Και ναι το Gothic εχει μια περιορισμενη αισθητικη.Το ιδιο εχει και το πανκ.Το ιδιο και το grunge.Tι παει να πει αυτο?Οτι δεν ειναι μουσικα ειδη? 
Ειναι και μουσικα ειδη..να σε ρωτησω προσωπικα.ποσα
ατομα PUNK εχεις δει?..ποσα
Gothic?μιλαω για ατομα.οχι για ατομα που ακουνε αυτα τα ειδη..για μενα ειναι σταση ζωης και η πανκ και το γκοθ.(οχι οτι ζω εγω σαν πανκις η γκοθστερ).και πιστεψε με τους ελλαχιστους που εχω δει να ζουν ετσι δεν νομιζω καν οτι ακουγαν αυτα τα ειδη...αυτοι καθοριζουν την μουσικη με την ζωη τους.
Εγω αντιθετα πιστευω οτι το διαχρονικο οριζεται απο το αν θα επηρεασει αλλες μπαντες αν θα λειτουργησει ως ριζα και φυσικα αν ανθρωποι θα συνεχισουν να το ακουνε 10 και 15 χρονια μετα.(και παραπανω φυσικα)..
Τα μαθηματικα συναντουν την μουσικη..σαν οριο συναρτησης το εθεσες..διαχρονικοτητα μεγαλυτερο η ισο του 10..Παντως ειπες την μαγικη λεξη..ΕΣΥ.ΕΓΩ οχι..υπαρχουν πολλα πραγματα που καθοριζουν την διαχρονικοτητα γενικα..και οχι μονο στην μουσικη.διαχρονικη ειναι και η αγαπη της μανας προς εναν γιο..οταν πεθανει η μανα στο κοινονικο συνολο μαλλον δεν θα λειψει και πολυ...στον γιο ομως ναι..και η αγαπη της θα μεινει διαχρονικη σε αυτον χωρις να εχει επιρρεασει κανεναν αλλον παρα μονο αυτον...ετσι καπως ειναι και για την μουσικη..αν σε επιρρεαζει εσενα η μουσικη ειναι διαχρονικη.Για σενα..και αυτο ειναι που μετραει
Επισης το γκοθ οπως ειπες εχει οριστει..εγω σου λεω πως επαναπροσδιοριζεται μερα με την μερα.αλλωστε οι Bauhaus, Sisters Of Mercy, Fields of the Nephilim καποτε λεγοντουσαν dark wave σημερα goth..γιατι?
Τεσπα ο καθενας εχει της αποψεις του.
Υ.γ δεν καταλαβα το ποστ για το ΜΕΓΙΣΤΟ Irelligious.τι σχεση εχει με γκοθικ ροκ?