Θα είθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις σε κάποια που έχουν γραφτεί.
1.Το κιθάρα δεν είναι μαγαζάκι και δεν περιμένει πελάτες για να λειτουργήσει και κατ΄επέκταση θα κλείσει ,αν αυτοί αποφασίσουν να πάνε αλλού.
2.Στα τόσα χρόνια που λειτουργεί ,αρκετοί έχουν αποχωρήσει ,είτε γιατί δεν είχαν χρόνο πιά να αφιερώσουν (λίγος χρόνος ,καθημερινότητα κ.λ.π ),είτε γιατί έστρεψαν αλλού τα ενδιαφέροντά τους ,είτε τέλος μερικοί γιατί διαφώνησαν με τον τρόπο λειτουργίας .Παρ΄όλα αυτά λοιπόν ,ούτε η κιθάρα έκλεισε (απενατίας έγινε ένας πολύ μεγάλος απο άποψη μελών χώρος ),ούτε η ελεύθερη άποψη και έκφραση των μελών ελλατώθηκε σε κάποιο τομέα .
3.Για μιά ακόμη φορά θα επαναλάβω (κάτι που έχουν κάνει αρκετοί αλλά κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν ),ότι υπάρχουν κανόνες λειτουργίας που είτε αρέσει είτε όχι ,είναι υποχρεωτικοί για όλα τα μέλη .
Αν κάποιος νομίζει ότι καταπιέζεται η εκφραστικότητά του με αυτό τον τρόπο περικοπής κάποιων μη αποδεκτών λέξεων (ας τις χαρακτηρήσω έτσι για να χαμηλώσουν λίγο οι τόνοι ),και δεν έχει να καταθέσει άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες (που να μην τις περιέχουν ),τότε πολύ φοβάμαι ότι η θα πρέπει κάπου αλλού να τις παρουσιάσει ,η θα δεχθεί αυτό τον τρόπο παρουσίασης.
Εύχομαι επιτέλους να τελειώσει κάπου ,αυτό το θέμα (που ξεκίνησε απο κάποιο νεο μέλος που αγνόησε τους κανονισμούς )και που σε κάποιες στιγμές κατέληξε ,όπως πάντα ,σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Κλείνοντας θα είθελα να παραθέσω κάτι που έγραψε για την τέχνη ένας πολύ μεγάλος συγγραφέας και φιλόσοφος ,ο Μπρέχτ <<Η τέχνη δεν πρέπει να αντανακλά σαν τον καθρέφτη ,μα σαν φακός να μεγεθύνει >> .