Αποστολέας Θέμα: Προβλημα με Vox AD30VT  (Αναγνώστηκε 3064 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μαρμελακι

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ο καλος ο Μαρμελακης ολα τα αλεθει
    • Προφίλ
Προβλημα με Vox AD30VT
« στις: 21/01/10, 16:09 »
Εχω τον εν λογω ενισχυτη ο οποιος πριν απο κατι μηνες αρχισε να μου κανει το εξης:
Μετα απο παιξιμο καμιας ωρας ο ηχος αρχιζε να γινεται ολοενα και πιο "βρωμικος", ωσπου τελικα γινεται ενα απλο τζιτζικι...
Επειδη τον ειχα αφησει στο σπιτι ενος φιλου δεν τον χρησιμοποιησα για καμποσους μηνες.
Προσφατα τον πηρα παλι σπιτι και στην αρχη δεν το εκανε.
Ομως, μετα απο 2-3 ωρες (συνολικα) παιξιματος το εκανε παλι.
Παιζει να θελει αλλαγη η 12AX7 λαμπα του?
Το ξερω οτι η περιγραφη "τζιτζικι" δεν λεει πολλα, αλλα ισως καποιος το εχει ξανακουσει και ξερει τι εννοω.
Παντως μια Groove Tubes 12AX7 λαμπα εχω διαθεσιμη, αλλα επειδη ειναι λιγο μανικι να αλλαχτει περιμενω να ακουσω τη γνωμη σας.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
Απ: Προβλημα με Vox AD30VT
« Απάντηση #1 στις: 21/01/10, 17:02 »
Αρχικά μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ενισχυτής λειτουργεί με λυχνία.. Όσα specs και να κοίταξα δεν είδα να αναφέρεται ότι είναι tube amp.. Επειδή επομένως, δεν μπόρεσα να βρω σωστές πληροφορίες για τον συγκεκριμένο ενισχυτή θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχει μόνο μια 12ΑΧ7 στην προενίσχυση ή έχει και κάποια(ες) λυχνία(ες) στο τελικό στάδιο.. Αν ναι, κατά 99%, τις τελικές πρέπει να υποπτευθείς πρώτα γιατί αυτές έχουν κατά πολύ μικρότερο life span από τις προενισχύτριες.. Αν όχι, τότε παρατήρησε την 12AX7 και το πως φωτίζει.. Αν φωτίζει λιγότερο από όσο την θυμάσαι τότε όντως κάτι φταίει.. Συνήθως οι προενισχύτριες (υπό το καθεστώς μέσης χρήσης) έχουν όριο ζωής τα 5-7 έτη, οπότε μπορείς να κρίνεις με βάση αυτό, αν όντως έχει φθαρεί χρονικά ή όχι.. Δυστυχώς, το πρώτο πράγμα που σου λένε σε όλα τα helping desks είναι να αλλάξεις τη λυχνία με μια καινούργια για να δεις αν το πρόβλημα εξαφανίζεται.. Δεν νομίζω ότι θα έχεις μεγάλο πρόβλημα στην αλλαγή.. Βγάλτον από την πρίζα, ξεβίδωσε το καπάκι, μην ακουμπήσεις τίποτα πέραν από τη λυχνία (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΠΥΚΝΩΤΕΣ) και πιστεύω ότι σε 5-10 λεπτά θα έχεις βρει τη λύση.. Πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι, το γεγονός ότι σου "χαλάει" τη χροιά του ήχου έχει να κάνει με τις προενισχύτριες (κατά αντιστοιχία το αν μικροφωνίζει ή πέφτει το volume έχει να κάνει με φθορά τελικών).. Αν επρόκειτο για κάποια ψυχρή κόλληση ή οτιδήποτε άλλο, πιθανώς να μην δούλευε ο ενισχυτής καθόλου..

Αποσυνδεδεμένος sheraton

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 21/01/10, 23:26 »
αν εχεις το manual του ενισχυτη ψαξε καπου μεσα γραφει τον τροπο για να τον κανεις reset, γιατι καποιες φορες σαν να παθαινουν κατι τα εφφε και οι προσομοιωσεις με τον καιρο, αλλα με το reset που γραφει μεσα διορθωνεται το προβλημα... Για τσεκαρε το και πες μας παλι

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 22/01/10, 01:06 »
Δεν ειχα δει το ποστ για το ρεσετ και ηδη αλλαξα τη λυχνια.
Επαιξα για κανα 2ωρακι και δεν εκανε κανενα κουλο (cross my fingers).
Οποτε λογικα αυτο ηταν το προβλημα.
Αν το ξανακανει θα δοκιμασω το reset που λες.

Παντως πριν επιχειρησω να τον ανοιξω διαβασα σε καποια φορουμ σχετικα με αλλαγη λυχνιας στον συγκεκριμενο ενισχυτη και ειδα πολλα σχολια οτι ειναι δυσκολο να την βγαλεις κτλ.
Εμενα μου φανηκε piece of cake, αν εξαιρεσεις τις 22 βιδες που επρεπε να ξεβιδωσω (ας ειναι καλα το ηλε/κο κατσαβιδι).

Αλλαγη στον ηχο (ειχε Electroharmonix σπο τη μανα του και εβαλα GT) ειδα καποια, αλλα οχι πολυ σημαντικη. Βεβαια ακουγα μονο απ τ' ακουστικα αλλα και απο το ηχειο να ακουγα δεν νομιζω να ειχε τεραστια διαφορα.
Λιγο πιο mellow θα ελεγα οτι εγινε... που ειναι καλο.

Αυτα.

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #4 στις: 22/01/10, 20:01 »
Μαλλον η λαμπιτσα ηταν, αλλα αν δεν ειναι ουτε αυτο ουτε το ρισετ (καλα, αμα τον χρησιμοποιεις σε λαιβ τον ενισχυτη και σου πεταξει "μπλε οθονη"  ;D θα πρεπει να κανεις επανεκινηση? Χανεις και τις ρυθμισεις ετσι?), τοτε ψαξε να βρεις τα χαρτια απο οταν τον ειχες παρει να δεις με εγγυηση αν παιζει κατι ακομα  :)
« Τελευταία τροποποίηση: 23/01/10, 01:19 από Jezus »
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 22/01/10, 22:14 »
Μπαα, σιγουρα εχει περασει η εγγυηση προ πολλου.
Αν το κανει σε live την κατσαμε :)
Αλλα μεχρι να κανω live θα περασει καιρος, οποτε αν ειναι να κανει κατι θα το εχει κανει ηδη.