Ας συμπεριφερόμαστε εδώ όπως και στην κανονική μας ζωή.
Δυστυχώς δεν ειναι οπως στην κανονική μας ζωή όμως ,....εδω εχεις ενα πι-σι και αυτό διοτι...
1.Δεν βλεπεις τον συνομιλητή σου....
2.Δεν ακους τον συνομιλητή ....
3.Δεν γνωριζεις όλους τους συνομιλητές σου....
Ας υποθέσουμε ότι είμαστε σε μια μεγάλη παρέα 30-40 ατόμων σε ένα φιλικό σπίτι που άλλους γνωρίζουμε καλύτερα , άλλους λιγότερο κι άλλους καθόλου. Και είναι έτσι η ακουστική και ο τρόπος που καθόμαστε που μπορούμε να ακούμε όλα όσα λέγονται. Και ρωτώ :
1) Δεν είναι λογικό να σχηματίζονται πηγαδάκια ανά παρέες και να συνομιλούν; Θα πεταγόσαστε σε κάθε θέμα να πείτε την άποψή σας αν δεν ήταν ουσιώδες αυτό που θα είχατε να πείτε;
Λογικο....αλλά,εδω δεν ειναι παρεα 30-40 ατομων αλλά 8198 μελών ,ενεργών ή μή....δεν υφισταται ο όρος πηγαδακια...Οι συζητησεις ειναι για όλους...
2) Αν τύχαινε να υπάρχει πράγματι κάποιος βλάκας που θα το έκανε αυτό θα τσακωνόσαστε μαζί του και θα φεύγατε ή μήπως απλά θα αδιαφορούσατε και θα γελάγατε με την παρέα σας εις βάρος του;
Δεν μπορεις να το γνωριζεις αυτό όταν ξεκινα μια κουβεντα και συμμετεχουν κι οι δύο....Αλλό να το βλεπεις ιδιοις όμασι και αλλο να διαβαζεις απλώς καποια μηνυματα...Δυστυχως το αντιλαμβανεσαι πολυ αργοτερα και οχι παντα
3) Όταν κάποιοι είχαν μια σοβαρή συζήτηση θα μπαίνατε στη μέση με κάποιο φίλο σας για να πείτε «κρυάδες» πιστεύοντας ότι έτσι γίνεστε η ψυχή του πάρτυ ή θα τους αφήνατε στην ησυχία τους;
Θεωρώ οτι αυτός που λεει κρυαδες δεν ξερει οτι αυτό που λεει ειναι κρυαδες....αυτό το λενε οι ακροατές του.Αρα?
4) Αν τύχαινε να πείτε την άποψή σας πιστεύετε ότι όλοι θα συμφωνούσαν μαζί σας;
Οχι αλλά αυτη ειναι η ουσια ενος διαλογου....και ο διαλογος οταν γινεται με επιχειρηματα ειναι πραγματι ενδιαφερον να τον κανεις διοτι καποιοι θα μαθουν κατι παραπανω...και ισως να αναθεωρησουν αποψεις που ειχαν πριν....
5) Αν τη λέγατε και κάποιος διαφωνούσε θα αρχίζατε την κόντρα με άσχημα «καρφώματα» ή θα συνεχίζατε πολιτισμένα και με επιχειρήματα την κουβέντα;
Ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι....δεν αντιδρουν παντα πολιτισμενα....εδω δεν συμβαινει στην κατα προσωπο συνομιλια θα συμβει μεσα σε να φορουμ??
Ασε που οι ηλικιες εδω μεσα ξεκινουν απο 13-14 ετών παιδιά μεχρι 60-65 χρονων ανθρωπους....Ξερω εγω εαν μιλώ με ενα 13χρονο ή ενα 60χρονο?αν τον εβλεπα ομως οτι ειναι 13χρονος ή 60 χρονος η συμπεριφορά και οι αντιδρασεις θα ηταν διαφορετικές....
Επισης αν ειναι ο ανθρωπος (που αναφερεις πιο πανω)που λεει κρυαδες και συνεχιζε να λεει κρυαδες θα του την ελεγα και δε θα προχωρουσα με επιχειρηματα.
6) Αν τελικά άναβε η συζήτηση δε θα προτιμούσατε να τη σταματήσετε από το να τσακωθείτε με ένα ξένο άνθρωπο μέσα στο ξένο σπίτι;
Aλλο το σπιτι ,αλλο ενα φορουμ.....κανεις λαθος συγκριση....
7) Όταν με την πάροδο της ώρας σχηματιζόντουσαν μικρές παρέες , αυτούς θα τους ονομάζατε «κλίκες» που χαλάνε τη συγκέντρωση;
αυτοι θα ονομαζοταν παρεα-ες....εσφαλμενα και εντελως άτοπα αναφερθηκε η λεξη....δεν το υποστηριζω σαν χαρακτηρισμο....ομως παρεες μεσα στο φορουμ υπαρχουν...τοσες συναντησεις γινονται αλοιμονο αν δεν ειχαν δημιοργηθεί παρεες,τοτε θα επρεπε να ανησυχουμε....
8 ) Αν αυτές οι παρέες μιλούσαν για διάφορα θέματα και μερικά είχαν μεγάλο ενδιαφέρον , άλλα ασχολιόντουσαν με πιο απλά και καθημερινά πράγματα και τέλος κάποια άλλα ήταν γελοία και ανούσια εσείς θα κολλάγατε και θα λαμβάνατε μέρος μόνο στης τρίτης κατηγορίας θέματα;
Θεμα στιγμής και διαθεσης ειναι....αλλά ειπαμε και ηλικίας...
Εγω που ειμαι 30 και η διαθεση μου την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη σηκωνε να μιλησω για απλά καθημερινα θεματα ,γι αυτά θα μιλουσα....αν η διαθεση μου ηταν τετοια που θα προτιμουσα να χαβαλεδιασω,θα παρακολουθουσα την άλλη κουβεντα....γενικως θα παρακολουθουσα οτι θα μου εκανε κλικ εκεινη τη στιγμή.....Μη ζηταμε όμως απο ένα παιδί 14-15 χρονων να συμμετεχει μονο σε σοβαρες συζητησεις...θα το κανει κι αυτό αλλά....
Και καλυτερα μη συγκρινουμε την συγκεντρωση σε ενα σπιτι ενος φιλου που θα γινει
ενα βραδυ και θα
τελειωσει εκει....οι ενεργοι χρηστες του σαιτ μπαινουν
καθημερινα .......Αρα το παραδειγμα της
μιας βραδυάς με παρεα σε σχεση με το φορουμ το θεωρω εντελώς αστοχο και μη συγκρισιμο ωστε να μπορεί να ακολουθηθεί....Σταματώ εδώ γιατί το μήνυμά μου έγινε τεράστιο , αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω και πόσο απλά είναι τα πράγματα.
Ωραια τα ειπες μακαρι να ήταν τοσο απλό ομως....