Αν και υπάρχουν αρκετοί ηλεκτρονικοί εδώ μέσα, εγώ θα προσπαθήσω να μιλήσω για τα άλλα που ανέφερες.. Ως γνωστόν, η κύρια αλλαγή στο ηχόχρωμα του ενισχυτή οφείλεται στις τελικές λάμπες.. Για παράδειγμα, ένας ενισχυτής με 6L6 παίζει πολύ διαφορετικά από έναν με EL34 (οι προενισχύτριες είναι παραλλαγές του τύπου 12ΑΧ7).. Από εκεί και πέρα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να διακρίνουν διαφορές μεταξύ 2 λυχνιών 6L6 (ή 2 EL34), κάτι το οποίο για εμάς τους κοινούς θνητούς φαντάζει ψιλοαδύνατο.. Προσωπικά δεν είχα παρατηρήσει τρομερές ηχητικές μεταβολές όταν άλλαζα κατά καιρούς ίδιους τύπους λυχνιών (διαφορετικές μάρκες βέβαια αλλά ίδιο τύπο).. Επομένως δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σε προβληματίσει το γεγονός ότι αν αλλάξεις μάρκα τελικής λυχνίας ίσως να αντιμετωπίσεις άλλο ηχόχρωμα..
Τώρα για το rebias, σίγουρα απαιτείται αν αλλάξεις τύπο τελικών (δηλαδή από 6L6 σε EL34 και το ανάποδο).. Έχω την εντύπωση ότι αν παραμείνεις στον ίδιο τύπο δεν χρειάζεται το rebiasing.. Ο μόνος λόγος για να το κάνεις είναι αν θες να ρυθμίσεις τις τελικές σου πιο "ψυχρά" ή πιο "θερμά".. Για τις προενισχύτριες δεν χρειάζεται biasing.. Η διαδικασία δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά είναι επικίνδυνη λόγω των ρευμάτων που υπάρχουν στους πυκνωτές ακόμα και σε εκτός-πρίζας μηχάνημα.. Σε ένα παλιότερο post είχα ρωτήσει πως μπορεί κάποιος να κάνει αυτή την διαδικασία ενώ δεν είναι ηλεκτρονικός και μου είχαν απαντήσει ότι παραείναι επικίνδυνο για να το κάνει.. Επομένως μάλλον δεν τον γλιτώνεις τον τεχνικό.. In any case, η απάντηση κάποιου πιο έμπειρου θα βοηθούσε εδώ..
Δεν ξέρω για το άλλο link αλλά για το eurotubes, η αλήθεια είναι ότι το έχουν πεθάνει με τόσες επιλογές.. Πάντως, πρόσφατα αγόρασα λάμπες για ένα Triaxis (έκανα την επιλογή "high gain") και όντως πήρα high gain ήχο.. Για να το τσεκάρω, το σύγκρινα δίπλα-δίπλα με ένα άλλο Triaxis που είχε πάνω τις μαμίσιες (Mesa Boogie) και υπήρχε μια διαφορά στο punch.. Οπότε πιστεύω ότι μια μικρή διαφορά θα παρατηρήσεις ανάλογα με την επιλογή που θα κάνεις όσον αφορά τις προενισχύτριες..