Μπορει να αργησα... μα θελω να δωσω κ γω την συμβουλη μου που πιστευω ειναι απο τις καλυτερες εδω μεσα. Κ εγω φιλε μου ξεκινησα αργα για εμενα οσο πιστευω, οχι επειδη δεν ειχα χρονο, αλλα επειδη εμενα σε βουνο στην παιδικη κ εφηβικη ηλικια μου κ ηταν αδυνατο να μαθω, λιγο εξαιτιας οικονομικων, λιγο η πολυ δουλεια απο μικρος κ οι υποχρεωσεις, λιγο το διαβασμα για το σχολειο κτλ... ξεκινησα λοιπον στα 21 (σε λιγο κλεινω τα 22) το ονειρο μου... κ θεωρω τον εαυτο μου πως αργησα κιολας!!! με ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλματα οπως λενε οσοι με ακουν!!! λενε οτι αν ειναι ετσι η κιθαρα να ξεκινησω κ γω τωρα αν ειναι!!! με καλο ζεσταμα μπορω να βγαλω το master of puppets χωρις ακομα να εχω ολοκληρωσει το τελευταιο solo. fade to black ολο κ αυτο χωρις ακομα το τελευταιο solo. seek and destroy ολο (no solo), for whom the bell tolls ολο, watching over me απο iced earth ολο (no solo) (μεσα σε μιση ωρά το βγαλα) κ ενα σωρο αλλα γενικοτερα... οι συμβουλες μου τωρα ειναι οι εξης...
1)μια ωρα την βδομαδα δασκαλο για να παρεις τα καταλληλα κ σωστα πατηματα
2)ξεκινα με ακορντα ωστε να μπορεις να ακους εστω 2 ωραιες μελωδιες να βγαινουν απο την πενα σου, σε βοηθα στο να σε ευχαριστει αυτο που κανεις κ σε κανει να θελεις να συνεχισεις... σε ενα μηνα εμαθα τα βασικα ακορντα κ να τα αλλαζω γρηγορα (μονο ενα μηνά!!!!) με καθημερινη εξασκηση 2 ωρων περιπου... μπορεις να πεις οτι σε ενα μηνα ηξερα να παιζω κιθαρα!!! αφου σε ακορντα βασιζεται σχεδον ολο το ελληνικο τραγουδι, κ ολα τα ξενα αν θες μπορεις να τα παιξεις με βασικα ακορντα!!! εκει θα πεταξεις απο την χαρα σου!!!!
3)ζεσταμα με κλιμακες μιση ωρα τουλαχιστον, παντα σε αργο κ με σωστο παιξιμο ρυθμο (πεντατονικη που ειναι κ κ**λιαρικη!!)
4)πριν κοιμηθεις γρατζουνα κ λιγο. δεν κανει κακο!!! (εγω το κανω καθημερινα). παρε ηλεκτρικη κ φορα ακουστικα αν παιζει προβλημα θορυβου
5) (για οσους εχουν βαρεθει να παιζουν επειδη δεν βλεπουν βελτιωση) ΕΥΚΟΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!! ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ Κ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ!!! ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.. (οχι το master of puppets, αλλα τα for whom the bell tolls, enter sandman, paranoid, iron man, watching over me, ειναι ολα αρκετα ευκολα κομματια. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΩ Κ ΑΥΤΟ. ξεκινηστε με SMOKE ON THE WATER. K τα ελληνικα ολα ειναι απλες συγχορδιες κυριως με διαφορετικους ρυθμους(στην πενα-strumming)
6) Βρειτε εναν φιλο που να παιζει κ αυτος ουτος ωστε να τζαμαρετε μαζι κ να περνατε γαματα!!! δεν υπαρχει μεγαλυτερη απολαυση απο το να παιζουν 2 κιθαρες το seek and destroy κ να πεφτουν μαζι στο 3ο ριφφ!!! κ**λα στα αυτια μας!!!
7) ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Κ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ!!! Να εχετε επιγνωση του (muscle memory) δηλαδη της μνημης των μυων μας... Τα δαχτυλα μας οπως κ ολοι οι μυεις του σωματος μας εχουν μνημη!!! Δηλαδη κανοντας το ιδιο πραγμα συνεχεια κ συνεχεια με καποιο μελος του σωματος μας (στην εκατοστε περιπτωση τα δαχτυλα μας) οσο κ αν μην το καταφερνουμε στην αρχη, (ριφφ,σολο κτλ) παιζοντας το καθημερινα-ΣΩΣΤΑ-κ κυριως >>---->ΑΡΓΑ<-----<< Εστω κ αν δεν μας ακουγεται καθολου σαν αυτο που θελουμε, αν το παιξουμε 50-100 φορες ΣΩΣΤΑ(δεν χρειαζεται σε ολες τις περιπτωσεις τοσο, don't worry), την εκατοστη πρωτη φορα θα καταφερουμε κ θα το παιξουμε ολοσωστα κ με τον ρυθμο κ την ταχυτητα του!!!! αυτο να σκεφτεστε παντα πριν παρατησετε την κιθαρα στην ακρη επειδη δεν σας βγαινει ενα ριφφ, εστω κ γρηγορο η δυσκολο. ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΚΕΣ!!! ΕΤΣΙ Κ ΤΑ ΣΟΛΑ Κ ΤΑ ΡΙΦΦ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΧΤΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΟΝΟ Κ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ!!! Κ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙΡΟ. 3 ΜΕΡΕΣ-1ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΡΧΑΡΙΟ-ΜΕΤΡΙΟ ΡΙΦΦ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ. κ να μην προσπαθειτε να βγαλετε πολλα τραγουδια μαζι... ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ... ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ muscle memory ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΜΟ!!! ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΙΔΕΥΕΣΤΕ ΕΤΣΙ... ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΣΙΔΕΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΙΔΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ, ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΠΑΤΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!! (ΟΠΩς Κ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΑΣΧΟΛΙΑ) ΕΤΣΙ Κ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ Κ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠEΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ MUSCLE MEMORY!!! H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΣΧΟΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.. ΑΛΛΑΖΕ ΣΥΓΧΟΡΔΙΕΣ ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ... ΠΑΙΞΕ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ (ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ Κ ΠΑΝΤΑ ΑΡΓΑ) Κ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ!!! (Κ ΣΥΝΤΟΜΑ) Κ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ Κ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ Κ ΣΩΣΤΑ ΜΑΖΙ!!! ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗς ΥΠΟΘΕΣΗς!!! ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟ ΣΟΛΟ Κ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ ΚΟΤΕΣ?

ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟ ΣΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ one των Metallica απο ενα 10χρονο να παιζεται σωστοτερα κ δεν πα να παλευεις ολη μερα με Μalmsteen...
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΚΑΛΕΣ ΡΟΚΙΕΣ!!!!