Ο 5ος studio δίσκος των Death είναι ένα εξαιρετικό δημιούργημα στο όποιο συναντιούνται και παντρεύονται αυτό που λέμε φαντασία, ιδανικά, τεχνική και επιθετικότητα. Από το πρώτο τραγούδι που είναι το Overactive Imagination μέχρι το τελευταίο το οποίο είναι το The Philosopher, νοιώθεις ότι έρχεται ένας γίγαντας σε τραβάει και σε πνίγει στην τεχνοκρατία και τα αδιέξοδά της... Ο ίδιος ο τίτλος του δίσκου (Individual Thought Patterns) σημαίνει "ατομικά μοντέλα
σκέψης" και μαζί με την βοήθεια του εξώφυλλου δείχνει το πως μας ριζώνονται νοοτροπίες που μας περνάει η κοινωνία και η κάθε κοινωνία και γίνονται δέντρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να τις αρνηθούμε.. Ανέκαθεν πίστευα ότι το death metal βγάζει την φωνή που έχεις μέσα σου χωρίς να σκέφτεσαι σε ποιόν τόνο θα τραγουδήσεις. Απλά, λές αυτά που έχεις να πείς.. Στο συγκεκριμένο δίσκο η φωνή του Chuck Schuldiner θα αντηχεί στο μυαλό σας συνέχεια μόλις την ακούσετε. Το Individual Thought Patterns είναι ένα υπόδειγμα μουσικής και στίχων, για να καταλάβετε, εμένα προσωπικά είναι ο αγάπημενος μου δίσκος από οτιδήποτε έχω ακούσει..
Ακούστε το και πείτε μου..