ΣΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥΜια ταινία του Θανάση Παπακώστα
Μια μουσική περιπέτεια με αφορμή τον Θανάση Παπακωνσταντίνου
Στα κέρατα του ταύρου
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Μάρθα Φριτζήλα, οι «Λαϊκεδέλικα». Μια παρέα απ' τις δυνατότερες της ελληνικής σκηνής. Δύο χρόνια εκρηκτικές συναυλίες, κι ο Θανάσης Παπακώστας, σαν από αστείο κι απ’ αγάπη, με μια «χειροποίητη» παραγωγή, καταγράφει την ιστορία αυτή.
«Ένα -ντίνου μας χωρίζει», διαπιστώνουν με γέλιο για τα ονόματά τους οι δυο δημιουργοί. Κι έρχεται το τραγούδι του Ντίνου, μνήμη ενός χαμένου φίλου, να γίνει γέφυρα στη συνομιλία τους. «Έχω δει ένα πρόσωπο, που 'χει χίλιες όψεις, κι ένα που 'χε μόνο μια, σαν να 'ταν σε καλούπι».
Η μουσική και τα τραγούδια είναι αφορμή και οδηγός μαζί, σ' ένα ταξίδι χωρίς τέλος και αρχή. Οι εικόνες και οι συνειρμοί υφαίνουν μια σπείρα, γι' αυτό και η ταινία αρχίζει και τελειώνει με την ίδια σκηνή σε διαφορετικό χωροχρόνο.
Στην κάμερα σώζονται στιγμές από καλοκαίρια και χειμώνες στο θέατρο Βράχων, στο θέατρο Χώρα, στο Δοχό Λάρισσας, στο Λυκαβηττό. Η ζωή μιας μπάντας, στη σκηνή και τα παρασκήνια. Ένα σύνολο, κάτι παραπάνω από το άθροισμα των επιμέρους μελών. Μια παρέα μουσικών, που έκανε με τα γούστα της να σαλέψουν τα μέσα μας.
Ο Θανάσης Παπακώστας φτιάχνει μια ταινία προσωπική, που όμως ελπίζει να κάνει πολλούς να βρουν και το δικό τους «ήμουν κι εγώ εκεί...». Ένα ταξίδι μ' ανθρώπους, μέσα από τα τραγούδια του Θανάση. «Στο άπειρο πορεύομαι... απ' το άπειρο ξεκίνησα...».
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 ΚΑΙ ΩΡΑ 22:30
ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗπηγη:
Κοιλαδα των Τεμπων