκτός αν είναι κανένα solid state μπροστά. Δε μου ακούγεται για τέτοιο αλλά δεν παίρνω και όρκο).
Δυστυχώς χωρίς schematic δύσκολα τα πράγματα. Έχω μιλήσει με 2 τεχνικούς (ο ένας από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου) και χωρίς schematic τρώω πόρτα :(
Τον αφήνω κανα 2 μερούλες μπας και απαντήσει ο Dave Green από τη Hayden και μετά αρχίζω email attack σε αυτούς και στη Dolphin (είναι επίσημος retailer) μπας και δούμε φως. Στο μεταξύ θα ψάξω να δανειστώ κάνα volume pedal να δούμε αν δουλεύει κατ'αρχήν η ιδέα μου και βλέπουμε.

Στην τελική δεν είναι και τρομερό το θέμα. Στα καθαρά παίζουν καλά από μπροστά τα pedals και στα βρώμικα ποιος τα χρειάζεται; (τα λέω μπας και τα πιστέψω ;D )

Thanx για τα ωραία links! Το πατριωτάκι τα'χει καταφέρει να θεωρείται ο άρχοντας των Marshall.


1353
κάνε και εσύ την έξυπνη κίνηση και απλά βάλε στην έξοδο του ενισχυτή ένα κανονικό attenuator!


... αχ, μην ξύνεις πληγές τώρα. Ο MoFo έχει 2Watt mode από τη μάνα του αλλά ένα καλό attenuator είναι πάντα μέσα στα σχέδια. Ειδικά με line-out (για silent recording σε συνδυασμό με cab IRs) και headphones out για τις προχωρημένες ώρες είναι super gadget.

Προς το παρόν, σκεφτόμουν μήπως με ένα απλό volume box (έχοντας γνώση των διαφορών μεταξύ attenuator και volume box) τελευταίο στη λούπα και το master συνεχώς full κάνω δουλειά. Θα δοκιμάσω ίσως με ένα απλό volume pedal πρώτα να δω άμα δουλεύει η ιδέα και μετά βλέπουμε.

Τα post που έχεις κάνει στο θέμα attenuators είναι φοβερά! (... και για να σε 'σκαλίσω' λίγο: αυτό το έχεις δει; http://www.aikenamps.com/spkrload.html φαίνεται πολύ καλό σαν ιδέα αλλά μόνο για on/off κατάσταση και όχι για μεταβλητό attenuation. Το τέσταρα με ένα προγραμματάκι που σου υπολογίζει καμπύλη εμπέδησης-συχνότητας και είναι έτσι όπως τα λέει ο guru Randall Aiken. Το πώς γίνεται, αν γίνεται, να κρατήσεις αυτή την καμπύλη και να έχεις μεταβλητό attenuation ... μου διαφεύγει  ;) )

1354
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Από αρκετό ψάξιμο που έριξα μέσα στο ΣΚ κατέληξα ότι το 'πρόβλημα' είναι ίδιο με αυτό που υπήρχε στα πρώτα κομάτια των Egnater Rebel. Τα συμπτώματα όσων παραπονιούντασαν για hiss και η γενικότερη συμπεριφορά ήταν ακριβώς ίδια. Μοιάζει λοιπόν ότι γίνεται μεγάλο attenuation στο σήμα που έρχεται από την προενίσχυση για να γίνει pedal friendly και μεγάλο gain στο return για να επιστρέψει το σήμα εκεί που ήταν. O Bruce Egnater το παραδέχτηκε, έστειλε mod (in private) σε όσους ήθελαν να το διορθώσουν μόνοι τους και το εφάρμοσε και στην παραγωγή από το σημείο εκείνο και μετά. Το όλο mod είχε να κάνει με αλλαγή δύο αντιστάσεων για να μειωθεί το attenuation και το gain που ανέφερα πριν.
Όλο το θέμα συζητιέται εδώ http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=458596

Θεωρώ ότι το θέμα δημιουργείται γιατί το όποιο hiss βγάζει από μόνο του ένα pedal ενισχύεται πολύ από το gain του return και στη συνέχεια πηγαίνει ακάθεκτο στις τελικές για περαιτέρω ενίσχυση. Έχοντας χαμηλό σήμα στην είσοδο του pedal (με χαμηλωμένο το master volume pot) καταλήγουμε σε χαμηλό SNR. Αντιθέτως με το Master full ανοιχτό τα πράγματα επανέρχονται στη σωστή τους αναλογία κι έτσι έχουμε το επιθυμητό χαμηλό SNR που κάνει το hiss πρακτικά μη ακουστό (φυσικά κάνει τον όλο ενισχυτή πολύ ακουστό σε όλο το τετράγωνο  ;D ). Με δεδομένα τα παραπάνω φοβάμαι ότι το buffer δε θα με σώσει (χρησιμοποιώ μικρού μήκους καλώδια) ενώ το gate θα είχε αποτέλεσμα στο τέλος της αλυσίδας, ακριβώς πριν το return, με τα γνωστά όμως artifacts των noise gates και χωρίς να βελτιώνει to SNR όσο το gate είναι ανοιχτό.


Τώρα στην περίπτωσή μου, ξαναέστειλα email με serial και τα σχετικά και περιμένω. Αν δε δω φως θα προσπαθήσω να ψήσω κανάν τεχνικό να το πάμε ψαχτά. Δε θεωρώ ότι για έναν έμπειρο τεχνικό θα είναι δύσκολο είτε να χαμηλώσει τα attenuation/gain ή να μεταφέρει το loop pre Master (που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι και η καλυτερη λυση δεδομένου ότι με full ανοιχτό το master το πρόβλημα είναι πρακτικά ανύπαρκτο).

Αν κάποιος έχει υπόψη του κάποιο κατάλληλο άτομο για τέτοιες περιπέτειες (που να μην παθαίνει αλλεργία με PCBs και solid state recitifiers ;D ) ας μου το προτείνει είτε εδώ είτε μέσω PM.

EDIT: τελευταία πατέντα που σκέφτηκα είναι η προσθήκη δεύτερου 'master volume' μετά το τελευταίο pedal στη λούπα (π.χ. ένα Volume pedal ή ενός κατάλληλου pot) και το κανονικό master volume του ενισχυτή full ανοιχτό.

1355
Μετά από μερικά πειράματα πιστεύω πως το FX Loop είναι post Master Volume γι'αυτό σε χαμηλά settings του Master Volume έχω κακό SNR. Το επίπεδο του hiss δεν επηρεάζεται από το Master ενώ το σήμα φυσικά αυξάνεται όσο ανοίγεις το master κι έτσι όταν παίζεις δυνατά το hiss δεν είναι αντιληπτό.
Θα μπορούσε να γίνει κάποιο mod για να μπει το FX Loop pre Master Volume;

1356
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Ανδριανέ. Όσο για την προτίμηση είχε τύχη να δω τα posts σου για τα attenuators και άλλα συναφή και εκτίμησα.
Κι εγώ, με τα λίγα που σκαμπάζω, θεωρώ σχεδόν αδύνατο να περισσεύει λάμπα για το loop. Το γεγονός ότι έχουνε χρησιμοποιήσει stereo jack για το send return το εξηγούσαν ως αποτέλεσμα ελλειψης χώρου οπότε γενικά θεωρώ ότι το FX loop το έχουνε αφήσει πολύ basic (κατά τα άλλα σκοτώνει το πράμα).
Τους έχω γράψει εδώ και 2-3 μέρες που τον πήρα αλλά δεν έχω πάρει απάντηση. Ίσως ξαναστείλω με τα serial μου και τα σχετικά γιατί το θέμα schematic είναι λίγο ευαίσθητο.

Άμα δεν πάρω απάντηση τι προτείνεις; Θεωρώ δεδομένο ότι πρόκειται για απλή υλοποίηση. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί κανείς να κάνει τίποτα; Διευκρινίζω ότι δεν είμαι DIY τύπος δυστυχώς. Το πιο περίπλοκο πράμα που έχω φτιάξει είναι mic attenuator. Έχω δει kits έτοιμα σε λογικές τιμές (75-90$) από Metropoulos (Zero loss) και Iron Sound αλλά αμφιβάλλω αν θα το πετύχαινα.

Είναι κρίμα τέτοιο ωραίο γκάζι να μην μπορείς να του βάλεις ένα delay ή ένα reverb βρε αδερφέ. Στα καθαρά/μισοκάθαρα παίζει ωραία και μπροστά αλλά από κει και μετά ξέρεις πως είναι τα time effects μπροστά από γκαζαρισμένο κανάλι.

1357
Πρώτο post εδώ για μια ερώτηση μιας και έχω δει ότι κυκλοφορούν δυνατοί γνώστες του θέματος (Adr1anos ακούει;  ;) )

Λοιπόν, έχω αγοράσει προσφάτως αυτή την κεφαλή http://haydenamps.com/amps-mofo.php και την αντίστοιχη καμπίνα.
Το εργαλείο είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό αλλά έχει ένα μειονέκτημα (αναμενόμενο ίσως στην κατηγορία τιμής που παίζει): To FX loop που έχει είναι ολίγον φασαριόζικο. Πεταλάκια που από μπροστά είναι πανήσυχα (π.χ. Line 6 Echo Park) στη λούπα δίνουν φύσημα όταν ενεργοποιούνται.
Έχουμε καμιά πρόταση επί του θέματος; Το κακό είναι ότι δεν έχω schemtatic αλλά υποθέτω πως η συνεδεσμολογία του υπάρχοντος FX loop θα μπορούσε να βοηθήσει σε περίπτωση που προχωρήσω σε αντικατάστασή του. Δεν έχω πρόβλημα αν χρειαστεί να τρυπηθεί το σασί ή να βιδωθεί extra μικρό κουτάκι πίσω ή κάποια παρόμοια μόντα. Αν πάλι το φύσημα είναι θέμα κάποιου φτηνού gain stage στο loop και μπορεί να αλλαχτεί ακόμα καλυτερα.

Thanx για οποιαδήποτε βοήθεια.

Σελίδες: 1 ... 52 53 54 [55]