Δεν εκανα το τεστ (μαλλον αυριο για να το κανω με την ησυχια μου και να μην ενοχλω), αλλα φανταζομαι οτι αν τους εβαζαν να παιξουν (και οχι να ακουσουν) τον ενισχυτη και το σοφτγουεαρ θα ενιωθαν (οχι ακουγαν) καποια διαφορα ισως.
Οπως και να εχει ο ψυχολογικος παραγωντας μετραει πολυ, οποτε ενας ενισχυτης ειναι παντα αυπροσδεκτος, ακομα και οταν δεν δινει κατι το παραπανω.
Επισης τα μοντελα εχουν 3-4 μαρκες ενισχυτων και 2-3 μοντελα απο την καθε μια, ενω οι ενισχυτες και ο ηχος τους εξελισεται συνεχως, οποτε δεν καλυπτουν τους παντες (π.χ. τον Μπογκνερ μου εχει επειχειρησει η Λαιν6 και αλλοι να τον μοντελοποιησουν, με παταγωδη αποτυχια...)
Προσωπικα εχω δοκιμασει καποια (οχι ολα) σοφτγουεαρ, και κανενα δεν μου φανηκε ικανο να αντικαταστησει τον πραγματικο ενισχυτη, ποσο μαλλον να προσθεσει επιλογες περα απο τα κλασικα μοντελα που λεγαμε πριν... το μονο που καταφερα να κανω τελευταια (ενω το προσπαθω χρονια) ηταν να βγαλω την καμπινα και το μικροφωνο απο την μεση, με το μηχανημα που γραφω στο αλλο θεμα, και με μοναδικα αποτελεσματα απο θεμα ποιοτητας και πιστοτητας.
Γι'αυτο το λογο πιστευω οτι στο μελλον (στο κοντινο μελλον μαλιστα), με λιγο καλυτερη δουλεια, καλυτερους αλγοριθμους, καλυτερη σχεδιαση προενισχυτων και μεγαλυτερο DSP-power, τα μοντελα θα ειναι σχεδον ιδια με τους ενισχυτες, αλλα αυτο οπως ειπα θελει πολυ δουλεια.
Πολυ δουλεια γιατι πρεπει να καλυψουν πολλες παραμετρους, αλλιως συμπεριφερεται ο Χ ενισχυτης στο καθαρο καναλι, αλλιως στο βρωμικο με την ενταση στο 4, τελειως διαφορετικα με την ενταση στο 7 και τα μεσαια στο 6 (αλλος ηχος τελειως π.χ.) κτλ.
Επισης απο πειραματα που εχω κανει με λαμπες κτλ, εχω δει οτι βαζωντας π.χ. μια ΝΟς λαμπα στη ν1 στον Ψ ενισχυτη στη θεση της κινεζικης, γινεται τελειως αλλο μηχανημα, κατι που τα μοντελα δεν κανουν, συνηθως περνουν το καθαρο του φεντερ ή το βρωμικο του μαρσαλ, βρισκουν ενα "γλυκο σημειο" στο οποιο να εχει τον κλασικο ηχο του ενισχυτη, και κανουν το μοντελο πανω εκει, ριχουν και ενα γενικο εκουαλαιζερ και βολιουμ και αυτο ηταν. Οποτε δεν εχεις ουτε το βρωμικο του τσιτομενου φεντερ, ουτε τα περιεργα που κανεις με το σειριακο εκουαλαιζερ κτλ, παρα μονο τον ηχο που ειχε η ρυθμιση που ειχε κανει αυτος που εφτιαξε το μοντελο.
Αυτο αν και καλο για πολυ κοσμο που θελει ευκολα εναν καλο ηχο να κανει την δουλεια του, δεν κανει για αυτους που θελουν να πειραματιστουν και να βρουν τον ηχο τους (να μην μιλησουμε βεβαια και για το πως συμπεριφερονται οι ενισχυτες με το Χ ή ψ πεταλακι, και χασουμε τελειως την μπαλα)

Ελπιζω να μην σας μπερδεψα και να μην φαινομαι απολυτως, ειναι απλα η αποψη μου απο καποια πραγματα που εχω δοκιμασει, και μπορει ανετα την αλλη εβδομαδα να εχει αλλαξει αν δοκιμασω κατι που να μπορει να με εντυπωσιασει