Λοιπον παιρνω το θαρρος να κανω αυτην την κριτικη γιατι φανταζομαι οτι θα ενδιαφερει αρκετους, ποσο μαλλον πια που αυτο το μαραφετι εχει παψει να ειναι δυσευρετο!
Προκειται για μια λυση στην απογνωση μερικων απο μας που εχουμε floating tremolos/floyd rose ή οτι αλλο τρεμολο το οποιο μας υπαγορευει οτι αν αλλαξουμε κουρδισμα εστω drop-D πρεπει να ρυθμισουμε τα ελατηρια διαφορετικα. Επισης ειναι μια λυση στην επιθυμια καποιων που ενω εχουν κιθαρα με τρεμολο δεν το χρησιμοποιουν πολυ, ετσι ωστε να ευχονται να μην το ειχαν και να κερδιζαν σε sustain!
http://www.tremol-no.com/Και η κριτικη μου λεει οτι ειναι μια απιθανη εφευρεση!! Ηρθε προχθες, το αγορασα $53 μαζι με τα μεταφορικα απο το Ebay, στο κουτι του φυσικα, και προφανως με τα $53 δεν πληρωνεις καν τελωνειο. (ο θωμας το εχει 77€)
Η εγκατασταση ειναι πανευκολη. Ουσιαστικα αλλαζεις την πλακα στην οποια δενουν τα ελατηρια για να βαλεις την ειδικη, η οποια με μια αρθρωση παρεχει, εκτος απο γατζους για τα ελατηρια, και μια ατσλενια ραβδο στην οποια προσαρμοζεται ενας υποδοχεας που δενει στο τρεμολο. Οτι βλεπετε στη φωτο στο σαιτ, μην τα πολυλογω! Αν βιδωσετε τις 2 βιδες, παυει η σχετικη κινηση ραβδου-υποδοχεα και το τρεμολο μενει ακινητο! Και οταν λεω ακινητο το εννοω!! Αρα με σταθερη γεφυρα, κερδιζουμε sustain. (ενταξει δεν εχουμε και string-through-body αλλα διαφορα υπαρχει!). Και εκτος απο sustain κερδιζουμε και οτι αλλο κουρδισμα θελουμε!

Η 3η βιδα (η μονη της!) ειναι αυτο που αποκαλουν Deep-C. Βιδωνοντας την εμποδιζουμε το τρεμολο να πηγαινει "πισω". Αρα τωρα παλι μπορουμε να κανουμε οτι χαμηλοτερο κουρδισμα θελουμε, διοτι το τρεμολο δεν θα χαμηλωσει με το χαλαρωμα των χορδων, και εχουμε κ το 1/2 της λειτουργιας του: "dive-only mode"!
Αν δεν βιδωσουμε καμια βιδα τοτε εχουμε κανονικα το τρεμολο, και επειδη το εψαξα κ το μετρησα, δεν εμποδιζει πουθενα την κινηση του, ουτε περιοριζει το ευρος του. Τα μερη του ειναι πραγματικα σωστα και εξυπνα μετρημενα και σχεδιασμενα.
Πραγματικα δεν το καταλαβαινω οτι υπαρχει στην κιθαρα μου αν το εχω ανοιχτο. Δεν βγαζει αχνα!! Το μονο που πρεπει να προσεξει κανεις (και το λεει κ στις οδηγιες) ειναι να μην σφιξει υπερβολικα την βιδα που κανει την ακιδα στην ακρη να δενει καλα στη βαση του τρεμολο, γιατι ειπαμε ατσαλι, αλλα με παχος 1,5mm δεν ειναι αθραυστη.
Εχουν προνοησει και για την γειωση της γεφυρας (την τυλιγετε κ σφιγγετε με μια βιδα), οπως και για εξτρα σταθεροτητα, "κλειδωνοντας" στην ειδικη πλακα τις 2 ξυλοβιδες. (οι κοινες πλακες απλα εχουν τρυπα να περνουν οι βιδες απο μεσα).
Περα απ ολα αυτα ομως το σημαντικοτερο για μενα ειναι οτι δεδομενης της απιστευτης σταθεροτητας του (δεν το περιμενα), μπορεις να αλλαζεις modes με 2 κινησεις. Δηλαδη απλουστατα αν παιξω ενα live μπορω να παιξω με μια κιθαρα τραγουδια σε standard/drop-D/D tunings και αμα τυχει και εχω ενα τραγουδι που δεν θελει τρεμολο το "κλειδωνω" και κερδιζω sustain!

Αυτα απο το πολυ ενδιαφερον tremol-no!οσοι θελετε ψαξτε στο ebay σας συστηνω!