Ένα cd που βρήκα εντελώς τυχαία σε αεροδρόμιο αφου εψαχνα κατι για να σκοτωσω τις ωρες μου.Αναμεσα σε Παπαγιαννηδες, Πεγκουλες, Φανδουλες, Βουράδες κτλ.. επεσε το μάτι μου σε ενα σκουρο cd αφημενο στη γωνια ενως ραφιου με τη λεξη Cinema γραμμενη στο εξωφυλο του..Ο λόγος που το αγόρασα ήταν γιατί στο εξώφυλο υπήρχαν τα ονόματα David Lynch και Σταύρος Λάντσιας..Στη συνέχεια απεδειχθει οτι ήταν απλα guest stars σε 1-2 τραγουδια..Περι του cd τώρα που έχει να κάνει με διασκευές "γνωστών" κομματιων απο soundtracks ταινιών κινηματογραφου..Αμερικάνικου, Ευρωπαικού μέχρι και Ελληνικού.. Ειναι ενα cd για οσους αγαπουν την κλασσική κιθάρα και τα κιθαριστικά ντουέτα, με τους Νότη Μαυρουδη και Παναγιώτη Μαργαρη να φέρνουν στο χώρο της ελληνικης δισκογραφίας κάτι που (νομίζω) δεν ξανάγινε..Ο δισκος κυκλοφορησε το 2003.
Πιο κατω τα κομμάτια, o συνθέτης και η ταινία στην οποία βρίσκετε το κάθε κομμάτι.
1)
La vita e bella - Nicola Piovani - La vita e bella (H ζωή είναι ωραία)
2)
Struggle for pleasure - Wim Mertens - The Belly of the architect
3)
Shape of my heart - Sting - Leon
4)
La valse d' Amelie - Yann Tiersen - Amelie
5)
To Rock της καντίνας - Ελένη Καραινδρου - Ο Mελισσοκομος
6)
Love Song for a Vampire - Annie Lenox - Bram Stoker's Dracula (interpeted by Noa Dori)
7)
Titanic Theme - James Horner - Titanic
8 )
The Chase - Giorgio Moroder - Το εξπρές του μεσονυχτίου
9)
If i were a rich man - Jer. Bock, Shel. Harnick - Ο βιολιστής στη στέγη
10)
Romanza - Aνώνυμος - Jeux Intredits (Απαγορευμενα παιχνιδια)
11)
The sound of silence - Paul Simon - The Graduate (interpeted by Noa Dori)
12)
Boy on a dolphin - Tι ειναι αυτο που το λένε αγάπη - Τ. Μωρακες, Ν. Φερμάνογλου - Boy on a dolphin
13)
Tango - Goran Bregovic, Kat. Szczot, R. RIghtman - Time of the Gypsies
14)
Godfather theme - Nino Rota - The Godfather
15
Cavatina - Stanley Myers - The Deer Hunter
Οι Σταυρος Λαντσιας, David Lynch, Χριστος Ζερμπινος, Μιχαλης Καπιλιδης ειναι μερικοι απο τους μουσικους που παιζουν μαζι με τους Νότη Μαυρουδη και Παναγιώτη Μάργαρη. Στο cd υπάρχει βιβλιαράκι με κείμενα απο τον Νινο Φενεκ Μικελιδη στο οποίο υπαρχει μια συντομη περιγραφη της καθε ταινίας και ενα βιογραφικό για τον καθε συνθετη. Τα κειμενα ειναι μεταφρασμενα και στα αγγλικά..Ενα cd για οσους αγαπούν τον κινηματογραφο, ενα cd για οσους αγαπουν την κιθαρα..
Πιο κατω ενα link για να κατεβασετε το αlbum (107mb)
http://www.megaupload.com/?d=37HSTIHOΟσοι δεν εχουν γρηγορες συνδεσεις ας επικοινωνησουν μαζι μου για επιλεγμενα κομματια..Zήτω το ιντερνετ..!