Το λέω από την αρχή για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.Δεν γουστάρω καθόλου τα Έθνικ.Μεγαλωμένος μέσα σε πεντατονικές, Αγγλίλα,Αμερικανιές και κιθάρες που παίζανε ροκ με όλους τους τρόπους,όλα αυτά τα πνευστά της Καραιβικής,οι αμανέδες της Ανατολής και γενικά τα παραδοσιακά του κάθε τόπου (με "εξευγενισμένο" ήχο όμως και συνήθως με beatάκι )δεν τα χώνεψα ποτέ μου.Εδώ μέχρι και τη ρέγκε ίσα ίσα που την ακούω.Μου θυμίζουν τόσο πολύ επίσης χώρους που δεν περνάω καλά.Κάτι παραλιακά trendy μπαράκια,το ασανσέρ,την αναμονή στο ιατρείο, το σούπερ μάρκετ,γενικά το καλοκαίρι που σημαίνει κοπελλίτσες κουκλίτσες που διαφημίζουν τσιγάρα,beach party ραδιοφωνικών σταθμών με σπόνσορα κάποια μεγάλη ανώνυμη εταιρεία,κοινώς δηλαδή ,κοιμηθείτε και καταναλώστε...Το βλέπω πολύ κάλπικο δηλαδή όλο αυτό το Έθνικ,Μπούντα και όπως αλλοιώς λέγεται "κίνημα".Και τελικά αν θέλω να ακούσω παραδοσιακή μουσική,την Ελλάδα την έχω ανακαλύψει ,ή ξέρω μόνο την "Ιτιά";Μήπως να άρχιζα από εδώ ,ή δεν το κάνω γιατί δεν μου το έχουνε πουλήσει σωστά ,οι πνευματικοί μου ηγέτες=ΜΜΕ. Μοιάζει λίγο με flame post αλλά πιστέψτε με δεν είναι.Τη γνώμη μου λέω.Εσάς πως σας φαίνονται τα έθνικ;