Φίλε εγώ έχω εδώ και 4 χρόνια μια fender stratocaster mexico με μεγάλη κεφαλή (70s style) στην τιμή των 260.000 κατευθείαν από την αντιπροσωπεία σε χονδρική τιμή. λιανική έφτανε τα 400.000. Και μόνο που το σκέφτομαι τώρα έδωσα πολλά λεφτα...(ασχετο αυτό).
΄
Μην ασχολείσε με τις αμερικάνικες πραγματικά. Είναι ακριβώς ίδιες με τις μεξικανικες, γι αυτό φτιάξανε εργοστασιο εκει για φτηνά εργατικά χερια. Ξέρεις πως λειτουργούν οι πολυεθνικες. Το σώμα της κιθάρας αποτελείτε απο 2 ξύλα. Εδώ το λινκ της εταιρίας
http://fender.com/products/search.php?partno=0137000321 και εδώ τα χαρακτηριστικά
http://fender.com/products/view_specs.php?full_partno=0137000&name=%26lsquo%3B70s+Stratocaster%26reg%3B. Στην πράξη τώρα εχει πολυ μαλακό feeling στο πέξιμο, δεν κουράζει το μπράτσο.
Ο ήχος της είναι εκπληκτικός στα καθαρά. Εκεί να μετράς τις κιθάρες. Στην παραμόρφωση όλα καταστρέφονται. Στην παραμόρφωση πολύ δύσκολα θα καταλάβεις την διαφορά αναμεσα σε μια των 100 ευρώ και μια των 1000. αλλά όταν θα χρειαστεί να σολάρεις σε καθαρό, με μπάσο απο πίσω,ο ηχος της συγκεκριμενής είναι γλυκός και πολυ γεμάτος. Φυσικά οι μαγνήτες όλων των κιθάρων αλλάζουν. υπάρχουν πάντα καλύτεροι. Αλλά το βασικό πάντα είναι το ξύλο. Και όταν πέρνεις μια σαν την συγκεκριμενη είσαι σίγουρος ότι έχει αντοχή, είναι έτοιμη εξαρχής με τον ΄ηχο της και μπορείς να παίξεις τα πάντα. Φυσικά να πάρεις την εκδοση με ξύλο τριανταφυλιάς στην ταστιέρα. Επίσης η συγκεκριμένη είναι τέλεια εναρμονισμένη στις χορδές και τα τάστα. Μετά το 12 ταστο λίγες έχουν απολυτα σωστή τονικότητα.
Αν θες παραμορφώσεις κτλ πάρε μια οποιδήποτε. Εμένα πχ μου αρέσει και η ηλεκτρροακουστικη με παραμόρφωση.χααχαχα
Βασικά πήγαινε σε ένα μαγαζί και βάλε μια FEnder Statocaster διπλά στις metal κιθάρες και θα νιώσεις την διαφορά.
Δεν είναι ασχετοι οι ροκάδες των 70s που τις χρησιμοποιούσαν (μαζί με LEs Paul φυσικά).
Σου την προτείνω ανεπιφύλακτα! Αλλά πραγματικά σου λέω ότι Αμερικανικη είτε μεξικάνικοι δεν ΄΄εχει διαφορά. Τα ίδια υλικά, τα ίδια σχεδια, οι ίδιες προυποθέσεις κατασκευής, διαφορά είνα ιο μισθος του μεξικάνου, τα εξοδα εργοστασιου στο μεξικο κτλ.
Και παράξενο που λες αμερικάνικη με τόσα λίγα λεφτά. Δεν θα είναι γνήσια στρατοκάστερ.