Αποστολέας Θέμα: Μάκης Αμπλιανίτης - BAHAR  (Αναγνώστηκε 3395 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος poet

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Μάκης Αμπλιανίτης - BAHAR
« στις: 03/09/04, 10:30 »
Ο δίσκος αυτός του Μάκη Αμπλιανίτη (δεύτερη κυκλοφορία του νομίζω) δεν είναι βέβαια καινούργιος, νομίζω πως έχει κυκλοφορήσει εδώ κι τέσσερα χρόνια περίπου (~2000).

Αγόρασα το δισκάκι πριν περίπου 8 μήνες, αλλά καθότι νέο μέλος στην παρέα σας είπα να μοιραστώ τις απόψεις μου για τον δίσκο αυτό.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι συνθέτης και παίζει κιθάρα, απόφοιτος του Bercley Music College of Boston. Μετά το τέλος των σπουδών του ήρθε στην Ελλάδα και δίδασκε jazz και θεωρία σε διάφορα ωδεία. Το 1997 εάν δεν απατώμαι κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του και λίγο αργότερα συμμετείχε και σε κάποια shows του Broadway.

Ο δίσκος έχει έντονα ethnic και jazz στοιχεία και κατά την προσωπική μου γνώμη είναι μια πάρα πολύ καλή δουλειά...Επίσης συμμετέχουν οι Μ. Λιδάκης - H.YAZDJIAN - Π. Ταμπούρης.

Επίσης, πρόσφατα άκουσα ότι συμμετείχε και με κάποια δικά του τραγούδια στον τελευταίο δίσκο της Μαρίας Φαραντούρη (μαζί με Ross Daly & Glen Velez από ότι μου είπαν). Δεν έχω άλλες πληροφορίες για αυτή την κυκλοφορία, απλά μεταφέρω ότι άκουσα, χωρίς να το έχω ελέγξει προσωπικά...όποιος ξέρει περισσότερα παρακαλώ να με ένημερώσει.

Ο δίσκος BAHAR κυκλοφορεί από την Libra Music, η οποία επίσης κυκλοφορεί και πολλούς άλλους ενδιαφέροντες τίτλους.Ψάξτε το...

Now that you're gone I'm trying to take it
Learning to swallow the rage
Found a new girl I think we can make it
as long as she stays on the page...

Αποσυνδεδεμένος Panos1984

• Παλιός
    • Προφίλ
Re:Μάκης Αμπλιανίτης - BAHAR
« Απάντηση #1 στις: 04/09/04, 23:25 »
εχει κανει την ενορχηστρωση του Mosaic, ο τελευταιος δισκος της Φαραντουρη, της εχει γραψει και 3-4 κομματια και γενικα επιμεληθηκε ολο το δισκο, διαλεξε τους μουσικους κλπ (Κιουρτσουγλου κ αλλους). το Bahar (οπου  συμμετεχει σε πολλα κομματια ο Chaurausia Hariprasad ενας μουσικος-μυθος της Ινδιας) ειναι η δευτερη προσωπικη δουλεια του. πριν καμμια 10αρια χρονια κυκλοφορησε εναν καθαρα jazz δισκο, το flame keeper με το τοτε συγκροτημα του. το Bahar θα κυκλοφορησει σε λιγο και live (απο τις διαφορες συναυλιες που εγιναν σε Ελλαδα και εξωτερικο).

πληροφοριακως εχει τωρα και ενα αλλο γκρουπ (τριο) που παιζουν jazz και blues σε διαφορα μαγαζια της αθηνας.

ειναι ο καθηγητης μου γι'αυτο κ τα γνωριζω ολα αυτα  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 05/09/04, 00:00 από Panos1984 »

Αποσυνδεδεμένος maria_gr

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • YOU ONLY LIVE ONCE!!
    • Προφίλ
Απ: Μάκης Αμπλιανίτης - BAHAR
« Απάντηση #2 στις: 01/04/05, 15:39 »
 Μάκης Αμπλιανίτης ασχολείται και με τη διδασκαλία της τζαζ μουσικής, διδάσκοντας τζαζ κιθάρα, μοντέρνα αρμονία και ενορχήστρωση σε διάφορα ωδεία της Αθήνας.

Το 1993 σχημάτισε το κουαρτέτο 'Jazz Steps' και το 1995 το συγκρότημα 'Jazz Crew'. Την περίοδο 1996-1998 συμμετείχε στο ethnic σχήμα των Νικολούδη - Tekbilek, λαμβάνοντας μέρος στις συναυλίες που έδωσε το σχήμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε το 1997 με το δίσκο 'FLAME KEEPER'. Σημαντική στην πορεία του ήταν η συνεργασία με την "ARTS, DANCE & MUSIC PRODUCTIONS", το Νοέμβριο του 1999. Πρόκειται για τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του BROADWAY στην Ελλάδα, με αμερικανούς συντελεστές.

Το Δεκέμβριο του 2000 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, το 'BAHAR', με μουσική λουσμένη στα χρώματα της Μεσογείου. Στο άλμπουμ συμμετέχουν ο διεθνούς φήμης ινδός φλαουτίστας Χαριπρασά Τσαουράσια (Hariprasad Chaurasia) ενώ στα δύο τραγούδια του άλμπουμ συναντάμε μία από τις καλύτερες φωνές στο ελληνικό τραγούδι, τον Μανώλη Λιδάκη. Με το 'BAHAR' ο Αμπλιανίτης καταξιώνεται στο χώρο της ελληνικής μουσικής και γίνεται πλέον γνωστός στο ευρύ κοινό. Σχηματίζει δικό του γκρουπ και δίνει πολύ πετυχημένες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία και την FYROM, χώρες στις οποίες το άλμπουμ του είναι στα τοπ τεν. Ταυτόχρονα το BAHAR τον κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πολλές ξένες εταιρείες ζητούν κομμάτια από το άλμπουμ για να συμπεριλάβουν σε συλλογές τους. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν τέσσερις συλλογές σε ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία (για περισσότερα στοιχεία βλέπε στη δισκογραφία), με κομμάτια του.

Σημαντική στην πορεία του είναι η συνάντηση με τη μεγάλη ντίβα της ελληνικής μουσικής, τη Μαρία Φαραντούρη. Της δίνει τρία τραγούδια του και αναλαμβάνει την ενορχήστρωση του δίσκου MOSAIC (LIBRA MUSIC 2004), ενός δίσκου με τραγούδια του κόσμου. Στο άλμπουμ συμμετέχουν ο Γκλεν Βελέζ, ο Χαριπρασά Τσαουράσια, ο Φουάτ Σακά (που έχει δώσει και δύο τραγούδια του) ο Ρος Ντέιλι (που έχει δώσει ένα τραγούδι του) και κάποιοι από τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

1997 -" FLAME KEEPER" - ΘCD 0010 - THESIS

2000 - 'BAHAR' - LM020-2 - LIBRA MUSIC

ΣΥΛΛΟΓΕΣ

BUDDHA BAR presents: Amnesty international - 40th anniversary - 2CDs - Various Artists - George V records, FRANCE

SLOW MO 3 - SD082 - Various Artists - STEREO DELUXE, GERMANY

ELEMENTAL CHILL - VOL.3 - AIR - KRICD3003 - Various Artists - KRIZTAL ENTERTAINMENT, USA

THEMA 1 / BLEND MEETS LIBRA - LM023-2 - Various Artists - LIBRA MUSIC, GREECE

THE BEST OF BUDDHA - Various Artists - 4FUN MUSIC - GERMANY

περισσότερα θα βρείτε στο www.libramusic.gr/ablianitis.html
κυκλοφόρησε το BAHAR 2 live

Αποσυνδεδεμένος vangelis

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ..pera apo ton orizonta...
    • Προφίλ
    • Music
Απ: Μάκης Αμπλιανίτης - BAHAR
« Απάντηση #3 στις: 08/04/05, 17:49 »
bhgke kai to Bahar-Live, to opoioa axiothhka kai apekthsa sthn teleutaia mou episkepsh sthn ellada...wriaos hxos, wraia kommatia, wraia kithara, xalarh atomosfaira, endiaferon mousikoi.

kalo.
Vangelis
― Παλιέ μου φίλε τί γυρεύεις;
χρόνια ξενιτεμένος ήρθες
με εικόνες που έχεις αναθρέψει
κάτω από ξένους ουρανούς
μακριά απ' τον τόπο το δικό σου.
Seferis