Όλα όσα ανέφερες είναι σωστά.. Γενικά στο metal χρηαιμοποιείται κατά κόρον η Natural minor (η αλλιώς aeolian) η οποία δημιουργείται ως εξής:
Ξεκινάς από μια νότα (τονική): Ας πούμε τη ΣΟΛ
Μετά μετράς Τ, Η, Τ, Τ, Η, Τ, Τ (όπου Τ: τόνος και Η: Ημιτόνιο)
Επομένως σχηματίζεις την Aeolian της ΣΟΛ σύμφωνα με το παραπάνω μοτίβο: ΣΟΛ, ΛΑ, ΣΙb, ΝΤΟ, ΡΕ, ΜΙb, ΦΑ, ΣΟΛ
Τ--Η---Τ-----Τ--Η----Τ---Τ
Επίσης μια παραλλαγή της Αeolian είναι και η Harmonic minor όπου αντί για T, H, T, T, H, T, T έχεις Τ, Η, Τ, Τ, Η, Τρ, Η (όπου Τρ: Τριημιτόνιο).. Η Harmonic minor έχει πιο oriental ακούσμα και γι'αυτό χρησιμοποιείται λιγότερο από την Natural Minor..
Επειδή όμως όλα αυτά είναι θεωρία, το καλύτερο που έχεις να κάνεις (κατά τη γνώμη μου) είναι να προσπαθήσεις να μάθεις κάποιο solo των Priest που σου ακούγεται εύκολο για να δεις πως χρησιμοποιούνται οι νότες της Aeolian στα solos.. Νομίζω ότι έτσι θα πάρεις μια γεύση σχετικά με το πως δημιουργούνται τα licks και γιατί όχι, μπορείς να ενσωματώσεις και μερικά από αυτά στο παίξιμο σου.. Τώρα για το πως θα το μάθεις το solo έχεις 2 επιλογές.. Είτε κατεβάζεις κάποιο guitar pro tab, είτε με το αυτί.. Θα σου πρότεινα το δεύτερο αν έχεις χρόνο, αλλιώς guitar pro tabs για κομμάτια των Priest θα βρεις πάρα πολλά.. Έχω καιρό να ακούσω Priests και δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο κομμάτι που να έχει εύκολο solo (αν και δεν νομίζω να είναι πολλά).. Καλή τύχη..